Titus De Voogdt: cast.
Er zijn 9 films en 1 serie gevonden.

The Barefoot Emperor

2019 | Komedie, Drama

België 2019. Komedie van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Met o.a. Peter Van den Begin, Lucie Debay, Udo Kier, Geraldine Chaplin en Bruno Georis.

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen, in The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië.

Rosie & Moussa

2018 | Familiefilm

België 2018. Familiefilm van Dorothée Van Den Berghe. Met o.a. Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Titus De Voogdt en Ruth Beeckmans.

Rosie voelt zich verloren nadat ze met haar moeder is verhuisd naar een flatgebouw in de Brusselse wijk Molenbeek. Bovenbuurjongen Moussa brengt soelaas. Met simpelweg dagdromen op het dak, maar ook met het zoeken naar haar vader. 'Eigenlijk is het Jip en Janneke, stiekem,' aldus schrijver Michael de Cock. 'Hoewel Rosie & Moussa iets complexer is, en de kinderen iets ouder.' Net als het boek is deze verfilming meesterlijk eenvoudig, met de vriendschap van de kinderen als kalm dobberend bootje op de woelige wateren van gebroken gezinnen en opgeklopte cultuurverschillen.

King of the Belgians

2016 | Komedie, Drama

België​/​​Nederland​/​​Bulgarije 2016. Komedie van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Met o.a. Peter Van den Begin, Bruno Georis, Titus De Voogdt, Lucie Debay en Goran Radakovic.

Net als de Koning der Belgen op staatsbezoek is in Istanboel om de Europese Unie te promoten roepen de Walen de onafhankelijkheid uit. Omdat het vliegverkeer platligt door een kosmische 'zonnestorm' zien koning en gevolg zich vervolgens gedwongen om via de Balkan - Europa's meest turbulente gebied - incognito huiswaarts te keren. Olijke pastiche op de Odyssee met een koning die van een door protocol geregeerde marionet verandert in een vrijheidslievend mens dat zelf het roer in handen neemt. Jammer alleen van de vele culturele clichés.

Broer

2016 |

België​/​​Ierland 2016. Geoffrey Enthoven. Met o.a. Koen De Bouw, Titus De Voogdt, Koen De Graeve en Udo Kier.

Gelikte thriller uit de koker van topscenarist Pierre de Clercq, de man die het Nederlands/Vlaams taalgebied verrijkte met onder meer de tv-series Windkracht 10 en Flikken, en films als Man zkt Vrouw en Hasta la Vista. Deze film Broer is van hetzelfde glanzende laken een massapak, met Koen De Bouw als een lamzak die zich voordoet als z’n broer om zo in het gevlei – en de portemonnee – te komen van diens steenrijke ex in Ierland (Alison Doody). Uiteraard heeft mevrouw haar eigen snode plannen. Solide binnen z’n klasse.

The Missing

2014 | Misdaad, Drama, Mysterie, Televisieserie

2014. Misdaad van Harry Williams en Jack Williams. Met o.a. James Nesbitt, Tchéky Karyo, Anastasia Hille, Frances O'Connor en Émilie Dequenne.

Drie tijdlijnen, een vermist meisje dat toch niet vermist is, doodgaat, toch niet dood is, maar wel weer vermist is: het tweede seizoen van thrillerdrama The Missing klinkt heel verwarrend, maar dat valt eigenlijk wel mee. Wie er eenmaal aan begint, kan niet stoppen met kijken. The Missing is complex, gaat over rouw, schuld en trouw, maar uiteindelijk vooral retespannend.

22 Mei

2010 | Drama, Fantasy, Thriller

België 2010. Drama van Koen Mortier. Met o.a. Titus De Voogdt, François Beukelaers, Jan Hammenecker, Sam Louwyck en Wim Willaert.

Drama van Koen Mortier over bomaanslag in winkelcentrum, die door de bewaker steeds weer opnieuw beleefd wordt.

Small Gods

2007 | Drama

België 2007. Drama van Dimitri Karakatsanis. Met o.a. Titus De Voogdt, Steffi Peeters en Louiza van de Woestijne.

Drama van Koen Mortier over bomaanslag in winkelcentrum, die door de bewaker steeds weer opnieuw beleefd wordt.

Ben X

2007 | Drama

België​/​​Nederland 2007. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen en Titus De Voogdt.

Online is hij een fiere held, die op level 80 van de adventure game Archlord vijanden en monsters aan mootjes hakt. In de echte wereld is Ben niks: Ben X voelt zich een minkukel, hij durft nauwelijks de straat op en wordt gepest door zijn klasgenoten. Want Ben is autistisch. De goede bedoelingen in deze debuutfilm van recensent en tv-presentator Nic Balthazar druipen er vaak vanaf, maar de spectaculaire vorm maakt veel goed: film en game, droom en werkelijkheid, gaan naadloos in elkaar over.

Steve + Sky

2004 | Drama

België 2004. Drama van Felix van Groeningen. Met o.a. Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh en Wine Dierickx.

De hippe spelling van de titel onthult al iets over de snelle stijl van dit debuut van de jonge Belg Felix Van Groeningen. Felle kleuren, ingewikkelde montage, groezelige rock, veel slow motion en gevat bedoelde oneliners verraden dat de scenarist/regisseur fan is van het werk van Tarantino. De karakters doen nogal denken aan die uit True Romance: een kruimeldief met een voorliefde voor Oosterse vechtsporten (De Voogdt) en een knap, opvliegend hoertje met een hart van goud (fotomodel Bafort). Samen openen ze een stripclub in Gent. Energiek is de film ontegenzeglijk, maar we hebben het allemaal al eens eerder en beter gezien.

Any Way the Wind Blows

2003 | Drama, Komedie

België 2003. Drama van Tom Barman. Met o.a. Frank Vercruyssen, Diane De Belder, Eric Kloeck, Natali Broods en Matthias Schoenaerts.

Gefragmenteerd speelfilmdebuut van dEUS-voorman Tom Barman, waarin acht mannen en vrouwen op een vrijdag in juni worden gevolgd in de Antwerpse binnenstad. Ze zijn zijdelings met elkaar verbonden, passeren elkaar af en toe in beeld, en bezoeken allemaal hetzelfde feestje. Toch zijn ze op deze warme dag voornamelijk op zichzelf. Barman verbeeldt met korte, snel gemonteerde episodes - als in een van de stedenfilms uit de jaren twintig - de sfeer van de Antwerpse binnenstad. De film ontbeert soms richting, maar in de dialogen, montage en soundtrack heeft Barman zijn ritme direct gevonden.