Christophe Beaucarne: cast en camera.
Er zijn 31 films gevonden.

Boléro

2024 | Muziek, Drama

Frankrijk 2024. Muziek van Anne Fontaine. Met o.a. Raphaël Personnaz, Doria Tillier, Jeanne Balibar, Emmanuelle Devos en Vincent Perez.

Keer op keer wordt de Franse componist Maurice Ravel (Personnaz) door het Parijse conservatorium afgewezen omdat zijn muziek te emotieloos is. En eerlijk is eerlijk, ze hebben een punt. Ravel zelf is namelijk zo gereserveerd en ingehouden, dat je hem makkelijk voor emotieloos kan aanzien. Het is aan de flamboyante choreograaf Ida Rubenstein (Balibar) te danken dat Ravel gedwongen wordt uit zijn schulp te kruipen. Die gaf hem de opdracht de muziek voor een van haar balletten te componeren, met als resultaat – na veel uitstel en twijfel – het bijzonder broeierige muziekstuk Boléro. Helaas filmde regisseur Fontaine deze muziekhistorische mijlpaal zo gereserveerd en ingehouden, dat het de kijker inmiddels volledig koud laat. Wel veel fraai pianospel van acteur Personnaz, die daarvoor maanden in training was.

Illusions perdues

2020 | Drama, Historische film, Romantiek

Frankrijk​/​​België 2020. Drama van Xavier Giannoli. Met o.a. Benjamin Voisin, Cécile de France, Xavier Dolan, Vincent Lacoste en Salomé Dewaels.

Tragikomedie naar het gelijknamige deel uit Honoré de Balzacs beroemde romanreeks La Comédie humaine. Over de jonge plattelandsdichter Lucien Chardon, kind van een burgerlijke vader, die zich liever De Rubempré laat noemen, naar zijn adellijke moeder. Na een affaire met de plaatselijke barones beproeft hij zijn geluk in Parijs. Daar vindt hij werk als gewetenloze journalist, die schrijft wat de hoogste bieder wenst. Heerlijk levendig, smakelijk relaas – dat met Césars werd overladen – over Luciens opkomst en ondergang in de rangen en standen van vroeg 19de-eeuws Parijs. Met een eigentijdse portee over commercie, fake news en eerlijkheid.

Hold Me Tight

2021 | Drama

Frankrijk 2021. Drama van Mathieu Amalric. Met o.a. Vicky Krieps, Arieh Worthalter, Anne-Sophie Bowen-Chatet, Sacha Ardilly en Juliette Benveniste.

Clarisse besloot op een dag te vertrekken, terwijl haar man Marc en haar twee kinderen achterbleven.Terwijl zij tijdens haar afwezigheid met het leven doorgaan, lijkt haar leven stilgelegd. De jonge vrouw zwerft alleen over de wegen van Frankrijk.

Le milieu de l’horizon

2019 | Drama

Zwitserland​/​​België 2019. Drama van Delphine Lehericey. Met o.a. Clémence Poésy, Laetitia Casta, Patrick Descamps, Fred Hotier en Thibaut Evrard.

Een snikhete zomer op het Zwitserse platteland in 1976. Puber Gus scheurt op zijn racefiets door de heuvels en begluurt stiekem anderen. Ondertussen probeert vader, een kersverse kippenboer, zijn onder de hitte bezwijkende kippen te redden en legt moeder (supermodel Casta) het aan met een ander. En dan zijn er nog de zus, het buurmeisje, de gekke neef, opa, moeders vriendin, vervelende buurmannen, een weggelopen hond en een stervend paard. Waardoor dit coming-of-age-drama lijdt onder een overdaad aan bijfiguren. Bovendien wordt de film – ondanks de met de temperatuur oplopende spanningen en een toenemend aantal kadavers – nooit echt grimmig.

Rodin

2017 | Biografie, Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​België​/​​Verenigde Staten 2017. Biografie van Jacques Doillon. Met o.a. Vincent Lindon, Izïa Higelin, Séverine Caneele, Bernard Verley en Anders Danielsen Lie.

Biografische film over de stormachtige romance tussen de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (Lindon) en zijn even getalenteerde, maar getormenteerde leerling Camille Claudel (Higelin). Veel kunstzinnig naakt en grijperige seks in deze helaas nauwelijks opwindende biopic, die nooit echt weet te raken. Ook veel te lang met z'n twee uur looptijd. Want hoe vaak wil je Rodin zien staren naar een hoop klei, die hij dan vervolgens furieus te lijf gaat. Kleurloze 'cinéma de papa' van de 73-jarige regisseur Doillon.

Django

2017 | Biografie, Drama

Frankrijk 2017. Biografie van Etienne Comar. Met o.a. Reda Kateb, Cécile de France, Ulrich Brandhoff, Esther Comar en Antoine Laurent.

Biopic over de wereldberoemde Sinti-jazzgitarist Django Reinhardt zoomt in op de oorlogsjaren, toen Django in het door de nazi's bezette Parijs successen beleefde. 'Dit is niet mijn oorlog,' roept de eigenzinnige Django nog, maar wanneer de nazi's willen dat hij door Duitsland toert, zal ook Django moeten kiezen aan welke kant hij staat. Regiedebuut van scenarioschrijver Comar (o.a. Des hommes et des dieux) gaat ondanks het vliegensvlugge spel van Django al snel slepen en vindt nooit zijn groef. Wel openingsfilm van het festival van Berlijn in 2017.

Alone in Berlin

2016 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2016. Drama van Vincent Perez. Met o.a. Emma Thompson, Brendan Gleeson, Daniel Brühl, Mikael Persbrandt en Katharina Schüttler.

Wanneer het Berlijnse arbeidersechtpaar Otto en Anna Quangel in 1940 hoort dat hun zoon is omgekomen in de oorlog, richt hun woede zich op Hitler, die de oorlog nooit had moeten beginnen. Om zand in diens oorlogsmachine te strooien laat Otto overal in de stad postkaarten achter met opruiende teksten tegen de oorlog. Wat natuurlijk niet onopgemerkt kan blijven. Gleeson en Thompson doen goed hun best in dit waargebeurde verhaal, maar het blijft altijd lastig, Britse acteurs die Duitsers spelen. Regie-uitstapje van acteur Vincent Perez (bekend van onder andere The Crow: City of Angels en Queen of the Damned).

Barbara

2017 | Drama

Frankrijk 2017. Drama van Mathieu Amalric. Met o.a. Jeanne Balibar, Mathieu Amalric, Vincent Peirani, Fanny Imber en Lisa Ray-Jacobs.

Vrienden van acteur-regisseur Amalric kregen een film over zangeres-songwriter Barbara maar niet van de grond. Wilde hij het niet proberen? Hij koos een alternatief: een film over het moeizaam maken van een film over Barbara. Een misschien wat rommelige constructie, waarin hij zelf de gefrustreerde regisseur speelt. Evengoed heeft de film mooie momenten dankzij hoofdrolspeelster Balibar als ‘La chanteuse de minuit’ (1930-1997) die grote hits had vanaf de jaren zeventig, en naar wie een Parijs metrostation is vernoemd. Balibar, de ex van regisseur Amalric, kreeg een César voor haar titelrol.

Mal de pierres

2016 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​België​/​​Canada 2016. Drama van Nicole Garcia. Met o.a. Marion Cotillard, Louis Garrel, Àlex Brendemühl en Brigitte Roüan.

Als jonge vrouw in het naoorlogse Frankrijk wil Gabrielle (Cotillard) groots en meeslepend leven, maar ze is haar tijd ver vooruit en wordt door haar bezorgde ouders gekoppeld aan de degelijke, maar saaie José (Brendemühl). Met hem leidt ze een degelijk maar saai leven waar ze langzaam maar zeker gek van wordt. Gelukkig wordt in het sanatorium waar ze naartoe gestuurd wordt ook de spannende oorlogsveteraan André (Garrel) verpleegd. Romantische edelkitsch – gebaseerd op de roman Het huis in de Via Manno van Milena Agus – is vehikel voor superster Cotillard, die zich er dapper doorheen slaat.

Le tout nouveau testament

2015 | Komedie

België​/​​Frankrijk​/​​Luxemburg 2015. Komedie van Jaco Van Dormael. Met o.a. Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, Pili Groyne, François Damiens en Yolande Moreau.

In deze heerlijk inventieve komedie van Jaco Van Dormael (Toto le héros, Mr. Nobody) is God geen barmhartig opperwezen maar een chagrijnige despoot die met zijn gezin in een ranzig driekamerappartement in Brussel woont. Vanachter z'n computer stort hij grijnzend hel en verdoemenis uit over de mensheid. Uit protest hackt dochterlief de computer, stuurt alle mensen op aarde hun sterfdatum en gaat op zoek naar zes nieuwe apostelen om een nieuw testament te schrijven. Kandidaten die zelfs Christus over het hoofd zou hebben gezien – een aspirant-huurmoordenaar, een seksverslaafde. En Catherine Deneuve die in bed duikt met een gorilla.

A Royal Night Out

2015 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2015. Drama van Julian Jarrold. Met o.a. Sarah Gadon, Bel Powley, Emily Watson en Rupert Everett.

In deze heerlijk inventieve komedie van Jaco Van Dormael (Toto le héros, Mr. Nobody) is God geen barmhartig opperwezen maar een chagrijnige despoot die met zijn gezin in een ranzig driekamerappartement in Brussel woont. Vanachter z'n computer stort hij grijnzend hel en verdoemenis uit over de mensheid. Uit protest hackt dochterlief de computer, stuurt alle mensen op aarde hun sterfdatum en gaat op zoek naar zes nieuwe apostelen om een nieuw testament te schrijven. Kandidaten die zelfs Christus over het hoofd zou hebben gezien – een aspirant-huurmoordenaar, een seksverslaafde. En Catherine Deneuve die in bed duikt met een gorilla.

Gemma Bovery

2014 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 2014. Komedie van Anne Fontaine. Met o.a. Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier en Niels Schneider.

Wreed wordt ‘het al tien jaar overleden seksleven’ van een middelbare Normandische bakker (Fabrice Luchini) verstoord als zijn jonge Britse overbuurvrouw Gemma Bovery (Arterton) arriveert. Ja, denk aan Flaubert’s schandaalroman, waar Joubert als puber van smulde. De film is een bewerking van de gelijknamige graphic novel van de Britse striptekenares Posy Simmonds, die daarin subtiel doch genadeloos de draak stak met verlangens van personages uit de middenklasse. Wegens te veel zoet en te weinig bitter blijft het hier bij een bouquetreeksromannetje voor middelbare mannen.

Belle en het beest

2014 | Fantasy, Mysterie, Romantiek

Frankrijk​/​​Duitsland 2014. Fantasy van Christophe Gans. Met o.a. Léa Seydoux, Vincent Cassel, André Dussollier, Eduardo Noriega en Audrey Lamy.

Een handelsman (Dussollier) plukt bij een kasteel in het bos een oogverblindende roos voor zijn lievelingsdochter Belle (Seydoux). Dat komt hem duur te staan als de kasteelheer - het beest (Cassel) - voor deze misdaad een leven ter compensatie eist. Belle offert zich op, maar leert langzamerhand de mens kennen achter het beest. Visueel spektakel in een weelderige, barokke sprookjeswereld, opgetrokken uit romantische schilderijen, vulvavormige spiegels en bloedrode rozenknoppen, die neerkomt op één grote rituele ontmaagdingsdans.
In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van Noortje Herlaar, René van Kooten en Ernst Daniël Smid.

L'écume des jours

2013 | Drama, Fantasy

Frankrijk​/​​België 2013. Drama van Michel Gondry. Met o.a. Romain Duris, Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Omar Sy en Aïssa Maïga.

Alsof het geschapen is om ooit door Michel Gondry (Human Nature) te worden verfilmd, zo leest het wonderlijke, bizarre universum uit Boris Vians magisch-realistische roman L'écume des jours (1947). Maar ook een droomhuwelijk kan stranden in bittere teleurstelling. Vians prachtige liefdestragedie, waarin de jonge Chloé ernstig ziek wordt als een waterlelie zich in haar longen nestelt, komt in de slotakte nog wel tot leven, maar de overdaad aan stop-motion en geknutselde trucages heeft de kijker dan al lang afgestompt.

Two Mothers

2013 | Drama

Frankrijk​/​​Australië 2013. Drama van Anne Fontaine. Met o.a. Robin Wright, Naomi Watts, Xavier Samuel, Ben Mendelsohn en James Frecheville.

Slim, gewaagd en verrassend teder is deze adaptatie van Doris Lessings korte verhaal The Grandmothers, over twee hartsvriendinnen (Watts en Right) die een verhouding krijgen met elkaars volwassen zonen. Het prikkelende Two Mothers velt geen moreel oordeel, maar voert de spanning op door vragen te stellen. Is life just a bowl of cherries waaruit je kunt pakken zonder de prijs te betalen, zoals een paar keer te horen is in George Gershwins beroemde nummer?

Poulet aux prunes

2011 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​België 2011. Drama van Vincent Paronnaud en Marjane Satrapi. Met o.a. Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria de Medeiros, Golshifteh Farahani en Éric Caravaca.

De opvolger van animatiefilm Persepolis - van het schrijvers- en regieduo Satrapi en Paronnaud - is deze liefdevolle mix van live action en animatie. Wederom gebaseerd op een graphic novel van Satrapi, ditmaal over een violist in het Teheran van de jaren vijftig (Amalric) die weigert verder te leven als zijn vrouw zijn geliefde viool kapot slaat. Gaandeweg leren we zowel de keuze van de violist als de actie van de vrouw beter begrijpen. Kleurrijk, humoristisch en veel levenslustiger dan het onderwerp doet vermoeden.

Tournée

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Mathieu Amalric. Met o.a. Mathieu Amalric, Miranda Colclasure, Suzanne Ramsey, Julie Ferrier en Damien Odoul.

Franse televisieproducent Joachim (regisseur Amalric) keert met een Amerikaans neo-burlesque striptease-ensemble terug uit de VS voor een tournee door Frankrijk. Maar het project ontspoort vanwege de schulden, vijanden en gezinsverantwoordelijkheden die Joachim ooit naar de VS verdreven. Amalric zet Joachim haarfijn neer als een sympathiek kwetsbare gladjakker, die zijn geluk onmogelijk kan bestendigen. Hij kreeg voor zijn losse regie en zijn ontwapenende spel (waaronder de charmantste benzinepompflirt aller tijden) de regisseursprijs en de juryprijs in Cannes.

Hors-la-loi

2010 | Drama, Historische film

Frankrijk​/​​Algerije​/​​België 2010. Drama van Rachid Bouchareb. Met o.a. Jamel Debbouze, Roschdy Zem, Sami Bouajila, Samir Guesmi en Bernard Blancan.

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog roeren zich de strijders voor de Algerijnse onafhankelijkheid tot in Frankrijk.

Mr. Nobody

2009 | Drama, Romantiek, Fantasy

België​/​​Canada​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2009. Drama van Jaco Van Dormael. Met o.a. Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Linh Dan Pham en Rhys Ifans.

De derde film van Dormael, na Toto le héros en Le huitième jour, begint verbluffend met verschillende versies van dezelfde man: Nemo als 118-jarige in 2092, Nemo als tiener in drie parallelle werkelijkheden, en Nemo als dertiger in drie afzonderlijke gezinssituaties (Leto). En dan is er nog de Nemo-creatie op Mars, de pennenvrucht van een van de tieners. Mr. Nobody speelt met tijd en ruimte, zonder pretentieus te worden. De centrale vraag is wat het leven had gebracht als je op de kleinste momenten een andere keuze had gemaakt. Concentratie is een pre, begrip allerminst.

Coco avant Chanel

2009 | Biografie, Drama

Frankrijk​/​​België 2009. Biografie van Anne Fontaine. Met o.a. Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain en Emmanuelle Devos.

Biopic over de vroege jaren van Coco Chanel (Tautou). Als arm weesmeisje begon ze als naaister, en raakte via een baantje in een revue in contact met de gefortuneerde Étienne Balsan (Poelvoorde). Hij is haar opstapje naar de mondaine wereld van de Parijse high society. Daar valt ze op met haar eigenzinnige smaak in kleding. Bijzonder smaakvolle vertelling, stijlvol en elegant als de modeontwerpster zelf. Tautou zet een prachtige rol neer, ze lijkt zelfs op Coco, ze speelt een vrouw die zowel kwetsbaar als sterk is. Een César voor het kostuumontwerp van Catherine Leterrier.

Paris

2008 | Romantische komedie

Frankrijk 2008. Romantische komedie van Cédric Klapisch. Met o.a. Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Luchini, Albert Dupontel en Mélanie Laurent.

Danser Pierre (Duris) heeft vanwege een hartprobleem misschien niet lang meer te leven. De enige die hij het vertelt is zijn zus (Binoche), alleenstaande moeder Élise, die bij hem intrekt. Terwijl hij wacht op een operatie hangt hij rond en bestudeert zijn mede-Parijzenaars. Broer en zus vormen de kapstok waaraan regisseur Klapisch (Chacun cherche son chat, L'auberge espagnole) zijn verhalen ophangt over een aantal inwoners van de Franse hoofdstad, waaronder academici, kooplieden en een illegaal. Dat alles verweeft Klapisch tot een knappe liefdesverklaring aan zijn stad, en aan het leven.

Irina Palm

2007 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​België​/​​Luxemburg​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 2007. Drama van Sam Garbarski. Met o.a. Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bishop, Siobhan Hewlett en Jenny Agutter.

De vijftigjarige Maggie leidt een saai, oerdegelijk leven, waarin kaartmiddagen met tuttige vriendinnen voor de enige opwinding zorgen. Als haar ernstig zieke kleinzoon een dure operatie moet ondergaan besluit ze geld te gaan bijverdienen. In een seksclub trekt ze, gehuld in schort, boterhamtrommeltje naast zich, mannen af die hun piemel door een gat in de muur steken. Vrolijk stemmende treurnis, vooral dankzij de sterke rol van Faithfull als vrouw die ondanks (of juist dankzij) haar ranzige baantje weer opleeft. David di Donatello-prijs voor Beste Europese Film.

Peindre ou faire l'amour

2005 | Drama, Romantiek

Frankrijk 2005. Drama van Arnaud Larrieu en Jean-Marie Larrieu. Met o.a. Sabine Azéma, Daniel Auteuil, Sergi López en Amira Casar.

In de Vercors-streek draaiden de broers Larrieu hun intieme zedenschets over het opvlammen van een sleets huwelijk. Vijftigers William, meteoroloog, en Madeleine, hobbyschilderes, ontmoeten op het platteland de blinde Adam en levensgezellin Eva. Het jongere koppel brengt onvermoede sjeu in het liefdesleven van de dertig jaar getrouwde pre-pensioeners. In deze subtiele delicatesse voor het Genootschap der Afficionadi van de Franse Praatfilm speelt het voortreffelijke acteurskwartet als één entiteit. Kleurenpalet vol tussentonen van cameraman Christophe Beaucarne krijgt audio-ondersteuning in liedjes van Jacques Brel en Léo Ferré.

Le parfum de la dame en noir

2005 | Komedie, Misdaad

Frankrijk 2005. Komedie van Bruno Podalydès. Met o.a. Denis Podalydès, Pierre Arditi, Sabine Azéma, Jean-Noël Brouté en Olivier Gourmet.

Verfilming van een van de romans over journalist/speurneus Rouletabille van schrijver Gaston Leroux (Het spook van de opera). Met behulp van zijn rechterhand, fotograaf Sainclair, onderzoekt de held de dood van een illusionist en gaat op zoek naar zijn moeder, de vrouw in het zwart uit de titel, van wie hij zich alleen haar opvallende geur herinnert. Er gebeurt nog veel meer in dit overvolle avontuur, maar veel leuker dan de plot zijn de absurdistische bijrollen en prachtige decors, die doen denken aan de films van Jean-Pierre Jeunet.

Le mystère de la chambre jaune

2003 | Mysterie, Komedie

België​/​​Frankrijk 2003. Mysterie van Bruno Podalydès. Met o.a. Denis Podalydès, Jean-Noël Brouté, Sabine Azéma, Pierre Arditi en Claude Rich.

In de vijfde filmadaptatie van Gaston Leroux' misdaadfeuilleton uit 1907 buigt reporter-speurneus Joseph Rouletabille (Podalydès) zich op Château du Glandier over de moordaanslag op Mathilde Stangerson (de immer verrukkelijke Azéma). De gele kamer waarin het delict heeft plaatsgegrepen blijkt van binnenuit hermetisch afgesloten en de dader spoorloos. Mysterie! Ondanks de lengte en de voor het genre nogal contraproducteve lolbroekerij biedt deze versie van de klassieke breinbreker topacteurs in fruitige rollen en fraaie 'Scope-composities van Christophe Beaucarne. Hetzelfde team tekende twee jaar later voor de evenwichtigere Rouletabille-film Le parfum de la dame en noir.

Les femmes... ou les enfants d'abord

2002 | Komedie

Frankrijk​/​​Spanje 2002. Komedie van Manuel Poirier. Met o.a. Sergi López, Marilyne Canto, Sylvie Testud en Sacha Bourdo.

Getrouwde vader van drie zoontjes ontmoet zijn ex. Zij vertelt hem dat hij ook nog een dochterje heeft, in een zoet Frans familiedrama met een sterke hoofdol van Sergi Lopèz.

Mercredi, folle journée

2001 | Komedie, Drama

Frankrijk 2001. Komedie van Pascal Thomas. Met o.a. Vincent Lindon, Isabelle Candelier, Isabelle Carré, Olivier Gourmet en Victoria Lafaurie.

Sommige films wil je na de allerlaatste seconde nog even vasthouden, als een stuiterdroom die al van het netvlies wijkt terwijl de ogen nog amper de dag waarnemen. Zo'n film is de dolle woensdag van Martin en Victoria, klaplopervader met gokverslaving en laconiek dochtertje met schoolvrij. Maandenlang hebben ze elkaar niet gezien, nu is Martin een dag verantwoordelijk voor Victoria. Mercredi, folle journée buitelt door zijn avonturenscenario als een komediant door een tragedie: ziehier het leven tout court. Prachtige, tijdloze cinema vol kleur, schaduw en verrassingen.

De l'amour

2001 | Drama

Frankrijk 2001. Drama van Jean-François Richet. Met o.a. Virginie Ledoyen, Yazid Aït, Mar Sodupe, Stomy Bugsy en Jean-François Stévenin.

Sommige films wil je na de allerlaatste seconde nog even vasthouden, als een stuiterdroom die al van het netvlies wijkt terwijl de ogen nog amper de dag waarnemen. Zo'n film is de dolle woensdag van Martin en Victoria, klaplopervader met gokverslaving en laconiek dochtertje met schoolvrij. Maandenlang hebben ze elkaar niet gezien, nu is Martin een dag verantwoordelijk voor Victoria. Mercredi, folle journée buitelt door zijn avonturenscenario als een komediant door een tragedie: ziehier het leven tout court. Prachtige, tijdloze cinema vol kleur, schaduw en verrassingen.

La dilettante

1999 | Komedie

Frankrijk 1999. Komedie van Pascal Thomas. Met o.a. Catherine Frot, Sébastien Cotterot, Barbara Schulz, Jacques Dacqmine en Christian Morin.

Zelden werd een actrice zo juist gecast als Catherine Frot in La dilettante. Zij die, altijd dat aura van ondoorgrondelijkheid behoudend, zo naturel lichtheid en ernst in een personage verenigt, zij speelt hier een vrouw die het leven per etappe heruitvindt. Als Pierrette Dumortier keert ze, na zorgeloze Zwitserland-jaren, terug naar Parijs. Klopt bij zoonlief aan en blijft maar meteen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, vindt Pierrette. Kan dat eigenlijk zomaar? Wonderlijke levenskunstvertelling bruist dankzij naar hartelust gefabuleerde scenariosalto's, fruitige nevenrollen en, natuurlijk, natuurtalent Frot.

Les couloirs du temps: Les visiteurs 2

1998 | Komedie, Sciencefiction

Frankrijk 1998. Komedie van Jean-Marie Poiré. Met o.a. Jean Reno, Christian Clavier, Muriel Robin, Marie-Anne Chazel en Christian Bujeau.

In middeleeuws Frankrijk wordt ridder Godefroy bestolen door zijn knecht Jacqouille, die er met de juwelen van zijn bruid vandoor gaat. Godefroy zet de achtervolging in, een tocht die hem leidt tot in de 20ste eeuw.

La gloire de mon père

1990 | Biografie, Drama

Frankrijk 1990. Biografie van Yves Robert. Met o.a. Julien Ciamaca, Philippe Caubère, Nathalie Roussel, Didier Pain en Joris Molinas.

Acteur-regisseur Robert kreeg in 1990 internationale lof voor zijn op de memoires van schrijver/cineast Marcel Pagnol (1895-1974) gebaseerde tweeluik, La gloire de mon père en Le château de mon mère. In La gloire de mon père staan de jeugdervaringen van de kleine Marcel centraal. Hoe hij samen met zijn vader en moeder, broertje en zusje van Aubagne naar Marseille verhuist. Hoe ze in de Provence een zomerhuisje huren, waar Marcel op slag verliefd wordt op de omgeving, en op Lili. De film treft de stijl van Pagnol met griezelige precisie. Regisseur Yves Robert en zijn scriptschrijver Jérôme Tonnerre moeten wel fans zijn.