Allan Niblo: regie en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Walking on Sunshine

2014 | Musical, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2014. Musical van Max Giwa en Dania Pasquini. Met o.a. Hannah Arterton, Leona Lewis en Giulio Berruti.

Filmversie van op populaire jaren tachtig-liedjes gebaseerde musical.

The Sweeney

2012 | Actiefilm, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 2012. Actiefilm van Nick Love. Met o.a. Ray Winstone, Hayley Atwell, Damian Lewis, Allen Leech en Steven Mackintosh.

Jack Regan (Winstone) maakt deel uit van de Sweeney Flying Squad, de no nonsense eliteafdeling van de Londense politie die op geheel eigen wijze bankovervallers aanpakt. De agent, type old school, beukt er graag op los en dat brengt hem wel eens in moeilijkheden met z'n serieuze chef (Lewis, uit Homeland). Stevige actiefilm heeft een magere plot waarin Regan zich vastbijt in een nare zaak. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren zeventig (waarin de jonge Winstone al een keertje optrad als figurant). Het production design werd genomineerd voor een British Independent Film Award.

StreetDance 2

2012 | Muziek, Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 2012. Muziek van Max Giwa en Dania Pasquini. Met o.a. Falk Hentschel, Sofia Boutella, George Sampson en Tom Conti.

Ash is de leider van een groep dansers uit Londen. Hij wil meedoen aan een belangrijke wedstrijd in Parijs, maar heeft daarvoor wel iets extra's nodig. Hij komt op het lumineuze idee om Latin-invloeden in hun dans-act te verwerken. Dan moet hij wel eerst salsa-danseres Eva én haar beschermende oom (Conti) overhalen om mee te doen. De eerste Street Dance-film was verfrissend omdat de film zich nadrukkelijk in een Londense setting afspeelde. Dit pan-Europese vervolg moet het hebben van de 3D-opnames, maar juist die vallen tegen. Wat overblijft is een doorsnee dansfilmpje.

StreetDance 3D

2010 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2010. Drama van Max Giwa en Dania Pasquini. Met o.a. Nichola Burley, Richard Winsor, Ukweli Roach, Charlotte Rampling en George Sampson.

Een groepje streetdancers met grootse ambities is op zoek naar een repetitieruimte, en vindt onderdak bij de Londense Royal Ballet Academy. Voorwaarde: samenwerken met de klassiek geschoolde dansers én balletpassen opnemen in het repertoire. Wat begint als een cultuurclash met nijdige blikken over en weer, eindigt natuurlijk in een wervelende versmelting van dansstijlen. Niet letten op rammelende dialogen, gewoon genieten van goede dansers, een bijrol van Charlotte Rampling als directrice van de balletacademie, en leuke dansdecors, zoals de Theems-oever, een winkelcentrum en een kantine.

Monsters

2010 | Sciencefiction, Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2010. Sciencefiction van Gareth Edwards. Met o.a. Whitney Able, Scoot McNairy en Annalee Jefferies.

Nadat een besmette ruimtesonde neerstort, wordt het Amerikaans-Mexicaanse grensgebied geteisterd door gevaarlijk buitenaards leven. Een Amerikaans stel reist noodgedwongen door het gebied naar huis. Voor een prikkie (15.000 dollar) gemaakte, spannende en intelligente sf. Regisseur Edwards, voormalig special effects-man bij de BBC, filmde met een minimale crew zonder toestemming op bestaande locaties en liet zijn onbekende acteurs improviseren. Buitenaardse wezens, legermachines en andere decorstukken voegde hij later op zijn slaapkamer digitaal toe. Na het succes van Monsters mocht Edwards direct peperduur spul gaan maken als Godzilla (2014) en Star Wars: Rogue One (2016).

Dogging: A Love Story

2009 |

Verenigd Koninkrijk 2009. Simon Ellis. Met o.a. Luke Treadway, Kate Heppell, Michael Socha, Richard Riddell en Sammy Dobson.

Regiedebuut van Simon Ellis, over de werkloze journalist Dan (Luke Treadaway) die in de wereld duikt van ‘dogging’, Engelse slang voor publieke seks). Wat begint als een snelle, luchtige film vol platte Britse humor, ontwikkelt zich langzaam maar zeker toch tot een redelijk conventioneel liefdesverhaal in de 21ste eeuw. Dogging: A Love Story is vooral wat betreft het romantische aspect niet altijd even interessant, maar er valt genoeg te lachen, met als hoogtepunten de naïeve loser Jim, die al moonwalkend elk meisje dat hij tegen komt probeert te versieren.

The Children

2008 | Horror, Thriller, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 2008. Horror van Tom Shankland. Met o.a. Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield en Rachel Shelley.

Twee Britse gezinnen willen in afgelegen Warwickshire samen kerst vieren. Al snel raakt het samengeraapt kroost mysterieus ontregeld en zijn de volwassenen hun leven niet langer zeker. In het subgenre van de killerkinderen-op-drift is er slechts één ijkpunt: de Spaanse shocker ¿Quién puede matar a un niño? (1976) van Narciso Ibáñez Serrador. De rest is kiekeboehorror. Niettemin scheppen hier muziek en fotografie soms effectief een sfeer van naderende narigheid. Slimme montage houdt minderjarige acteurs buiten moordscènes en hield de film weg van de beruchte Engelse censorschaar.

The Business

2005 | Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 2005. Misdaad van Nick Love. Met o.a. Danny Dyer, Tamer Hassan, Geoff Bell, Georgina Chapman en Roland Manookian.

Britse trainingspakcriminelen zijn graag geziene filmtypetjes sinds regisseur Guy Ritchie rond de eeuwwisseling op de proppen kwam met Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. De Britse misdaadkomedie The Business haakt onbekommerd aan bij de constante stoet afkooksels. Acteur Danny Dyer speelt een Londens schoffie dat aan de Costa del Sol probeert te ontkomen aan hoofdstedelijke gangsters. Maar, de Spaanse zonnekust blijkt anno jaren tachtig een vruchtbare kweekvijver voor Britse penoze. The business presenteert de herkauwde materie met een frisse knipoog naar het bronmateriaal, gepast verlucht met een vrolijke jaren 80-soundtrack, met oa David Bowie, Rick James en Duran Duran.

The Football Factory

2004 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 2004. Misdaad van Nick Love. Met o.a. Danny Dyer, Frank Harper, Neil Maskell, Tamer Hassan en Roland Manookian.

Engelse football-hooligans zijn een sociologisch enigma en kostelijk voer voor wetenschappers, journalisten en filmmakers. In het snoeiharde docudrama The football factory, gebaseerd op de bestseller van John King, worden de ruziezoekers neergezet als seksueel en sociaal-economisch gefrustreerde twintigers die 'geweld nodig hebben om te voelen dat ze leven'. Pacifist Danny Dyer is subliem in de rol van de doodgewone arbeider die leeft voor het weekend, met 'terloopse seks, waterig bier, zwaar versneden drugs en occasionally kicking the fuck out of someone'. Passend verlucht met opzwepende muziek van onder meer Mogwai, The Streets, Freestylers en Primal Scream.

It's All Gone Pete Tong

2004 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 2004. Drama van Michael Dowse. Met o.a. Paul Kaye, Beatriz Batarda, Mike Wilmot en Kate Magowan.

DJ Frankie Wilde is een legende in de dance-scene op Ibiza. Maar dan blijkt hij langzaam maar zeker doof te worden. Is het allemaal voorbij? Deze weinig diepgaande mockumentary over de hedonistische uitgaanswereld verandert halverwege in een melodrama over een arrogante drugsverslaafde man die hard valt en opnieuw moet leren leven. Een ommezwaai die te hoog gegrepen is voor de komiek Kaye die de rol van de, overigens volkomen fictieve, dj speelt. De film heeft dan nog enkele aardige momenten, en een stampende soundtrack.

Human Traffic

1999 | Komedie, Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 1999. Komedie van Justin Kerrigan. Met o.a. Justin Kerrigan, John Simm, Lorraine Pilkington, Shaun Parkes en Danny Dyer.

Trainspotterige club- en drugsfilm zonder enige moralistische bijsmaak. Human Traffic is het debuut van Justin Kerrigan (1974) die zijn eigen ervaringen omsmolt tot een energieke, sympathieke film over een groepje vrienden (onder wie de grappig acterende Danny Dyer en John Simm uit The Lakes) die na hun doordeweekse 'McJobs' volslagen los gaan in een met drugs doordrenkt feestweekend. Inventief camerawerk en breed uitgemeten personages. 'I guess it's like the old hippie shit, it's about love,' aldus de cineast. Met muziek van onder meer Fatboy Slim, Aphrodite, Felix Da Housekat en Underworld.

Bernie & Holly

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Allan Niblo.

Trainspotterige club- en drugsfilm zonder enige moralistische bijsmaak. Human Traffic is het debuut van Justin Kerrigan (1974) die zijn eigen ervaringen omsmolt tot een energieke, sympathieke film over een groepje vrienden (onder wie de grappig acterende Danny Dyer en John Simm uit The Lakes) die na hun doordeweekse 'McJobs' volslagen los gaan in een met drugs doordrenkt feestweekend. Inventief camerawerk en breed uitgemeten personages. 'I guess it's like the old hippie shit, it's about love,' aldus de cineast. Met muziek van onder meer Fatboy Slim, Aphrodite, Felix Da Housekat en Underworld.