Inger Stevens: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Run Run, Simon

1970 | Western, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1970. Western van George McCowan. Met o.a. Burt Reynolds, Inger Stevens, Royal Dano, James Best en Rodolfo Acosta.

Een onopgesmukte, rechtlijnige vertelling over een Papago- indiaan die na gevangenisstraf terugkeert bij zijn stam en wraak zweert op de man die in feite zijn broer vermoordde. Buitengewone spannende sfeer; uitstekend gebruik van locaties; puik acteerwerk met inbegrip van Stevens' laatste rol.

The Mask of Sheba

1969 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van David Lowell Rich. Met o.a. Walter Pidgeon, Inger Stevens, Eric Braeden, William Marshall en Stephen Young.

Een jonge wetenschapper is door een archeologische organisatie naar Ethiopië gestuurd om het legendarische masker van Sheba op te sporen. Later meldt zijn vrouw Stevens dat hij het gevonden heeft, maar dat zijn leven in gevaar is. Een expeditie die uitgezonden wordt om hem te vinden, wordt bij aankomst reeds aangevallen door vreemde inboorlingen. Slome avonturenfilm die zijn inspiratie zocht bij de exotische romans van H. Rider Haggard, maar die minder actie te bieden heeft dan op één pagina uit een boek van die auteur. Er werden heel wat beroemde namen aangetrokken, maar die slagen er niet in om het scenario van Sam Rolfe wat leven in te blazen. Een gigantische verkwisting van talent. Ook bekend als QUEST: MASK OF SHEBA.

A Dream of Kings

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Anthony Quinn, Irene Papas, Inger Stevens, Sam Levene en Radames Pera.

Emotioneel relaas over de stoere Quinn die probeert aan geld te komen om met zijn ziekelijke zoon naar Griekenland te reizen. Levendig beeld van de Griekse gemeenschap in Chicago, geschreven door Harry Alan Petrakis. Stevens is bijzonder goed als jonge weduwe die zich aangetrokken voelt tot Quinn.

Madigan

1968 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Don Siegel. Met o.a. Richard Widmark, Henry Fonda, Harry Guardino, Inger Stevens en James Whitmore.

Politiedetective Dan Madigan (Widmark) valt met een collega een hotelkamer binnen waar een gangster in bed ligt met een hoertje. De gangster gebruikt het meisje als schild en weet te ontsnappen. Hoofdcommissaris Fonda geeft het onfortuinlijke duo 72 uur de tijd om hem te arresteren. Spannende en vlot gemaakte politiefilm, die de toeschouwer de hele tijd door in spanning houdt. Knap spel van Widmark, Fonda en al hun tegenspelers. Zoals steeds houdt Siegel het tempo hoog en zorgt hij geregeld voor verrassingen. Het scenario werd geschreven door Abraham Polonsky, Harry Kleiner en Henri Simoun, naar de roman The Commissioner van Richard Dougherty. Russell Metty filmde het grootste deel van de actie in de straten van New York. Tussen 1972 en 1974 speelde Widmark in een aantal tv-sequels in de reeks NBC MYSTERY MOVIE. Gedraaid in Techniscope.

House of Cards

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van John Guillermin. Met o.a. George Peppard, Inger Stevens, Orson Welles en Keith Michell.

Een totaal uitgerangeerde bokser/avonturier Reno Davis (Peppard) wordt door een rijke weduwe Anne (Stevens) ingehuurd als leraar voor haar zoontje, maar laat zich manipuleren door een groep fascistische miljonairs en generaals die van plan zijn Europa weer over te nemen. Klinkt dat bekend in de oren? Desondanks een spannende en goed gefilmde achtervolging aan het einde van de film.

Hang 'Em High

1968 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Western van Ted Post. Met o.a. Clint Eastwood, Inger Stevens, Ed Begley, Pat Hingle en Arlene Golonka.

Boer Jed Cooper (Eastwood) wordt eind negentiende eeuw in Oklahoma aangezien voor een veedief en wordt door een lynch mob opgeknoopt. Door een gelukkig toeval overleeft hij zijn terechtstelling, hij wordt door een rechter gerehabiliteerd en zelfs tot marshall benoemd. In die hoedanigheid loopt hij zijn aanvallers weer tegen het lijf. Pittige western, niet zo goed als de spaghetti-westerns die Eastwood een paar jaar eerder maakte met Sergio Leone, maar toch niet te versmaden voor liefhebbers van het genre.

Five Card Stud

1968 | Western, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1968. Western van Henry Hathaway. Met o.a. Dean Martin, Robert Mitchum, John Anderson, Inger Stevens en Roddy McDowall.

Bij een kaartspel wordt een valsspeler door vier van de vijf anderen opgehangen. Alleen Martin verzet zich, maar die wordt bewusteloos geslagen. McDowall en de zijnen zetten de hangpartij voort. Dan verschijnt de geestelijke Mitchum op het toneel. En plotseling verdwijnt de één na de ander, gewurgd met prikkeldraad of in het klokketouw opgehangen. Dan valt de verdenking op Mitchum, die meedeelt dat de gehangen man zijn broer was. Martin en Mitchum staan voor een eindduel tegenover elkaar. Ray Gauldens roman werd door Marguerite Roberts bewerkt. Hal Wallis produceerde en Daniel Fapp deed het camerawerk. Maurice Jarre schreef de muziek.

Firecreek

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Vincent McEveety. Met o.a. James Stewart, Henry Fonda, Inger Stevens, Gary Lockwood en Dean Jagger.

Hoewel Firecreek een der laatste ouderwetse westerns is, houdt hij wel rekening met een halve eeuw cinema in dat genre, door de hoofdrollen bejaard te maken. In de herfst van hun carrières spelen Stewart en Fonda respectievelijk de goede sheriff en de kwade outlaw. De pacifistische sheriff probeert de slechterik en diens kornuiten eerst nog vriendelijk over te halen het criminele gedrag elders te vertonen, doch een senioren High Noon-shootout is onvermijdelijk. Dat er eerst veel afgepraat wordt, is Firecreek niet in dank afgenomen door hard-core westerners. Dit verklaart het in vergetelheid raken van een mooie film.

The Borgia Stick

1967 | Misdaad

Verenigde Staten 1967. Misdaad van David Lowell Rich. Met o.a. Don Murray, Fritz Weaver, Inger Stevens en Barry Nelson.

Nogal grimmige thriller waarbij de georganiseerde misdaad met betrekking tot infiltratie in de economie van de VS aan de kaak wordt gesteld. Goede rollen, vooral van Weaver. De film doet het goed en werd buiten Amerika in de bioscopen uitgebracht.

A Time for Killing

1967 | Historische film

Verenigde Staten 1967. Historische film van Phil Karlson. Met o.a. Glenn Ford, Inger Stevens, George Hamilton, Paul Petersen en Timothy Carey.

Een redelijk drama uit de tijd van de Burgeroorlog waarin de Zuidelijke majoor Hamilton de aanstaande bruid van de Noordelijke kapitein Ford ontvoert. Karlson regisseerde tevoren enkele goede kleine films, maar deze hoort daar niet bij. Let op een jonge Harrison Ford. Ook bekend als THE LONG RIDE HOME.

A Guide for the Married Man

1967 | Komedie

Verenigde Staten 1967. Komedie van Gene Kelly. Met o.a. Robert Morse, Walter Matthau, Inger Stevens, Sue Ane Langdon en Joey Bishop.

Constant grappige, met veel fantasie opgebouwde komedie voor boven de achttien waarin Morse probeert de trouwe echtgenoot Matthau het ABC van de volwassenheid te leren, daarbij geholpen door een groot aantal sterren, die Morses theorieën demonstreren. De grootste grap van alles is dat Matthau getrouwd is met de weelderige Inger Stevens.

The New Interns

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van John Rich. Met o.a. Michael Callan, Dean Jones, Telly Savalas, Inger Stevens en George Segal.

Dit vervolg op THE INTERNS (1962) is een smartlap die bestaat uit de gebruikelijke ziekenhuisverwikkelingen, zij het dat de rolbezetting boven de middelmaat is en de film enkele sterke scènes kent.

The World, the Flesh and the Devil

1959 | Sciencefiction, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1959. Sciencefiction van Ranald MacDougall. Met o.a. Harry Belafonte, Inger Stevens en Mel Ferrer.

Belafonte en Stevens zijn de enige overlevenden van een wereldomspannende kernramp. Hun ongemakkelijke onderlinge verhouding wordt nog eens gehinderd door de komst van Ferrer. Een intrigerende film die goed begint maar halverwege zijn kracht verliest en tot een belachelijke slotsom komt.

The Buccaneer

1958 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Anthony Quinn. Met o.a. Yul Brynner, Charlton Heston, Claire Bloom, Charles Boyer en Inger Stevens.

Stijve cape- en degenfilm onder supervisie van Cecil B. Demille, die opnieuw de gebeurtenissen van de oorlog van 1812 onder de loep neemt waarbij Andrew Jackson (Heston) gedwongen wordt op boekanier Lafitte (Brynner) te rekenen om de Britse invasie het hoofd te bieden. De actie is miniem, maar oogverblindend.

Cry Terror

1958 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1958. Thriller van Andrew L. Stone. Met o.a. James Mason, Rod Steiger, Inger Stevens, Neville Brand en Angie Dickinson.

Steiger gijzelt Mason en Stevens met hun dochtertje. Dit alles om er zeker van te zijn dat Mason hem zal helpen de vijfhonderdduizend dollar die hij eist van een luchtvaartmaatschappij in handen te krijgen. Zijn eis wordt kracht bijgezet door een geplaatste bom. Gespierde thriller die de toeschouwer geen ogenblik rust gunt. De acteurs spelen het spel op vakkundige wijze mee zodat de suspense schitterend opgebouwd wordt naar een sterke climax. Een film die zijn voordeel haalt uit een snelle, nerveuze montage (door co- producente Virginia Stone, echtgenote van de regisseur). Stone schreef zelf het knap gestructureerde scenario, dat in beelden omgezet werd door Walter Strenge. Bestaat ook als ingekleurde versie.

Man on Fire

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Ranald MacDougall. Met o.a. Bing Crosby, Inger Stevens, Mary Fickett, E. G. Marshall en Malcolm Broderick.

Sinds de scheiding is Earl Carleton alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn zoontje Ted. Als op een dag zijn hertrouwde ex-vrouw Gwen op de stoep staat om te praten over gemeenschappelijk voogdijschap is dat het begin van een bittere juridische strijd.