Ed Wiley: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Around The World In 80 Days

1989 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van Buzz Kulik. Met o.a. Christopher Lee, Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson en Peter Ustinov.

De Bank of England wordt van 55.000 pond beroofd. Volgens de om zijn stiptheid bekend staande vrijgezel Phileas Fogg (Brosnan) kan de dader zich inmiddels overal ter wereld bevinden. Hij beweert dat men op tachtig dagen rond de wereld kan reizen. Twee van zijn kaartvrienden Mr. Stuart (Chr. Lee) en Mr. Ralph (MacNee) gaan met hem een weddenschap aan. Phileas vertrekt nog diezelfde avond met zijn kersverse Franse bediende Jean Passepartout (Idle). Bankdirecteur Forbes (Morley) en zijn Amerikaanse partner McBaines (McDowall) zien hierin een schuldbekentenis en sturen de sluwe detective Fix (Ustinov) achter hen aan. Fogg en Passepartout maken van alles mee en redden onderweg Prinses Aouda (Nickson) van de brandstapel. En steeds zit Fix hen op de hielen. Een onderhoudende bewerking van de roman van Jules Verne met meer actie dan de filmversie uit 1956, maar met minder spontane humor. Brosnan is een geloofwaardige Fogg en Idle en Ustinov zijn kostelijk in hun side-kick-rollen. Amusement zonder veel pretentie bevolkt met een groot aantal onvergetelijke typetjes, meestal gespeeld door bekende acteurs. De roman werd voor tv bewerkt door John Gay. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Nic Knowland. Oorspronkelijk uitgezonden in zes delen.

Mario Puzo's 'The Fortunate Pilgrim'

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Stuart Cooper. Met o.a. Sophia Loren, Edward James Olmos, Hal Holbrook, John Turturro en Anna Strasberg.

Sfeervolle bewerking van de roman die Puzo schreef voordat hij [KL]The Godfather[KLE] voltooide, met een sterke rol van Loren. Ze speelt een Italiaanse immigrante die rond 1900 haar familie naar New York brengt (Belgrado dient als stand-in voor de wereldstad!). Drie decennia lang zoekt ze naar de American Dream. Schrijver John McGreevey heeft gekozen voor een brede opzet en de cinematografie van Reginald Morris is imposant. Jammer dat de componisten een soort opera hebben geschreven, misschien doordat Ponti en zoon Alex Pavarotti hebben weten aan te trekken. Oorspronkelijk in twee delen vertoond.