Marisa Pavan: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Renseignements Généraux : Le démon de midi

1991 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1991. Misdaad van Alain-Michel Blanc. Met o.a. Victor Lanoux, Jean-Pierre Aumont, Marisa Pavan, Lesley Chatterley en Catherine Rich.

Deel van de serie, een klassieke detective. Lord en Lady Malford ontdekken in de badkamer van hun kasteel het lijk van een vermoorde jongeman: schokkend! Hoofdinspecteur Roger Goupil (Lanoux) zoekt in de high society. Degelijk scenario, handig en met de nodige spanning weergegeven. De dialogen zijn van Lanoux, die tevens co-scenarioschrijver was. Gelukkig maakte hij het niet te bont en is het spel samenhangend gebleven. En de Engelse gazons zijn nog steeds even mooi. Tamelijk

Adieu Marin

1991 | Thriller, Misdaad

Frankrijk​/​​Zwitserland 1991. Thriller van Alain Schwarzstein. Met o.a. Jean-Philippe Écoffey, Pierre Vaneck, Jessica Forde, Cathérine Alcover en Marisa Pavan.

Officier van een Frans koopvaardijschip Escoffey komt, op weg van huis terug naar zijn schip, een knappe vrouw tegen die pech heeft met haar auto. Hij biedt haar een lift aan naar een hotel. De vrouw is duidelijk bang. Na een etentje gaat hij met haar mee naar de kamer. De volgende ochtend vertrekt hij vroeg, maar plotseling staat de politie voor zijn neus. De vrouw is vermoord en hij is de enige verdachte. Klassiek opgebouwde thriller waarbij de toeschouwer zelf niet weet of de officier schuldig is of niet. De film zit vol met ongure typen en goede plotwendingen houden de aandacht vast. Het scenario dat Schwazstein en Patrick Laurent baseerden op de roman Murder On Room 13 van Marvin Albert levert geen grote filmkunst op, wel aangename spanning. Gefilmd door Eddy van der Enden.

Johnny Monroe

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Renaud Saint-Pierre. Met o.a. Jean-Luc Orofino, Philippe Caroit, Jean-Pierre Aumont en Marisa Pavan.

Hoewel niet arm, is Ben voor altijd doof ten gevolge van een ongeluk. Johnny is praktisch een dwerg en staat bijna buiten de maatschappij. Vanwege hun invaliditeit komen de twee jongens tijdens een nachtelijke zwerftocht vol verwikkelingen nader tot elkaar. Ze knopen een vriendschap aan. Deze schitterende, bekwaam in elkaar gezette tv-film is heel oprecht.

Wandering Stars

1983 | Biografie, Documentaire

Italië 1983. Biografie van Francesco Bortolini en Claudio Masenza. Met o.a. Gina Lollobrigida, Sylva Koscina, Claudia Cardinale, Rosella Falk en Giorgia Moll.

Een overzicht van de filmcarrières van acht diva's uit Italië, die de laatste dertig jaar actief zijn geweest. De actrices komen aan het woord om te verhalen over hun Amerikaanse filmavonturen en te vertellen waarom ze wel of niet rollen kregen. Lollobrigida merkt op dat de actrices in de Verenigde Staten door Hollywood werden ingepakt en dat ze heel goed onthaald werden in tegenstelling tot het thuisland, waar ze erger dan honden behandeld worden. Lisi vond Hollywood daarentegen de eenzaamste plek op aarde. De actrices kijken vrij laconiek tegen hun Amerikaanse carrière aan. Mooi stukje filmgeschiedenis.

The Trial of Lee Harvey Oswald

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van David Greene en David Green. Met o.a. Ben Gazzara, Lorne Greene, John Pleshette, Mo Malone en Frances Lee McCain.

Een intrigerend rechtbankdrama uit de school `Als nu eens...` Pleshette doet het wel goed als Oswald die wel of niet Kennedy vermoord zou hebben volgens allerlei theorie[KA3]en (waaronder heel bizarre), waar hier een onderzoek naar wordt gedaan.

The Moneychangers

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Boris Sagal. Met o.a. Kirk Douglas, Christopher Plummer, Anne Baxter, Ralph Bellamy en Timothy Bottoms.

Mini-serie in vier delen. Een perfecte verfilming van Arthur Hailey`s boek over de concurrentiestrijd tussen de beide vice- directeuren (Plummer en Douglas) van een bank nadat directeur Bellamy zijn naderend sterven heeft meegedeeld. Beiden doen hun best door de aandeelhouders gekozen te worden. Plummer (die een Emmy Award voor zijn rol kreeg) schuwt geen middel om dat doel te bereiken, maar moet het uiteindelijk tegenover de eerlijke en rechtschapen Douglas afleggen. Schitterende rollen van diverse acteurs. Bij ons werd de serie vertoond als DE BANKIERS.

L' Evénément le plus important depuis que l'homme a marché sur la lune

1973 |

Frankrijk​/​​Italië 1973. Jacques Demy. Met o.a. Catherine Deneuve, Micheline Presle, Marcello Mastroianni, Marisa Pavan en Raymond Gérôme.

Rijleraar is getrouwd met kapster en krijgt opeens klachten die na doktersconsult zwangerschapssymptomen blijken te zijn. Hij wordt studieobject voor medische wetenschap en reclame-object voor prenatale industrie tot op moment van bevalling het alleen hysterische schijnzwangerschap blijkt. Gegeven is voor meer films gebruikt en dient vooral als aanleiding voor kleurrijke reacties van buurtbewoners en satire op gretige publiciteit, maar door triviale voorspelbaarheid blijven ook die elementen wat slap. Film lijkt op musical waaruit alle muzikale elementen zijn verwijderd.

Antoine et Sébastien

1973 | Drama, Komedie

Frankrijk 1973. Drama van Jean-Marie Périer. Met o.a. François Périer, Jacques Dutronc, Ottavia Piccoli, Keith Carradine en Marie Dubois.

Ex-oorlogsvlieger wil aanbeden pleegzoon koppelen aan stiefdochter en ook vliegenier laten worden. De jongen verkiest een ander vak, het meisje wordt verliefd op een Amerikaan. Gevoelige tragi-comedie met op maat geschreven rol voor vader van de regisseur en geslaagd acteursdebuut van zanger Dutronc.

Cutter's Trail

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Vincent McEveety. Met o.a. John Gavin, Manuel Padilla, Jr., Marisa Pavan, Beverly Garland en Joseph Cotten.

Gavin (later door Reagan benoemd tot de Amerikaanse ambassadeur in Mexico) is hier de marshal die naar zijn geboortestad terugkeert om vast te stellen dat Mexicaanse bandieten de macht hebben overgenomen. Hij bindt de strijd met hen aan maar wordt alleen gesteund door Pavan en haar zoontje Padilla (dezelfde jongen die naast Ron Ely in de Tarzan- tv-serie speelde). Het was de laatste rol van Naish, de acteur van Ierse afkomst die in veel westerns speelde en in 1973 op 73- jarige leeftijd stierf. Paul Savage schreef het scenario.

Solomon and Sheba

1959 | Drama, Actiefilm, Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Drama van King Vidor. Met o.a. Gina Lollobrigida, Yul Brynner, George Sanders, Marisa Pavan en John Crawford.

De filmmaatschappij kreeg altijd waar voor in Vidor gestoken geld. Met deze bijbelse spektakelfilm ging het echter bijna mis. Vidor gebruikte duizenden figuranten, en beginscènes met Tyrone Power in de rol van Salomo moesten over met Yul Brynner omdat Power plots stierf. Totaalkosten: vijf miljoen dollar, exorbitant in die tijd. Het verhaal bleef ondergeschikt aan de visuele patserij. Israël gaat goed onder koning Salomo, maar de vuige Sheba (Lollobrigida) wil Israël doen vallen. Daartoe heult ze met de Egyptenaren en verleidt ze Salomo. Freddie Young was verantwoordelijk voor de fotografie en mocht draaien op het indrukwekkende Super Technirama 70 formaat.

John Paul Jones

1959 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van John Farrow. Met o.a. Robert Stack, Marisa Pavan, Charles Coburn, Erin O'Brien en Macdonald Carey.

Een leeg spektakel over een 18e-eeuwse Amerikaanse held, met een klein gastrolletje voor Davis als Russische keizerin.

The Midnight Story

1957 | Mysterie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1957. Mysterie van Joseph Pevney. Met o.a. Tony Curtis, Marisa Pavan, Gilbert Roland, Ted de Corsia en Kathleen Freeman.

Een sfeervol verfilmde moordzaak waarin Curtis als voormalig politieman de dader zoekt van de moord op een buurtpriester. Scenario van Edwin Blum en John Robinson. Camerawerk van Russell Metty.

The Man in the Gray Flannel Suit

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Nunnally Johnson. Met o.a. Gregory Peck, Jennifer Jones, Fredric March, Marisa Pavan en Lee J. Cobb.

Een handige roman van Sloan Wilson over een zakenman van Madison Avenue die ervoor vecht om vooruit te komen en probeert na te gaan wat zijn leven thuis voor hem betekent. Een aardige bijrol van Harding als de vrouw van March. Scenario van regisseur Johnson.

Diane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

The Rose Tattoo

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Anna Magnani, Burt Lancaster, Marisa Pavan, Ben Cooper en Virginia Grey.

Magnani schittert (ze kreeg een Oscar) als warmbloedige weduwe in een kustplaats die de herinneringen aan haar man opzij zet, wanneer de onstuimige vrachtwagenchauffeur Lancaster haar het hof maakt. Kleurrijke filmbewerking van het toneelstuk van Tennessee Williams, die ook voor het scenario tekende. James Wong Howe won een Oscar voor de fotografie. Gedraaid in VistaVision.

Drum Beat

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Delmer Daves. Met o.a. Alan Ladd, Audrey Dalton, Marisa Pavan, Robert Keith en Rudolfo Acosta.

Dit is de eerste film, waarin Bronson deze achternaam gebruikte, inplaats van Buchinsky. Hij speelt een rebellerende indianenleider, Captain Jack, een uitstekende rol. Zijn tegenstander is Ladd, die opdracht heeft om vrede te sluiten met de indianen, maar daarbij door Bronson wordt gedwarsboomd. In een laatste confrontatie volgt dan het grote gevecht met alle wapens tussen Ladd en Bronson. De laatste moet het onderspit delven en zo krijgt Ladd de kans vrede te stichten. Het was de eerste film die ook door Ladd werd geproduceerd voor zijn eigen maatschappij Jaguar. Daves schreef ook het scenario van de film. Het enige nadeel is, dat er soms erg veel gepraat wordt, waardoor de actie stil ligt.

Down Three Dark Streets

1954 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1954. Mysterie van Arnold Laven. Met o.a. Broderick Crawford, Ruth Roman, Martha Hyer, Marisa Pavan en Casey Adams.

Een FBI-agent wordt tijdens een opdracht neergeschoten. Zijn vriend Crawford zweert hem te zullen wreken en onderzoekt de drie zaken waarmee hij bezig was. Episodische detectivefilm, waarin niet [KA1]e[KA1]en maar drie misdaden worden opgelost. Het is een typische B-gangsterproductie uit de jaren 1950, met veel actie, weinig geweld en een portie goede (ont)spanning. Voor de liefde is eveneens wat ruimte gelaten. Goed spel in alle belangrijke rollen. Het onderhoudende scenario werd geschreven door The Gordons en Bernard C. Schoenfeld, naar het (op ware gebeurtenissen gebaseerde) boek Case File FBI van The Gordons. Vakkundige fotografie van Joseph Biroc.

Ho scelto l'amore

1953 | Komedie

Italië 1953. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Renato Rascel, Marisa Pavan en Tina Lattanzi.

Romantische komedie met een vleugje politieke satire. Met Renato Rascel, die de show steelt in elke scène waarin hij optreedt. Rascel is een verarmde klerk uit Moskou die in Venetië woont. Hij ontmoet Pavan, een lief en mooi Venetiaans meisje uit de middenklasse, en wordt verliefd op haar. Haar familie is royaal voor hem maar wantrouwt de Italiaanse regering of elke andere regering, communistisch of niet. Op een feestje ontmoet hij pretentieuze intellectuelen en naïeve leden van de bourgeoisie die zichzelf als sympathisanten van de communisten beschouwen, terwijl ze in overvloedige rijkdom leven. Op het eind geeft de verwarde Rascel de politiek op en kiest in de plaats daarvoor voor liefde.

What Price Glory

1952 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1952. Oorlogsfilm van John Ford. Met o.a. James Cagney, Corinne Calvet, Dan Dailey, Robert Wagner en Marisa Pavan.

De klassieke zwijgende film verliest zijn glans als Cagney en Dailey de rollen spelen van de militairen als rivalen uit WO I.