Karl Ehrlich (1896-1962): productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin

1957 | Drama, Romantiek, Historische film

Oostenrijk 1957. Drama van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Gustav Knuth en Vilma Degischer.

Prima hoogtepunt van deze laatste Sissi-film speelt zich af in de Scala van Milaan waar het keizerlijk paar wordt ontvangen met een luidkeels gezongen 'Slavenkoor' uit de Nabucco van Verdi: een daad van protest van de Italiaanse aristocratie die overigens zelf niet kwam opdagen maar het (verklede) huispersoneel naar de opera had gestuurd. Hierna hield Schneider het voor gezien. Regisseur Marischka zwaaide nog met de geldbuidel - ze kon 1 miljoen mark krijgen als ze toehapte - maar Schneider bleek niet te paaien. Ze zou overigens nog één keer Sissi spelen, in Visconti's Ludwig (1972), maar toen als volwassen actrice in een voortreffelijke rol.

Sissi - Die junge Kaiserin

1956 | Romantiek, Drama, Historische film

Oostenrijk​/​​Duitsland 1956. Romantiek van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Gustav Knuth en Walter Reyer.

Wederom een overvloed aan hoepeljurken, kroonluchters en edelweiss in Sissi's tweede avontuur, waarin haar jeugdige nukkigheid bijna tot oorlog met de buurlanden leidt. Franz Joseph houdt zich intussen met staatszaken bezig. Tegen ministers die hem waarschuwen voor een lankmoedige houding tegenover opstandig Hongarije zegt hij diepzinnig: ''t Is nog veel gevaarlijker om een land alsmaar als vijandig te beschouwen.' (waarmee scenarist Marischka maar wil zeggen dat de geallieerden van WO II zo'n tien jaar na dato ook wel wat compassie mogen hebben met de voormalige vijanden Duitsland en Oostenrijk). Verder uiteraard de bekende kitsch met veel uitbundige massascènes, suikerspinzoete glimlachjes van Sissi en oogverblindende Agfacolor.

Sissi

1955 | Drama, Romantiek, Historische film

Oostenrijk 1955. Drama van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider, Uta Franz en Gustav Knuth.

Het eerste deel van een geromantiseerde trilogie over de jonge jaren van keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. Regisseur Marischka liep al decennia lang rond met het plan om het leven van Elisabeth alias Sissi - (toekomstig) echtgenote van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph - te verfilmen. Begin jaren vijftig stond vast dat Romy Schneider de titelheldin zou vertolken. Ze wist hoe ze een kroon moest dragen (dat had ze al laten zien in Mädchenjahre einer Königin, waarin ze koningin Victoria speelde) en bovendien beschikte ze over net dat vleugje eigenzinnigheid dat perfect paste bij de Sissi die Marischka voor ogen stond. Sissi moest geen belegen historische figuur worden, maar een wispelturige jongedame die het keizerlijk hof een poepje zou laten ruiken. Volgden nog twee Sissi-films.

Die Deutschmeister

1955 | Musical

Oostenrijk 1955. Musical van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Magda Schneider, Siegfried Breuer jr, Hans Moser en Gretl Schörg.

Stanzi Hübner, een mooie jonge vrouw uit de Oostenrijkse provincie, vertrekt naar Wenen, waar ze in de bakkerij van haar tante gaat werken. Tijdens een parade ontmoet ze de charmante soldaat Wilhelm Jurek en voor beiden is het liefde op het eerste gezicht.

Mädchenjahre einer Königin

1954 | Historische film, Romantiek, Drama

Oostenrijk 1954. Historische film van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Adrian Hoven, Magda Schneider, Karl Ludwig Diehl en Paul Hörbiger.

Het sterk geromantiseerde verhaal over het vorstinnenleven van Victoria (gespeeld door Romy Schneider) verloopt zo'n beetje volgens het sjabloon dat we uit de latere Sissi-films kennen. De koningin in kwestie is een sympathieke jongedame die zich weinig aantrekt van de hofetiquette en bij voorkeur naast de rode lopers loopt. Daarnaast kent ze haar plicht, en is ze bereid om offers te brengen. Maar als het op de liefde aankomt, heeft hare hoogheid een uitgesproken eigen willetje. In de film speelt Romy's real life-moeder Magda de barones Lehzen, de vertrouwelinge van Victoria. De hofintriges komen overigens niet echt uit de verf, en de romantische verwikkelingen zijn tamelijk slaapverwekkend, maar voor liefhebbers van La Romy doet dat er nauwelijks toe.