Sean McKittrick

Producer

Sean McKittrick is producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Pride and Prejudice and Zombies

2016 | Actiefilm, Romantiek, Horror

Verenigde Staten 2016. Actiefilm van Burr Steers. Met o.a. Lily James, Sam Riley, Jack Huston, Bella Heathcote en Douglas Booth.

Eigenzinnige bewerking van het klassieke verhaal van Jane Austen, waarin Elizabeth Bennett en haar vier bevallige zussen te maken krijgen met een zombie-invasie. Ze worden bijgestaan door Mr. Darcy (Sam Riley), een knappe maar onuitstaanbare zombiejager.

Jimi: All Is by My Side

2013 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk/Ierland/Verenigde Staten 2013. Biografie van John Ridley. Met o.a. André Benjamin, Hayley Atwell, Imogen Poots en Ruth Negga.

De chronologie van deze magnifieke Hendrix-biopic is losjes die van 1966-1967, toen Hendrix (mooi dromerig vertolkt door André Benjamin) zichzelf Jimmy James noemde en in een New Yorkse club gespot werd door Linda Keith, de toenmalige vriendin van Keith Richards. Regisseur Ridley creëert een soort stream of consciousness door muziek en beelden te mixen, waardoor je kunt meebewegen op de golflengte van Jimi Hendrix. Een prachtige ziel die alleen toegankelijk was via zijn muziek.

God Bless America

2011 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2011. Misdaad van Met o.a. Joel Murray, Tara Lynne Barr, Scot Zeller, Mackenzie Brooke Smith en Rich McDonald.

Frank heeft het helemaal gehad, met alles en iedereen. Met zijn debiele buren, de infantiele realitysterren op tv, politieke commentatoren die Obama met Hitler vergelijken, en mensen die in de bioscoop praten en bellen tijdens de film. Als hij ongeneeslijk ziek blijkt te zijn besluit hij dat iedereen die wat hem betreft het leven niet waard is dan ook maar dood moet. Bij vlagen vlijmscherpe satire, maar uiteindelijk een veel te simpele en vooral ook saaie aaneenschakeling van zinloze moorden.

The Box

2009 | Sciencefiction, Thriller, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 2009. Sciencefiction van Richard Kelly. Met o.a. Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn en Holmes Osborne.

Op een dag ontvangt een jong Amerikaans stel met geldproblemen een geheimzinnige doos. Drukken ze op de rode knop bovenop, dan krijgen ze een miljoen dollar. De keerzijde: ergens ter wereld zal iemand dood neervallen. Drukken ze? Derde film van Richard Kelly (naar een verhaal van Richard Matheson) werd bij uitkomst onthaald als mislukking in de lijn van zijn epische flop Southland Tales (2006), maar verdient alsnog een plek naast zijn cultsucces Donnie Darko (2001). The Box is weliswaar onevenwichtiger, maar eveneens uniek: origineel, intrigerend en prachtig vormgegeven.

Southland Tales

2006 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten/Duitsland/Frankrijk 2006. Sciencefiction van Richard Kelly. Met o.a. Dwayne Johnson, Sarah Michelle Gellar, Seann William Scott en Carlos Amezcua.

Na een nucleaire aanval op Texas staat Amerika er slecht voor: de politiek is instabiel en de energievoorziening hoogst onzeker. Tegen deze sombere achtergrond volgen we een acterende ex-bokser met geheugenverlies, een voormalige pornoster met televisieaspiraties en een schizofrene politieman. Regisseur Kelly beleefde met de langverwachte opvolger van zijn bejubelde Donnie Darko een desastreuze première op het festival van Cannes, en ging terug naar de montagekamer. Het resultaat is een nog altijd onbegrijpelijke chaos, waar sommigen overigens juist de lol van in zien.

Donnie Darko

2001 | Thriller, Mysterie, Sciencefiction, Horror, Drama

Verenigde Staten 2001. Thriller van Richard Kelly. Met o.a. Jake Gyllenhaal, Drew Barrymore, Patrick Swayze, Jena Malone en James Duval.

Getroubleerde tiener Donnie Darko (Gyllenhaal) begint zijn manshoge, demonische (en denkbeeldige?) konijn Frank serieus te nemen als het dier hem op een avond uit huis lokt vlak voordat een vliegtuigmotor in Donnie's slaapkamer dondert. Volgens Frank vergaat de aarde binnen 28 dagen, vier lange weken waarin Donnie wordt getergd door hopeloze ouders, eigenaardige leraren (oa Drew Barrymore), een fanatieke self-help goeroe (Patrick Swayze) en lonkende meisjes. Een uiterst ambitieus en succesvol filmdebuut van Richard Kelly, die zijn werk verpakte in een eclectische mix van horror, sciencefiction en tienerkomedie, gedrenkt in een zware marinade van jaren tachtig nostalgie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sean McKittrick op televisie komt.

Reageer