Robert Roanne: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Un ange passe

1994 | Komedie

Frankrijk​/​​België 1994. Komedie van Guy Jorré. Met o.a. Roger Souza, Renée Faure, Jenny Clève, Annick Allières en Juliette Faber.

In een klooster waar nog acht oude nonnen verblijven, heerst een middeleeuws regime. De kloosterlingen zijn ervan overtuigd dat de buitenwereld hen al lang vergeten is. Tot ze bezoek krijgen van klusjesman Souza, die hen laat kennismaken met het opwindende leven buiten de kloostermuren. Saaie tragi-komedie over enkele oude kloosterzusters, die na jaren afzondering, opnieuw kennis maken met de buitenwereld en moeten vaststellen dat dit leven aan hen voorbij gegaan is. Het scenario is vrij gebaseerd op de in België zeer beruchte zaak van de 'Oude Klaren', een zaak die in de pers stukken boeiender was dan in deze draak. Voor de fotografie zorgde Alain Marcoen.

Super Papy

1989 | Komedie

België 1989. Komedie van Jean-Marie Deconinck. Met o.a. Irène Laurent, Nelly Beguin, Marcel Berteau, Robert Roanne en Muriel Stanislas.

Super Papy keert na twintig jaar terug naar Parijs om zijn verblufte familie mee te delen dat hij gaat scheiden. Dan volgt een reeks komisch bedoelde maar eigenlijk weinig bijzondere verwikkelingen. De 'filmmaker' denkt te kunnen volstaan met het belachelijk maken van het optreden van de kluchtspelers, zodat zij wel het idee moeten hebben gekregen, dat het acteursvak niet eenvoudig is. Ook bekend als BILLET DE FAVEUR: SUPER PAPY.

La puce à l'oreille

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Freddy Charles. Met o.a. Serge Michel, Jean-Pierre Loriot, Raymond Pera, Robert Roanne en Jacques Lippe.

Bewerking van één van de beroemdste komedies van Georges Feydau, die sinds haar verschijning bijna een eeuw geleden, voortdurend opnieuw werd opgevoerd. De regisseur stelt zich ermee tevreden de overigens opmerkelijke enscenering van Jean-Pierre Rey te verfilmen met een bezetting waarbij alleen Michel en Lippe boven het gemiddelde uitsteken.

Le tribunal des sept

1987 | Misdaad

België 1987. Misdaad van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Roger Dutoit, Jules-Henri Marchant, Nicole Valberg, Paul Clairy en Robert Roanne.

Een routine-verfilming naar de gelijknamige roman van Paul Kinnet. Dit `tribunaal van zeven` is het enige (magere) idee van de film. Het steekt de ogen van alle kindermoordenaars en kinderverkrachters uit en werd opgericht na de dood van een meisje, dat verkracht en vastgebonden in een bos werd gevonden. Zonder diepgang en onevenwichtig acteerwerk.

Merci, Monsieur Robertson

1985 | Drama, Historische film, Animatie

België​/​​Frankrijk 1985. Drama van Pierre Levie. Met o.a. Alexandre von Sivers, Suzy Falk, Catherine Ferrière, Jean-Pierre Gandy en Pierre Laroche.

Rond 1800, in de nadagen van de Revolutie, begeeft de Luikenaar Robertson zich naar Parijs, waar hij adembenemende voorstellingen geeft met zijn uitvinding, de toverlantaarn. Zijn acties worden niet erg op prijs gesteld en zijn apparatuur wordt in beslag genomen. Aan een meisje uit het publiek voorspelt hij de toekomst van de beeldende kunst, via o.a. Joseph Plateau, Emile Reynaud, William Talbot, Leon Bouly, Thomas Edison, om uiteindelijk te belanden bij de gebroeders Lumière, die in 1895 de eerste filmvoorstellingen zullen geven. Een speelse en originele geschiedenis van de voordagen van de film, met enkele unieke voorbeelden van bewegende beelden, w.o. een voorstelling van PIERROT ET COLOMBINE, de eerste 'geprojecteerde tekenfilm' uit de geschiedenis, met behulp van de Praxinoscoop van Reynaud. Helder, duidelijk en frivool, met gespeelde scènes, archiefopnamen en animatiefilm. De verteller Robertson wordt gespeeld door Von Sivers. In het scenario van Pierre en Françoise Levie zijn fragmenten opgenomen uit de korte films MERCI, MONSIEUR ROBERTSON van Patrick Ledoux, LE CHEVAL DE FER van Gérald Frydman en Pierre Levie, UNE INVENTION SANS AVENIR van Daniel Schelfthout en vier films van Levie zelf: DES LANTERNES VRAIMENT MAGIQUES, ZOOTROPOMANIA, LA MÉMOIRE DE L'ŒIL en EMILE REYNAUD. Voor de animatie stonden Etienne De Bruyne, Daniel Schelfthout en Michel Bertiaux in, terwijl de camera werd bediend door Paul Vercheval, Michel Baudour, Raymond Fromont en Désiré Berckmans. De film werd gemaakt n.a.v. de negentigste verjaardag van de filmindustrie. Ook bekend als THANK YOU, MR. ROBERTSON.

Les filles

1983 | Komedie

België 1983. Komedie van Michel Rochat. Met o.a. Christiane Lenain, Jean Hayet, Marie-Line Lefebvre, Grace de Capitani en Myriam Jaumain.

Op basis van een klucht van de op dit terrein zeer produktieve Jean Marsan. In deze afgezaagde geschiedenis over een onnozele jongeman die zich in een besloten nachtclub waant, wemelt het van de misverstanden. Een ontzettend gedateerd aandoende film, met van die meisjes in jurkjes die aan Wimbledon- tennispakjes doen denken, en het toppunt van gedurfdheid moesten voorstellen. Het taalgebruik en de zogenaamde `vrijheid` doen onmogelijk ouderwets aan. Een des te langdradiger (twee uur) film, daar de persoon die hem mocht maken geen enkele keer heeft geprobeerd iets origineels op cinematografisch gebied te bedenken.

Le mariage de mademoiselle Beulemans

1983 | Komedie

België 1983. Komedie van Michel Rochat. Met o.a. Ania Guedroitz, Léonil McCormick, Jacques Lippe, Donat Craps en Jean Hayet.

De zoveelste verfilming van een boulevardtoneelstuk. Deze Brusselse zedenkomedie werd in 1910 door Jean-François Fonson en Fernand Wicheler in een paar dagen tijd in elkaar gezet om een gaatje op te vullen in de programmering van een Belgisch theater. Het stuk werd in zeventien talen vertaald en wordt sindsdien regelmatig opgevoerd. Het toneelwerk van de toen nog jonge Pagnol werd er in ieder geval door geïnspireerd. Een stuk dat al zo vaak op het publiek is uitgeprobeerd, loopt natuurlijk als een trein. In cinematografisch opzicht is er weinig nieuws onder de zon: men heeft gewoon de toneelenscenering van Lucien Fonson gebruikt. De film ontleent zijn kracht aan de karakters, de krasse dialogen en de overheersende rol van Lippe als meneer Beulemans.

Les anges de la nuit

1968 | Drama, Mysterie, Avonturenfilm, Misdaad, Historische film

België 1968. Drama van Teff Erhat en Jean-Louis Colmant. Met o.a. Max Vialle, Etienne Samson, Paul Roland, Georges Aubrey en Georges Jamin.

Londen 1847. Sir Stanley (Samson) krijgt carte blanche om de misdadige bende, bekend als `de gezellen van de nacht`, uit te schakelen, ook al is zijn dienst onderbemand. Ondertussen bereidt zijn baas Lord Trevor (Billen) de verloving voor van zijn dochter Mary (Saurel) met de markies Rio Santo (Vialle). Stanley vertrouwt Rio Santo voor geen meter. En hij heeft volkomen gelijk, want niemand beseft dat de markies een anarchist is die de samenleving wil destabilizeren om het bewind van Koningin Victoria omver te werpen. Hiervoor schakelt hij `de gezellen van de nacht` in, want zijn vertrouweling Sir Moore (Roland) is niemand minder dan de mysterieuze gemaskerde leider van deze bende. Traag en verschrikkelijk theatraal gespeeld misdaadavontuur dat de tand des tijds niet heeft doorstaan. Het is weinig waarschijnlijk dat het gemiddelde publiek van vandaag de moed nog zal opbrengen dit verhaal van corruptie, verraad en misdaad in de hoge Britse kringen in de helft van de 19e eeuw te volgen tot het einde. Je kan beter de roman lezen die aan de basis ligt van deze reeks, Les mystères de Londres van Paul Féval. Deze klassieker van de Franse literatuur werd geadapteerd door Nathan Grigorieff. Volledig opgenomen in de RTB-studio's door Louis Demey en Bob Sentroul. Oorspronkelijk uitgezonden in zeven delen, met als ondertitels: 1. LES DEMONS DE LA NUIT, 2. LA FILLE DU REVENANT, 3. LA VALSE DU COLLIER, 4. LES ATOUTS DU DOCTEUR MOORE, 5. ÉCHEC AU MARQUIS, 6. LE SERMENT DE FERGUS O'BRIEN en 7. LE GIBEL DE NEWGATE.