Julio Alejandro (1906-1995): scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Tristana

1970 | Drama

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1970. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Catherine Deneuve, Fernando Rey, Franco Nero, Lola Gaos en Jesús Fernández.

Het mooie weesmeisje Tristana (Deneuve) wordt na de dood van haar moeder ondergebracht bij de aristocratische vrijdenker Don Lope (Rey), die haar al snel tot zijn minnares maakt. In een jonge kunstschilder vindt ze haar uitvlucht, maar een tumor in haar been doet haar een aantal jaar later al terugkeren naar de oude man. Het lieve, onderdanige meisje van weleer is echter verdwenen. Misschien niet Buñuels beste, maar wel een van zijn meest intelligente en complexe werken, rijkelijk gevuld met zijn eigen obsessies en nachtmerries.

Simón del Desierto

1965 | Drama, Experimenteel, Korte film

Mexico 1965. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Claudio Brook, Silvia Pinal, Hortensia Santoveña, Enrique Alvarez Felix en Jesús Fernández Martínes.

Een zeer humoristische parabel over een gebaarde asceet die boven op een pilaar gaat zitten om beter met god te kunnen communiceren. Zo iets kon maar door één regisseur worden gemaakt; het eind is zelfs voor Buñuel fantastisch. De film had langer moeten worden, maar geldgebrek noopte Buñuel tot het herschrijven van de rest, in één nacht halverwege de opnamen. Julio Alejandro schreef mee aan het scenario. Het camerawerk werd door Gabriel Figuero gedaan.

Viridiana

1961 | Komedie, Drama, Fantasy

Spanje​/​​Mexico 1961. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Silvia Pinal, Fernando Rey, Francisco Rabal, Margarita Lozano en Victoria Zinny.

Met Viridiana oogstte Buñuel de Palme d'Or in Cannes, de dubbele banvloek van Vaticaan en Franco plus een invitatie om in Frankrijk censuurvrij films te komen maken. Alle favoriete thema's van de regisseur zijn dan ook voorhanden in dit drama over devote novice Viridiana (Pinal) die met tegenzin ingaat op de invitatie van haar suikeroompje Don Jaime (Rey) om hem te bezoeken. Vanaf dat moment is het kloosterleven nog slechts een verre idylle. De herschepping, met bedelaars en zwervers, van Leonardo da Vinci's Het Laatste Avondmaal was een cause célèbre.