Barry Jones: cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Seekers

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1993. Drama van Peter Barber-Fleming. Met o.a. Brenda Fricker, Josette Simon, Michael Carter, Harry Jones en Rachel Wilkinson.

Ex-smeris Mike Hazard (Carter) heeft een detectivebureau, Seekers Investigation Agency. Op een dag verdwijnt hij. Zijn vrouw Stella (Fricker) probeert hem op te sporen. Op kantoor wordt ze geconfronteerd met de zwarte Susie (Simon), een ex- collega van Mike van toen hij bij de politie zat. Susie is verbaasd dat Stella ook naar haar man zoekt, want ze dacht dat Mike en Stella al jaren ervoor gescheiden waren. Susie is in verwachting en zit diep in de schulden. Beide vrouwen weten hun teleurstelling te overwinnen en de oudere Stella ontfermt zich over de baby terwijl Susie het zieltogende bureautje weer leven probeert in te blazen. Als ze hun eerste klanten krijgen, komt Mike die diep in de problemen zit, ook weer boven water. Uitstekend drama met een sterk scenario van Lynda La Plante en puik spel van de algehele cast. Wordt meestal in twee delen uitgezonden en is als zodanig opgezet.

The Punk Rock Movie

1978 | Documentaire, Musical, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1978. Documentaire van Don Letts. Met o.a. Cat Woman, Steve Strange, Robin Banks, Mark P. en Dee Generate.

VV.

The 39 Steps

1959 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Ralph Thomas. Met o.a. Kenneth More, Taina Elg, Brenda De Banzie, Barry Jones en Reginald Beckwith.

Jongeman raakt per ongeluk betrokken bij moord en spionage en raakt letterlijk geketend aan een ongelovige, jonge vrouw. More en Elg zijn verrukkelijk in dit duplicaat van de klassieke film uit 1935. Deze remake levert, hoewel half zo goed, toch vertier.

The Safecracker

1958 | Misdaad, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Ray Milland en Montgomery Tully. Met o.a. Ray Milland, Barry Jones, Jeannette Sterke, Ernest Clark en Melissa Stribling.

Een ingewikkeld, goed verhaal over een inbreker die bijna het rechte pad opgaat, maar dan gedwongen wordt zijn talenten te gebruiken voor de oorlogsinspanning.

Saint Joan

1957 | Drama, Historische film, Biografie

Verenigde Staten 1957. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Jean Seberg, Richard Widmark, Richard Todd, Anton Walbrook en John Gielgud.

De toen onbekende 17-jarige Jean Seberg als Jeanne D´Arc werd met film en al afgebrand door de pers. Seberg zou met haar onbeholpenheid, elfachtige uitstraling ten spijt, het tempo van de film verpest hebben. Saint Joan werd een van de meest opzienbarende flops van de jaren vijftig, maar Seberg bereikte later tegen de stroom in (met À bout de souffle) toch de sterrenstatus. In retrospectief is de verfilming van het door Graham Greene bewerkte klassieke toneelstuk van Bernard Shaw vooral weinig opwindend. Wel leuk om het fenomeen Seberg te zien en hoe echte profs als Richard Widmark en John Gielgud moeiteloos de show stelen. (IdH/VPRO Gids)

War and Peace

1956 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Italië 1956. Drama van King Vidor. Met o.a. Audrey Hepburn, Henry Fonda, Mel Ferrer, Vittorio Gassman en John Mills.

Niet op alle fronten even geslaagde verfilming van Leo Tolstoi's wijdlopige roman, waarin een jonge vrouw ervaart hoe oorlog haar leven radicaal verandert. Ondanks de leemtes in het scenario maken de sterrencast en de spectaculaire oorlogsscènes rond de opmars van Napoleon de film tot een boeiend kijkspel. Vidors director’s cut werd door de producenten grondig ingekort: van zijn vier uur bleven er een kleine drie over. Het fameuze duel tussen Bezukhov (Fonda) en Kuragin (Gassman) passeerde de censuur maar net. Hepburn excelleert als Natasja Rostov.

Alexander the Great

1956 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Spanje 1956. Avonturenfilm van Robert Rossen. Met o.a. Richard Burton, Fredric March, Claire Bloom, Danielle Darrieux en Stanley Baker.

Spektakel over Alexander de Grote - zoon van de scrupuleuze koning Philippos van Macedonië - die in de 4de eeuw voor Christus de toen bekende wereld veroverde, en het verlichte denken probeerde over te brengen aan de onderworpenen. Alexander: een meesterlijke strateeg, een verlichte geest óf een oorlogszuchtige zot op zoek naar vaderliefde. De makers lijken niet te kunnen kiezen en ondanks het fantastische spel van Richard Burton wil het verhaal over de veroveringen van Alexander maar geen epische vormen aannemen. Geschoten op locatie in Spanje. Vooral aardig als voorafje bij Oliver Stone's geruchtmakende Alexander-biografie.

The Glass Slipper

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Charles Walters. Met o.a. Leslie Caron, Michael Wilding, Keenan Wynn, Estelle Winwood en Elsa Lanchester.

Musicalversie van het sprookje Assepoester, waarin het weesmeisje Ella opgroeit bij de weduwe Sonder. De vrouw verwaarloost haar en vindt haar eigen dochters Birdena en Serafina belangrijker, maar dan ontmoet Ella een charmante jongeman.

Prince Valiant

1954 | Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Henry Hathaway. Met o.a. James Mason, Janet Leigh, Robert Wagner, Debra Paget en Sterling Hayden.

Prince Valiant (Wagner) zoon van de verbannen koning van Scandinavië, komt in Engeland op het spoor van de beruchte Zwarte Ridder, die volgens de koning niemand van de Ronde Tafel kan zijn. Valiant, die graag ridder zou worden, treedt in dienst bij Sir Gawain (Hayden), tot grote ergernis van Sir Brack (Mason), die duidelijk andere plannen had met Valiant.

Demetrius and the Gladiators

1954 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Delmer Daves. Met o.a. Victor Mature, Susan Hayward, Michael Rennie, Debra Paget en Anne Bancroft.

Sequel van het quasi-nabijbelse epos The Robe uit 1953, met als belangrijkste pre dat het verhaal (over de ex-slaaf annex zwaardvechter Demetrius die zich over de mantel van Jezus heeft ontfermd) wordt opgesierd met een serie fraaie gladiatorengevechten. Regisseur Delmer Daves doet intussen z'n best om het leven in het Rome van keizer Caligula zo natuurlijk mogelijk te laten overkomen. Victor Mature speelt Demetrius van Corinthe op de van hem bekende manier: hij oogt stoer en kijkt daarbij vrijwel continu bezorgd. Of vertederd, als er vrouwvolk in de buurt is. Caligula, de kwaadaardige keizer die de mantel van Jezus wil hebben om onsterfelijkheid te bereiken, wordt verdienstelijk gespeeld door Jay Robinson.

Brigadoon

1954 | Musical, Fantasy

Verenigde Staten 1954. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Gene Kelly, Van Johnson, Cyd Charisse, Elaine Stewart en Barry Jones.

Op 24 mei 1754 vraagt de predikant van het Schotse dorpje Brigadoon God de bewoners te beschermen tegen heksen en demonen. Zijn bede zal worden verhoord, op één voorwaarde: Brigadoon moet verdwijnen. Slechts eens in de honderd jaar zal het een dag tot leven komen. Op 24 mei 1954 verdwalen Kelly en Johnson, twee Amerikanen, tijdens een uitstapje in de Highlands. Ze komen terecht in een dorpje dat op geen enkele kaart staat. Een sprookjesmusical met ingrediënten die aan LOST HORIZON doen denken. De muzikale fragmenten zijn sterk, maar het verhaal is te oppervlakkig uitgewerkt. Alan Jay Lerner adapteerde zijn Broadway-musical uit 1947, met songs van hemzelf en Frederick Loewe. In beeld gebracht door Joseph Ruttenberg. Charisse wordt als zangeres gedubd door Carole Richards. Gedraaid in CinemaScope.

Return to Paradise

1953 | Romantiek

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Mark Robson. Met o.a. Gary Cooper, Roberta Haynes, Barry Jones en Moira MacDonald.

Een muf Zuidzee-verhaal over een zwerver Cooper die verliefd is op inlands meisje. Losjes gebaseerd op een verhaal van James Mitchener. Gefilmd op Samoa.

Plymouth Adventure

1952 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Clarence Brown. Met o.a. Spencer Tracy, Gene Tierney, Van Johnson, Leo Glenn en Dawn Addams.

In de winter van 1620 vaart de Mayflower van Engeland naar Amerika, met aan boord een omvangrijke groep emigranten, die in het beloofde land een nieuw leven willen beginnen. De meeste passagiers zijn calvinisten die hun geloof willen verbreiden. Zij veroorzaken heel wat conflicten, die kapitein Tracy moet zien op te lossen. Boeiend filmavontuur naar een briljant scenario van Helen Deutsch, gebaseerd op een roman van Ernest Gabler. Over de historische juistheid valt te twisten, maar ontspanning is er volop, terwijl de acteurs zich uitstekend inleven in hun rol. De oogstrelende fotografie van William Daniels en de sublieme score van Miklós Rózsa krijgen we op de koop toe. De speciale effecten leverden een Oscar op.

Appointment With Venus

1952 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Ralph Thomas. Met o.a. David Niven, Glynis Johns, George Coulouris, Barry Jones en Noel Purcell.

Lauwe lachfilm over het redden van koeien van een door Duitsers bezet eiland in WO II.

White Corridors

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van Pat Jackson. Met o.a. Googie Whiters, James Donald, Barry Jones, Petula Clark en Godfrey Tearle.

Een onderzoeker loopt een infectieziekte op en wil dat een vrouwelijke dokter een nieuw geneesmiddel op hem toepast. Een goede kijk op het ziekenhuisleven aan elkaar geregen met mooie nevenintriges. De voorloper van het zeperige ziekenhuisdrama, dat een groot genre is geworden.

The Clouded Yellow

1951 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Ralph Thomas. Met o.a. Jean Simmons, Trevor Howard, Barry Jones, Maxwell Reed en Kenneth More.

De acteurs zijn prima op dreef in deze weinig pretentieuze film over de jacht op een moordenaar, terwijl Simmons haar onschuld tracht te bewijzen.

Seven Days to Noon

1950 | Thriller, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1950. Thriller van John Boulting en Roy Boulting. Met o.a. Barry Jones, Olive Sloane, André Morell, Sheila Manahan en Hugh Cross.

Professor Willingdon (Jones) die zich bezighoudt met atoomonderzoek, slaat door. Hij gijzelt een hele stad, en niet de kleinste: Londen. Als niet op zijn verzoek wordt ingegaan, dreigt hij de Britse hoofdstad binnden de gestelde termijn uit de titel in de lucht te laten vliegen. Bijzonder spannende thriller, waar je van het begin tot het einde ademloos naar kijkt. De film werd meermaals geïmiteerd en lijkt nu lang niet meer zo origineel als toen hij voor het eerst op het grote scherm verscheen. Sterk spel van vrijwel de hele cast. Een verdiende Oscar ging naar het verhaal van Paul Dehn en James Bernard, die het vervolgens samen met Frank Harvey en Roy Boulting omwerkten tot een scenario. Uitstekende fotografie van Gilbert Taylor.

The Calendar

1948 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Arthur Crabtree. Met o.a. Greta Gynt, John McCallum, Raymond Lovell, Sonia Holm en Leslie Dwyer.

Trainer van paarden wordt beduveld door een vrouw van wie hij eens hield. Paardenrace-verhaal van Edgar Wallace, keurig aangepast voor het witte doek. Voorspelbaar, maar let op de jonge Diana Dors.

Squadron Leader X

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Lance Comfort. Met o.a. Eric Portman, Ann Dvorak, Walter Fitzgerald, Barry Jones en Henry Oscar.

Portman als nazi-held doet zich voor als Brits piloot die in Engeland Duitse spionnen moet contacteren. Zwaar op de hand liggend oorlogsverhaal. Scenario van de gereputeerde ex-Hongaarse journalist en scenarist Emeric Pressburger.

Number Seventeen

1932 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1932. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. Leon M. Lion, Anne Grey, Larry Jones, John Stuart en Donald Calthrop.

Een komediethriller met een aantal lijnen: de zwerver Lion komt per ongeluk bij juwelendieven terecht die zich verbergen. Een opwindende achtervolging met een trein en een bus, hoewel de speciale effecten nogal doorzichtig in elkaar zitten. Scenario van Hitchcock.