Charles Jarrott: regie.
Er zijn 29 films gevonden.

The Christmas List

1997 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1997. Romantische komedie van Charles Jarrott. Met o.a. Mimi Rogers, Rob Stewart, Stella Stevens, Jano Frandsen en Bill Switzer.

Grijze muis Melody Paris (Rogers) is verkoopster op de parfumafdeling van een grootwarenhuis. Het loopt tegen de Kerst en Melody hoopt dat haar vriend George zich eindelijk officieel met haar gaat verloven en definitieve trouwplannen maakt, maar dat hoopt ze al vijf jaar. Haar collega, die ziet dat Melody niet zo vrolijk is, stelt haar voor dat ze al haar wensen eens opschrijft. Melody deponeert zonder bijgedachte haar lijstje in de brievenbus voor de Kerstman, die in de winkel is opgehangen. En, zie hier: haar wensen komen een voor een uit. Ze ontmoet David Skyler (Stewart), een alleenstaande vader met een zoontje, Danny (Switzer) en ze voelt zich meteen tot hem aangetrokken. Zouden ál haar wensen uitkomen of komt het toch nog goed met George? Sentimentele, maar best genietbare kerstdraak met een behoorlijk acterende Rogers, die ondersteund wordt door schmierende bijrollen.

At The Midnight Hour

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Patsy Kensit, Keegan Mcintosh, Cynthia Dale, Lindsay Merrithew en Simon MacCorkindale.

Richard Keaton (MacCorkindale) is een jonge weduwnaar. Hij heeft een zoontje van zes Andy (Macintosh), die moelijk opvoedbaar is. Diep in zijn hart verdenkt Richard zijn broer Blaine (Merrithew) ervan de vader van Andy te zijn. Bij gevolg besteedt hij geen aandacht aan Andy. Hij neemt de weduwe Elizabeth Guinness (Kensit) aan als gouvernante voor Andy, die meent dat de geest van zijn moeder nog in huis is. Het lukt Elizabeth om vader en zoon nader tot elkaar te brengen en zelfs het ijs tussen haar en Richard smelt. Dan wordt er tijdens een kampeerpartijtje op hen geschoten; Richard verdenkt zijn broer Blaine, maar die heeft een waterdichte alibi. Elizabeth heeft ondertussen gemerkt dat Jillian Zale (Dale), een wederzijdse kennis van Richard en Blaine ziekelijk jaloers is. Typisch voer voor de kabel tv met spanningselementjes, redelijke productiewaarden en behoorlijk spel. Jammer dat het scenario van Joe Weisenfeld naar de gelijknamige roman van Alicia Scott er niet uit haalt wat erin zou moeten zitten. Het camerawerk is van Robert Fresco.

Treacherous Beauties

1994 | Romantiek, Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Canada 1994. Romantiek van Charles Jarrott. Met o.a. Emma Samms, Catherine Oxenberg, Bruce Greenwood, Tippi Hedren en Mark Humphrey.

Deze tv-film is door Jarrott zielloos geregisseerd, en gebaseerd op de roman van Cheryl Emerson. Hij heeft gelukkig nog mooie mensen, paarden en het Canadese landschap te bieden. De beroemde persfotografe Anne Marie Kerr (Samms) wil de moord op haar broer oplossen en treedt onder valse naam in dienst bij de familie waar het geheim misschien kan worden ontrafeld. Haar belangrijkste verdachte is Jason Hollister (Greenwood), maar ze wordt al gauw verliefd op hem. Er waren allerlei duistere geheimen rond in deze overigens welgestelde familie. Scenarioschrijvers Jim Henshaw en Naomi Janzen hebben dit drama over liefde, intriges en moord kennelijk niet erg serieus genomen. De mooie cast slaapwandelt door de film heen. Camerawerk van Malcolm Cross.

A Promise Kept: The Oksana Baiul Story

1994 | Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1994. Biografie van Charles Jarrott. Met o.a. Monica Keena, Miguel Ferrer, Sonja Lanzener, Susanna Thompson en Lecza Vinnichenko.

Oksana Baiul groeide op in een Russisch provinciestadje. Ze is nauwelijks zes als ze door schaatstrainer Brumel opgemerkt wordt. Vijf jaar later is ze een rebelse puber die de keiharde training niet meer aankan, maar haar moeder krijgt het voor elkaar dat ze toch volhoudt. Oksana belooft haar moeder op het sterfbed dat ze haar droom zal verwezenlijken en de top zal bereiken.

Trade Winds

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Charles Jarrott, Reza Badiyi en Tony Wharmby. Met o.a. Anita Morris, John Beck, Michael Michele, Michael McLafferty en Stephen Meadows.

Deze miniserie die meestal in drie delen wordt uitgezonden speelt zich af op het kleine bovenwindse eilandje Sint Maarten dat zowel Nederlands als Frans is. Trade Winds is de naam van een goedlopend hotel dat een van de inzetten tussen twee rivaliserende clans is. De andere inzet is de verboden, maar niet te stuiten liefde tussen twee loten van de strijdende families. Voorts is er een opgedoken schat, waar twee telgen van de twee geslachten bij betrokken waren en waarvan er een jammerlijk verdronken is (de ander kreeg uiteraard de schuld). Met de opbrengst werd door de wederpartij gesjoemeld. Dit alles tegen een stralende strak blauwe hemel met mooie mensen die afwisselend lelijk en lief kunnen doen. Kortom melo waarbij men van dik hout planken zaagt. Goed opgevoerde pulp voor de massa. Ga er maar eens lekker voor zitten.

Stranger In The Mirror

1992 | Drama

Canada​/​​Verenigde Staten 1992. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Perry King, Lori Loughlin, Christopher Plummer, Geordie Johnson en Juliet Mills.

De film toont de twee kanten van de Hollywood-spiegel. King arriveert in Tinseltown met de bedoeling de populairste komiek ter wereld te worden en met de hulp van een gewiekste manager, Plummer, slaagt hij daar ook in. Loughlin wil eveneens de top bereiken, maar met haar carrière wil het niet vlotten. Uit wraak op het systeem huwt ze de niets vermoedende King. Als deze laatste zich aan de drugs verslaaft raakt, breekt de hel los. Vergezocht en onwaarschijnlijk stuiversromannetje van Sidney Sheldon werd een luxueuze film waarin veel geld gestoken werd, maar die een denkend publiek weinig te bieden heeft. Het scenario van Stirling Silliphant is een samenraapsel van alle stroperige romantisch/dramatische elementen die het œuvre van Sheldon kenmerken en dat kan zelfs een goede cast niet redden. Hugh K. Gagnier zette het op het celluloid.

Jackie Collins' Lady Boss

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Kim Delaney, Jack Scalia, Alan Rachins, Phil Morris en Yvette Mimieux.

Even ongeloofwaardig, deze vervolgfilm op JACKIE COLLINS' LUCKY/CHANCES ondanks nieuwe regisseur en nieuwe hoofdrolspeelster. Delaney als Lucky zwaait de scepter voor haar gangster-vader, maar zij is nu getrouwd met acteur Scalia. Stiekem onderhandelt zij om de filmstudio te kopen, die haar man onheus behandelt. Bovendien komt een schoft uit het eerste verhaal weer vrij en die wil zich uiteraard op haar wreken. Het overige is gefundenes Fressen voor liefhebbers van exotische locaties, sjieke auto's, huizen en kleding en Morris is er ook weer bij als Lucky's halfbroer - Vanity is zijn liefje. Enkele kleine rolletjes voor bekende namen kunnen de geforceerde en gekunstelde tv-film niet naar een gemiddeld peil tillen. Grote bek Rivers is een roddelblad-verslaggeefster en onroerendgoed speculant Trump, in de periode 1980-1990 zowat de belichaming van de hebzucht, mag even zichzelf zijn. Camerawerk van Chuck Arnold.

Yes, Virginia, There is a Santa Claus

1991 | Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Charles Jarrott. Met o.a. Richard Thomas, Edward Asner, Charles Bronson, Katharine Isabelle en Winton Tamsin.

Geslaagde tv-bewerking van het bekende verhaal hoe een cynische, aan de drank geraakte columnist Bronson (een ongewone rol voor hem, maar heel goed gespeeld) van het dagblad The New York Sun door een ingezonden brief van de acht-jarige Isobel vertederd raakt en haar een illusie rijker maakt. Isobels vader, Thomas, een Ierse Amerkaan, die vanwege zijn afkomst vlak voor Kerstmis ontslagen werd, had gezegd toen ze vroeg of de Kerstman echt bestond: 'als het in de Sun staat, is het waar'. Hoewel de film bedoeld is als familiefilm, zullen kinderen er toch het meest van genieten omdat ze zich niet storen aan een aantal omgerijmdheden en het clichématige script. Gesitueerd in het ijskoude en besneeuwde New York van 1897. Scenario van Val DeCrowl en producent Andrew J. Fenady. Camerawerk van John S. Bartley.

Yes Virginia, there is a Santa Claus

1991 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1991. Familiefilm van Charles Jarrott. Met o.a. Edward Asner, Richard Thomas en Charles Bronson.

Geslaagde tv-bewerking van het bekende verhaal hoe een cynische, aan de drank geraakte columnist Bronson (een ongewone rol voor hem, maar heel goed gespeeld) van het dagblad The New York Sun door een ingezonden brief van de acht-jarige Isobel vertederd raakt en haar een illusie rijker maakt. Isobels vader, Thomas, een Ierse Amerkaan, die vanwege zijn afkomst vlak voor Kerstmis ontslagen werd, had gezegd toen ze vroeg of de Kerstman echt bestond: 'als het in de Sun staat, is het waar'. Hoewel de film bedoeld is als familiefilm, zullen kinderen er toch het meest van genieten omdat ze zich niet storen aan een aantal omgerijmdheden en het clichématige script. Gesitueerd in het ijskoude en besneeuwde New York van 1897. Scenario van Val DeCrowl en producent Andrew J. Fenady. Camerawerk van John S. Bartley.

Lucy and Desi: Before the Laughter

1991 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1991. Biografie van Charles Jarrott. Met o.a. Frances Fisher, Maurice Benard, Robin Pearson Rose, John Wheeler en Bette Ford.

De camera`s staan op het punt in actie te komen voor de eerste I LOVE LUCY-show, door Lucille Ball (Fisher) gemaakt om haar echtgenoot, orkestleider Desi Arnaz (Bernard), meer bij zich te kunnen hebben. Beiden overdenken ze hun stormachtige huwelijk, waarbij hij het niet al te nauw nam met de huwelijkstrouw. Biografische film over het duo dat met hun show geschiedenis maakte. Spijtig genoeg doet de film dat niet, want hij trapt in zowat elke valstrik eigen aan bio-films van Hollywood-halfgoden. Alles wordt zo mooi gepolijst en oppervlakkig voorgesteld, zelfs de grootste ellende. Totaal onrealistisch scenario van William Luce en Cynthia A. Cherbak zorgt voor de nodige humor en dramatiek, maar mist elke diepgang. Dochter Lucie Arnaz probeerde tevergeefs de uitzending van deze film te verhinderen. Fotografie van Reed Smoot.

Danielle Steele's: Changes

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Charles Frank, Christopher Gartin, Randee Heller, Cheryl Ladd en Michael Nouri.

Een van de eerste verfilmingen (er zijn er inmiddels twintig) van een boek van de commercieel immens succesvolle Danielle Steel, wier langdurige aanwezigheid op de bestsellerlijst van The New York Times in het Guinness Book of Records wordt vermeld. Een succesvolle televisiepresentatrice trouwt met een dito arts. Maar het valt niet mee hun uit eerdere huwelijken meegenomen kinderen te verenigen in één nieuw groot gezin. Perikelen in de upper class voor Steel-fans. (RdL/VPRO Gids)

Danielle Steel's Changes

1991 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1991. Romantiek van Charles Jarrott. Met o.a. Cheryl Ladd, Michael Nouri, Christopher Gartin, Randee Heller en Charles Frank.

Ladd is een succesvolle tv-journaliste en alleenstaande moeder. Ze ontmoet de bekende cardioloog Nouri, weduwnaar en vader van drie kinderen. Ze worden verliefd en besluiten te trouwen. Dit besluit is niet alleen van grote invloed op hun carri[KA2]ere, maar ook op de (nieuwe) gezinssituatie. Vraagt vooral van de kinderen heel wat aanpassingen. Je reinste flauwekul, duidelijk in zeer korte tijd geschreven door Danielle Steel, met alle clich[KA1]es en routines van het genre. Derderangs romantiek voor onvolgroeide bakvisjes, bovendien bar slecht geacteerd. Het verhaaltje werd tot scenario verwerkt door Susan Nanus en in beeld gebracht door Chuck Arnold. Onbegrijpelijk dat deze onzin nog kijkers (en lezers) trekt ook. Ook bekend als CHANGES.

Night of the fox

1990 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1990. Oorlogsfilm van Charles Jarrott. Met o.a. George Peppard, Demeter Bitenc en Paul Antrim.

Ladd is een succesvolle tv-journaliste en alleenstaande moeder. Ze ontmoet de bekende cardioloog Nouri, weduwnaar en vader van drie kinderen. Ze worden verliefd en besluiten te trouwen. Dit besluit is niet alleen van grote invloed op hun carri[KA2]ere, maar ook op de (nieuwe) gezinssituatie. Vraagt vooral van de kinderen heel wat aanpassingen. Je reinste flauwekul, duidelijk in zeer korte tijd geschreven door Danielle Steel, met alle clich[KA1]es en routines van het genre. Derderangs romantiek voor onvolgroeide bakvisjes, bovendien bar slecht geacteerd. Het verhaaltje werd tot scenario verwerkt door Susan Nanus en in beeld gebracht door Chuck Arnold. Onbegrijpelijk dat deze onzin nog kijkers (en lezers) trekt ook. Ook bekend als CHANGES.

Till We Meet Again

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Bruce Boxleitner, Barry Bostwock, Mia Sara, Courteney Cox en Michael York.

Gutteridge is een music-hall-zangers in het Parijs van voor WO I. Ze ontmoet een Britse edelman die verliefd wordt op haar. Ze trouwen en krijgen twee dochters waarvan de ene in de film gaat, terwijl de andere het luchtruim kiest. Meer dan vier uur gelul, vol voorspelbaar drama, romantiek, een lach, een traan, op maat gemaakt door de nog meer voorspelbare Judith Krantz. Als je er een film van gezien hebt of een roman van hebt gelezen, dan weet je wat voor vis je in de kuip hebt. Verwacht verder geen verrassingen. Bovendien bezit de regie van Jarrott niet de minste diepgang. Andrew Peter Marin bewerkte de roman die een periode bestrijkt van vijftig jaar en Alan Hume zette het in beeld. Wat een verkwisting van talent! Op een ander kanaal is ongetwijfeld iets interessanter te zien.

The Woman He Loved

1988 | Romantiek, Biografie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1988. Romantiek van Charles Jarrott. Met o.a. Jane Seymour, Anthony Andrews, Olivia de Havilland, Lucy Gutteridge en Julie Harris.

Amerikaanse Seymour is gelukkig met haar tweede man. Tot op de dag dat ze de Prins van Wales ontmoet (Andrews), de toekomstige koning van Engeland. Ze worden verliefd. George V overlijdt, en de prins wordt Koning Edward VIII. Seymour doet de nodige stappen voor een echtscheiding, maar de Britten willen geen gescheiden Amerikaanse vrouw als koningin. De zoveelste bewerking van wat rond 1937 een koninklijke schandaal was en dat blijkbaar heel wat filmproducenten weet te inspireren. Deze prent blinkt uit door een o.d. aan goedkoop sentiment. William Luce vertelt het verhaal vanuit het standpunt van Wallis Simpson, de vrouw in kwestie. In beeld gebracht door Brian Morgan. Voordien reeds bewerkt voor tv als THE WOMAN I LOVE (1972) en EDWARD AND MRS. SIMPSON (1978).

Poor Little Rich Girl

1987 | Biografie

Verenigde Staten 1987. Biografie van Charles Jarrett en Charles Jarrott. Met o.a. Farrah Fawcett, James Read, Kevin McCarthy, Burl Ives en Anne Francis.

Een oppervlakkige biografie naar het boek van C. David Heymann over de beroemde Woolworth erfgename. Het betreft de periode van haar vijfde jaar tot haar dood in 1979. Huttons derde echtgenoot, Cary Grant, wordt verbazingwekkend goed gespeeld door Read. Peck, de zoon van Gregory, komt later in het verhaal voor als een van Huttons jongere 'begeleiders'. Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen. Ook bekend als THE BARBARA HUTTON STORY.

The Boy in Blue

1985 | Biografie, Sportfilm, Drama

Canada 1985. Biografie van Charles Jarrot en Charles Jarrott. Met o.a. Cynthia Dale, Christopher Plummer, David Naughton, Dean Sullivan en Melody Anderson.

Na de Oscar van Cage voor LEAVING LAS VEGAS die hem in 1996 verleend werd, werden er plotseling allerlei 'meesterwerken' met de 'topacteur' gevonden. Deze film werd gauw van stal gehaald om op de tv te worden uitgezonden. Cage speelt Ned Hanlan, een Canadese dranksmokkelaar, die met heel snel roeien de alcohol van de ene oever van de rivier naar de andere bracht. Als hem de grond te heet onder de voeten wordt, vlucht hij naar de States. Speelt rond 1880 en is gebaseerd op een ware geschiedenis.

A Married Man

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van John Davies en Charles Jarrott. Met o.a. Anthony Hopkins, Yvonne Coulette, Lise Hilboldt, John LeMesurier en Sophie Ashton.

Een echt Brits huiselijk drama over een zich vervelende advocaat, zijn keurige vrouw en zijn minnares. Tussen alle zeepbellen in is er sprake van een moord, maar ondanks de zoals altijd belangwekkende Hopkins is het een uiterst saaie en traag verlopende film, die gemakkelijk tot de helft had kunnen worden ingekort. TV-serie in 4 delen.

The Amateur

1982 | Thriller

Canada 1982. Thriller van Charles Jarrott. Met o.a. John Savage, Christopher Plummer, Marthe Keller, Arthur Hill en Ed Lauter.

Tijdens een terroristische actie in de Amerikaanse ambassade in München wordt een jonge fotografe gedood. De drie daders ontkomen naar het Oostblok. De verloofde van het slachtoffer, Savage die voor de CIA werkt, zet zijn baas onder druk en krijgt toestemming naar Tsjechoslowakije te gaan, waar hij zich wil wreken op de inmiddels geïdentificeerde moordenaars. Oppervlakkige spionagefilm, die nogal wat vraagt van de goedgelovigheid van de toeschouwer. Volgens het stripachtige scenario van Robert Littell en Diana Maddox naar de roman van Littell was het destijds heel eenvoudig om van West naar Oost te gaan en vice versa. De totaal ongeïnspireerde regie maakt het zaakje er niet beter op. Het camerawerk is van John Coquillon.

Condorman

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1981. Familiefilm van Charles Jarrott. Met o.a. Mancini, Michael Crawford, Oliver Reed, James Hampton en Barbara Carrera.

Zelden meegemaakt hoe een goed verhaal van Robert Sheckley zo verknoeid werd als deze CONDORMAN door de Disney-studio's. Striptekenaar Crawford wordt, vreemd genoeg, door de CIA geselecteerd voor een speciale missie. Hij moet de mooie KGB- agente Carrera helpen naar het Westen te vluchten. Speciale Sovjetagent agent Reed wordt aangesteld om Condorman te liquideren. Disney op James Bond-toer zit vol afgezaagde clichés en zonder de minste spanning of opwinding. Alle stunts en gadgets waren al te zien in Italiaanse 007-afkooksels. Te mijden in elk opzicht. Scenario van Marc Stirdivant. Camerawerk van Charles F. Wheeler.

The Last Flight of Noah's Ark

1980 | Avonturenfilm, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1980. Avonturenfilm van Charles Jarrott. Met o.a. Elliott Gould, Geneviève Bujold, Tammy Lauren, John Fujioka en Yuki Shimoda.

Vanwege zijn financiële problemen aanvaardt piloot Noah Dugan (Gould) een bijzonder vrachtje: in een afgedankte bommenwerper vervoert hij een missiezuster (Bujold) en een stel dieren naar een afgelegen zendingspost. Twee weesjes (Schroder en Lauren), die niet van de dieren kunnen scheiden, vliegen mee als verstekelingen. Onderweg hebben ze motorpech en komen terecht op een afgelegen eilandje, waar ze geconfronteerd worden met twee Japanse soldaten, die niet weten dat WO II voorbij is. Vergezocht avonturenverhaal, vlot maar clichématig verteld. Een typisch lopendebandproduct uit de Disney-fabriek zonder geweld of gruweleffecten, maar behoorlijk karakterloos. Mat spel van de hoofdrollen maakt het er niet spannender op. Naar het verhaal 'The High and The Mighty' van Ernest K. Gann

The Other Side of Midnight

1977 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1977. Komedie van Charles Jarrott. Met o.a. Marie-France Pisier, John Beck, Susan Sarandon, Raf Vallone en Clu Gulager.

Op 15-jarige leeftijd wordt een meisje verkocht aan een Parijse modekoning. Ze leert mannen te gebruiken door hen bevrediging te schenken. Ze heeft een korte, maar hevige relatie met een knappe vent, die haar algauw in de steek laat. Ze wordt een der felst begeerde vrouwen van de Lichtstad, maar haar hart blijft bij haar eerste grote liefde.

The Littlest Horse Thieves

1977 | Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1977. Familiefilm van Charles Jarrott. Met o.a. Alastair Sim, Peter Barkworth, Maurice Colbourne, Susan Tebbs en Andrew Harrison.

Een goedgemaakte Disney-periodefilm, in Engeland opgenomen. Over drie kinderen en hun pogingen om renpony's te redden die in de mijnen werken waar ze mishandeld worden en ten dode zijn opgeschreven. Speelt rond de eeuwwisseling. Goed camerawerk op locatie.

Escape from the Dark

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Alastair Sim, Peter Barkworth, Maurice Colbourne en Susan Tebbs.

Een goed gemaakte Disney-speelfilm over het leven in de Engelse kolenmijnen aan het begin van deze eeuw. Ten koste van alles moet er geld verdiend worden in de mijn. Dat vele pony's daarvan de dupe worden doet niet terzake. Tòtdat twee kinderen in actie komen om de dieren te redden.

The Dove

1974 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Charles Jarrott. Met o.a. Joseph Bottoms, Deborah Raffin, John McLiam, Dabney Coleman en John Anderson.

Een plezierig reis-om-de-wereld-avontuur gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een zestien-jarige die alle mogelijke havens afvaart. Op locatie gefilmd in Panavision en door Gregory Peck geproduceerd. Scenario van Peter Beagle en Adam Kennedy naar een roman van Robin Lee Graham.

Lost Horizon

1973 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1973. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Peter Finch, Liv Ullmann, Sally Kellerman, George Kennedy en Michael York.

Het eerste halfuur is scène voor scène een kopie van de film uit 1937 en alles zit goed; dan komen we in Shangri- La en krijgen we vreselijke Burt Bacharach-Hal David liedjes te horen en het stort in elkaar. 'Verloren' is terecht. In Nederland werden er zelfs een aantal liedjes uitgehaald, bovendien was de oorspronkelijke versie 150m.

Mary, Queen of Scots

1971 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1971. Historische film van Charles Jarrott. Met o.a. Vanessa Redgrave, Glenda Jackson, Patrick McGoohan, Timothy Dalton en Nigel Davenport.

Een weinig accuraat geschiedenislesje, maar goed kostuumdrama met sterke vertolkingen van Redgrave als Mary en Jackson als koningin Elisabeth, rivalen om de macht in Engeland tijdens de Tudor-periode. Scenario van John Hale. Camerawerk van Christopher Challis.

Anne of the Thousand Days

1969 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1969. Drama van Charles Jarrott. Met o.a. Richard Burton, Geneviève Bujold, Irene Papas, Anthony Quayle en Peter Jeffrey.

Vaak onnauwkeurig, maar overweldigend goed geacteerd historisch drama rond Anna Boleyn en Henry VIII. Prachtige beelden. Briljante vertolking door Bujold. Oscar voor de kostuums van Margaret Furse. Scenario van Bridget Boland, John Hale en Richard Sokolove naar een toneelstuk van Maxwell Anderson. Camerawerk van Arthur Ibbetson.

The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde

1968 | Horror

Verenigde Staten 1968. Horror van Charles Jarrott. Met o.a. Jack Palance, Denholm Elliott, Leo Genn, Oskar Homolka en Torin Thatcher.

Ian Hunter bewerkte het boek van Robert Louis Stevenson voor de eerste tv-bewerking van het verhaal dat overbekend geacht mag worden. Hij kreeg er een Edgar Allan Poe-Award voor. Palance speelt bekwaam de geleerde die het middel uitvindt om zich onherkenbaar te veranderen. Dan Curtis - zelf een goede regisseur - was de producer van deze tv-film, die oorspronkelijk in twee delen werd uitgezonden.