Michiel Boesveldt: montage.
Er zijn 14 films en 1 serie gevonden.

Bestseller Boy

2022 | Drama

Nederland 2022. Drama van Robert Alberdingk Thijm en Mano Bouzamour. Met o.a. Shahine El-Hamus, Nadia Abdelouafi, Zouzou Ben Chikha, Mahfoud Mokaddem en Frieda Barnhard.

De 21-jarige Momo (Shahine El-Hamus) droomt ervan om een succesvol schrijver te worden. Wanneer zijn debuutroman Mohamed, het probleem uitkomt, vol seks, drank en andere goddeloze zaken, wordt hij in één klap een bestseller boy. Én zetten zijn ouders hem zonder pardon op straat. Momo zit vol bravoure en energie, en is tegelijkertijd een dromer die in zijn fantasiewereld leeft. Hij trekt je direct het verhaal in, dat vol vaart en humor zit. Bestseller boy is gebaseerd op de gelijknamige roman van Mano Bouzamour, die meeschreef aan het scenario. In zijn boek had Bouzamour de ambitie om ‘seksscènes te schrijven waar Wolkers en Giphart van moeten blozen.’ Dus maak je borst maar nat.

El Houb

2022 | Drama

Nederland 2022. Drama van Shariff Nasr. Met o.a. Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi en Emmanual Ohene Boafo.

Dit stijlvol gefilmde regiedebuut van scenarist Nasr (Fuck de liefde) draait om een Marokkaans-Nederlandse man (Larhzaoui) die zijn islamitische ouders bezoekt om te vertellen dat hij homo is. Bang om het huis uit te worden gezet, besluit hij het gesprek te voeren vanuit de gangkast. Zo moet hij op den duur dus letterlijk uit de kast komen. Dat is een aardige vondst, maar ook typerend voor het gebrek aan subtiliteit en ambiguïteit in het script, dat een vrij hoog soapgehalte heeft. Niettemin maakt de film indruk, dankzij de oprechte, vrijmoedige aanpak van het precaire thema.

Love in a Bottle

2021 | Drama, Romantiek

Nederland 2021. Drama van Paula van der Oest. Met o.a. Hannah Hoekstra en James Krishna Floyd.

Een toevallige ontmoeting op een vliegveld vóór corona, leidt tot een facetimerelatie tijdens corona voor de Nederlandse Lucky (Hoekstra) en de Britse Miles (Floyd). Sympathieke romantische komedie van regisseur en scenarioschrijver Van der Oest (The Domino Effect, Tonio) over verlangen en verliefd worden op afstand. Geloofwaardig en goed gespeeld (Hoekstra en Floyd dachten mee over het scenario), maar door de gedwongen afstand tussen Lucky en Miles blijven de personages ook voor de kijker op afstand. Waardoor het lastig wordt om met ze mee te leven.

Rundfunk: Jachterwachter

2019 | Komedie

Nederland 2019. Komedie van Rob Lücker. Met o.a. Yannick van de Velde, Tom van Kalmthout, Pierre Bokma, Bram van der Vlugt en Tibo Vandenborre.

In 2015 scoorden acteurs/hartsvrienden Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout een enorme hit met hun absurdistische sketchprogramma Rundfunk. Twee jaar later volgde een theatershow, en weer drie jaar later deze bioscoopfilm. Van de Velde speelt de sukkelige wachtopzichter van een treurige camping, die op een gegeven moment bezoek krijgt van een verlopen kindster (Van Kalmthout). Wat volgt is onmogelijk samen te vatten, maar wie op zoek is naar subtiliteit is bij Rundfunk: Jachterwachter in ieder geval aan het verkeerde adres: de grappen zijn infantiel, grof, ranzig en geregeld smakeloos. Precies waar de fans op hoopten dus. Fijne bijrol van Pierre Bokma, die eerder in de tv-serie schitterde als Duitse leraar.

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

2020 | Familiefilm

Nederland 2020. Familiefilm van Diede in 't Veld. Met o.a. Viggo Neijs, Sabijn Dunnewijk, Victor Löw, Rick Engelkes en Kim Pieters.

Arme Kruimeltje, ineens opgezadeld met veel geld, op de achterbank van de peperdure auto van z'n ouders. In dit vervolg op kaskraker Kruimeltje uit 1999, moet het titelpersonage (oorspronkelijk gebaseerd op de buitenechtelijke zoon van kinderboekenschrijver Chris van Abkoude) wennen aan zijn rijke leven in een villa op het saaie platteland. Dat is zó saai dat het joch besluit weg te lopen, terug naar de stad. De goudmijn uit de titel slaat op de de knul, die ontvoerd wordt door boeven. De frisheid van de eerste film is afwezig, maar de meeste kinderen zullen het simplisme en de lollige insteek wel kunnen waarderen.

Mees Kees in de wolken

2019 | Familiefilm

Nederland 2019. Familiefilm van Martijn Smits. Met o.a. Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper, Ellie de Lange en Jochen Otten.

Een van zijn leerlingen heeft last van verlegenheid: Tobias durft klasgenoot Hasna niet mee te vragen naar het feest dat op school wordt georganiseerd. Zelf is Mees Kees ook al geen held: hij durft niet mee op een luchtballonvaart. In de vijfde bewerking van de geliefde boekenreeks van Mirjam Oldenhave keert hoofdrolspeler De Ridder terug als de luchtig energieke, maar niet altijd gedisciplineerde docent waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke familiefilm met een enthousiaste cast. Gelukkig is ook Sanne Wallis de Vries als het hoekige, humorloze schoolhoofd Dreus weer van de partij.

Superjuffie

2018 | Familiefilm

Nederland 2018. Familiefilm van Martijn Smits. Met o.a. Diewertje Dir, Carly Wijs, Harry Piekema, Hassan Slaby en Huub Smit.

'Ik ben allang blij dat het niet roze is,' merkt de onhandige juf Josje op over haar pak, nadat ze op magische wijze is veranderd in Superjuffie, redder van dieren in nood. Grapje van de filmmakers, die zich blijkbaar willen distantiëren van Mega Mindy, de infantiele superheldin van Studio 100. Begrijpelijk, maar deze routineuze bewerking van het populaire kinderboek van Janneke Schotveld is helaas nauwelijks origineler, alleen wat rustiger en beter geproduceerd. Net acceptabel voor de doelgroep, maar voor ouders veel minder genietbaar dan soortgelijk vertier als Dummie de Mummie (2014) en Meester Kikker (2016).

Wild

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Luc Enting.

Natuurdocumentaire over de Veluwe, met voice-over van André van Duin. We volgen een vos, een edelhert en een wild zwijn terwijl ze overleven in de Nederlandse wildernis.

Taal is zeg maar echt mijn ding

2017 | Komedie, Romantiek

Nederland 2017. Komedie van Barbara Bredero. Met o.a. Fockeline Ouwerkerk, Egbert Jan Weeber, Peter Faber, Tarikh Janssen en Annet Malherbe.

Waarom moest er in vredesnaam een film worden gemaakt van een verzameling columns over populair taalgebruik? Het antwoord ligt voor de hand: omdat het boek van Paulien Cornelisse een enorme hit was. Veel meer dan de titel deelt deze luie romcom echter niet met het boek. Hoofdpersoon Anne (Ouwerkerk, best charmant) is redacteur bij een tijdschrift en citeert in voice-over af en toe wat spitsvondigheden van Cornelisse. Dat zijn dan ook meteen de hoogtepunten van de film, die verder bestaat uit uitgekauwde soapsituaties, eendimensionale typetjes en makkelijke grappen.

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

2017 | Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 2017. Familiefilm van Pim van Hoeve. Met o.a. Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Stefan de Walle en Jennifer Hoffman.

Dummie heeft heimwee en wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken. Na enige moeite weet Dummie een paspoort en geld te bemachtigen voor het avontuur en stapt samen met Klaas, Goos en Juffrouw Friek in het vliegtuig. Maar is de tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

Mees Kees langs de lijn

2016 | Familiefilm

Nederland 2016. Familiefilm van Aniëlle Webster. Met o.a. Leendert de Ridder, Roosmarijn van der Hoek, Sanne Wallis de Vries, Marie Louise Stheins en Jelle Stout.

In de vierde bewerking van de gelijknamige boeken van Mirjam Oldenhave doet Nederlands leukste schoolmeester met zijn klas mee aan een voetbaltoernooi. Mees Kees weet niets, maar dan ook niets, van voetbal. Het is dan ook het idee van het strenge, humorloze schoolhoofd Dreus (Wallis de Vries). Chaos volgt, maar Mees Kees en zijn creatieve leerlingen veren energiek terug. Vrolijke familiefilm heeft een nieuwe acteur in de titelrol: Leendert de Ridder nam die over van Willem Voogd. De film kreeg de Gouden Kalf Publieksprijs.

MeesterSpion

2016 | Komedie, Familiefilm

Nederland 2016. Komedie van Pieter van Rijn. Met o.a. Stijn van der Plas, Beau Schneider, Nienke de la Rive Box, Bianca Krijgsman en Lieneke le Roux.

Een spion ontdooien blijkt superspannend. Eentje die na veertig jaar op ijs weer springlevend aan het spioneerwerk gaat. Het overkomt de tienjarige Tim in de vlotte opening van Meesterspion. Nu heeft Tim, nieuw in het kustdorpje, eindelijk een maatje. En de spion is blij met de assistentie bij het speuren naar de tegenstanders van weleer. Klinkt als Dummie de Mummie en dat komt omdat beide films door dezelfde makers zijn opgepend. Toch alleszins frisse kolder, vooral omdat niemand het verhaal of de decors serieus neemt. Gefilmd op locatie in Kijkduin.

Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba

2015 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Nederland 2015. Avonturenfilm van Pim van Hoeve. Met o.a. Julian Ras, Yahya Gaier, Roeland Fernhout, Marcel Hensema en Jennifer Hoffman.

Tweede verfilming van de boekenreeks van Tosca Menten over Dummie de mummie en zijn vriend Goos.

T.I.M.

2013 |

Nederland 2013. Rolf van Eijk. Met o.a. Dyon Wilkens, Abdelhadi Baaddi, Bas Keijzer, Aafke Buringh en René Groothof.

Na de dood van zijn moeder heeft de vader van de negenjarige Tibor een robot in huis gehaald, die helpt met het huishouden en die bovendien kan fungeren als speelkameraad van Tibor. Als die robot, T.I.M (The Incredible Machine) genaamd, kuren begint te vertonen koopt Tibors vader een nieuwe. Maar Tibor gaat toch op zoek naar de geheimzinnige Hector Sammler, de enige die T.I.M. kan repareren. Aardige mengeling van roadmovie en sf. Dat de robot er fraai, ambachtelijk, een tikje ouderwets uitziet, draagt bij aan de vriendelijke sfeer van deze als telefilm gemaakte jeugdfilm.

Pappa is weg... en ik wilde nog wat vragen

2007 | Documentaire

Nederland 2007. Documentaire van Marijn Frank.

Na de dood van haar vader probeert Marijn Frank van zijn broers en zus te horen te krijgen waarom haar vader niet met haar praatte. Pappa is weg... laat zien dat een persoonlijke film ook universeel kan zijn. Het is een indringend portret van een familie die geobsedeerd zwijgt.