Simon Relph: productie.
Er zijn 5 films gevonden.

The Land Girls

1998 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van David Leland. Met o.a. Catherine McCormack, Rachel Weisz, Anna Friel, Steven Mackintosh en Tom Georgeson.

Blue Juice

1995 | Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Drama van Carl Prechezer. Met o.a. Sean Pertwee, Steven Mackintosh, Ewan McGregor, Peter Gunn en Heathcote Williams.

Ooit was J.C. (Pertwee) een surfer die de golven beheerste als geen ander. Hij is nu nog een slappe door rugklachten gevelde dertiger, die zelfs in bed niet meer presteert. Dit zorgt voor de nodige spanningen tussen hem en zijn vriendin Chlo[KA3]e (Jones). Als hij met enkele vrienden erop uit trekt, op zoek naar dé ultieme golf, breekt ze met hem. Volgens een van zijn vrienden is er een geweldige branding op komst aan de gevaarlijke, rotsachtige kust van Cornwall, bijgenaamd Boneyard. Tamelijk zinloze film over een groepje jonge mensen die nog een laatste grote avontuur willen beleven, voordat zij verantwoordelijke medeburgers worden. Het is allemaal sympathiek en heel charmant, maar je vraagt je achteraf wel af wat het nut was van dit portret over mensen die alleen voor het surfen leven. Peter Salmi, Prechezer en Tim Viglio schreven het scenario dat in mooie beelden werd omgetoverd door Richard Greatrex. Op de sountrack een collectie van bekende surf-songs. Dolby Stereo S.R. Digital.

Camilla

1994 | Drama

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Deepa Metha en Deepa Mehta. Met o.a. Jessica Tandy, Bridget Fonda, Elias Koteas, Maury Chaykin en Graham Greene.

Freda (Fonda) en Vincent Lopez (Koteas) uit Toronto brengen hun vakantie door in Georgia. Freda componeert muziek voor de kost en Vincent is ontwerper op een reclamebureau. Freda hoort als zij een statig huis passeert de prachtige klanken van een viool. Haar nieuwsgierigheid wordt gewekt, en zij gaat kijken. Het is de inmiddels op leeftijd gekomen Cara Camilla (Tandy), een soliste, die het moeilijke vioolconcert van Johannes Brahms instudeert voor een optreden in de Winter Gardens in Toronto. De vrouwen maken kennis en vinden elkaar sympathiek. Cara`s zoon Harold (Chaykin) zit aan de onderkant van de filmbusiness als producent en heeft werk voor Vincent om zijn posters vorm te geven. Vincent gaat onmiddellijk terug naar huis om aan de slag te gaan. Cara en Freda besluiten per auto naar Toronto te reizen en het wordt min of meer een avontuurlijke tocht, waarbij de vrouwen elkaar beter leren kennen. Het scenario van Paul Quarrington naar een weinig originele novelle van Ali Jennings stelt eigenlijk niets voor en de regie van tv-regisseur Metha (een aflevering van THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES) is niet sterk of inspirerend. Het camerawerk van Guy Dufaux is niet meer dan standaardkwaliteit, maar de waardering is voor beide topactrices, die ieder een ster verdienden met hun uitstekende spel. Laatste speelfilm van veterane Tandy, die een half jaar voor de première aan kanker overleed. Begaafd regisseur Egoyan heeft een kleine rol als... regisseur!

Comrades

1986 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1986. Drama van Bill Douglas. Met o.a. James Fox, Robert Stephens, Vanessa Redgrave, Robin Soans en Alex Norton.

Historisch drama rond Engelse landarbeiders in Dorset die een kleine tweehonderd jaar geleden een vakbond begonnen. Maar hun bescheiden eisen werden afgedaan als trumped up aantijgingen, en daarom werd het stel afgevoerd naar strafkolonie Australië. Acteurs James Fox en Vanessa Redgrave geven de nodige gravitas aan het traag vertelde en statisch gefilmde verhaal, maar de toeschouwer moet rekenen op de frivoliteit van gefilmd theater. Aardige vondst is de eeuwenoude lantaarnist als de rondreizende verteller, met de aloude toverlantaarn als de visuele gangmaker.

The Ploughman's Lunch

1983 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1983. Oorlogsfilm van Richard Eyre. Met o.a. Jonathan Pryce, Tim Curry, Rosemary Harris, Frank Finlay en Charlie Dore.

Een ingewikkelde en cynische veroordeling van de Britse zeden en gewoonten en de politiek. Daarin staan de activiteiten van onder andere de wel heel egocentrische radiojournalist Pryce gedurende de Falklandsoorlog centraal. De film is binnen beperkingen van de gekozen invalshoek, scherpzinnig van opzet. Scenario van Ian McEwan. Camerawerk van Clive Tickner.