nieuwe site?

Cecilia Nilsson

Acteur

Cecilia Nilsson is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Simon & the Oaks

2011 | Drama, Oorlogsfilm

Zweden/Denemarken/Duitsland/Noorwegen 2011. Drama van Lisa Ohlin. Met o.a. Bill Skarsgård, Karl Linnertorp, Helen Sjöholm, Jan Josef Liefers en Stefan Gödicke.

Zweden, aan het begin van WO II. Op school raakt de dromerige Simon bevriend met de Joodse Isak. Wegens omstandigheden smelten ook hun, heel verschillende, gezinnen samen. Het verhaal, dat decennia omspant, is in beeld gebracht met statige camerabewegingen die weidse decors vangen, en ondersteund met bombastische klassieke muziek. Een emotioneel aangrijpend en soms wat pompeus drama, dat inzakt naarmate de finale ellende op ellende stapelt. Tevens een fraaie schets van de situatie van de Joden in Zweden tijdens WO II.

Beck - Enslingen

2002 | Misdaad

Zweden/Denemarken 2002. Misdaad van Kjell Sundvall. Met o.a. Peter Haber, Mikael Persbrandt, Marie Göranzon, Malin Birgerson en Hanns Zischler.

De afdeling moordzaken van Martin Beck (Haber) houdt zich bezig met twee gevallen. Gunvald Larsson (Persbrandt) onderzoekt de moord op een onbekende prostitu[KA1]ee van Aziatische afkomst, die uit het water van de haven is opgedregd. Alice Levander (Birgerson), die zoals we in de eerste aflevering van deze nieuwe reeks hebben gezien, verbaasd kan reageren op de onorthodoxe en oneigenlijke methodiek van Gunvald, houdt zich bezig met de roofmoord op de gepensioneerde Erik Johannesson (Friberg), die op een van de vele eilandjes rondom Stockholm in een boerderijtje leefde. Alice heeft geluk. Op grond van getuigenverklaringen kan zij een jong stel, Tanja (Larsson) en Jakob (Emretsson), laten arresteren, die de vermoedelijke daders zijn. Ondertussen weet Gunvald door de tatoeage van het slachtoffer dat het een Thaise vrouw moet zijn. Beck is tevreden dat beide onderzoeken vlotten en dat hij Alice en Gunvald op een gepaste manier uit elkaar gehouden heeft, maar dan blijken beide zaken met elkaar verband te houden als in een pornovideootje, dat bij de eenzame Johannesson gevonden is, het vermoorde hoertje een rol speelt. Het scenario van Rolf Börjlind en Cecilia Börjlind naar de personages van Maj Sjöwall en Per Wahlöö, ruimt steeds meer plaats in voor Alice Levander die nooit door het oorspronkelijke schrijversduo bedacht werd. Hardcore fans zullen hier weinig begrip voor hebben, maar ruim denkende kijkers hebben er geen moeite mee. Wel stijgt deze aflevering niet boven een gewone misdaadfilm uit en is het tempo als gebruikelijk niet erg vlot. Het camerawerk is van Olof Johnson.

Den bästa Sommeren

2000 | Familiefilm, Komedie

Zweden 2000. Familiefilm van Ulf Malmros. Met o.a. Kjell Bergqvist, Anastasios Soulis, Rebecca Scheja, Cecilia Nilsson en Brasse Brännström.

Marten (Soulis) en Annika (Scheja) zijn wezen. In de zomer worden ze voor de vakantie naar het platteland gestuurd en komen ze terecht bij een `pleegvader` die zich als vrijwilliger had aangemeld. Het is Yngve Johansson (Bergqvist), een begrafenisondernemer. Aanvankelijk kunnen de kinderen deze saaie man, die volgens vaste rituelen leeft, niet lijden. Geleidelijk beginnen ze hem echter te waarderen. Ook zijn onhandige toenadering tot de dorpsonderwijzeres Fr[KA3]oken Svanstr[KA3]om (Nilsson) juichen ze toe, want dat verschaft ze de illusie van een echt gezin. Als de vakantie voorbij is, maar de zomer nog niet, krijgen de kinderen in het tehuis te horen dat ze uit elkaar moeten, omdat ze nu aangeland zijn in een cruciale opgroeifase. Deze gedachte spreekt hen niet aan. Ze lopen weg en gaan terug naar Johansson. Dat was een goede ingeving, want Johannson maakt zich sterk om hen te houden en zo krijgen ze een vader en tenslotte ook een moeder. De regie van Malmros is degelijk, het spel aannemelijk en het camerawerk van Mats Olofsson mooi. Het enigszins sentimentele, maar humoristische scenario is van Lars Johansson en regisseur Malmros. Speelt in Zweden eind jaren 1950 ten tijde van de wereldkampioenschappen voetbal toen de naam Pelé een begrip werd. Meervoudig bekroond. Exporttitel: A SUMMER TALE.

En nämndemans död

1995 | Thriller, Misdaad

Zweden 1995. Thriller van Stephan Apelgren. Met o.a. Krister Henriksson, Pernilla August, Loa Falkman, Linnea Becker-Sondström en Kevin Kronow.

De echtgenote van advocaat Ernst Ljungberg (Falkman) wordt op klaarlichte dag op een eenzame landweg doodgeschoten. Inspecteur Sandor Gross (Henriksson), die een eind wil maken aan zijn politiecarri[KA2]ere, zoekt naar een aanknopingspunt. Sinds zijn vrouw omkwam bij een brand, waarvoor hij zich verantwoordelijk acht, staat hij alleen in voor de opvoeding van hun dochtertje Anne (Becker-Sandstr[KA3]om). Alle bewijzen zijn tegen Ernst en hij wordt dan ook in beschuldiging gesteld. Enkel zijn schoonzus Vanja Holm (August) blijft in zijn onschuld geloven. Dan blijkt dat het slachtoffer vier maanden zwanger was en dat Ernst haar al een jaar niet meer had aangeraakt. De man wordt tot acht jaar veroordeeld en Vanja krijgt het hoederecht over zijn zoontje Daniel (Kronow). Als in het meer het lijk gevonden wordt van een onbekende man en Ernst zelfmoord pleegt in de gevangenis begint Sandor aan zijn schuld te twijfelen. Complex maar spannend opgebouwde psychologische thriller die het beroeps- en privé-leven van een politie-inspecteur goed uitgebalanceerd door elkaar mengt. De onderkoelde acteerprestaties passen zeer goed in de eeuwig besneeuwde landschappen. De ontknoping is totaal onverwacht en bijzonder logisch. Knap scenario van Ulf Ryberg en Gunilla Jensen. Achter de camera stond Göran Hallberg. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cecilia Nilsson op televisie komt.

Reageer