George Tobias: cast.
Er zijn 47 films gevonden.

The Phynx

1970 | Muziek

Verenigde Staten 1970. Muziek van Lee H. Katzin. Met o.a. A. Michael Miller, Ray Chippeway, Dennis Larden, Lonny Stevens en Lou Antonio.

Satire op een spionagefilm, waarin een rockgroep (Miller, Chippeway, Larden en Stevens) wordt ingehuurd om te spioneren achter het IJzeren Gordijn, en de helden van Amerika`s popcultuur worden gekidnapt (onder wie, in korte gastrolletjes, Leo Gorcey, Huntz Hall, Guy Lombardo, Joe Louis, Johhny Weissmuller, Col. Sanders, Ruby Keeler, Xavier Cugat, Dick Clark en George Jessel). Fans van deze sterren kunnen de film gaan zien, als ze tenminste wat uithoudingsvermogen hebben, voor anderen beslist de moeite van het bekijken niet waard.

Bullet for a Badman

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Audie Murphy, Darren McGavin, Ruta Lee, Beverley Owen en Skip Homeier.

Murphy en McGavin zijn rangers. De eerste blijft eerlijk, de tweede wordt een schurk. Murphy brengt hem achter de tralies en sticht met de vrouw van McGavin een ranch. Haar zoon weet niet dat Murphy zijn vader niet is. Dan keert McGavin terug en opnieuw moet Murphy hem achterna. Goed gemaakte western met spanning en actie, maar vooral met een zeer behoorlijk scenario en goed camerawerk van Joseph F. Biroc.

A New Kind of Love

1963 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1963. Romantiek van Melville Shavelson. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Thelma Ritter, Eva Gabor en Maurice Chevalier.

Newman wordt door zijn hoofdredacteur, wiens vrouw hij heeft versierd, naar Parijs verbannen. In het vliegtuig ontmoet de eeuwige charmeur de mooie maar koele modeontwerpster Woodward, op wie hij weinig indruk maakt. In de Franse hoofdstad volgt hij modeshows, en hij merkt dat zij, heel discreet, foto`s neemt voor haar baas. Uiteindelijk zal hij er natuurlijk in slagen haar hart op te warmen. Driestuiversverhaal dat enkele vinnige dialogen bevat (vooral Ritter steelt de show) maar de belofte niet helemaal waarmaakt: daarvoor bezit het scenario van Shavelson te weinig hoogtepunten. Het door Daniel Fapp gefilmde Parijs beantwoordt volledig aan de ansichtkaartenverzameling die elke Amerikaan bezit van de lichtstad. Componist Leith Stevens kreeg een Oscarnominatie voor zijn score.

Marjorie Morningstar

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Gene Kelly, Natalie Wood, Claire Trevor, Ed Wynn en Everett Sloane.

De ambitieuze titelfiguur Wood droomt ervan een gevierde actrice te worden. Ze hoopt haar kans te krijgen in een vakantiekamp dankzij entertainer Kelly, die de ambitie koestert ooit een musical te schrijven. Ze beleven een kortstondige, hartstochtelijke romance, maar uiteindelijk zullen ze geen van beiden hun droom verwezenlijkt zien en bovendien verliezen ze elkaar. Een zeer sentimentele love-story naar een roman van Herman Wouk, die gered wordt door de vinnige, plezierige dialogen die Everett Freeman in zijn scenario verwerkte en een speelse regie. Enkele bijfiguren, zoals Wynn en Sloane, leveren topprestaties. Mooie fotografie van Harry Stradling en een knappe, romantische score van Max Steiner. De song 'A Very Private Love' van Sammy Fain en Paul Francis Webster werd beloond een Oscarnominatie.

The Tattered Dress

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Jack Arnold. Met o.a. Jeff Chandler, Jeanne Crain, Jack Carson, Gail Russell en George Tobias.

Een traag geregisseerd, maar innemend verteld verhaal van advocaat Chandler die een echtpaar uit de betere kringen, verdacht van moord, verdedigt. Crain is zijn sympathieke vrouw. Scenario van George Zuckerman. Camerawerk van Carl E. Guthrie.

Silk Stockings

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Rouben Mamoulian. Met o.a. Fred Astaire, Cyd Charisse, Janis Paige, Peter Lorre en George Tobias.

Verfilming van de theaterbewerking van de film Ninotchka (1939, met Greta Garbo), waarin een ijzige Russin (Charisse) langzaamaan smelt onder de warme aandacht van een filmproducent (Astaire in zijn laatste grote dansrol). Minder geestig dan de originele film, maar daar staan fraaie dansnummers, fijne liedjes van Cole Porter en leuke bijrollen van Paige en Peter Lorre tegenover. De striptease op het titelnummer van Charisse, vooral bewonderd om haar benen, werd destijd als uiterst gewaagd beschouwd en vergde enkele aanpassingen voordat de film door de keuring kwam.

The Seven Little Foys

1955 | Biografie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1955. Biografie van Melville Shavelson. Met o.a. Bob Hope, Milly Vitale, George Tobias, Billy Gray en James Cagney.

Variété-artiest Eddie Foy werkt graag alleen. Wanneer er een Italiaanse vrouw in zijn leven komt die hem aan zeven kleine 'Foys' helpt, moet hij zich echter aanpassen. Plezierige biografie over Eddie Foy en zijn artiestengezin. Hope sprankelt in de hoofdrol, Cagney speelt een gastrol als George M. Cohen. Het tapdansen van beiden is groots.

The Glenn Miller Story

1954 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1954. Biografie van Anthony Mann. Met o.a. James Stewart, June Allyson, Harry Morgan, George Tobias en Charles Drake.

Destijds succesvolle biopic over de beroemde big band componist Glenn Miller moet het vooral hebben van de muziek. Mann neemt de tijd voor bekende nummers als 'In the Mood', 'Tuxedo Junction' en 'Little Brown Jug', die uitstekend worden vertolkt door een scala aan gastmuzikanten. De altijd charmante Stewart zet een hoofdpersoon neer die je wel sympathiek moet vinden, maar aan de indruk dat hier een behoorlijk gepolijste versie van Millers leven wordt neergezet kun je je moeilijk onttrekken. Het verhaaltje volgt de standaardversie van de Amerikaanse Droom: armoedzaaier wordt dankzij volhardendheid een beroemdheid. Een Oscar voor beste geluid.

Desert Pursuit

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van George Blair. Met o.a. Wayne Morris, Virginia Grey, Anthony Caruso, George Tobias en Emmett Lynn.

In deze vervelende western achtervolgen drie Arabieren op kamelen Morris en Grey. De Indianen zien het drietal aanvankelijk voor de wijzen uit het oosten. Als ze erachter komen dat het bandieten zijn helpen ze de helden. De film is gemaakt naar het boek STARLIGHT CANYON van Kenneth Perkins. Het boek komt niet tot zijn recht.

The Magic Carpet

1951 | Misdaad

Verenigde Staten 1951. Misdaad van Lew Landers. Met o.a. Lucille Ball, John Agar, Patricia Medina, Raymond Burr en George Tobias.

Een milde kostuumfilm met als bijzonderheid Ball als heldin. Verder weinig nieuws onder de zon.

Ten Tall Men

1951 | Actiefilm

Verenigde Staten 1951. Actiefilm van Willis Goldbeck. Met o.a. Burt Lancaster, Jody Lawrence, Gilbert Roland, Kieron Moore en George Tobias.

Een bijna spottend verhaal over het Vreemdelingenlegioen waarin de voortvarende Lancaster voor de actie zorgt. Scenario van Roland Kibbee en Frank Davis.

Mark of the Renegade

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Ricardo Montalban, Cyd Charisse, J. Carrol Naish, Gilbert Roland en Andrea King.

Een eigenaardige, rond 1820 spelende Western met Montalban als gangster die Charisse het hof maakt. Scenario van Louis Solomon en Robert Hardy Andrews. Camerawerk van Charles P. Boyle.

Southside 1-1000

1950 | Misdaad

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Boris Ingster. Met o.a. Don DeFore, Andrea King, George Tobias en Barry Kelley.

Een recht-toe-recht-aan-verhaal over een rechercheur die vervalsers achternazit.

The Set-Up

1949 | Sportfilm, Film noir, Experimenteel

Verenigde Staten 1949. Sportfilm van Robert Wise. Met o.a. Robert Ryan, Audrey Totter, George Tobias, Alan Baxter en Wallace Ford.

Ryan is een 35-jarige veteraan bokser, die op zijn retour is maar nog één keer zijn laatste slag wil slaan, ondanks tegenstrubbelingen van zijn vrouw Totter. Een manager laat zich schijnbaar door Ryan overtuigen voor een wedkamp tegen de 23- jarige Fieberling, maar Ryan weet niet dat van te voren is afgesproken dat hij moet verliezen. Tijdens de wedstrijd weet hij echter van geen ophouden. Een goed beeld van de harde en corrupte Amerikaanse bokswereld. Een van Ryans betere rollen. Scenario van Art Cohn en achter de camera stond Milton Krasner.

The Judge Steps Out

1949 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Komedie van Boris Ingster. Met o.a. Alexander Knox, Ann Sothern, George Tobias en Sharyn Moffett.

Weliswaar is het verhaal van The judge steps out door regisseur Ingster zelf geschreven, hoofdrolspeler Knox (The Sea Wolf) hielp hem het stuk aan te passen voor film. Het resultaat is een kleine, aangename romantische komedie die tot het einde toe laat gissen over hoe de personages terechtkomen. Knox speelt de rechter uit de titel die met de buik vol van werk en familie met de noorderzon vertrekt. Hij gaat ergens werken als kok en hier vindt hij begrip van bazin Peggy (Sothern). (IdH/VPRO Gids)

Sinbad the Sailor

1947 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1947. Avonturenfilm van Richard Wallace. Met o.a. Douglas Fairbanks jr, Maureen O'Hara, Walter Slezak, Anthony Quinn en George Tobias.

Douglas Fairbanks senior had het zwaard-en-sandalen genre uitgevonden. Fairbanks jr vond het te gemakkelijk om zomaar in diens voetsporen te treden, werd gerespecteerd acteur, rouwde om de dood van zijn vader, overleefde WO II, en maakte toen Sinbad the Sailor. De film is duur, spetterend kleurrijk, en enthousiast op het uitzinnige af. Fairbanks jr speelt uiteraard zelf zeeman Sinbad, die een schip vindt waarvan de bemanning is vergiftigd. Aan land wordt het schip geveild en Sinbad krijgt het sluw in handen. Hij gaat op zoek naar een schat van Alexander de Grote, maar vrouwelijk schoon (O'Hara) en de gemene Emir (Quinn) vormen complicerende factors.

My Wild Irish Rose

1947 | Muziek, Biografie, Musical

Verenigde Staten 1947. Muziek van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Andrea King, Arlene Dahl, Alan Hale en George Tobias.

De grote hoeveelheid Ierse songs ondersteunt de slappe biografie van de componist/liedschrijver Chauncey Olcott.

Nobody Lives Forever

1946 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1946. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. John Garfield, Geraldine Fitzgerald, Walter Brennan, Faye Emerson en George Coulouris.

In deze film, die je met een beetje goeie wil een 'film noir' zou kunnen noemen, speelt John Garfield de tragische ex-militair annex gokbaas Nick Blake. Na een verblijf in een militair hospitaal keert hij terug naar zijn thuisbasis Manhattan waar hij ontdekt dat zijn lief het met een ander houdt; een 'ander' die hem ook nog es 50.000 dollar lichter heeft gemaakt. Nick reageert onderkoeld. Hij kust zijn trouweloze lief hartstochtelijk en terwijl ze nog met geloken ogen staat na te genieten geeft hij haar een draai om d'r oren. Nobody lives forever is rijkelijk voorzien van dat soort verrassende incidenten. En dat is maar goed ook want het filmverhaal (over Nicks criminele maar vooral amoureuze belevenissen in het verre Los Angeles) is verder tamelijk kleurloos en voorspelbaar. De heerlijk ouderwetse filmmuziek is van Adolph Deutsch

Her Kind of Man

1946 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1946. Misdaad van Frederick de Cordova. Met o.a. Dane Clark, Janis Paige, Zachary Scott, Faye Emerson en George Tobias.

Lauw drama over een jonge zanger met een gangsterachtergrond, die het in de Grote Stad goed doet en verliefd wordt op een roddeljournaliste.

Gallant Bess

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Andrew Marton. Met o.a. Marshall Thompson, George Tobias, Jim Davis, Chill Wills en Donald Curtis.

Warrig verhaal over een paard en zijn eigenaar; er wordt redelijk in geacteerd, maar de film zal de meeste kijkers vervelen.

Objective, Burma!

1945 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. George Tobias, William Prince, James Brown, Errol Flynn en Henry Hull.

Om het Amerikaanse leger de kans te bieden een groot offensief te lanceren, moeten enkele mannen een radarpost vernietigen in een door Japanners bezet jungle-gebied in Birma. De vliegtuigen die hun moeten oppikken worden door de vijand onder vuur genomen. De film ontlokte destijds een diplomatiek conflict tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannie. Deze laatste was verbolgen over het feit dat de film geen melding maakte van haar bijdrage aan de bevrijding van Birma. Er bestaat een ingekorte versie van 127 minuten. Walsh verwerkte hetzelfde gegeven tot de Western 'Distant drum'. Ook vertoond in een ingekleurde versie.

Passage to Marseille

1944 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Michael Curtiz. Met o.a. Humphrey Bogart, Michèle Morgan, Claude Rains, Philip Dorn en Peter Lorre.

Het verhaal is als volgt: een Franse verbindingsofficier onderhoudt contacten met een Amerikaanse verslaggever, die een reportage wil schrijven over de commandant van een Free French Air Force Squadron, die ooit een ontsnapte gevangene was van Duivelseiland, de Franse strafkolonie. Wie dit niet leest, begrijpt niets van de film want die ontrolt zich in flash-backs, binnen flash-backs en daarbinnen weer flash-backs, tot de derde macht dus. En dat alles wordt met veel dialoog aan elkaar geknoopt - wie even niet oplet, is algauw de draad kwijt. Bedoeld als een nieuwe CASABLANCA, maar het zal duidelijk zijn dat dit niet gelukt is. Een prachtige cult-film voor de fans van de cast. Edward Ciannelli heet in werkelijkheid Eduardo Ciannelli. Scenario van Casey Robinson en Jack Moffitt naar de roman Men without Country van Charles Nordhoff. Camerawerk van James Wong Howe.

Make Your Own Bed

1944 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1944. Komedie van Peter Godfrey. Met o.a. Jack Carson, Jane Wyman, Alan Hale, Irene Manning en George Tobias.

Een geforceerde komedie over rechercheur Carson en Wijman die zich vermommen als butler als dienstmeisje om een oplichter te ontmaskeren.

Between Two Worlds

1944 | Misdaad, Mysterie, Drama, Animatie

Verenigde Staten 1944. Misdaad van Edward A. Blatt. Met o.a. John Garfield, Eleanor Parker, Sydney Greenstreet, Faye Emerson en Paul Henreid.

Deze gemoderniseerde versie van OUTWARD BOUND heeft zijn zwakke plekken, maar het goede spel van de sterren uit de stal van de Warner Bros-maatschappij maakt hem de moeite van het bekijken waard. Scenario van Daniel Fuchs naar een toneelstuk van Sutton Vance. Camerawerk van Carl Guthrie.

This Is the Army

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. George Murphy, Joan Leslie, George Tobias, Alan Hale en Ronald Reagan.

Soldaten die Irving Berlins WO I-musical Yip Yip Yaphank opvoerden, komen weer bij elkaar om een soortgelijke WO II-musical in elkaar te zetten. Ironisch, maar leuk met een Warner Bros-bezetting, als een filmverslag van de legendarische show uit 1940, een eigentijdse mengelmoes van liedjes en schetsen. P.S: dit is de film waarin George Murphy de vader van Ronald Reagan speelt, die in de credits vermeld staat als Lt. Ronald Reagan, en Louis als Sgt. Joe Louis.

Objective Burma

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Errol Flynn, William Prince, James Brown, George Tobias en Henry Hull.

Spectaculair oorlogsavontuur waarin Flynn met enkele van zijn manschappen een radarpost moet vernietigen in de door de Japanners bezette jungle van Birma, ten einde het Amerikaanse leger de kans te bieden een groots offensief te lanceren. Na voltooiing van hun opdracht worden de vliegtuigen die hen moeten oppikken door de vijand onder vuur genomen. Actievol avontuur, een hulde aan de moed van de Amerikaanse soldaten, wat destijds een diplomatiek incident ontlokte tussen Amerikanen en Britten. Deze laatsten waren boos omdat de film geen melding maakte van hun bijdrage tot de bevrijding van Birma. Het scenario van Ranald McDougall en Lester Cole, naar de roman van Alvah Bessie, is echter veel te lang. Er bestaat ook een opnieuw gemonteerde versie van 127m. Knappe vertolking over de hele lijn. James Wong Howe stond achter de camera. In 1951 verwerkte Walsh hetzelfde thema tot de western DISTANT DRUMS. Ook vertoond in een ingekleurde versie.

Mission to Moscow

1943 |

Verenigde Staten 1943. Michael Curtiz. Met o.a. Walter Huston, Ann Harding, Oskar Homolka, George Tobias en Gene Lockhart.

Een uitnemende, belangrijke film, gebaseerd op het leven van de Amerikaanse ambassadeur in (nog vreedzaam) Rusland, Joseph Davies. Een competent werkstuk dat belangwekkend inzicht verschaft in hoe de Amerikanen indertijd Rusland zagen. President Roosevelt drong bij scenario-schrijver Howard Koch zeer aan op het maken van deze film. Hij wilde een aardig beeld van de USSR geven: het was Amerika's vennoot in de oorlog.

Air Force

1943 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Howard Hawks. Met o.a. John Garfield, John Ridgely, Gig Young, Arthur Kennedy en Charles Drake.

Prototypische WO II film over typische bommenwerperbemanning. Soms niet goed voor zwakke maag ('Gebraden Jap stort neer' schreeuwt Tobias na het plaatsen van een voltreffer), maar over het algemeen veel opwinding, goed gemaakt.

Yankee Doodle Dandy

1942 | Musical, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1942. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. James Cagney, Joan Leslie, Walter Huston, Irene Manning en Rosemary DeCamp.

Cagney draagt deze film in zijn eentje door een dynamische herschepping van het leven van George M. Cohan. Hij won een verdiende Oscar voor een uitmuntende zang- en dans-prestatie, evenals de dirigenten Ray Heindorf en Heinz Roemheld. Er bestaan twee met de computer ingekleurde versies, waarvan er een voor tv is bestemd. Robert Buckner en Edmund Joseph schreven het scenario. Camerawerk van James Wong Howe.

Wings for the Eagle

1942 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Lloyd Bacon. Met o.a. Ann Sheridan, Dennis Morgan, Jack Carson, George Tobias en Don DeFore.

Dit oprechte saluut aan arbeiders in vliegtuigfabrieken tijdens WO II heeft vandaag weinig meer te zeggen, hoewel Sheridan en de overigen goed spel te zien geven.

My Sister Eileen

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Alexander Hall. Met o.a. Rosalind Russell, Brian Aherne, Janet Blair, George Tobias en Allyn Joslyn.

Een amusante vertelling over twee zusters uit Ohio die in een flat in Greenwich Village het hoofd boven water proberen te houden; soms wat geforceerd. Het is voornamelijk Russell, de oudere zus van de fraai ogende Blair, om wie de film draait.

Juke Girl

1942 | Misdaad

Verenigde Staten 1942. Misdaad van Curtis Bernhardt. Met o.a. Ann Sheridan, Ronald Reagan, Richard Whorf, Gene Lockhart en Faye Emerson.

Het tamelijk uitgesponnen verhaal over fruitplukkers en hun problemen in Florida, komt niet helemaal uit de verf, maar Sheridan en Reagan zijn goed als arbeiders die bij een moord betrokken raken.

Captains of the Clouds

1942 | Oorlogsfilm, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Michael Curtiz. Met o.a. James Cagney, Dennis Morgan, Alan Hale, Brenda Marshall en George Tobias.

Brian MacLean, Tiny Murphy en Johnny Dutton werken als piloot in Canada. Brian kaapt het werk en de vrouwen voor Tiny en Johnny weg, maar toch zijn ze vrienden. Als WO II uitbreekt, melden ze zich alledrie bij de Canadese luchtmacht. Brian is te oud voor dit werk maar als er piloten te weinig zijn, mag hij toch weer vliegen.

The Strawberry Blonde

1941 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1941. Komedie van Raoul Walsh. Met o.a. James Cagney, Olivia de Havilland, Rita Hayworth, Alan Hale en Jack Carson.

Cagney is dynamisch in dit verhaal rond 1890 over een tandarts die het te pakken heeft van rijke-mannenjaagster Hayworth, maar die met De Havilland trouwt. Nieuwe versie: One Sunday Afternoon, wat dezelfde titel is van de vroegere Gary Cooper-film waarvan dit een nieuwe versie is. Scenario van Julius J. en Philip G. Epstein naar het theaterstuk One Sunday Afternoon van James Hogan.

The Bride Came C.O.D.

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van William Keighley. Met o.a. James Cagney, Bette Davis, Stuart Erwin, Eugene Pallette en Jack Carson.

De afkorting C.O.D staat voor cash on delivery, oftewel betaling bij aflevering. Wat er in dit geval moet worden afgeleverd is Bette Davis, die in deze vol vaart vertelde screwball comedy de dochter van een oliebaron speelt. Davis is er tegen de zin van haar vader vandoor gegaan met een muzikant. Piloot James Cagney zit tot over zijn oren in de schulden en biedt zich aan om de dochter te retourneren, maar is uiteraard zelf stiekem verliefd. Het scenario werd geschreven door de tweelingbroers Julius en Philip Epstein die ook aan de basis van de klassieker Casablanca stonden.

Sergeant York

1941 | Oorlogsfilm, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1941. Oorlogsfilm van Howard Hawks. Met o.a. Gary Cooper, Walter Brennan, Joan Leslie, George Tobias en Stanley Ridges.

Schitterend verhaal over de pacifist York (Cooper) die tijdens WO I wordt opgeroepen, de noodzaak inziet om te vechten en een held wordt. Cooper kreeg een Oscar voor zijn rol in deze fijnzinnige, knappe film waarin scènes van het pastorale Amerika afgewisseld worden met krijgsscènes. Scenario van Abem Finkel en Harry Chandler. Camerawerk van Sol Polito en Arthur Edeson.

Out of the Fog

1941 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1941. Misdaad van Anatole Litvak. Met o.a. Ida Lupino, John Garfield, Thomas Mitchell, Eddie Albert en George Tobias.

Een goede verfilming van Irwin Shaws The Gentle People, over een gangster die een onschuldige familie in Brooklyn terroriseert.

Affectionately Yours

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Merle Oberon, Dennis Morgan, Rita Hayworth, Ralph Bellamy en George Tobias.

Aantrekkelijk drietal stuntelt in zwakke komedie. Morgan probeert zijn vrouw Oberon terug te winnen, terwijl Hayworth er tussen komt. Bellamy is weer eens de arme sul.

Torrid Zone

1940 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1940. Drama van William Keighley. Met o.a. James Cagney, Ann Sheridan, Pat O'Brien, Andy Devine en Helen Vinson.

Actie en romantiek met zuidelijke inslag, met Sheridan als ster gevangen tussen rivalen O'Brien en Cagney. Flitsende dialogen die de kijker bij blijven. Scenario van Richard Macaulay en Jerry Wald. Camerawerk van James Wong Howe.

The Man Who Talked Too Much

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. George Brent, Virginia Bruce, Brenda Marshall, Richard Barthelmess en William Lundigan.

Een goed drama over een rechtszaak met Brent als rechter en Lundigan als advocaat; ze zijn broers die in dezelfde zaak tegenover elkaar staan. Eerder gemaakt als THE MOUTHPIECE (1932), nogmaals als ILLEGAL (1955).

Saturday's Children

1940 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Vincent Sherman. Met o.a. John Garfield, Anne Shirley, Claude Rains, Lee Patrick en George Tobias.

Twee arme, hardwerkende Newyorkertjes houden van elkaar. Rains steelt de film als Shirley's opofferende vader. Gebaseerd op een toneelstuk van Maxwell Anderson.

River's End

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van Ray Enright. Met o.a. Dennis Morgan, Elizabeth Earl, George Tobias, Victor Jory en James Stephenson.

Barry Trivers en Bertram Millhauser bewerkten het boek van James Oliver Curwood, dat voor de derde maal verfilmd werd. Morgan wordt vals beschuldigd en neemt de identiteit aan van de mountie die hem achtervolgde, nadat deze de dood heeft gevonden. Hij lijkt als twee druppels water op hem. Verkleed als mountie gaat hij achter de ware dader aan. Een goede verfilming, met camerawerk van Arthur Todd.

Music in My Heart

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Joseph Stanley en Joseph Santley. Met o.a. Tony Martin, Rita Hayworth, Edith Fellows, Alan Mowbray en Eric Blore.

Een musical volgens het geijkte patroon waarin Tony Martin, ook wel Continental Martin, in een show optreedt met de lieftallige Hayworth. 'It's a Blue World' is de enige goede song.

City for Conquest

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. James Cagney, Ann Sheridan, Frank Craven, Arthur Kennedy en Donald Crisp.

Cagney maakt deze film tot verplichte kost, als de aan zijn jongste broer Kennedy toegewijde bokser. Filmdebuut van Kennedy. Prachtige productie overschaduwt pretentieuze fouten in de film. Scenario van John Wexley. Camerawerk van Sol Polito en James Wong Howe.

Calling all husbands

1940 | Komedie

1940. Komedie van Noel Smith.

Cagney maakt deze film tot verplichte kost, als de aan zijn jongste broer Kennedy toegewijde bokser. Filmdebuut van Kennedy. Prachtige productie overschaduwt pretentieuze fouten in de film. Scenario van John Wexley. Camerawerk van Sol Polito en James Wong Howe.

Maisie

1939 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1939. Romantiek van Edwin L. Marin. Met o.a. Ann Sothern, Robert Young, Ruth Hussey, Ian Hunter en Anthony Allan.

Would-be actrice Maisie Ravier (Sothern) arriveert in een klein stadje in Wyoming. Ze hoopt er werk te krijgen, maar die hoop wordt de grond ingeboord. Ze gaat aan de slag in een schiettent op de plaatselijke rodeo, maar de machtige rancheigenaar Young beschuldigt haar van de diefstal van zijn portefeuille. Ze belandt in de gevangenis. Eerste van een reeks melodramatische films rond het personage van Maisie. Het was een onderhoudend produkt, maar het is te betwijfelen of het jongeren die zijn opgegroeid met een overvloed aan soap op tv nog zal weten te boeien. Mary C. McCall Jr. ging voor het scenario uit van de roman Dark Lady van Wilson Collison. Fotografie van Leonard Smith. Gevolgd door CONGO MAISIE. Zie ook: 'Maisie'- serie.

Balalaika

1939 | Musical

Verenigde Staten 1939. Musical van Reinhold Schunzel. Met o.a. Nelson Eddy, Ilona Massey, Charles Ruggles, Frank Morgan en Lionel Atwill.

Moeizame operette over de Russische revolutie; weinig aanbevelenswaard.