Ludovic Schoendoerffer: cast en scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Agents Secrets

2004 | Misdaad, Actiefilm, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 2004. Misdaad van Frédéric Schoendoerffer. Met o.a. Vincent Cassel, Monica Bellucci, André Dussollier en Charles Berling.

Vier geheim agenten moeten een boot tot zinken brengen dat illegale wapens transporteert naar Angola, waar een burgeroorlog woedt. Als de agenten hun klus met succes klaren, wordt één van hen vermoord en de ander opgepakt met heroïne op zak. De leider ontdekt dat ze het slachtoffer zijn van een groot complot. Hij gaat op zoek naar de daders van de moord op zijn collega, probeert de gevangene te bevrijden en belandt zo in een web van intriges.

Scènes de crimes

2000 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 2000. Misdaad van Frédéric Schoendoerffer. Met o.a. Charles Berling, André Dussollier, Ludovic Schoendorffer, Pierre Mottet en Eva Darlan.

De sfeer waarin Fabian (Berling) en Gomez (Dussolier) een seriemoordenaar zoeken is niet alleen morbide maar ook cynisch. Het lijkt erop dat de hele wereld pervers en duister is, dus welk heil moeten we verwachten van twee rechercheurs, die het zelf al niet zo nauw nemen met de moraal en niet eens de weg kunnen vinden? In zijn debuut zet Schoendoerffer een beklemmende atmosfeer neer, waarin Frankrijks moderne grootheden Berling (Les destinées sentimentales) en Dussolier (On connaît la chanson) zich met gemak begeven. (IdH/VPRO Gids)

Diên Biên Phú

1992 | Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Vietnam 1992. Oorlogsfilm van Pierre Schoendoerffer. Met o.a. Donald Pleasence, Patrick Catalifo, Ludmila Mikaël, Jean-François Balmer en Maxime Leroux.

Het Franse leger geeft zich op 7 mei 1954 over en de regisseur - vaak een knap portretteur van de mensheid in staat van oorlog - schotelt de kijker een groots epos in unanimistische stijl voor over de tragische gebeurtenissen. Met prachtige beelden van Bernard Lutic en op de achtergrond het schitterende Concerto de l'adieu van Delerue. Het zwakke punt van de film is helaas het scenario van de regisseur zelf, dat is samen te vatten als een reeks verplichte scènes met tal van personages die een tijdje uit beeld verdwijnen, er weer in terugkeren, enzovoort, zodat het niet eenvoudig is zich aan een van hen te hechten. Echt op hun gemak voelen ze zich overigens zo te zien niet in een uniform. En echt duidelijk geïnformeerd over de oorzaken voor deze al ver weg lijkende oorlog wordt de kijker ook al niet. Jammer, want deze film is het bekijken waard vanwege de sterke momenten. Camerawerk van Bernard Lutic.