Mario Carotenuto: cast.
Er zijn 56 films gevonden.

Cuando calienta el sol...vamos alla playa

1983 | Romantiek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Mino Guerrini. Met o.a. Claudia Vegliante, Mario Carotenuto en Carmen Russo.

Een onzinnige romantische komedie. Het verhaal is zo belachelijk dat het bijna weer leuk is. Een monteur wordt verliefd op een rijk meisje. Hij wil haar trouwen en zij ziet zich gedwongen naar Londen te vluchten. Wat die Spaanse filmtitel nou moet is ons een raadsel.

Gran Burrasca

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Alvaro Vitali, Mario Carotenuto en Marisa Merlini.

<

Pierino medico della Saub

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. Alvaro Vitali, Mario Carotenuto, Serena Bennato, Giuseppe Ferrara en Carolina Palermo.

De verdere avonturen van de gekke Pierino (Vitali), dit keer net terug uit Ethiopië na afronding van zijn artsenstudie. Ondanks zijn bul weet hij niets van medicijnen. Toch krijgt hij, op voorspraak van de Loge P2, een baan als arts bij een van de beste ziekenhuizen van Rome. Daar stapelt hij natuurlijk de ene blunder op de andere. Bepaalde scènes zijn om te gillen van het lachen, met name als het gaat over corruptie, vriendjespolitiek, gekochte bescherming, voorkeursbehandeling en alle andere chronische ziekten waaraan Italië lijdt. Jammer genoeg is de film slecht gemaakt.

Per favore, occupati di Amelia

1981 | Komedie, Erotiek

Spanje​/​​Italië 1981. Komedie van Flavio Mogherini. Met o.a. Barbara Bouchet, Renzo Montagnani, Gianni Cavina, Leopoldo Mastelloni en Mario Carotenuto.

Een verstokte vrijgezel moet huwelijksplannen voorwenden om een erfenis te kunnen incasseren en veroorzaakt met zijn zogenaamde aanstaande steeds meer uit de hand lopende verwarring. De structuur en vindingrijkheid van Feydeaus roestvrije klucht occupe toi de Amelie tilt deze eigentijdse bewerking uit boven de gemiddelde Italiaanse sekskomedie, al is de invulling ongeremd als vanouds. Veel letterlijke onderbroekenlol naast bizarre karikaturen die tot bijna anarchistische humor leidt. Door het vlotte tempo worden de grappen niet uitgemolken.

La vedova del trullo

1979 | Erotiek, Romantiek

Italië 1979. Erotiek van Franco Bottari. Met o.a. Rosa Fumetto, Renzo Montagnani en Mario Carotenuto.

Een onbeduidende film over een sexy weduwe van een ijsbereider, die iedereen het hoofd op hol doet slaan in een klein Italiaans dorpje. Zelfs het hart van de pastoor klopt sneller, maar ze geraakt weer op het rechte pad als ze met een archeoloog hertrouwt.

L'insegnante balla...con tutta la classe

1979 | Komedie, Familiefilm, Erotiek

Italië 1979. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. Nadia Cassini, Lino Banfi, Alvaro Vitali, Paola Morra en Maurizio Interlandi.

De zoveelste aflevering uit de flauwe L`INSEGNANTE-reeks. Cassini speelt deze keer een gymnastieklerares die met haar revolutionaire lesmethode (turnen op moderne muziek, kwestie van inspelen op het succes van SATURDAY NIGHT FEVER) zowel bij leerlingen als het mannelijke deel van het onderwijzend personeel het nodige succes oogst. Onvoorstelbaar melig.

Infermiera di notte

1978 | Erotiek, Komedie

Italië 1978. Erotiek van Mariano Laurenti. Met o.a. Gloria Guida, Alvaro Vitali, Leo Colonna, Mario Carotenuto en Lino Banfi.

In deze weinig originele zachte seks-rolprent moet een welgevormde mooie verpleegster een oude man die ieder moment kan sterven, verplegen. Zij moet hem en zijn geile neef (een tandarts van rond de veertig) echter voortdurend van haar bevallige lijf houden. Omdat zij haar gunsten wenst te verlenen aan een jonge amant, haalt zij de mannelijke tandarts-assistent (die gemakkelijk voor haar uitstekende eigenschappen valt) over om met een pruik op voor haar door te gaan en een nachtje voor haar in te vallen; als gevolg moet 'de nachtzuster' zich uit de grijpgrage klauwen van de bejaarde patient en zijn vunzige baas zien te redden. Niet leuk en niet goed.

L'appuntamento - dove, come, quando?

1977 | Komedie, Erotiek

Italië 1977. Komedie van Giuliano Biagetti. Met o.a. Renzo Mantagnani, Barbara Bouchet, Mario Carotenuto en Leo Gullotta.

Een mooie, aantrekkelijke medewerkster wordt door alle mannen op kantoor belaagd, maar ze laat zich niet verleiden. Totdat Adelmo (Montagni) erin slaagt een afspraakje met haar te maken. Maar helaas, als de dag daar is wordt Adelmo door pech achtervolgd, van verkeersopstoppingen tot een overval in de supermarkt en een wegomlegging. Al die tijd stelt hij zich voor hoe ze naakt in bed op hem ligt te wachten. Sommige scènes zijn best leuk en sexy, maar het geheel voldoet niet erg.

Passi furtivi in una notte

1976 | Komedie, Misdaad

Italië 1976. Komedie van Vincenzo Rigo. Met o.a. Walter Chiari, Carmen Villani, Giuseppe Bambieri, Vincenzo Cannavale en Mario Carotenuto.

Chiari en een collega beramen een plan om een bank te beroven. Hun medeplichtige is een jonge vrouw, die in een bar aan de overkant van de straat werkt waar de bank is gevestigd. Hoewel ze geen ervaring hebben en lomp te werk gaan, slagen zij er in de bank midden in de nacht te beroven en het geld bij de jonge vrouw te verbergen. Deze situatiekomedie is bij tijd en wijle heel grappig, maar wordt vervelend en onnozel zodra blijkt dat de karakters onhandige zotjes zijn. De regie is niet bijzonder goed.

La liceale

1976 | Erotiek, Komedie

Italië 1976. Erotiek van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Gloria Guida, Guiseppe Pambieri, Gianfranco d'Angelo, Gisela Sofio en Rodolfo Bigotti.

Een uitdagende scholiere maakt medeleerlingen en docenten hitsig, maar offert haar maagdelijkheid uiteindelijk aan een collega van haar vader om zich daarna met haar ervaring tot leeftijdgenoten te wenden. Primitief gemaakte en muffe soft- porno, die ouderwets gegluur combineert met de quasi-vlotheid van gemotoriseerde tieners. Het koppelen van de welgeschapen Guida aan onooglijke en potsierlijke partners is meer bizar dan prikkelend, en biedt onvoldoende compensatie voor de verveling. Niettemin het begin van een lange serie.

La Dottoressa del distretto militare

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Edwige Fenech, Alfredo Pea, Alvaro Vitali, Mario Carotenuto en Carlo delle Piane.

Legerklucht over soldaten die verliefd worden op de plaatsvervangende vrouwelijke legerdokter.

L'altra meta del cielo

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Franco Rossi. Met o.a. Adriano Celentano, Monica Vitti, Venantino Venantini, Glauco Onorato en Paolo Paolini.

Op een vlucht naar Australië ontmoet priester Celentano de aantrekkelijke Vitti. Eenmaal down-under, blijkt dat Vitti haar brood in een down-under positie verdient. Pater Celentano doet er alles aan om de zondige vrouw op het rechte pad te krijgen. Onderhoudende, wat oubollige klucht naar het boulevardstuk Romancero van Jacques Deval door Maurizio Costanzo, Augusto Caminito, en regisseur Rossi tot scenario bewerkt en verplaatst naar de tijd van rond 1975. Luigi Kuveiller stond achter de camera.

Farfallon

1974 | Komedie, Drama

Italië 1974. Komedie van Riccardo Pazzaglia. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Mario Carotenuto.

Farfallon, gespeeld door Franchi, is een Siciliaanse banketbakker die in de gevangenis zit wegens een poging tot moord op zijn vrouw. Hij probeert koste wat het kost te ontsnappen om zijn onafgemaakte taak te volbrengen, namelijk zijn vrouw te vermoorden. Tijdens een gevangenisoverplaatsing maakt hij kennis met Vistacorta, gespeeld door Ingrassia, die veroordeeld is wegens zwendel en verduistering. Deze parodie op Papillon is heel humoristisch. Zelfs de namen van de personages zijn woordspelingen: Farfallon betekent kleine vlinder en Vistacorta betekent kortzichtig.

La Poliziotta

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Steno. Met o.a. Mariangela Melato, Renator Pozzetto, Alberto Lionello, Orazio Orlando en Mario Carotenuto.

Een jonge vrouw in de Italiaanse provincie neemt dienst bij de politie om met het wetboek in de hand de mannelijke superioriteit te bevechten. Deze onderhoudende sociale komedie wordt met vitale humor gedragen door Melato - hoewel ze een weinig overtuigend provinciaaltje is - en neemt de absurditeiten van de Italiaanse politiek op de hak. De karikaturen zijn raak en het tempo is vlot, waardoor de film, ook voor de toeschouwer met weinig herkenningspunten amusant genoeg is.

Il sergente Rompiglioni

1973 | Drama, Komedie

Italië 1973. Drama van Piergiorgio Ferretti. Met o.a. Franco Franchi, Mario Carotenuto en Ignazio Leone.

Een absurde en domme komedie, die zich afspeelt in een kazerne. Een sergeant, die dol is op opera en zichzelf vaak vergeet in zijn dagdromerij, traint zijn recruten met behulp van Verdi's opera Nabucco. Op hun beurt maken zij hem op een zodanig manier belachelijk dat hij in de problemen raakt. Zwak geregisseerd en geacteerd.

Lo Scopone scientifico

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. Alberto Sordi, Silvana Mangano, Bette Davis, Joseph Cotten en Domenico Modugno.

Een arbeidersechtpaar is virtuoos in een Napolitaans kaartspel en laat zich door een Amerikaanse miljonaire en haar secretaris strikken als partners, maar vergeet dat de tegenstandster de sterkste troef heeft: geld. Zodoende kan ze met steeds hogere inzet blijven doorspelen. Drastisch ingrijpen van het dochtertje redt de ouders van de totale ondergang. Deze sterke sociaal-kritische fabel met zwarte humor kreeg een ideale rolbezetting (de beste rol van Davis in vele jaren) waarbij -als vaker bij Comencini - gezond instinct tot zelfbehoud door een kind vertegenwoordigd wordt.

Girolimoni, il mostro di Roma

1972 | Drama, Komedie

Italië 1972. Drama van Damiano Damiani. Met o.a. Nino Manfredi, Orso Maria Guerrini, Gabriele Lavia, Anna Maria Pescatori en Roberto Bruni.

Terwijl het fascisme in 1927 Italië rust en orde heeft beloofd, heerst in Rome paniek door een serie lustmoorden op jonge meisjes. Mussolini zelf verordent dat de dader tot elke prijs gevangen moet worden en de arrestatie van een verdachte krijgt dan ook enorme publiciteit. De man blijkt onschuldig, maar de pers krijgt daarover een publikatieverbod om het vertrouwen in het gezag niet te ondermijnen. Deze merkwaardig tweeslachtige film wekt de indruk dat de regisseur een sociaal-politiek drama wilde maken, maar Manfredi maakt er in zijn bravoure-rol als de onschuldige verdachte een parodie van die botst met de aangedikte scènes van de massahysterie.

Correva l'anno di grazia 1870

1972 | Drama

Italië 1972. Drama van Alfredo Giannetti. Met o.a. Anna Magnani, Mario Carotenuto, Marcello Mastroianni en Vittorio Caprioli.

Speelt zich af gedurende de overgang naar politieke eenheid in het Itali[KA3]e van de 19e eeuw. Onderworpen aan de intolerante macht van de kerk, zit een groep tegenstanders in de gevangenis van Rome. Sommigen verzoeken de Paus om gratie en vergeving, anderen blijven tot aan het einde toe strijden. Een van hen is de man van Teresa (Magnani), een plebeër die de rebellen bij elkaar houdt. Wanneer de overwinnende Piëmontezen Rome binnenkomen, bevrijden Teresa en de andere vrouwen de gevangenen, maar haar echtgenoot sterft in haar armen. Groots spel, maar het talent van regisseur Giannetti is matig.

Boccaccio

1972 | Komedie, Historische film, Romantiek, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1972. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Maria Baxa, Lino Banfi, Isabella Biagini, Bernard Blier en Raymond Bussières.

De belevenissen van twee jonge avonturiers in het 14de-eeuwse Florence zijn aanleiding om twaalf verhalen uit Boccaccio's Decamerone in beeld te brengen. Deze zoveelste navolging van Pasolini's DECAMERONE-verfilming heeft een chiquere rolbezetting dan gemiddeld, maar de regie geeft weinig kleur aan de erotische schelmenstreken en een aanstekelijke vitaliteit ontbreekt.

La Betìa

1971 | Komedie, Historische film

Joegoslavië​/​​Italië 1971. Komedie van Giangfranco de Bosio. Met o.a. Nino Manfredi, Rosanna Schiaffino, Smoki Samardi, Mario Carotenuto en Eva Ras.

Een op de mooie dochter van een dorpsnotabele verliefde boer roept, om haar te veroveren, de hulp in van een praatjesmaker, die daartoe echter aanspraak maakt op de helft van diens huwelijksleven. Zijn eigen echtgenote eist mogelijkheden voor zichzelf. Een befaamd theaterregisseur oogstte op de planken een groot succes met de voorstelling van Ruzantes 16e-eeuwse komedie, maar in deze filmbewerking is de poëzie van de dialogen geschrapt en ontneemt de taalbarrière en de nasynchronisatie van de co-produktie met Joegoslavië alle spontaniteit aan het spel. De stijlvolle aankleding, uitbundigheid en gezonde vulgariteit maken het toch tot een boeiende, hoewel al te lange kostuumklucht.

La ragazza del prete

1970 | Romantiek, Komedie

Italië 1970. Romantiek van Domenico Paolella. Met o.a. Nicola Di Bari, Susanna Martinkowa, Isabella Biagini en Mario Carotenuto.

Het idee is leuk, maar middelmatige regie laat het verhaal wegzakken in een moeras van romantische sentimentaliteit en gaat alle serieuze dramatische mogelijkheden uit de weg. Daarbij wordt er nog slecht gespeeld ook. Priester in Rome wordt verliefd op leuke Duitse toeriste. Wat is sterker: zijn heilige gelofte of zijn liefde voor het meisje? Helaas wordt dit conflict totaal niet uitgewerkt. Op aanraden van zijn broer vertrekt de priester met zijn liefje uit Rome, en dat is het dan.

Satyricon

1968 | Avonturenfilm, Historische film, Erotiek

Italië 1968. Avonturenfilm van Gianluigi Polidoro. Met o.a. Ugo Tognazzi, Laura Antonelli, Tina Aumont, Don Backy en Mario Carotenuto.

De wederwaardigheden van de student Encolpio in het decadente Rome van Keizer Nero, samen met zijn vrienden Ascilto en Oitone. Dit gelijktijdig met Fellini's film gemaakte vluggertje houdt zich meer aan de letter van Petronius Arbitro's nagelaten romandelen, maar mist smaak, stijl en fantasie. Het resultaat is vermoeiend en vervelend, rumoerig en platvloers. Het orgie-achtige banket met de extravagante Trimalcione als gastheer is hier de finale, Fellini begon zijn film hiermee. Het is de moeite van het wachten waard, want Tognazzi brengt als enige de juiste combinatie van decadentie en ironie in zijn rol.

Il Padre di famiglia

1967 | Drama, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1967. Drama van Nanni Loy. Met o.a. Nino Manfredi, Leslie Caron, Claudine Auger, Ugo Tognazzi en Mario Carotenuto.

Twee architectuurstudenten worden na de oorlog verliefd op elkaar en trouwen, hoewel zijn idealisme botst met haar pragmatisme. Doordat ze een reeks niet geplande kinderen krijgen moet zij haar carri[KA2]ere opgeven, terwijl hij door een confrontatie met bouwspeculaties steeds meer van zijn uitgangspunten vervreemdt. Hij verwijt zijn gezin z[KA1]i[KA1]jn mislukking; haar pogingen om hem te steunen en te stimuleren resulteren in een zenuwinstorting. Zeker voor het Italiaans patriarchaatsbesef is dit een zinnige en kritische tragikomedie, vooral dankzij het acteren van Manfredi en - heel verrassend - Caron. Een treffend bijrolletje van Tognazzi (als de oude huisvriend) die de tijdens de opnamen overleden Totò verving.

Tempo di Roma

1962 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1962. Komedie van Denys de La Patellière. Met o.a. Charles Aznavour, Arletty, Serena Vergano, Marisa Merlini en Gregor von Rezzori.

Een naïeve jonge Fransman probeert zonder veel succes in Rome carrière te maken, maar hij wordt de protegé van een excentrieke lord en van een kardinaal, zodat hij toch met zijn aanbedene kan trouwen ondanks het verzet van haar moeder. Aznavour is jong noch aantrekkelijk genoeg voor zijn onweerstaanbare personage en de combinatie van Franse en Italiaanse satirische humor resulteert in weinig meer dan nat vuurwerk. Er is een leuke rol van Arletty als een in de Romeinse aristocratie getrouwde fabrieksarbeidster.

Il mio amico Benito

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Peppino De Filippo, Mario Carotenuto, Franco Franchi en Ciccio Ingrassia.

Eenvoudige onderknuppel wil zijn positie verbeteren en probeert een baan te krijgen op het hoofdkantoor. Daarbij maakt hij gebruik van een foto die is genomen toen hij in gezelschap was van Mussolini. Een aardige, maar niet wereldschokkende komedie met een satirische ondertoon.

Gli eroi del doppio gioco

1962 |

Italië 1962. Camillo Mastrocinque. Met o.a. Aroldo Tieri, Mario Carotenuto en Carlo Croccolo.

Deze humoristische, politieke film speelt zich af in een stad wiens burgemeester communist is en waarvan de meeste inwoners linkse sympathieën hebben. Als eerst de fascisten komen, daarna de oorlog uitbreekt en de stad tenslotte bezet wordt door de Duitsers, spelen de burgemeester en de inwoners een dubbelspel om te overleven zonder overlopers te zijn. Een zeer goed geschreven script en mooie vertolkingen.

Colpo gobbo all'Italiana

1962 | Komedie

Italië 1962. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Mario Carotenuto, Gino Bramieri en Andrea Checchi.

Zwakke klucht over een onoplettende bewaker die een diefstal ontdekt, nadat deze heeft plaatsgevonden. In plaats van er melding van te maken, probeert hij de dief te pakken en brengt het gestolen goed terug, voordat iemand er iets van weet.

Vacanza alla baia d'argento

1961 | Komedie, Romantiek

Italië 1961. Komedie van Filippo Ratti. Met o.a. Anthony Steel, Valeria Fabrizi, Mario Carotenuto en Laura Solari.

Twee aan lager wal geraakte gezinnen hopen hun problemen op te lossen door met hun kinderen op vakantie naar zee te gaan ten einde daar kapitaalkrachtige partners voor hun kroost te vinden. Inderdaad worden ze verliefd op precies de juiste types. Een voorspelbare plot, zwakke vertolkingen.

Scandali al mare

1961 | Romantiek, Komedie

Italië 1961. Romantiek van Marino Girolami. Met o.a. Carlo Dapporto, Raimondo Vianello, Mario Carotenuto en Bice Valori.

Een situatiekomedie over een hotelemployé die in een modieus vakantieoord aan de kust werkt en te kampen heeft met hoornige playboys die uit zijn op romantische en seksuele avontuurtjes tijdens de zomer. Hij wordt doodmoe van de voortdurende verleidingsspelletjes en streken van deze lieden. Eerder onnozel dan humoristisch.

La Vendetta

1961 | Komedie, Misdaad, Drama

Italië​/​​Frankrijk 1961. Komedie van Jean Cherasse. Met o.a. Francis Blanche, Marisa Merlini, Mario Carotenuto, Olivier Hussenot en Rossy Varte.

Een man die op Corsica komt om te rentenieren laat zich overhalen om zijn kandidatuur te stellen tegen een corrupte burgemeester en verzet zich tegen de verkering van zijn neef met de dochter van een roemruchte bandiet, die een toeristische trekpleister is. Om de onvermijdelijke vendetta uit te vechten laat hij vijf gangsterneefjes uit Amerika overkomen. De Corsicaanse vendetta's vormden jarenlang het onderwerp van Franse filmkluchten en ze worden nu hooguit naar een wat hoger niveau getild door de uitbundige 'schmiere' van Blanche en De Funès. De vormgeving is allesbehalve temperamentvol.

Il mantenuto

1961 | Komedie, Drama

Italië 1961. Komedie van Ugo Tognazzi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Ilaria Occhini, Mario Carotenuto en Marisa Merlini.

De bescheiden boekhouder Stefano Garbelli wordt op een dag door de prostituee Daniela bestempeld als haar pooier. Het duurt niet lang voor hij niet alleen de politie op zijn dak krijgt, maar ook een paar pooiers die zich willen ontdoen van een concurrent.

II Mantenuto

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Ugo Tognazzi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Ilaria Occhini, Margarethe Robsham, Mario Carotenuto en Marisa Merlini.

Een meisje van buiten is in de avonduren prostituée in de stad, maar heeft een souteneur nodig om haar stukje troitoir te verdedigen. Ze klampt een man die zijn hondje uitlaat aan voor bescherming. Hij denkt alleen een verovering gemaakt te hebben, maar wordt geïntimideerd door de andere pooiers en wordt verdacht door de politie. De eerste film die acteur Tognazzi regisseerde is zijn aardigste en stapelt satirische misverstanden in vlotte vaart op.

Urlatori alla sbarra

1960 | Muziek, Romantiek

Italië 1960. Muziek van Lucio Fulci. Met o.a. Mario Carotenuto, Elke Sommer, Mina, Chet Baker en Adriano Celentano.

Kijkers die van jazz en popmuziek van rond 1960 houden, zullen alleen al uit nostalgische overwegingen in deze film geïnteresseerd zijn. Over een groep jongeren, die een muziekprogramma voor televisie proberen te maken, maar voortdurend vastlopen en veel kritiek krijgen van intolerante volwassenen en kranten, die hun songs niets anders dan gegil en geschreeuw noemen. Wat goede jazz van de overleden grootheid Chet Baker, en het is interessant om de jonge Mina en Calentano te zien, later populaire Italiaanse zangers. Laatstgenoemde werd later ook een populair acteur.

Mariti in pericolo

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Mauro Morassi. Met o.a. Mario Carotenuto, Memmo Carotenuto, Sylva Koscina, Franca Valeri en Pupella Maggio.

Mario en Memmo (Mario en Memmo Carotenuto) benijden elkaar om hun vrouwen, al laten ze dat niet merken. De moeilijkheden beginnen pas goed als ze allebei vallen op het mooie meisje Silvana (Koscina). De vrouw van Memmo barst in woede uit als ze zijn bedrog merkt, maar Mario`s eega (Valeri) lijkt het niets te kunnen schelen. Mario verdenkt haar ervan dat ze zelf stiekem een verhouding heeft. Maar alles komt op z'n pootjes terecht. De broertjes Carotenuto zijn prima acteurs, maar op de een of andere manier komen ze altijd terecht in dit soort onbenullige rotfilms.

Genitori in blue-jeans

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Peppino De Filippo, Ugo Tognazzi, Scilla Gabel, Mario Carotenuto en Franco Fabrizi.

De eigenaar van een vermaarde herenmodezaak, zijn minnares en twee kooplieden beleven samen een aantal erotische en sentimentele avonturen. Een lichte komedie.

Cocagne

1960 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1960. Komedie van Maurice Cloche. Met o.a. Fernandel, Dora Doll, Leda Gloria, Rellys en Andrex.

Een zondagsschilder waant zich ten onrechte een tweede Van Gogh en verlaat zijn werk en gezin om zich in de Camargue geheel aan zijn 'kunst' te wijden. Het scenario van niks en de vlakke regie die zelfs van de fraaie locatie niets maakt, resulteren in een vervelende 'non'-komedie. Bij gebrek aan een echte rol gaat Fernandel zich mateloos te buiten aan bekkentrekkerij.

Uomini e nobiluomini

1959 | Romantiek, Komedie

Italië 1959. Romantiek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Vittorio De Sica, Antonio Cifariello, Mario Carotenuto, Silva Pinal en Elke Sommer.

Markies Peccoli zit in een bijzonder pijnlijke situatie en hij hoopt uit de problemen te komen door zijn kleindochter uit te huwelijken aan een edelman, Graaf Rodolfo. Maar het beeldschone meisje houdt van een gewone jongen zonder geld, en in het geheim trouwt ze gauw met hem. De moeilijkheden blijven natuurlijk niet uit. Deze film is een klassieker geworden, en terecht.

Totò, Eva e il pennello proibito

1959 | Komedie

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1959. Komedie van Steno. Met o.a. Abbe Lane, Mario Carotenuto, Totò en Louis de Funès.

Markies Peccoli zit in een bijzonder pijnlijke situatie en hij hoopt uit de problemen te komen door zijn kleindochter uit te huwelijken aan een edelman, Graaf Rodolfo. Maar het beeldschone meisje houdt van een gewone jongen zonder geld, en in het geheim trouwt ze gauw met hem. De moeilijkheden blijven natuurlijk niet uit. Deze film is een klassieker geworden, en terecht.

Totò, Eva e il penello proibito

1959 | Komedie

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1959. Komedie van Steno. Met o.a. Totò, Abbe Lane, Louis de Funès, Mario Carotenuto en Giacomo Furia.

Een adellijke oplichter schakelt een schilder van kopieën in om een 'Geklede Maya' van Goya voor hem te vervaardigen. Wanneer de schilder dit ontdekt gaat hij zelf Maya's aan de lopende band schilderen. Deze vervalsersklucht werd fantasieloos uitgewerkt en mat verfilmd. Zelfs legendarische komieken kunnen hierin niet voldoende soelaas bieden.

La Cento chilometri

1959 | Komedie, Thriller

Italië 1959. Komedie van Giulio Petroni. Met o.a. Massimo Girotti, Mario Carotenuto, Riccardo Garrone, Marisa Merlini en Yvonne Monlaur.

Een snelwandelwedstrijd van honderd kilometer in de omgeving van Rome heeft voor de deelnemers onvoorziene moeilijkheden in petto, maar de favoriet weet ondanks zijn handicap toch te winnen. Deze kluchtig aangedikte en rumoerige sportkomedie heeft te weinig geslaagde grappen om aanstekelijk plezier op te leveren.

Pane, amore e Andalusia

1958 | Komedie

Spanje​/​​Italië 1958. Komedie van Javier Seto. Met o.a. Vittorio De Sica, Carmen Sevilla, Peppino De Filippo, Lea Padovani en Columba Dominguez.

Een politiecommandant staat op het punt met een oude vrijster te trouwen, als hij met de blaaskapel naar een muziekconcours in Andalusië wordt gestuurd en daar in allerlei amoureuze verwikkelingen belandt, waar ook zijn bruid thuis lucht van krijgt. In de nood gedreven kiest hij voor het vrijgezellenleven, terwijl zijn kapel winnaar is geworden. Het vierde deel rond de onvermoeibare en overjarige rokkenjager De Sica vervangt de sociale satire door toeristische tafereeltjes en kluchteffecten, maar de fut is er bij alle betrokkenen uit.

Mogli periocolose

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. Sylva Koscina, Renato Salvatori, Dorian Gray, Franco Fabrizi en Giorgia Moll.

Een gelukkig getrouwde vrouw laat zich door twee vriendinnen, die het in hun huwelijk minder goed getroffen hebben, overhalen om de standvastigheid van haar man op de proef te stellen met een flirtcampagne door een van beiden. Een kettingreactie brengt drie huwelijken in beroering. Deze simpele, maar met animo geacteerde liefdeskomedie steunt op rumoerige dialogen en wordt door Comencini met niet meer dan vlotte routine geregisseerd.

L' Amico del giaguaro

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Giuseppe Bennati. Met o.a. Walter Chiari, Elke Sommer, Gabriella Pallotta, Mario Carotenuto en Isabella Corey.

Een film over een jongeman die een aantal opwindende avonturen met een onwettig karakter beleeft teneinde zoveel geld te verdienen dat hij met zijn vriendin kan trouwen. Een grappige film met een paar prachtige rollen.

Amore E Andalusia Pane

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Javier Seto. Met o.a. Dolores Palumbo, Vicente Parra, Columba Dominguez, Carmen Sevilla en Mario Carotenuto.

Een film over een jongeman die een aantal opwindende avonturen met een onwettig karakter beleeft teneinde zoveel geld te verdienen dat hij met zijn vriendin kan trouwen. Een grappige film met een paar prachtige rollen.

Susanna tutta panna

1957 | Musical, Komedie

Italië 1957. Musical van Steno. Met o.a. Marisa Allasio, Germana Cobos, Nino Manfredi, Alberto Bonucci en Bice Valori.

Een man probeert een banketbakkersmeisje dat op haast ziekelijk wijze haar cake-recept verborgen houdt, zo ver te krijgen dat ze het toch prijsgeeft door haar het hof te maken. Allasio is lieftallig en geloofwaardig als banketbakkersmeisje en Manfredi laat zien dat hij een opkomend talent is. Een onderhoudende film met goed spel.

Souvenir d'Italie

1957 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1957. Komedie van Antonio Pietrangeli. Met o.a. June Laverick, Isabelle Corey, Ingeborg Schöner, Vittorio De Sica en Massimo Girotti.

Een Britse, Franse en Duitse toeriste liften gedrieën naar de Italiaanse Rivièra en hebben onafhankelijk van elkaar teleurstellende liefdesavonturen, hoewel de Duitse erin slaagt om een automonteur van zijn ideeën over standsverschil af te helpen. Deze voor de ontstaansperiode kenmerkende en exportgerichte vakantiefilm stoeit tegen de toeristische achtergronden van Venetië, Florence en Rome met het idee van de 'latin lover'. Zowel het scenario, de aandachtige regie als de sterke rolbezetting geven aan het bekende stramien meer diepte en zelfs enige melancholie mee, naast ironische en vermakelijke scènes.

Poveri ma belli

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Marisa Allasio, Renato Salvatori, Maurizio Arena, Ettore Manni en Lorella de Luca.

Twee jeugdvrienden uit een Romeinse volksbuurt worden beiden verliefd op een meisje dat slagvaardig tegen hun grootspraak is opgewassen. Rivaliteit betekent het einde van de vriendschap, totdat blijkt dat het meisje al een verloofde heeft. Opeens krijgen ze oog voor elkaars zusters die ze door hun gezamenlijk opgroeien nooit echt hadden opgemerkt. Deze eenvoudige komedie wordt oorspronkelijk door het volkse temperament - dat zonder overdrijving wordt geëtaleerd en dat de jeugdige cast -voor zolang het duurde - een nationale sexsymboolstatus bezorgde.

Guardia, ladro e cameriera

1956 | Romantiek, Komedie

Italië 1956. Romantiek van Steno. Met o.a. Nino Manfredi, Gabriella Pallotta, Mario Carotenuto en Bice Valori.

Een jongeman, platzak, wordt door zijn vrienden meegesleept als ze het huis van een lieftallig dienstertje gaan beroven. De jongeman wordt hals over kop verliefd op haar. Een romantische komedie van dertien in een dozijn, maar wel met kostelijke vertolkingen van Nino Manfredi en zijn medespelers.

Un Eroe di nostri tempi

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Alberto Sordi, Giovanna Ralli, Franca Valeri, Tina Pica en Mario Carotenuto.

Een burgerman heeft een overdreven conformistisch verantwoordelijkheidsbesef, waardoor hij verwanten, collega's en tenslotte zichzelf in de problemen brengt. De gedweeheid waarmee hij zijn onschuld tegenover een valse beschuldiging tracht te bewijzen leidt tot zoveel blunders dat hij zich steeds verdachter maakt. In deze vroege satire, die vooruitloopt op de Italiaanse filmsuccessen van na 1960, speelt Sordi zijn eerste rol als schipperende angsthaas, een rol die later zijn standaardpersonage zou worden.

Pane, amore e...

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Vittorio De Sica, Sophia Loren, Tina Pica, Antonio Cifariello en Lea Padovani.

Na Pane, amore e gelosia en Pane, amore e fantasia is het derde deel in de Pane, amore-reeks geen hoogvlieger, maar een alleszins vermakelijke commedia all'italiana. Waarin maresciallo Antonio Carotenuto bij terugkeer in zijn geboortestad Sorrento vaststelt dat zijn ouderlijk huis is verhuurd aan visverkoopster Sofia. Zij blijkt allerminst genegen te vertrekken. Ouderwetse mores, kuise romantiek, De Sica op z'n charmeursbest, spetterfactor Loren, wondermooie kleurenfotografie van Giuseppe Rotunno - Pane, amore e..... is aangenaam nostalgische jarenvijftigverstrooiing. Bijrolletje van de Rotterdamse Yoka Berretty, ooit panellid in de filmquiz Voor een briefkaart op de eerste rang.

Non c'è amore piu grande

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Antonella Lualdi, Franco Interlenghi, Gino Cervi, Luciana Angiolillo en Arnoldo Foà.

Ondanks het verzet van de vader van de jongen trouwen studenten, wanneer het meisje zwanger is. Ze krijgt een miskraam en zal geen andere kinderen kunnen krijgen. Ze adopteert een baby die ze voor haar eigen kind laat doorgaan. Als ze daarmee gechanteerd wordt, keert haar berouwvolle schoonvader de zaak ten goede. Deze smartlap in de Italiaanse traditie kreeg een beter en frisser acteren dan in het genre gebruikelijk was, zonder de dramatische clichés te vernieuwen.

Mio figlio Nerone

1955 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1955. Avonturenfilm van Steno. Met o.a. Gloria Swanson, Alberto Sordi, Brigitte Bardot, Giorgia Moll en Mario Carotenuto.

Keizerin Agrippina wil van haar zoon Nero een soldaat en heerser maken, terwijl deze een geboren lafbek is die zich alleen voor muziek en orgieën met dansmeisjes interesseert. Moeder verstoort al zijn feesten, zodat hij vergeefs komplotteert om haar uit de weg te ruimen. Ze doorstaat alles en drijft haar wil door. Deze burleske versie van de Romeinse historie wordt nooit echt leuk of pikant, maar is een curiosum door de rolbezetting. Swansons ongenoegen over de film waarin ze speelt is zeer overtuigend. Bardot is Poppeia, De Sica speelt Seneca.

La Spiaggia

1954 | Drama, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1954. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Martine Carol, Raf Vallone, Clelia Matania, Mario Carotenuto en Carlo Romano.

Een prostituée die als weduwe met haar kind de vakantie doorbrengt in een chique badplaats, wordt beschimpt als de waarheid uitkomt, tot een miljonair naar haar gunsten dingt en iedereen weer bij haar in het gevlei wil komen. De destijds doeltreffende aanval op de dubbele moraal heeft met de jaren veel scherpte verloren, maar blijft een boeiende milieuschets. Komt het door de regie of de Italiaanse nasynchronisatiestem dat Carol beter lijkt te acteren dan ze ooit heeft gedaan.

Prima di sera

1953 | Drama

Italië 1953. Drama van Piero Tellini. Met o.a. Paolo Stoppa, Gaby André, Lyla Rocco, Giacomo Furia en Giovanna Ralli.

Een man wil de grauwheid van zijn dagelijks bestaan en gezin ontvluchten. Hij besteelt zijn werkgever en koopt v[KA1]o[KA1]or zijn vlucht naar het platteland nog een slaapmiddel. Achteraf ontdekt de apotheker dat hij bij vergissing een zwaar vergif heeft meegegeven. De film uit de nadagen van het neo-realisme heeft een aandachtige sfeer- en milieutekening, maar is ook nogal sentimenteel en geforceerd optimistisch. Een goede (en zeldzame) hoofdrol van Stoppa.

Pane, amore e fantasia

1953 | Komedie, Drama

Italië 1953. Komedie van Luigi Comencini. Met o.a. Gina Lollobrigida, Vittorio De Sica, Roberto Risso, Marisa Merlini en Virgilio Riento.

Een nieuwe politiechef (De Sica) probeert een dorpsschone (Lollobrigida) te veroveren die een jonge agent (Risso) prefereert, zodat hij zijn troost zoekt bij de vroedvrouw (Merlini). Deze temperamentvolle komedie bracht een lichte toon in het neo-realisme, maakte Lollobrigida een internationale ster en gaf De Sica nieuw emplooi als oude snoeper.

Destinées

1953 | Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Italië 1953. Oorlogsfilm van Marcello Pagliero, Jean Delannoy en Christian-Jaque. Met o.a. Claudette Colbert, Michèle Morgan, Martine Carol, Andrée Clément en Nyta Dover.

Deze episodenfilm over het vrouwenlot in de oorlog, blijft aan de spectaculair aangeklede oppervlakte, omdat kort bestek weinig uitdieping toelaat. Morgan is te damesachtig voor Jeanne d'Arc, Carol mist het temperament voor Lysistrata. Alleen de eigentijdse sketch met Colbert als Amerikaanse oorlogsweduwe die een Italiaanse boerin bezoekt die een kind van haar man heeft, maakt de eigen pretenties - een bescheiden smartlap - waar.