Andrew Belling: muziek.
Er zijn 7 films gevonden.

Erotique

1994 | Komedie, Romantiek

Duitsland​/​​Brazilië​/​​Hongkong SAR van China​/​​Verenigde Staten 1994. Komedie van Lizzie Borden, Clara Law, Monika Treut en Ana Maria Magalhães. Met o.a. Kamala Lopez-Dawson, Bryan Cranston, Liane Curtis, Kayla Allen en Sunshine Bainbridge.

Vier regisseuses vertellen elk een `sexy` verhaal. In LET`S TALK ABOUT LOVE van de Amerikaanse Borden verdient Rosie (Lopez- Dawson) de kost bij een sekslijn. Ze ontmoet tenslotte een klant (Cranston) die haar opgeilt en ontdekt dat hij een sekstherapeut is. In TABOO PARLOR van de Duitse Treut wordt het zwoele verhaal verteld van een lesbisch stelletje, Claire (Barnes) en Jukia (S[KL23]eberg), die macho Franz (Kern) te grazen nemen voor een one night stand. Het derde verhaal WONTON SOUP van Law voert ons naar Hong Kong waar de Australische Chinees Adrian (Lounibos) en zijn vriendin Ann (Man) uit Hong Kong mijlen moeten overbruggen om tot elkaar te komen. In het vierde segment FINAL CALL van Magalh[KA6]aes gaat een jonge vrouw (Ohana) per trein van de Braziliaanse provincie naar Rio de Janeiro om er een vliegtuig naar New York te nemen. Onderweg proberen twee mannen haar aan te randen, maar ze wordt gered door een fotograaf met wie ze dan een affaire heeft. Dit laatste schuifje werd niet mee gemonteerd in de officiële op het filmfestival van Cannes gepresenteerde versie. Alleen in Brazilië kwam de film integraal uit. Zoals altijd het geval is met korte films bijeen gebracht in één grote bioscoopfilm, variëert de kwaliteit enorm en vreemd genoeg is het minst erotische deel van Law het aangrijpendst. Voor het overige een mooie maar tamelijk zinloze vingeroefening van het kwartet getalenteerde filmmaaksters. De titel slaat op de club van Franz in de derde episode. Het scenario is van Susie Bright en regisseuse Borden voor LET'S TALK ABOUT LOVE, van regisseuse Treut voor TABOO PARLOR, van Eddie Ling-Ching voor WONTON SOUP en van Eloí Calage en regisseuse Magalhães voor FINAL CALL. Het camerawerk is respectievelijk van Larry Banks, Elfi Mikesch en Arthur Wong. Dolby.

Starchaser: The Legend Of Orin

1985 | Animatie, Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1985. Animatie van Steven Hahn. Met o.a. Les Tremayne, Joe Colligan, Carmen Argenziano, Noelle North en Anthony Delongis.

De aarde in de verre toekomst. Machines hebben al sinds eeuwen de macht in handen en regeren met 'ijzeren hand' over de mensen die ondergronds in de mijnen werken. Orin graaft een schede op van een zwaard dat vertelt over een wereld aan de oppervlakte. Orin ontsnapt en ontdekt dat de 'god' Zygon, die aanbeden wordt, slechts een mens is in een schrikwekkend harnas. Hij slaagt erin aan de oppervlakte te komen, waar hij het al onmiddellijk moet opnemen tegen allerhande mutanten. Een ruwe avonturier redt hem. Hij moet de kling van het zwaard zoeken. Dit verdween twaalfhonderd jaar geleden. Samen met de avonturier en zijn alsmaar tegenstribbelende computer tracht hij dit te vinden. Een getekende STAR WARS waarin wervelende avonturen te beleven zijn in een razende snelheid. Erg logisch klinkt het allemaal niet en bovendien zijn de tekeningen te gruwelijk voor kinderen en de avonturen wat te naïef voor volwassenen. Orin is een gewone jongen, geen CONAN-achtige superheld, die door de omstandigheden gedwongen wordt voor de held door te gaan. Goed scenario van Jeffrey Scott. Supervisie over de fotografie was in handen van Charles Flekal. Dolby Stereo.

Cinderella

1977 | Musical, Erotiek

Verenigde Staten 1977. Musical van Michael Pataki. Met o.a. Cheryl Smith, Kirk Scott, Brett Smiley, Sy Richardson en Yana Nirvana.

Een ongeïnspireerde softseks-musical in de vorm van een parodie op het bekende sprookje. Groots opgezet, opgenomen met panavisioncamera's, maar met verschrikkelijk slecht geënsceneerde musicalscènes. Alleen de zwarte Smiley als de 'goede fee' is een vondst. Voor het overige: slechts 'tits 'n asses'. De originele versie duurt 94m, maar in sommige landen hanteerden censoren kwistig de schaar.

Tales of Nunundaga

1976 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Western van John Llewellyn Moxey. Met o.a. Ned Romero, Guillarmo San Juan, John War Eagle, Monica Ramirez en Joe Renterra.

In het Noord-Westen, voorbij Frontierland leeft omstreeks 1821 de stam der Nunundaga. Tegenwoordig is dat de staat Wyoming. Een jonge krijger (Romero) gaat met zijn grootvader, het opperhoofd, op buffeljacht om een dreigende hongersnood te lenigen. De jongen kan zich bewijzen en belandt zo in de volwassenheid. Een kleine film die vooral gekenmerkt wordt door het realistische verhaal van scenario I.C. Rapoport, uitstekende spel van Romero en de mooie landschapopnames van cameraman Duke Callaghan. Voor echte liefhebbers.

The Killing Kind

1973 | Mysterie, Thriller, Horror

Verenigde Staten 1973. Mysterie van Curtis Harrington. Met o.a. John Savage, Ann Sothern, Ruth Roman, Luana Anders en Cindy Williams.

De zoon (Savage) van een uiterst dominante moeder (Sothern) ontwikkelt zich tot vrouwenmoordenaar. Deze weinig bekende, maar rechtlijnige thriller laat Sothern de vrije hand voor een hoogstandje in een bizarre karakterisering. Scenario van George Edwards en Tony Crechales. Camerawerk van Mario Tosi.

A Summer Without Boys

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Jeannot Szwarc. Met o.a. Barbara Bain, Kay Lenz, Michael Moriarty, Debralee Scott en Ric Carrott.

Tijdens WO II verblijft Bain samen met haar dochter Lenz in een pension aan de kust. Aanvankelijk denkt Lenz dat de scheiding verband houdt met de oorlog, maar stilaan wordt haar duidelijk dat haar ouders uit elkaar willen gaan. Wanneer ze ontdekt dat haar moeder een meer dan gewone belangstelling koestert voor de veel jongere Moriarty, stort haar wereldje helemaal in. Ze gaat in op het voorstel van haar vriendin om een nachtje met drie matrozen op stap te gaan. Oorlogs- en familiedrama gezien door de ogen van een opgroeiend meisje en geïnterpreteerd binnen haar beperkte bevattingsmogelijkheden. Het scenario van Rita Lakin toont een reeks té perfecte personages en situaties om realistisch te zijn. Mooi in beeld gebracht door Mario Tosi.

No Way to Treat a Lady

1968 | Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1968. Komedie van Jack Smight. Met o.a. Rod Steiger, Lee Remick, George Segal, Eileen Heckart en Murray Hamilton.

Vermomd als een Ierse priester, dringt Steiger het appartement binnen van een weduwe. Hij wurgt haar en laat haar achter in de badkamer. Commissaris Segal verklaart aan de pers dat dit onmogelijk het werk kan zijn van een amateur, dit is het werk van een meester. De ijdele Steiger belt hem op om hem te bedanken voor het compliment. Naarmate er meer slachtoffers vallen, wordt ook zijn telefonisch duel met Segal heviger. Vreemde mengeling van suspense, zwarte komedie en melodrama. Steiger is geknipt voor deze rol van geniale maniak, die een meester is in het vermommen. Het spirituele scenario werd geschreven door John Gay, naar de roman van William Goldman. Inventieve fotografie van Jack Priestley.