Max Adrian: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Aletta Jacobs; Het Hoogste Streven

1995 | Documentaire, Biografie

Nederland 1995. Documentaire van Nouchka van Brakel. Met o.a. Henny de Swaan, Edwin de Vries, Truus te Selle, Catherine ten Bruggencate en Max Adrian.

The Terronauts

1973 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1973. Sciencefiction van Montgomery Tully. Met o.a. Simon Oates, Zena Marshall, Charles Hawtrey, Patricia Hayes en Stanley Meadows.

Matige SF over een groep geleerden die proberen te communiceren met andere planeten, die door een gigantische 'stofzuiger' naar een andere wereld worden gezogen. Je moet er maar opkomen.

The Devils

1971 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Ken Russell. Met o.a. Oliver Reed, Vanessa Redgrave, Dudley Sutton, Max Adrian en Gemma Jones.

Goede acteertalenten redden deze verbijsterende mengeling van geschiedenis, komedie en surrealisme in deze breed opgezette verfilming van Whiting's toneelstuk en Aldous Huxley's boek handelend over hekserij en politiek in 17e-eeuwse Frankrijk. Een krankzinnige film, met een bloederig eind, niet bestemd voor zwakke zenuwen. Scenario van de regisseur. Het camerawerk is van David Whatkin.

The Boy Friend

1971 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1971. Musical van Ken Russell. Met o.a. Twiggy, Christopher Gable, Moyra Fraser, Max Adrian en Georgina Hale.

Portsmouth in de jaren 1920-30. Er is maar weinig belangstelling voor de opvoering van de revue THE BOY FRIEND, door een klein gezelschap. Omdat de hoofdrolspeelster haar voet heeft verstuikt, is de directeur de wanhoop nabij. Hij doet beroep op de jonge, onervaren Twiggy. Men vreest het ergste, omdat die avond een beroemd regisseur wordt verwacht, die interesse heeft voor verfilming. Typische Russell-pastiche, waarin de Broadway-revues uit de jaren 1920-30 op de korrel worden genomen. Meestal wordt de plank misgeslagen, maar enkele, op Busby Berkeley gebaseerde dansuitvoeringen (met choreografie van Gable, Gillian Gregory en Terry Gilbert), zijn verbluffend mooi. Russell zelf bewerkte de muzikale komedie van Sandy Wilson. Het werd een interessante mislukking. Opmerkelijk gastoptreden van Glenda Jackson. Sfeervolle fotografie van David Watkin. Oorspronkelijke versie duurde 154 minuten. Gedraaid in Panavision.

The Music Lovers

1970 | Biografie, Drama, Muziek, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1970. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Richard Chamberlain, Glenda Jackson, Christopher Gable, Max Adrian en Izabella Telezynska.

Deze barokke biopic over de Russische componist Tsjaikovski neemt het met de feiten van diens leven niet zo nauw. We zien hoe de flamboyante, homoseksuele musicus (gespeeld door Richard Chamberlain) vanwege zijn goede naam trouwt, maar met zijn gedrag zijn vrouw tot prostitutie brengt waarna ze uiteindelijk in het gekkenhuis eindigt. Russell (bij velen bekend van Tommy en Women in Love) presenteert het verhaal weinig subtiel: terwijl hij de beroemde Ouverture 1812 componeert ziet Tsjaikovski voor zich hoe het hoofd van een vriend door een kanonskogel wordt verpletterd.

Song of Summer

1968 | Biografie

Verenigd Koninkrijk 1968. Biografie van Ken Russell. Met o.a. Max Adrian, Christopher Gable, Maureen Pryor, David Collings en Geraldine Sherman.

De Engelse componist Frederick Delius, die in Frankrijk woonde, wordt op latere leeftijd verlamd en blind. De prachtig geregisseerde film van Russel vertelt over die jaren waarin Delius het klaarspeelde composities te dicteren aan de jonge musicus Fenby. De film is een schitterende synthese van muziek, biografie en adembenemend spel. Gebaseerd op de memoires van Fenby.

Dr. Terror's House of Horrors

1965 | Horror, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1965. Horror van Freddie Francis. Met o.a. Christopher Lee, Roy Castle, Peter Cushing, Max Adrian en Neil McCallum.

Hoe haal je het in je hoofd om in de trein je toekomst te laten voorspellen door iemand die zich willens en wetens Dr. Schreck noemt en verdacht veel lijkt op Peter Cushing? De heren aan boord hebben blijkbaar nog nooit een griezelfilm gezien. Het levert de kijker een griezelverzamelaar op met vijf spannende verhalen over zwarte magie, weerwolven, monsters en vampiers. Christopher Lee komt er het best vanaf als een arrogante kunstcriticus die wordt opgejaagd door de afgehakte hand van een neergesabelde artiest. Vlot gesneden, ouderwetse horreur.

Alfred Hitchcock presents: Banquo's Chair

1960 | Mysterie, Misdaad, Korte film

Verenigde Staten 1960. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Kenneth Haigh, Reginald Gardiner, Max Adrian, George Pelling en Tom P. Dillon.

Een voormalig inspecteur van Scotland Yard, William Brent (Williams), is al twee jaar met pensioen, maar de moord op zijn tante is onopgehelderd gebleven. Hij heeft drie verdachten in zijn vizier en besluit ze een val te zetten. Hij nodigt ze uit voor een diner en huurt een actrice in, om als geestverschijning van zijn overleden tante de gasten flink bang te maken. De vlieger gaat op, maar als Sergeant Balter (Dillon) de dader heeft afgevoerd, verschijnt de toneelspeelster May Thorpe (Plowright) en verontschuldigt zich voor haar late komst. Het heerlijke scenario is van Francis Cockrell. Fantastisch spel en de regie is duidelijk met de meesterhand gedaan. Het camerawerk is van John. L. Russell, Jr. Aflevering 146.

Quel bandito sono io

1950 | Komedie, Misdaad

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Mario Soldati. Met o.a. Jean Kent, Robert Beatty, Margaret Rutherford, Gordon Harker en Tamara Lees.

Een Italiaanse gangster ontvoert zijn dubbelganger, wiens plaats hij vervolgens inneemt om een bankroof te kunnen plegen. Hij moet echter óók de rol volhouden tegenover de Britse echtgenote van de man en haar ouders. Deze verfilmde toneelkomedie krijgt weinig adem, ook omdat het merendeel van de Italiaanse personages door Engelse acteurs wordt gespeeld, waardoor de bedoelde contrasten niet overkomen. Rutherford, als de misprijzende schoonmama, redt nog een aantal scènes.

Henry V

1945 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1945. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Robert Newton, Leslie Banks, Renee Asherson en Esmond Knight.

Magistrale verfilming van het klassieke toneelstuk van William Shakepeare in een bewerking van Olivier, Alan Dent en Reginald Beck. Het begint als een toneelstuk met de première in 1600, waarin de glorierijke campagne verheerlijkt wordt van de Britse Koning Henry V tegen de Fransen. Terwijl het stuk zich ontwikkelt, worden de decors realistischer en worden we getuige van briljante vertolkingen en een bijna geniale regie. Bij zijn release werd de film dan ook begroet als de beste Shakespeare- adaptatie aller tijden. Het leverde Olivier een speciale Oscar op voor zijn uitzonderlijke prestatie als acteur, regisseur en producent in de totstandkoming van HENRY V. Zelfs na al die jaren, blijft het een genot deze film telkens opnieuw te zien. Verbluffende fotografie van Robert Krasker en Jack Hildyard en een sublieme score van William Walton vervolmaken dit meesterwerk. Opnieuw gemaakt in 1989 door Kenneth Branagh.

The Young Mr. Pitt

1942 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1942. Historische film van Carol Reed. Met o.a. Robert Donat, Robert Morley, Phyllis Calvert, John Mills en Max Adrian.

Een lang historisch drama dat soms onderhoudend is. Een jonge Britse premier aan de macht tijdens de Napoleon-periode. Dunnetjes verhulde WO II-propaganda.

Kipps

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van Carol Reed. Met o.a. Michael Redgrave, Diana Wynyard, Arthur Riscoe, Phyllis Calvert en Max Adrian.

Een pietluttige bewerking van H.G. Wells' verhaal over een winkelier die geld erft en 'de grote wereld' probeert omver te werpen. Nauwgezet geschreven door Sidney Gilliat, maar over het algemeen moeilijk te verstaan. Later bewerkt tot musical: HALF A SIXPENCE. In de VS oorspronkelijk uitgebracht als THE REMARKABLE MR. KIPPS.