Ann Harding: cast.
Er zijn 33 films gevonden.

The Man in the Gray Flannel Suit

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Jennifer Jones, Fredric March, Marisa Pavan en Lee J. Cobb.

Een handige roman van Sloan Wilson over een zakenman van Madison Avenue die ervoor vecht om vooruit te komen en probeert na te gaan wat zijn leven thuis voor hem betekent. Een aardige bijrol van Harding als de vrouw van March. Scenario van regisseur Johnson.

Strange Intruder

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Edmund Purdom, Ida Lupino, Ann Harding en Jacques Bergerac.

Een eigenaardige vertelling over de belofte van Purdom aan een stervende Koreamakker diens familie op te zoeken. Hij doet het, met alle vreemde gevolgen vandien.

I've Lived Before

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Richard Bartlett. Met o.a. Jock Mahoney, Leigh Snowden, Ann Harding, Raymond Bailey en John McIntire.

Een vreemde, goedkoop gemaakte film over een piloot die denkt dat hij een vlieger is die in WO II stierf.

The Unknown Man

1951 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Richard Thorpe. Met o.a. Walter Pidgeon, Ann Harding, Barry Sullivan, Keefe Brasselle en Lewis Stone.

Een zeer bekwame bezetting draagt bij tot dit verhaal over een advocaat die ontdekt dat zijn cliënt in een moordzaak schuldig is, waarna hij op onverwachte wijze het recht doet zegevieren. Het scenario is van Ronald Miller en George Froeschel. Het camerawerk is van Wiliam Mellor.

Two Weeks With Love

1950 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Jane Powell, Ricardo Montalban, Louis Calhern, Ann Harding en Debbie Reynolds.

Vrolijke liedjes, weelderige kostuums en door Busby Berkeley himself uitgezette danspasjes zijn de belangrijkste pre's van deze nostalgische, of als u wilt belegen musical over de prille romantische avonturen van de zusjes Polly en Melba Robinson (Powell en Reynolds). Ricardo Montalban is de belangrijkste manspersoon in zijn rol van de begerenswaardige Cubaan die geamuseerd toekijkt hoe Polly zich voor hem uitslooft. Al meteen aan het begin van de film wordt de toon gezet met een optreden van een blazerskapel, met vader Robinson (Calhern) als dirigent en de quasi-zelfbewuste Polly als een volleerde soubrette. Toch steelt Melba (Reynolds in een van haar eerste rollen) de show met het legendarische liedje 'Aba Daba Honeymoon'.

The Magnificent Yankee

1950 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1950. Biografie van John Sturges. Met o.a. Louis Calhern, Ann Harding, Eduard Franz, James Lydon en Philip Ober.

Calhern als Oliver Wendell Holmes van het hogere gerechtshof en Harding als zijn geduldige vrouw maken deze gevoelige biografische studie tot een aangrijpende gebeurtenis.

It Happened on 5th Avenue

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van Roy Del Ruth. Met o.a. Don Defore, Ann Harding, Charles Ruggles, Victor Moore en Gale Storm.

Een te lange komedie over een riant huis in New York dat door een bedachtzame nietsnut wordt betrokken die er horden vrienden en ook de echte eigenaar (die vermomd is) als gasten inviteert.

Christmas Eve

1947 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1947. Drama van Edwin L. Marin. Met o.a. George Brent, George Raft, Randolph Scott, Joan Blondell en Virginia Field.

Langzaam, lopende mengeling van komedie en drama, waarin een aangenomen zoon de boze bedoelingen, die 'zijn' familie in petto heeft om Harding tot slachtoffer te maken. Hertiteld als: SINNER'S HOLIDAY.

Janie Gets Married

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Vincent Sherman. Met o.a. Joan Leslie, Robert Hutton, Edward Arnold, Ann Harding en Robert Benchley.

Een plezierig vervolg op JANIE met Leslie met haar heldere oogopslag die echtgenoot-soldaat Hutton helpt weer aan het burgerlijk leven te wennen.

Those Endearing Young Charms

1945 | Romantiek

Verenigde Staten 1945. Romantiek van Lewis Allen. Met o.a. Robert Young, Laraine Day, Bill Williams, Ann Harding en Marc Cramer.

Een verrassend aardige romance, waarin Day moet kiezen tussen de aardige Williams en de gladgebekte schurk Young. Niets bijzonders, maar onderhoudend, goed gespeeld en met leuke dialogen.

Nine Girls

1944 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Leigh Jason. Met o.a. Ann Harding, Evelyn Keyes, Jinx Falkenburg, Anita Louise en Jeff Donnell.

Een bijzonder rad van de tongriem gesneden komedie-annex- mysterie over moord in een meisjespensionaat.

Janie

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Michael Curtiz. Met o.a. Joyce Reynolds, Edward Arnold, Ann Harding, Robert Benchley en Robert Hutton.

Deze indertijd plezierige komedie doet heden ten dage naïef aan. Een meisje uit een klein stadje wordt verliefd op een dienstplichtig soldaat ondanks haar vaders bezwaren tegen op liefde verzotte soldaten.

The North Star

1943 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Lewis Milestone. Met o.a. Anne Baxter, Dana Andrews, Walter Huston, Ann Harding en Erich von Stroheim.

In een klein Russisch dorpje denken de bewoners aan de oogst en hun kinderen aan de liefde. Maar plotseling vallen de nazi's binnen. Onmiddellijk wordt er verzet geboden, onder leiding van dorpsdokter Huston. Baxter is een schoolmeisje, en debuterende Granger maakt haar het hof. Onevenwichtige film, die hulde moest brengen aan de uitzichtloze strijd van de Russische bevolking tegen de bezetter. Het vele talent dat in de film werd geïnvesteerd - producenten als Samuel Goldwyn en William Cameron Menzies, regisseur Milestone, scenarioschrijfster Lillian Hellman, cameraman James Wong Howe, componist Aaron Copland, om nog te zwijgen over de cast - maakt het resultaat extra teleurstellend. In 1957 werd de film omgewerkt tot een anti- communistisch pamflet, dat op de Amerikaanse tv werd vertoond als ARMOURED ATTACK. Speelduur hiervan was 82m. Wordt ook vertoond als computer-gekleurde versie.

Mission to Moscow

1943 |

Verenigde Staten 1943. Michael Curtiz. Met o.a. Walter Huston, Ann Harding, Oskar Homolka, George Tobias en Gene Lockhart.

Een uitnemende, belangrijke film, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse ambassadeur in (nog vreedzaam) Rusland, Joseph Davies. Een competent werkstuk dat belangwekkend inzicht verschaft in hoe de Amerikanen indertijd Rusland zagen. President Roosevelt drong bij scenario-schrijver Howard Koch zeer aan op het maken van deze film. Hij wilde een aardig beeld van de USSR geven: het was Amerika's vennoot in de oorlog.

Eyes in the Night

1942 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Fred Zinnemann. Met o.a. Ann Harding, Edward Arnold, Donna Reed, Stephen McNally en Reginald Denny.

De blinde detective Arnold helpt een meisje en haar stiefmoeder die betrokken zijn bij de moord op een acteur. Hij ontdekt dat de verloofde van het meisje een nazi-spion is, die samen met een bende samenzweerders de Amerikaanse samenleving wil ondermijnen. Spannende, originele en goedgemaakte thriller met uitstekend spel. De kijker van nu zal zich weinig betrokken voelen bij de nazi-achtergronden van het verhaal, maar toch vol spanning blijven kijken. Guy Trosper en Howard Emmett Rogers bewerkten de roman Odor Of Violets van Bayard Kendrick. Aan de camera stonden Robert Planck en Charles Lawton. Arnold zou in 1945 de rol van de blinde detective Duncan Maclain opnieuw vertolken in THE HIDDEN EYE.

Love from a Stranger

1937 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1937. Thriller van Rowland V. Lee. Met o.a. Ann Harding, Basil Rathbone, Binnie Hale, Bruce Seton en Bryan Powley.

Eerste verfilming van het verhaal van Agatha Christie [KL]Philomel Cottage[KLE] (dat door Frank Vosper eerst tot toneelstuk bewerkt was) met Harding als een gewone jonge vrouw die een aanzienlijk bedrag op de loterij wint en met Rathbone trouwt, waarna zij beseft dat deze misschien een maniakale vrouwenmoordenaar is. Joan Hickson, die later op televisie de sluwe Miss Marple gestalte zou geven, speelt hier een warhoofdig dienstmeisje. Sterke thriller die in 1947 in Amerika onder dezelfde titel opnieuw gedraaid werd.

The Witness Chair

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van George Nicholls. Met o.a. Ann Harding, Walter Abel, Douglass Dumbrille, Frances Sage en Moroni Olsen.

Een trouwe secretaresse neemt de schuld op zich voor iets dat gepleegd werd door haar baas op wie zij heimelijk verliefd is in een ongeloofwaardig rechtbankdrama. Een vakkundig gemaakte maar saaie wie - is - de - dader.

The Lady Consents

1936 | Drama

Verenigde Staten 1936. Drama van Stephen Roberts. Met o.a. Ann Harding, Herbert Marshall, Margaret Lindsay en Walter Abel.

Een rake driehoeksverhouding met Marshall die erachter komt dat hij nog steeds van zijn ex-vrouw houdt.

The Flame Within

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van Edmund Goulding. Met o.a. Ann Harding, Herbert Marshall, Maureen O'Sullivan en Louis Hayward.

Vermoeiend verhaal over een onbeantwoorde liefde. Een jonge vrouwelijke psychiater wordt verliefd op een patiënt, hoewel ze van tevoren al weet dat het toch niets wordt.

Peter Ibbetson

1935 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1935. Romantiek van Henry Hathaway. Met o.a. Gary Cooper, Ann Harding, John Halliday, Ida Lupino en Douglas Dumbrille.

Nauwgezet romantisch drama over een man die de echtgenoot van zijn ex-liefje vermoordt en daarvoor de rest van zijn leven moet boeten. Naar de roman van George Du Maurier. Camerawerk van Charles Lang.

Enchanted April

1935 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1935. Drama van Harry Beaumont. Met o.a. Ann Harding, Frank Morgan, Katharine Alexander, Reginald Owen en Jane Baxter.

Inmiddels wel een beetje afgezaagd drama over vier verschillende vrouwen die hun vakantie doorbrengen in dezelfde Italiaanse villa; Harding is ijzersterk.

Biography of a Bachelor Girl

1935 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1935. Drama van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Robert Montgomery, Edward Everett Horton, Edward Arnold en Una Merkel.

Actrice Harding publiceert haar autobiografie en veroorzaakt daarmee, onbewust, moeilijkheden voor de vele mensen die erin voorkomen. Intrigerend verhaal, goed geacteerd.

The Life of Vergie Winters

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Alfred Santell. Met o.a. Ann Harding, John Boles, Helen Vinson, Betty Furness en Lon Chaney jr.

Een succesvolle bewerking van de smartlap van Louis Bromfield, verhalend over het leven van Harding die niet aan de roddel van een klein plaatsje toegeeft en haar eigen instincten volgt.

The Fountain

1934 | Romantiek

Verenigde Staten 1934. Romantiek van John Cromwell. Met o.a. Ann Harding, Brian Aherne, Paul Lukas, Jean Hersholt en Ian Wolf.

WO I-romance met Harding verdeeld tussen voormalige geliefde Aherne en echtgenoot Lukas. Knap, maar langdradig.

Gallant Lady

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Gregory La Cava. Met o.a. Ann Harding, Clive Brook, Otto Kruger, Tulio Carminati en Dickie Moore.

Knap uitgevoerde, maar weinig originele soap-opera over de ongetrouwde Harding die haar baby afstaat ter adoptie, en later hoopt op een tweede kans als de adoptiemoeder sterft. Opnieuw verfilmd als: ALWAYS GOODBYE.

When Ladies Meet

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Robert Montgomery, Myrna Loy, Alice Brady en Frank Morgan.

Als Harding en Loy elkaar ontmoeten, komt een nieuwe roman ter sprake. Ze weten alleen niet dat ze beiden van dezelfde man houden... net als de romanfiguren. Nogal volgeprate, maar ongewone en intelligente film, met een top-bezetting. De glans van MGM straalt ervan af. In 1941 opnieuw verfilmd.

Westward Passage

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Robert Milton. Met o.a. Ann Harding, Laurence Olivier, Irving Pichel, Zasu Pitts en Irene Purcell.

Olivier en Harding houden van elkaar, maar hun huwelijk is een constant gevecht. Wanneer Harding een jeugdvriend, Pichel, terug ontmoet, besluit ze Olivier te verlaten en een nieuw leven te beginnen met de ander. Jaren later ontmoeten ze elkaar opnieuw. Olivier is nu een bekend schrijver. Hun oude liefde vlamt weer op. Relatiekomedie die erg traag verloopt en vandaag haast niet meer te genieten valt. De acteurs zijn houterig en hebben een onwaarschijnlijk script tegen. Dit scenario is van de hand van Bradley King en Humphrey Pearson, naar een verhaal van Margaret Ayer Barnes. Lucien Andriot stond achter de camera.

The Conquerors

1932 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1932. Historische film van William A. Wellman. Met o.a. Richard Dix, Ann Harding, Edna May Oliver, Guy Kibbee en Julie Haydon.

Onbeschaamde kopie van CIMARRON met Dix en Harding als het pasgetrouwde stel dat naar het Westen trekt om fortuin te zoeken en een bankimperium sticht waarin gedurende een periode van vijftig jaar de ups en downs worden gevolgd. Enige goede scènes gaan teloor in de cliché's van dit episch verhaal. Hertiteld: PIONEER BUILDERS.

The Animal Kingdom

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Leslie Howard, Myrna Loy, William Gargan en Neil Hamilton.

De intellectuele, steenrijke uitgever en bon-vivant Howard heeft zich blijkbaar toch laten strikken wanneer hij zijn verloving aankondigt met Loy, een respectabel meisje uit de hogere kringen. Maar dan verschijnt Harding terug in zijn leven. Met haar had hij een flamboyante verhouding zonder verplichtingen. Maar nu zou ze graag trouwen. Howard staat voor een verscheurend dilemma. Toneelmatige dramatische komedie die goed gespeeld wordt, maar die nu erg verouderd overkomt. Harding als de losbollige minnares en Gargan als de alles behalve alledaagse butler van Howard stelen de show. Het toneelstuk van Philip Barry werd bewerkt door Horace Jackson. George Folsey zette alles in beeld. In Engeland uitgebracht als THE WOMAN IN HIS HOUSE. In 1946 hermaakt als ONE MORE TOMORROW.

Prestige

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Tay Carnett en Tay Garnett. Met o.a. Ann Harding, Melvyn Douglas, Adolphe Menjou, Clarence Muse en Ian MacLaren.

Uitbundige regie en stevig acteerwerk redden dit ramsj- melodrama over het leven op een Britse legerpost in het Verre Oosten, waar de blanke suprematie - en Douglas' gezondheid - worden bedreigd.

Holiday

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Robert Ames, Mary Astor, Edward Everett Horton en Hedda Hopper.

Deze herontdekte bewerking van Philip Barry`s toneelstuk over nonconformisme is een aangename verrassing: een licht verteerbare vroege geluidsfilm, met een rolbezetting die in sommige gevallen (Astor, Owsley) zelfs de beroemdere versie uit 1938 overtreft (Horton speelt dezelfde rol in beide films!)

Paris Bound

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Edward H. Griffith. Met o.a. Ann Harding, Fredric March, George Irving, Leslie Fenton en Hallam Cooley.

Een echtpaar heeft moderne opvattingen en besluit andere verhoudingen aan te gaan zolang ze in gedachten maar bij elkaar blijven. De vrouw wordt het hof gemaakt door een musicus en de man vertrekt naar Europa waar hij een affaire heeft met een oude liefde. Philip Barry schreef dit successtuk, dat theorie en praktijk bij overspel aan de kaak stelt. Harding en March vormen een goed team en Griffith lukt het om de film uit de toneelvoegen te trekken.

Condemned

1929 | Misdaad

Verenigde Staten 1929. Misdaad van Wesley Ruggles. Met o.a. Ronald Colman, Ann Harding, Louis Wolheim, Dudley Digges en William Elmer.

Stijve poging om het kwaad van het Duivelseiland te schilderen met daar doorheen enige romantiek.