Tuesday Weld (1943): cast.
Er zijn 39 films gevonden.

Feeling Minnesota

1996 | Film noir, Komedie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1996. Film noir van Steven Baigelman. Met o.a. Keanu Reeves, Vincent D'Onofrio, Cameron Diaz, Delroy Lindo en Courtney Love.

Reeves gaat ervandoor met de bruid (Diaz) van zijn broer (D'Onofrio), wat leidt tot een heftige broedertwist. Onconventionele zwarte komedie van debutant Baigelman, rijk gevuld met steracteurs, vermijdt de routine van de doorsnee feel good Hollywood rolprent. Jammer genoeg blijven de personages vlak en onsympathiek met als verrassende uitzondering serveerster Courtney Love. (VM/VPRO Gids)

Falling Down

1993 | Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Joel Schumacher. Met o.a. Michael Douglas, Robert Duvall, Barbara Hershey, Tuesday Weld en Rachel Ticotin.

Op een snikhete dag in Los Angeles zit William Foster (Douglas) zich in de file onderweg naar zijn werk op te vreten: het verkeer zit muurvast. Hij laat zijn auto achter en gaat te voet de stad in, onderweg wordt zijn woede verder gevoed. Als hij bij een eettentje geen ontbijt krijgt, 'omdat het nu eenmaal lunchtijd is', barst de bom. Fascinerende vertelling waarin we langzaam maar zeker ontdekken waarom William zo boos is, en waarom agent Prendergast (Duvall) hem moet stoppen. Een van de betere films van Schumacher, met uitstekend spel van Douglas en Duvall.

Cadavres exquis: Légitime défense

1991 | Horror, Thriller

Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1991. Horror van John Berry. Met o.a. Daniel Olbrychski en Tuesday Weld.

Bewerking van het korte verhaal [KL]Something To Have To Live With[KLE] van Patricia Highsmith door een Amerikaanse cineast die veel in Frankrijk heeft gefilmd. Jessica (Weld) en Roger (Olbrychski) brengen de eerste nacht door in hun nieuwe huis, ver van de stad. Maar dan moet hij plotseling naar zijn moeder, en zijn vrouw blijft alleen achter. Dat wordt dus bepaald geen rustig nachtje. Een degelijke en heldere regie met een goed gevoel voor tempo en aardige suspense, zoals het merendeel van de (tv-)films van deze bedreven vakman, op basis van het werk van een schrijfster die, dat is waar, een hele angstaanjagende sfeer weet op te roepen en ook vast te houden.

Heartbreak Hotel

1988 | Komedie, Muziek, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Komedie van Chris Columbus. Met o.a. David Keith, Tuesday Weld, Charlie Schlatter, Jacque Lynn Colton en Angela Goethals.

Avontuurlijke, fantastische komedie: Schlatter, een tiener met een rock `n` roll-bandje uit het Midden-Westen kidnapt Elvis Presley (een goede rol van Keith) in 1972 en neemt hem mee in een geleende roze Cadillac naar zijn slaperige woonplaats en laat hem bij hem thuis logeren; dat is te gek voor zijn gescheiden moeder, die sedert 1956 al een fan van Elvis is. Een fantasyfilm waar je dan wel wèg van bent of die je totaal niet aanspreekt.

Something in Common

1986 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1986. Romantiek van Glenn Jordan. Met o.a. Ellen Burstyn, Tuesday Weld, Patrick Cassidy, Don Murray en Eli Wallach.

Een vrouw (Burstyn) die al zes jaar weduwe is, heeft zich sterk gehecht aan haar zoon (Cassidy). Hij laat zich inschrijven aan de hotelschool en ontmoet daar een veertig-jarige vrouw (Weld), die gescheiden is. Ze worden verliefd, maar de moeder kan de relatie van haar zoon met de twee keer zou oude minnares niet velen. Een melig melodrama, dat toch nog niveau heeft vanwege het grandioze spel van vooral Burstyn en Weld. Het gevecht dat zij leveren met de jongen als inzet, is haast een titanenstrijd. Twee grote actrices, die zich lekker voelen in hun rol. Susan Rice schreef het scenario, dat ze voorzag van snedige dialogen. Nederlander Kees van Oostrum stond achter de camera.

Circle of Violence

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van David Greene. Met o.a. Tuesday Weld, Geraldine Fitzgerald, Peter Bonerz, River Phoenix en Philip Sterling.

Een vrouw in de menopauze keert zich tegen haar vrijwel seniele moeder. Een drama over oudermishandeling. De twee hoofdrolspeelsters worden tegengewerkt door het beroerde script.

Scorned and Swindled

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Paul Wendkos. Met o.a. Tuesday Weld, Keith Carradine, Peter Coyote, Fionnula Flanagan en Sheree North.

Weld raakt in de benarde situatie uit de titel. Zij is zo ondernemend om de man te achtervolgen die in zijn levensonderhoud voorziet door te trouwen en zijn slachtoffers vervolgens kaal te plukken. Weld speelt de rol van kranige vrouw prachtig; Coyote is een volmaakte gladjanus. Het scenario is van Jerome Kass en Karol Ann Hoeffner.

Once Upon a Time in America

1984 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten​/​​Italië 1984. Misdaad van Sergio Leone. Met o.a. Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Joe Pesci en Treat Williams.

Een halve eeuw omspant deze epische misdaadfilm, regisseur Leones laatste, waarvoor hij bijna vier uur celluloid nodig had. Het lijkt een lange zit, maar eenmaal begonnen blijf je kijken. Het behendige camerawerk van Tonino Delli Colli (Once Upon a Time in the West), de innemende muziekscore van Ennio Morricone, de subtiele tijdswisselingen en het excellente acteren maken dit tot meeslepende kwaliteitscinema. Het verhaal draait om Noodles (De Niro) en Max (Woods), twee onafscheidelijke criminelen in de Lower East Side van New York, en hun leven van diefstal, moord, schuld, verraad, eer en liefde.

The Winter Of Our Discontent

1983 |

1983. Waris Hussein. Met o.a. Donald Sutherland, Michael Gazzo, Tuesday Weld, Teri Garr en Richard Masur.

Een halve eeuw omspant deze epische misdaadfilm, regisseur Leones laatste, waarvoor hij bijna vier uur celluloid nodig had. Het lijkt een lange zit, maar eenmaal begonnen blijf je kijken. Het behendige camerawerk van Tonino Delli Colli (Once Upon a Time in the West), de innemende muziekscore van Ennio Morricone, de subtiele tijdswisselingen en het excellente acteren maken dit tot meeslepende kwaliteitscinema. Het verhaal draait om Noodles (De Niro) en Max (Woods), twee onafscheidelijke criminelen in de Lower East Side van New York, en hun leven van diefstal, moord, schuld, verraad, eer en liefde.

John Steinbeck's 'The Winter of Our Discontent'

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Waris Hussein. Met o.a. Donald Sutherland, Teri Garr, Tuesday Weld, Michael V. Gazzo en Richard Masur.

Topacteurs zitten in de puree in deze troebele versie van Steinbeck's laatste roman over een eenzame man die in opspraak komt. Deze bewerking van Michael de Gusman vangt niet Steinbeck's lef, maar waagt een moedige poging.

Author! Author!

1982 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1982. Komedie van Arthur Hiller. Met o.a. Al Pacino, Dyan Cannon, Tuesday Weld, Eric Gurry en Alan King.

Het semi-autobiografische verhaal van toneelschrijver Israel Horovitz (het h[KA1]ad Woody Allen kunnen zijn!), gespeeld door Pacino, die net gescheiden is van zijn vrouw. Hij probeert de schare kinderen (voornamelijk vanuit haar vorige huwelijken) groot te brengen, de repetities bij te wonen van zijn nieuwe stuk en de hoofdrolspeelster te versieren. Af en toe leuk, maar Pacino past niet in zijn rol.

Thief

1981 | Misdaad, Thriller, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Michael Mann. Met o.a. James Caan, Tuesday Weld, Willie Nelson, James Belushi en Robert Prosky.

James Caan is magistraal als dief Frank, een ongeschoolde kluiskraker met een restaurant en autobedrijf als dekmantel. Hij regelt een laatste grote kraak zodat hij een gezinnetje kan stichten, maar moet onverhoopt afrekenen met de lokale maffiabaas. Regisseur Mann koos voor donker, koud en nat Chicago met een passend dreigende soundtrack van electronica-ensemble Tangerine Dream. Voor Caan was het een voortzetting van zijn bejubelde rol als de gewelddadige Sonny Corleone uit The Godfather. Het werd terecht een klassieker in het misdaadgenre, met Caan op de top van zijn kunnen.

Madame X

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Ellis Miller. Met o.a. Tuesday Weld, Len Cariou, Eleanor Parker, Robert Hooks en Jerry Stiller.

Nauwelijks te geloven dat dit melodrama weer zou opduiken, maar daar is ie dan, wat gemoderniseerd door schrijver Edward Anhalt (die ook in de film verschijnt als rechter) naar het theaterstuk van Alexandre Bisson.

Serial

1980 |

Verenigde Staten 1980. Bill Persky. Met o.a. Christopher Lee, Martin Mull, Tuesday Weld, Sally Kellerman en Bill Macy.

Een snijdende satire over de obsessie van de Californische bevolking voor allerlei buitennissigheden, seksuele geaardheid en psychologische flauwekul, met een Frank Capra-achtige afloop. Mull hier in zijn eerste filmhoofdrol speelt de enige normale figuur van het stel. Gebaseerd op Cyra McFaddens boek.

Mother and Daughter - The Loving War

1980 | Drama

Verenigde Staten 1980. Drama van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Tuesday Weld, Frances Sternhagen, Kathleen Beller, Jeanne Lang en Ed Winter.

Een jonge vrouw roept de hulp in van haar moeder wanneer haar dochter opstandig gedrag begint te vertonen - precies zoals zijzélf deed twintig jaar eerder.

Mother And Daughter: The Loving War

1980 |

1980. Burt Brinckerhoff. Met o.a. Jeanne Lang, Frances Sternhagen, Tuesday Weld en Kathleen Beller.

Een jonge vrouw roept de hulp in van haar moeder wanneer haar dochter opstandig gedrag begint te vertonen - precies zoals zijzélf deed twintig jaar eerder.

Who'll Stop the Rain

1978 | Thriller, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Thriller van Karel Reisz. Met o.a. Nick Nolte, Tuesday Weld, Michael Moriarty, Anthony Zerbe en Richard Masur.

Deze film is ook bekend als Dog Soldiers, de titel van de bestseller van Robert Stone waarop regisseur Reisz zijn oorlogsthriller baseerde. Over een heroïnelijn die loopt van Vietnam naar Californië. De Tsjechische regisseur Karel Reisz (1926-2002) leverde zijn beste werk af in Groot-Brittannië waar hij in de jaren zestig overtuigde met oa Saturday Night and Sunday Morning (1960) en Morgan: A Suitable Case for Treatment (1966). In de jaren zeventig vertrok hij naar de VS. Daar maakte hij naast bovengenoemde film ook het goed ontvangen The French Lieutenant's Woman (1981). Maar het niveau van bijvoorbeeld zijn Britse films zou hij nooit meer evenaren.

A Question of Guilt

1978 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1978. Misdaad van Robert Butler. Met o.a. Tuesday Weld, Ron Liebman, Peter Masterson, Alex Rocco en Viveca Lindfors.

Een gescheiden vrouw, vlot type, die van uitgaan houdt wordt beschuldigd van moord op haar twee kinderen drama dat kennelijk werd geïnspireerd door de geruchtmakende Alice Crimmins-zaak in New York.

Looking for Mr. Goodbar

1977 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van Richard Brooks. Met o.a. Diane Keaton, Richard Gere, William Atherton, Tuesday Weld en Richard Kiley.

Modieus zedendrama naar de roman van Judith Rossner. Keaton is een intelligente, vrijgevochten vrouw met libertijnse opvattingen, die door haar ouders steeds in de schaduw gezet werd van haar zuster. Haar eerste liefdesrelatie wordt een mislukking en ze gaat een dubbel leven leiden. Overdag is ze de toegewijde opvoedster van doofstomme kinderen, 's nachts zoekt ze mannen, genot en plezier. De technische kwaliteiten van de film zijn onmiskenbaar, maar de cineast wist geen maat te houden en schiet daardoor zijn doel voorbij. Keaton levert echter een uitstekende prestatie.

F. Scott Fitzgerald in Hollywood

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Anthony Page. Met o.a. Jason Miller, Tuesday Weld, Julia Foster, Dolores Sutton en Suzanne Benton.

Hollywood-carri[KA2]ere van schrijver Fitzgerald, zijn huwelijk met de ongelukkige Zelda (Weld is superb), zijn verhouding met Sheilah Graham (Foster). Van briljante schrijver blijft door sombere rol van Miller en knoeiwerk van scenarioschrijver James Costigan niets over dan gebroken en scheldende alcoholist. Gemiste kans.

Reflections of Murder

1974 | Misdaad, Horror

Verenigde Staten 1974. Misdaad van John Badham. Met o.a. Tuesday Weld, Joan Hackett, Sam Waterston, Lucille Benson en Michael Lerner.

Vrouw en minnares spannen samen om een tirannieke onderwijzer te vermoorden die vervolgens terugkeert om hun de stuipen op het lijf te jagen. Het eersteklas spel maakt een voortreffelijke thriller van deze herverfilming van de Franse klassieker LES DIABOLIQUES.

Play It As It Lays

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Frank Perry. Met o.a. Tuesday Weld, Anthony Perkins, Tammy Grimes, Adam Roarke en Ruth Ford.

Deze filmversie van Joan Didions best-seller over de verwaarloosde vrouw van een egocentrische filmregisseur wordt gesteund door de rollen van Weld en Perkins. Het verhaal is geloofwaardig genoeg, maar kabbelt weinig overtuigend voort.

A Safe Place

1971 | Sciencefiction, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Henry Jaglom. Met o.a. Tuesday Weld, Jack Nicholson, Orson Welles, Philip Proctor en Gwen Welles.

Weld is een jonge vrouw in New York die weigert de conventies van de volwassen wereld te aanvaarden. Ze zwetst, gelegen op een matras, gehuld in kleurrijke kleding 'uren' lang over onsamenhangende dingen des levens tegen haar intellectuele vriend Proctor, of is samen met vriendje Nicholson, tot wie zij zich seksueel aangetrokken voelt. Ze dagdroomt en de grote tovenaar Orson Welles zorgt voor het nodige vuurwerk. In de finale zit Weld in een schuimbad met tabletten en de kijker vraagt zich af wat er gebeurt; pleegt ze zelfmoord? - hij zal het nooit weten. Deze loodzware praterige debuutfilm van Jaglom is zonder verhaal. Een fantasietje dat op zijn mildst beschouwd een kleurrijk, gewrongen, artistiek overblijfsel van het hippie-tijdperkis. Chansons op de achtergrond van Charles Trenet en Edith Piaf.

I Walk the Line

1970 | Drama, Thriller, Western

Verenigde Staten 1970. Drama van John Frankenheimer. Met o.a. Gregory Peck, Tuesday Weld, Estelle Parsons, Ralph Meeker en Lonny Chapman.

Plattelandssheriff Peck valt op de dochter van een illegale drankstoker (Weld) en vernielt daarmee zijn carrière en zijn privé-leven.Een apart, maar doelloos drama, geholpen door de excellente rol van Weld. Johnny Cash zingt vijf liedjes.

Pretty Poison

1968 | Thriller, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1968. Thriller van Noel Black. Met o.a. Anthony Perkins, Tuesday Weld, Beverly Garland, John Randolph en Dick O'Neill.

Perkins is een vreemde jongeman, die in een fantasiewereld leeft. Op de fabriek waar hij werkt, ontmoet hij de optimistische middelbare scholiere Weld. Zij twijfelt niet aan zijn bewering dat zijn fabrieksbaantje een dekmantel is voor zijn activiteiten als CIA-agent. Hij wordt ontslagen en slaat helemaal door. Samen met Weld bedenkt hij een plannetje om de fabriek te saboteren. Maar dit leidt geheel onverwacht tot moord. Merkwaardige zwarte komedie, met Perkins in zijn beste rol sinds PSYCHO, terwijl ook Weld bijzonder sympathiek overkomt in een allesbehalve lieve rol. Het schitterende scenario is van de hand van Lorenzo Semple Jr., die zijn inspiratie haalde uit de roman She Let Him Continue van Stephen Geller, een geslaagde cocktail van bizarre humor en grove misdaad. Gefilmd door David Quaid.

Lord Love a Duck

1966 | Komedie

Verenigde Staten 1966. Komedie van George Axelrod. Met o.a. Tuesday Weld, Roddy McDowall, Lola Albright, Martin West en Ruth Gordon.

Een gekke zwarte komedie over een progressieve middelbare school in Zuidelijk Californië waar plantkunde 'plantvaardigheid' wordt genoemd. De film zwaait gemakkelijk heen en weer van komedie naar drama, maar levert toch wat fikse lachers op. Geweldige rollen in een film die zijn tijd ver vooruit was. Debuut van Axelrod.

The Cincinnati Kid

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Steve McQueen, Edward G. Robinson, Karl Malden, Ann-Margret en Tuesday Weld.

Vroeger speelden mensen nog poker zonder zonnebril, cowboyhoed en/of koptelefoon. In The Cincinnati Kid, een van de beste pokerfilms aller tijden, is het non-verbale spel nog in optima forma te bezichtigen, met McQueen als de jonge hemelbestormer - net na zijn succes in The Great Escape - en Robinson als de onverslaanbaar geachte pokergod The Man. Regisseur Jewison belichtte wellicht wat al te veel zijlijntjes maar de karakteropbouw en de slotronde staan als een huis. Deels opgenomen op locatie in New Orleans, het broeierige oord waar het spelletje zich anno jaren dertig afspeelt.

I'll Take Sweden

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Frederick de Cordova. Met o.a. Bob Hope, Dina Merrill, Tuesday Weld, Frankie Avalon en Jeremy Slate.

Een pseudo-sexy Hope-geval met iedereen die zich druk maakt over het leven en de liefde; futloze gebeurtenissen die de gebruikelijke Hope-humor danig missen.

Soldier in the Rain

1963 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van Ralph Nelson en Ralph E. Nelson. Met o.a. Jackie Gleason, Steve McQueen, Tuesday Weld, Tony Bill en Tom Poston.

Een sergeant-majoor en een sergeant-I, die buitengewoon goed weten hoe ze de regels moeten ontwijken en daardoor een zorgeloos vrijgezellenbestaan leiden, raken uit hun routine als een achttien-jarig meisje hun leven binnentreedt. Een onevenwichtige film die het midden houdt tussen komedie en sentimenteel drama. Gleason is de goedlachse sergeant en McQueen zijn naïeve, vurige bewonderaar. Het scenario werd door niemand minder dan Blake Edwards gemaakt met hulp van Maurice Richlin naar een boek van William Goldman.

Wild in the Country

1961 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1961. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Elvis Presley, Hope Lange, John Ireland, Tuesday Weld en Gary Lockwood.

Een pseudo-literaire Elvis-productie waarin hij een provinciale jongen is met talent voor het schrijven. Een eerlijke film die echter vol clichés zit. Scenario van Clifford Odets naar een roman van J.R. Salamanca. Camerawerk van William C. Mellor.

Return to Peyton Place

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van José Ferrer. Met o.a. Jeff Chandler, Eleanor Parker, Carol Lynley, Mary Astor en Tuesday Weld.

Dit verwarde vervolg op PEYTON PLACE lijdt aan onvakkundige regie, goedkope productie en slechte rolverdeling, behoudens oudgedienden Astor en Parker.

Bachelor Flat

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tuesday Weld, Richard Beymer, Celeste Holm en Terry-Thomas.

Weld bezoekt het strandhuis van haar moeder en vindt daar de geleerde Thomas aan het werk; ze trekt er niettemin in en zorgt voor de nodige onrust. Thomas heeft wel beter materiaal in handen gehad, maar het vertier van de film ligt toch alleen bij hem.

The Private Lives of Adam and Eve

1960 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1960. Komedie van Albert Zugsmith en Mickey Rooney. Met o.a. Mickey Rooney, Mamie Van Doren, Fay Spain, Mel Torme en Martin Milner.

Bizarre, wilde poging om een eigentijds damesdrama te mengen met parallellen in het verleden door middel van droomscènes.

Sex Kittens Go to College

1960 |

Verenigde Staten 1960. Albert Zugsmith. Met o.a. Mamie Van Doren, Tuesday Weld, Mijanou Bardot, Mickey Shaughnessy en Louis Nye.

Een zouteloze satire vol insinuaties en niet ter zake doende situaties. Van Doren krijgt als striptease-danseres per ongeluk de leiding van een wetenschappelijke afdeling op een universiteit.

High Time

1960 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1960. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Bing Crosby, < Fabian, Tuesday Weld, Nicole Maurey en Fabian.

Een gemiddeld Crosbygeval met Bing als welgestelde weduwnaar die zijn studie op de universiteit hervat, er helemaal bij wil horen en een van de jongens wil zijn; geforceerde komedie.

Because They're Young

1960 | Drama

Verenigde Staten 1960. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Dick Clark, Michael Callan, Tuesday Weld, Victoria Shaw en Doug McClure.

Deze bioscoopversie van John Farris': HARRISON HIGH werd een voorspelbaar relaas over de wijze waarop heilig boontje en leraar Clark zijn weerspannige studenten probeert te helpen.

The Five Pennies

1959 | Biografie, Muziek, Drama, Musical

Verenigde Staten 1959. Biografie van Melville Shavelson. Met o.a. Danny Kaye, Barbara Bel Geddes, Susan Gordon, Tuesday Weld en Louis Armstrong.

Behoorlijk sentimentele biografie van de Dixieland- jazzmusicus `Red` Nicholls (gespeeld door Kaye), kornet-virtuoos uit de jaren 1927-40, die na enige tijd gespeeld te hebben in het orkest van Wil Paradise (in de film Bob Crosby) zijn eigen band formeerde en veel succes had. Zijn gezin lijdt onder zijn toernees en zijn dochter Dorothy (Gordon/Weld) wordt getroffen door kinderverlamming. Hij ontbindt zijn band en werkt in een zekere anonimiteit in L.A. totdat de toestand van zijn dochter verbetert en hij een roemrijke comeback maakt. Goed gemaakt met muzikale nummers van Nicholls zelf, Bob Crosby en duetten van Kaye en Armstrong. Gedraaid in VistaVision.

Rally 'Round the Flag Boys!

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Leo McCarey. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Joan Collins, Jack Carson en Tuesday Weld.

Teleurstellende verfilming van Max Shulmans boek over een kleine gemeente in verzet tegen een geplande raketbasis. Niet bepaald geestig. Gefilmd in CinemaScope.

Rock, Rock, Rock

1956 | Muziek, Musical

Verenigde Staten 1956. Muziek van Will Price. Met o.a. Tuesday Weld, Teddy Randazzo, Alan Freed, Frankie Lymon en The Teenagers.

Weld, in haar filmdebuut en nauwelijks uit haar oefenbeha, moet dertig dollar bij elkaar zien te krijgen om een strapless avondjurk voor een feestje te kopen. De film werd voor een appel en een ei gemaakt en dat is te zien ook. Maar de rock 'n' roll- nummers, vooral die van Chuck Berry, zijn levendig. Lymon en de Teenagers zingen 'I'm Not A Juvenile Delinquent'. Welds zangstem werd door Connie Francis nagesynchroniseerd.