Maurice McEndree: cast en productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Devil's Angels

1967 | Misdaad

Verenigde Staten 1967. Misdaad van Daniel Haller. Met o.a. John Cassavetes, Beverly Adams, Mimsy Farmer, Buck Taylor en Leo Gordon.

Keiharde motorfiets-moordenaars zijn op weg naar hun schuilplaats, die buiten de wet gesteld was, en vernietigen alles wat ze onderweg tegenkomen, nadat de overijverige sheriff bendeleider Cody (Cassavetes) ten onrechte had gearresteerd. Luguber en goedkoop. In sommige kringen een cult-film. Scenario van Charles Griffith. Camerawerk van Richard Moore. Gedraaid in Panavision.

A Pair of Boots

1962 | Western, Drama

Verenigde Staten 1962. Western van John Cassavetes. Met o.a. Lloyd Bridges, Royal Dano, Lawrence Tierney, John Marley en Gene Darfler.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog staat een verloren regiment van de rebellen tegen een afgezonderd regiment van de noordelijken. Ze sluiten een tijdelijke wapenstilstand en er ontstaat een ware ruilhandel tussen beiden. Jonas (Tierney), een van de officieren van kapitein Otis (Bridges), wil maar een ding: het paar glanzende laarzen van yank Andy (Dano). Deze wil er niet van horen. Ondanks het verbod van Otis sluipt Jonas de volgende nacht naar het kamp van de noordelijken. De waanzin van een hele oorlog gesymboliseerd in een paar laarzen. De kracht van Cassavetes als regisseur komt duidelijk tot uiting in deze korte film, die gemaakt werd voor de reeks The Lloyd Bridges Show. Hij bouwt een haast ondraaglijke spanning op door een opeenvolging van close-ups. Deze stijl is erg efficiënt en het houdt bovendien het budget uiterst laag. Een geslaagde stijloefening in een genre waarin Cassavetes zeker niet thuis was. Mort R. Lewis schreef het scenario. De camera werd bediend door Howard Schwartz.

Shadows

1960 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1960. Drama van John Cassavetes. Met o.a. Hugh Hurd, Lelia Goldoni, Ben Carruthers, Anthony Ray en Rupert Crosse.

In zijn debuut als regisseur toont Cassavetes ons New York, de stad van de neon-reclames. Bruisend hart van de stad is Manhattan. In dat kader bewegen zich zijn drie helden, de 'schaduwen', die zich mengen onder een volk dat leeft in een ondraaglijk ritme. De schaduwen zijn Lelia, Hugh en Ben. Ze wonen samen en helpen elkaar. Ze voelen voor elkaar die reine primitieve tederheid en die uitbundigheid eigen aan volkeren uit zonnige landen. Ze beseffen dat ze nooit 'echte' Amerikanen zullen worden, dat de maatschappij hen nooit uit de schaduw zal laten treden. Een geïmproviseerde film, gemaakt met een minimum aan scenario en financiële middelen. De acteurs spelen zichzelf en worden geregistreerd door een schokkende handcamera. Er wordt geen gemakkelijke oplossing gegeven voor de toeschouwer. Eén van de belangrijkste Amerikaanse debuutfilms sinds Orson Welles' CITIZEN KANE. Cassavetes schreef zelf het scenario en Erich Kollmar verfilmde het. Knappe jazz- score van Charles Mingus en Shafi Hadi.