Samuel Bronston: productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Fort Saganne

1984 | Drama, Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Frankrijk 1984. Drama van Alain Corneau. Met o.a. Gérard Depardieu, Philippe Noiret, Catherine Deneuve, Sophie Marceau en Michel Duchaussoy.

Saganne (Depardieu) is een man van gewone komaf die in 1911 als soldaat in het Franse Vreemdelingenlegioen de koloniale belangen van zijn land dient. Fanatiek als hij is ontwikkelt Saganne zich onder kolonel Dubreuilh (Noiret) tot een militair strateeg in de Sahara. Drie uur durend epos over de sociale klim van een ambitieuze man is niet steeds even boeiend, hoewel de acteurs een leuk ensemble vormen. Deneuve is te zien als journaliste met wie Saganne een affaire heeft, Marceau speelt het rijke meisje dat hij trouwt.

The Fall of the Roman Empire

1964 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1964. Drama van Anthony Mann. Met o.a. Sophia Loren, Stephen Boyd, Alec Guinness, Christopher Plummer en James Mason.

Bioscoopgangers in de jaren zestig waren zo oudheidsepos-moe dat zelfs het spectaculair nagebouwde Forum (400 meter lang) hen niet kon lokken naar The Fall of the Roman Empire. De film is wel een genreklassieker geworden vanwege de starpower en de prachtige beelden van onder meer schier oneindige, niet-gedigitaliseerde legers. Het verhaal over de Romeinse neergang door gekonkel na de moord op keizer Marcus Aurelius (Guinness), werd redelijk authentiek gehouden onder supervisie van historicus Will Durant, maar meeslepend is anders.

Circus World

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Henry Hathaway. Met o.a. John Wayne, Claudia Cardinale, Rita Hayworth, Lloyd Nolan en Richard Conte.

Circusbaas Matt Masters (Wayne) probeert wanhopig een show neer te zetten in Europa en gaat ondertussen op zoek naar trapezewerkster Lili Alfredo (Hayworth) met wie hij vijftien jaar eerder het bed deelde. Een sprankelende circussoap boordevol spektakel. Het geweldige acteerwerk van John 'The Duke' Wayne en zijn grootse collegae doet bijna vergeten dat Cecil B. DeMille in 1952 al een bontere versie had gemaakt (The Greatest Show on Earth). Circus World werd in Engeland uitgebracht als The Magnificent Showman.

King of Kings

1961 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1961. Drama van Nicholas Ray. Met o.a. Jeffrey Hunter, Siobhan McKenna, Robert Ryan, Hurd Hatfield en Viveca Lindfors.

'I was a teenage Jesus', zo werd deze film in 1961 spottend genoemd. Omdat regisseur Ray vaak over tieners filmde (Rebel Without a Cause) en vooral omdat hoofdrolspeler Jeffrey Hunter als Jezus zo jong en modieus oogde. Hoe leuk de spot ook is, feit is dat King of Kings een serieuze en mooie verfilming is van de tweede helft van de Bijbel. Ondersteund door sterke muziek van Oscarwinnaar Miklós Rózsa, widescreen ansichtkaartbeelden van Milton Krasner (All about Eve), een prima bijcast (onder andere Ryan als Johannes de Doper) en met Orson Welles als verteller, schetst Ray een aannemelijk portret van een verlichte man die in zijn tijd revolutionair bezig was.

El Cid

1961 | Avonturenfilm, Biografie, Historische film, Romantiek, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Anthony Mann. Met o.a. Charlton Heston, Sophia Loren, Hurd Hatfield, Geneviève Page en Raf Vallone.

Eigenlijk geen film voor op tv want dit epos over de Spaanse ridder El Cid die in de 11de eeuw de strijd aanbond met de Moren, moet het vooral hebben van de fraai uitgelichte en grootschalige oorlogstaferelen. Zoals wel vaker bij spektakelfilms houdt het acteren niet over: Heston speelt een beetje saaie, nobele held die ook in de buurt van zijn geliefde Loren vrijwel continu in de plooi blijft. Oscars zaten er niet in, wel een paar nominaties, oa voor de song 'The falcon and the dove'.