Monette Loza: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Des anges et des démons

1979 |

België 1979. Maurice Rabinowicz. Met o.a. Guy Pion, Chantal Lempereur, Quentin Milo, Maurice Sévenant en Robert Delieu.

Over een regisseur die zijn toekomst aan het toneel wat positiever kan inzien, en stukje bij beetje uit de financiële problemen komt. Met dat uitgangspunt heeft de cineast een scherp en soms bitter tafereel van de omstandigheden willen schetsen, waarin de toneelspelers en artiesten in België verkeren. Hij heeft het over een trieste realiteit, die in dit land ongetwijfeld nog altijd heel actueel is, maar neemt er enrzijds onvoldoende afstand van, en anderzijds belet het feit dat hij de film voor de de officiële televisiezender RTBF maakte, een openlijke behandeling van het thema. Het blijft allemaal vriendelijk en aangepast.

Une page d'amour

1977 | Mysterie

België 1977. Mysterie van Maurice Rabinowicz. Met o.a. Geraldine Chaplin, Sami Frey, Marcel Dalio, Éve Bonfanti en Quentin Milo.

Fran[KA10]cois (Frey), een man zonder verleden, is vanuit zijn raam getuige van de hardhandige opsluiting van een onbekende in een naburig psychiatrisch ziekenhuis. Er ontstaat een mysterieus contact met de gevangene, die zijn baas, directeur van een wapenfabriek, heeft gedood. Eenzelfde soort contact verbindt hem met een militant theatergezelschap, dat voor de bevrijding van de ingeslotene ijvert, maar vooral met Lise (Chaplin), wier geliefde hij wordt. Een interessant en origineel thema, verknald door de zware en eentonige regie en het niet als te vlotte tempo. Mooie beelden (Jean-Jacques Mathy) van een grijsgroen en schemerig Brussel. Deels gered door de Franse acteurs en Chaplin, die een raadselachtig personage neerzet.

Une leçon d'amour

1977 | Drama

Frankrijk​/​​België 1977. Drama van Maurice Rabinowicz. Met o.a. Geraldine Chaplin, Sami Frey, Quentin Milo, Guy Pion en Monette Loza.

Een langdradig en slaapverwekkend verhaal over een Brusselse advokaat die de dood vindt, nadat hij een in een kliniek opgesloten crimineel heeft vrijgekregen. Met bovendien enige ver gezochte verwikkelingen op het sentimentele vlak. Een samenraapsel dat meer dan eens tot melodrama vervalt. Slecht uitgewerkte situaties, die we al honderd keer eerder zagen. Bovendien zijn de acteurs praktisch aan zichzelf overgeleverd en laten zij gemakzuchtig spel zien. Hoe moeten we dan in deze geschiedenis geloven?

Les anges de la nuit

1968 | Drama, Mysterie, Avonturenfilm, Misdaad, Historische film

België 1968. Drama van Teff Erhat en Jean-Louis Colmant. Met o.a. Max Vialle, Etienne Samson, Paul Roland, Georges Aubrey en Georges Jamin.

Londen 1847. Sir Stanley (Samson) krijgt carte blanche om de misdadige bende, bekend als `de gezellen van de nacht`, uit te schakelen, ook al is zijn dienst onderbemand. Ondertussen bereidt zijn baas Lord Trevor (Billen) de verloving voor van zijn dochter Mary (Saurel) met de markies Rio Santo (Vialle). Stanley vertrouwt Rio Santo voor geen meter. En hij heeft volkomen gelijk, want niemand beseft dat de markies een anarchist is die de samenleving wil destabilizeren om het bewind van Koningin Victoria omver te werpen. Hiervoor schakelt hij `de gezellen van de nacht` in, want zijn vertrouweling Sir Moore (Roland) is niemand minder dan de mysterieuze gemaskerde leider van deze bende. Traag en verschrikkelijk theatraal gespeeld misdaadavontuur dat de tand des tijds niet heeft doorstaan. Het is weinig waarschijnlijk dat het gemiddelde publiek van vandaag de moed nog zal opbrengen dit verhaal van corruptie, verraad en misdaad in de hoge Britse kringen in de helft van de 19e eeuw te volgen tot het einde. Je kan beter de roman lezen die aan de basis ligt van deze reeks, Les mystères de Londres van Paul Féval. Deze klassieker van de Franse literatuur werd geadapteerd door Nathan Grigorieff. Volledig opgenomen in de RTB-studio's door Louis Demey en Bob Sentroul. Oorspronkelijk uitgezonden in zeven delen, met als ondertitels: 1. LES DEMONS DE LA NUIT, 2. LA FILLE DU REVENANT, 3. LA VALSE DU COLLIER, 4. LES ATOUTS DU DOCTEUR MOORE, 5. ÉCHEC AU MARQUIS, 6. LE SERMENT DE FERGUS O'BRIEN en 7. LE GIBEL DE NEWGATE.