Tim Ransom: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Follow the Stars Home

2001 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2001. Drama van Dick Lowry. Met o.a. Kimberly Williams-Paisley, Campbell Scott, Eric Close, Alexa PenaVega en Amanda Fein.

A Time to Heal

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Michael Toshiyuki Uno. Met o.a. Nicollette Sheridan, Gary Cole, Mara Wilson, Annie Corley en Ken Jenkins.

Tv-film naar een ware gebeurtenis en een schaamteloos excuus om pijn te exploiteren. Jenny Barton (Sheridan) en haar man Jay (Cole) zijn yuppies met een dochter van zes, Barbara (Wilson). Jenny is weer in verwachting en door complicaties tijdens de geboorte, krijgt ze een beroerte. Eerst lijkt iedereen op te geven. Jay stuurt Jenny naar een fysiotherapeut, waartegen ze zich verzet. Hij wordt prikkelbaar, omdat hij gedwongen is huisman te spelen. Barbara eist haar echte moeder terug. De acteurs doen hun best, maar ze hebben niets origineels om mee te werken. Uno's regie is zwak en het tempo slaapverwekkend. De technische verzorging is tamelijk goed, ook de muziek van Jay Gruska, de echte Jay, waarop Cole's personage is gebaseerd. De kijker kan beter naar de reclame gaan kijken die uitzending door een commercieel station onderbreken. Scenario van Cathleen Young. Camerawerk van Tom Sigel.

Vanished Without A Trace

1993 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1993. Drama van Vern Gillum. Met o.a. Karl Malden, Julie Harris, Tim Ranson, Tom Hodges en Travis Fine.

De gebroeders Jim en Rick Schoenfeld (Hodges en Fine), jonge twens afkomstig uit normale burgerlijke milieus, ontvoeren een schoolbus met 26 kinderen en chauffeur Ed Ray (Malden). Ze denken een perfecte misdaad te hebben gepleegd en eisen een hoge som aan losgeld. De leerlingen en Ed zitten gevangen in een diep onder de grond ingegraven aanhanger van een vrachtauto. Het is warm, er is te weinig water en de airco valt uit. Ed doet zijn uiterste best om de scholieren te bevrijden uit hun uiterst benarde positie.

The Last to Go

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van John Erman. Met o.a. Tyne Daly, Terry O'Quinn, Annabeth Gish, Tim Ransom en Julianne Moore.

In 1962 trouwt Daly met neurochirurg O'Quinn. Ze nemen hun intrek in een landhuis in Connecticut. Er komen drie kinderen. Terwijl die opgroeien, vervreemden Daly en O'Quinn van elkaar. O'Quinn wordt verliefd op een jong verpleegstertje, terwijl Daly een relatie fantaseert met de gespierde blonde tuinman. Na de scheiding en het vertrek van de kinderen gaat ze door een diep dal van eenzaamheid en depressie, maar ze weigert het grote lege huis te verlaten. De geschiedenis van een huwelijk met al zijn hoogte- en dieptepunten. Het scenario van William Hanley, naar een roman van Rand Richard Cooper is een opeenstapeling van clichés en wordt alleen van de totale vernietiging gered door de schitterende prestatie van Daly, die nogmaals bewijst een uitstekende actrice te zijn. Fotografie van Tony Imi.

Fever

1991 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Larry Elikann. Met o.a. Armand Assante, Sam Neill, John Achorn, Joe Spano en John Dennis Johnston.

Wanneer Assante uit de gevangenis wordt ontslagen, zoekt hij zijn ex-liefje Harden op. Zij is echter een nieuw leven begonnen met advocaat Neill, die haar van de drugs af hielp. Ze wijst Assante af. Een vijand uit de gevangenis laat haar ontvoeren. De twee rivalen slaan de handen ineen om het meisje terug te vinden. Spannende thriller met een ongewone buddy-variatie. Het scenario van Larry Brothers illustreert hoe een brave burger zich door omstandigheden kan ontwikkelen tot een koele killer. Veel nieuws brengt de film niet, maar de bekende ingrediënten worden uitstekend aan elkaar gelijmd en de suspense leidt knap naar een gewelddadige finale. Montage van Eric Sears, sober-koele fotografie van Bojan Bazelli en een goede score van Michel Colombier.

A Woman Named Jackie

1991 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1991. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Roma Downey, Stephen Collins, William DeVane, Joss Ackland en Wendy Hughes.

Soapachtige biografie over Jacqueline (Jackie) Bouvier (1929- 1994), de echtgenote van de Amerikaanse president John F. Kennedy en van de Griekse reder Onassis, geschreven door Roger O. Hirson en gebaseerd op de biografie van C. David Heymann. Haar levensloop is bekend. Als kind leerde zij paardrijden, won concoursen, studeerde aan de betere scholen, zelfs aan de Sorbonne in Parijs. Zij praatte afschuwelijk Frans, werkte als fotografe voor de Washington Times-Herald en ontmoette in die hoedanigheid de twaalf jaar oudere senator Kennedy, met wie zij in 1953 trouwde. Zij kregen twee kinderen. In 1961 werd zij First Lady en in 1963 weduwe na de moord op Kennedy. Vijf jaar later hertrouwde zij met de steenrijke Griekse reder Aristoteles Onassis, die in 1975 overleed. Daarna ging `Jackie` voor een uitgeverij in New York werken en was zij dagelijks joggend in Central Park te bewonderen. Hoe het met haar afliep (lymfekanker) mis je als kijker gelukkig want de film werd drie jaar voor haar dood gemaakt. De film brengt aan het licht dat zij op het financi[KA3]ele vlak van wanten wist, dat haar vader (geloofwaardig gespeeld door Devane) aan de drank verslaafd was en dat haar man een zwak had voor alles wat een rok droeg. Niets nieuws dus. Downey, afkomstig uit het Amerikaanse soap-opera-tv- circuit, voelt zich zichtbaar op haar gemak in deze zoete, tuttige film. Gordon doet moeite om als Marilyn Monroe lijzig te praten, de Britse karakterrol-acteur Ackland draagt er zorg voor dat Onassis geen karikatuur wordt. Collins lijkt helemaal niet op JFK, maar daar bekommert zich blijkbaar niemand om. De regie van Peerce kan men alles behalve subtiel noemen. Dat past dus bij het geheel, een mislukte biografie.

Vital Signs

1990 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Marisa Silver. Met o.a. Adrian Pasdar, Diane Lane, Jimmy Smits, Norma Aleandro en Jack Gwaltney.

Derdejaars medische studenten exploiteren de gebruikelijke filmthema's: rondes lopen, rivalen een loer draaien, het gezag in twijfel trekken en af en toe heimelijk een vluggertje maken in de linnenkast van het ziekenhuis. Laat zich aanzien, maar is niets bijzonders. Blijf liever bij THE NEW INTERNS, dan kunt u ten minste de acteerstijlen vergelijken van Dean Jones en Telly Savalas. Smits straalt heel overtuigend het stille gezag uit als de instruerende chirurg. Scenario van Larry Ketron en Jeb Stuart. Camerawerk van John Lindley.

The Dressmaker

1988 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Oorlogsfilm van Jim O'Brien. Met o.a. Joan Plowright, Billie Whitelaw, Jane Horrocks, Tim Ransom en Pete Postlethwaite.

Een middelmatig verhaal over twee zusters in Liverpool, de een in zichzelf gekeerd, de ander extravert en hoe zij reageren als hun naïeve, fragiele nichtje verliefd wordt op een Amerikaanse soldaat in WO II. Goed spel en een veelbelovend begin, maar dan stort de film in.