Raoul Paoli: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Big House

1930 | Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1930. Drama van Paul Fejos en George Hill. Met o.a. Mona Goya, Charles Boyer, André Berley, André Burgère en Rolla Norman.

Franse versie van de Amerikaanse film van George Hill, getiteld THE BIG HOUSE met o.a. Leila Hyams, Chester Morris, Wallace Beery en Lewis Stone. Drie gevangenen zitten in een strafinrichting in een benauwde cel. Ze willen uitbreken en beramen daartoe een opstand. Een van hen weet te ontsnappen, maar wordt weer in de kraag gevat. Als hij zich tijdens de opstand netjes gedraagt, wordt hij beloond met zijn invrijheidstelling. Melodramatische in de V.S. gedraaide gevangenisfilm die hooguit interessant is vanwege de spelers en het feit dat men per taalgebied speciale versies vervaardigde. Het scenario is van Frances Marion en het camerawerk is van Harold Wenstrom. De Duitse versie - ook door Fejos gemaakt - heet MENSCHEN HINTER GITTERN en werd in 1931 gedraaid met in de hoofdrollen Heinrich George, Gustav Diessl, Egon von Jordan en Anton Pointner. Ward Wing maakte de Spaanstalige versie in EL PRESIDIO in 1930 met Juan De Landa en José Crespo. Frejos raakte verbitterd en teleurgesteld over de grote studio's en verruilde na deze film Amerika voor Frankrijk om er na vele omzwervingen weer in 1941 terug te keren en directeur te worden van een Anthropologisch instituut.

Kit Carson

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Alfred L. Werker en Lloyd Ingraham. Met o.a. Fred Thomson, Nora Lane, Dorothy Janis, Raoul Paoli en William Courtright.

Na alles wat Thomson met JESSE JAMES over zich heen had moeten laten gaan, hoopte hij met de verfilming van het leven van de legendarische pionier en legergids Kit Carson (1809-1868) de gunst van het publiek terug te krijgen. Het was een perfect gemaakte western, door Paul Powell geschreven naar een verhaal van Frank Clifton en met camerawerk van Mack Stengler. Alles klopte - maar het publiek had Fred nog niet vergeven. Volkomen ontmoedigd en gedesillusioneerd kwam het super-idool aan zijn raadselachtige einde. Op de avond voor Kerstmis 1928 werd hij opgenomen in een ziekenhuis. Op kerstdag stierf hij, 38 jaar jong. Hij had op een roestige spijker getrapt en stierf nu aan wondkramp omdat hij het genegeerd had. Met opzet? Niemand heeft er ooit een antwoord op kunnen geven. Overlevenden waren zijn vrouw, scenariste Frances Marion, met wie hij sinds 1919 getrouwd was, zijn drie jaar oude zoon Fred Jr. en een twee-jarige jongen Richard, die door het paar was geadopteerd. Marion overleed in 1973. Ze won enkele Oscars als scenariste en was hertrouwd met regisseur George Hill, die echter al spoedig daarna ook stierf. In vele interviews heeft zij de herinnering aan Fred levend gehouden.