Hans Hessling: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Der Trotzkopf

1985 | Familiefilm

Duitsland 1985. Familiefilm van Helmuth Ashley. Met o.a. Anja Schüte, Linda Joy, Klaus Barner, Emely Reuer en Anaid Iplicjian.

Jeugdtv-film naar de gelijknamige romans van Emmy von Rhoden en Else Wildhagen (in het Nederlands bekend onder de titels Stijfkopje, Stijfkopje op school en Stijfkopje op het internaat), met Schüte als het meisje Ilse dat door haar ouders naar een internaat wordt gestuurd, waar zij te kampen heeft met de klassieke aanpassingsproblemen. In twee delen. Het scenario is van Irene Rodrian en Rudolf Nottebohm. Het camerawerk is van Horst Schier.

Zwei Tote im Sender und Don Carlos im Pogl

1983 |

Duitsland 1983. Joachim Roering. Met o.a. Claus Biederstaedt, Ruth-Maria Kubitschek, Heinz Ehrenfreund, Peter Pasetti en Jürgen von Manger.

De handeling speelt zich af tegen het eind van een ogenschijnlijke normale werkdag in een tv-studio. Er is echter één verschil: er worden twee heuse lijken in het gebouw gevonden. Boeiende satire met veel zelfspot over macht en onmacht van een mediabedrijf. Decors van Mathias Matthies en Ellen Schmidt. Achter de camera stond Wolfgang Treu.

Tatort - Das Zittern der Tenöre

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Hans Dieter Schwarze. Met o.a. Paul Edwin Roth, Elisabeth Wiedemann, Eva-Ingeborg Scholz, Georg Lehn en Erik Schumann.

Bij uitvoeren van renovatiewerken vind amateur-zanger Otto Fintzel (Lehn) een koffer met materiaal uit de Nazi-tijd. Enkele collega-zangers, op de hoogte van de 'vondst', willen een en ander in de doofpot. Zij vrezen met name dat ruchtbaarheid aan de zaak hun eigen 'bruine' verleden aan de oppervlakte zou komen. Interessant thema, geschreven door Hansjörg Martin. Originele krimi zoals men er zelden te zien krijgt.

Der Zug nach Manhattan

1981 | Komedie

Duitsland 1981. Komedie van Rolf von Sydow. Met o.a. Heinz Rühmann, Ulrike Bliefert, Hans Hessling, Bruni Löbel en Charles Brauer.

Een verhaal van Paddy Chayefsky ([KL]Holiday Song[KLE]) over een vrome cantor van een kleine joodse gemeenschap die op een dag in gewetenconflict raakt: hij heeft zijn geloof verloren door de vreselijke berichten die hij uit de kranten (anno 1952) haalt. Rühmann is nog prima in staat om er op zijn negenenzeventigste alles uit te halen.

Stahlnetz: Saison

1961 | Thriller

Duitsland 1961. Thriller van Jurgen Roland. Met o.a. Richard Lauffen, Dieter Eppler en Hans Hessling.

Een verhaal van Paddy Chayefsky ([KL]Holiday Song[KLE]) over een vrome cantor van een kleine joodse gemeenschap die op een dag in gewetenconflict raakt: hij heeft zijn geloof verloren door de vreselijke berichten die hij uit de kranten (anno 1952) haalt. Rühmann is nog prima in staat om er op zijn negenenzeventigste alles uit te halen.

Stahlnetz - Saison

1961 | Misdaad

Duitsland 1961. Misdaad van Jürgen Roland. Met o.a. Hans Hessling, Dieter Eppler, Richard Lauffen, Klaus Kindler en Grit Boettcher.

In een kuurplaats in de Harz wordt in de winter het stoffelijke overschot van de 25-jarige Helga Zeller gevonden. Het blijkt dat zij al een maand dood was. Officier van justitie Dr. Stiebner (Lauffen) uit Goslar vraagt Kriminalkommissar Hauke (Eppler) van de moordbrigade uit Braunschweig om het onderzoek te doen. Hauke begint met het ondervragen van de buren. Een van hen, Herbert Schintzel (Kindler) heeft iets te verbergen; hij had ooit een relatie met Helga. Voordat Hauke hierachter is, hoort hij alleen maar slechte dingen over Helga en wat hem betreft zit de zaak muurvast. Koddebeier Henry Wohlers (Hessling) is echter een nuchtere politieman met gezond verstand en goede speurzin. Door hem wordt de zaak opgehelderd. Een minder spectaculaire aflevering uit de overigens uitstekende reeks realistische misdaadfilms. Het spel is heel geloofwaardig. Het scenario is zoals gebruikelijk van Wolfgang Menge.

Der letzte Fußgänger

1960 | Komedie

Duitsland 1960. Komedie van Wilhelm Thiele. Met o.a. Heinz Erhardt, Christine Kaufmann, Käthe Haack, Ernst Waldow en Hans Hessling.

Archivaris Gottlieb Sänger, type brave borst, ontmoet op reis richting het Zwarte Woud een avontuurlijk tienermeisje, met wie hij vervolgens een wandeltocht onderneemt. Ondertussen worden de kiekjes die hij naar zijn collega's van het tijdschrift Zeitblick stuurt zonder zijn medeweten als vakantiereportages gebruikt. Maar verwacht geen intriges of insinuaties in deze vrolijke, komische Heimatfilm: eigenlijk gebeurt er helemaal niks. Toch sloeg de film twintig jaar na de première aan bij tv-kijkers, met een nieuwe bioscooprelease tot gevolg.

Bis daß das Geld euch scheidet

1960 | Drama

Duitsland 1960. Drama van Alfred Vohrer. Met o.a. Gert Fröbe, Luise Ullrich, Corny Collins, Christiane Nielsen en Wolfgang Lukschy.

Een film die een tijdsbeeld schept aan de hand van een familie, die zich snel wist te verrijken in de opbouwperiode na WO II. De echtgenoot (Fröbe) neemt een maîtresse en het draait uit op een echtscheiding. In de finale keert hij als een gebroken man terug naar de verlaten en lege woning. Een niet al te subtiele film met goede vertolkingen van de maker van Edgar Wallace-krimis en Simmel verfilmingen. Scenario van Heinz-Oskar Wuttig.

Hab' Sonne im Herzen

1953 | Drama, Komedie

Duitsland 1953. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Carl Wery, Liselotte Pulver, Hans Hessling, Otto Gebühr en Thilo von Berlepsch.

Een jonge vrouw begint een soort kindertehuis, vlak naast de woning van een oude zonderling. De man heeft veel last van de onrust en het lawaai en hij stelt alles in het werk om van het kindertehuis af te komen. Maar tenslotte lukt het de herrieschoppertjes het hart van de oude man te winnen. Sentimentele Heimatfilm - het zwakke plot wordt uitsluitend gered door het natuurlijke spel van de kinderen.

Das tapfere Schneiderlein

1942 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1942. Familiefilm van Hubert Schonger. Met o.a. Hans Hessling, Ursula Zeitz, Emil Hess, Alfred Schieske en Klaus Dohl.

Over het dappere kleermakertje dat door een misverstand een held werd (hij sloeg slechts zeven vliegen in één klap dood en nam twee reuzen in de maling door ze water uit een steen te laten persen. Zelf haalde hij vocht uit een kaas die op een steen leek). Uit het sprookjesboek van de Gebroeders Grimm die hun momumentale werk tussen 1812 en 1815 samenstelden. De tijd waarin deze film gedraaid werd, heeft de prent getekend kwa stijl en gekenmerkt kwa standpunt; dat laatste zou vijftig jaar later uitgelegd kunnen worden als een satirische daad van lijdelijk verzet van regisseur Schonger tegen het nazi-regime: de macht is arrogant en belachelijk, maar wordt te kijk gezet door een slim baasje. Voor de jeugd een weinig boeiende verfilming; er zijn er die veel beter en een stuk eigentijdser zijn. Scenario van regisseur Schonger en camerawerk van Edgar Ziesemer.