Gustl Bayrhammer: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

Pumuckl und der blaue Klabauter

1994 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Duitsland​/​​Hongarije 1994. Animatie van Horst Schier en Alfred Deutsch. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Towje Kleiner, Enzi Fuchs, Heinz Eckner en Walo Lüönd.

Tweede matineelange tv-film met het populaire figuurtje uit de titel, de onzichtbare Kobold (voor mensen), die alleen door Meister Eder (Bayrhammer) gezien kan worden. Pumuckl wil de grote wereld verkennen en gaat als blinde passagier aan boord van een schip dat over de Donau vaart en op weg is naar de Zwarte Zee. Om zijn honger te stillen raakt hij in de koelcel opgesloten, maar kok Odessi (Kleiner) is de kwaadste nog niet en bevrijdt hem. Bovendien helpt Odessi Pumuckl als hij heimwee krijgt door hulp van thuis aan te laten rukken. Ondertussen loert er voortdurend het gevaar van de blauwe kabouter, Pumuckls aartsvijand (om het spannend te houden). Werd gemaakt in de periode 1991-93, kwam eerst op tv, maar ging in 1994 de kinderbioscopen in om daarna op video uit te komen. Het scenario is van Horst Pillau en het camerawerk is van Horst Schier.

Erfolg

1991 | Historische film, Drama

Duitsland 1991. Historische film van Franz Seitz. Met o.a. Bruno Ganz, Franziska Walser, Peter Simonischek, Mathieu Carrière en Gudrun Gabriel.

Verfilming van de gelijknamige roman van Lion Feuchtwanger. Beieren in de jaren na WO I. Hoofdpersoon is de kunsthistoricus Krüger die, omdat de machthebbers hem te lastig vinden, het slachtoffer wordt van een gefingeerd meineedproces. Tegelijkertijd vertelt de film de geschiedenis van het ontstaan van het fascisme. De regisseur tekende voor het scenario en de fotografie is van Rudolf Blahacek. Een belangwekkende film.

Weißblaue Geschichten

1987 | Drama

Duitsland 1987. Drama van Michael Günther. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Ilse Neubauer, Willy Schultes, Werner Abrolat en Angelika Rossaro.

Vier onbenullige, korte filmpjes rond karakterspeler Bayrhammer met het noodlot als deus ex machina. In DER BAZI speelt hij een weduwnaar, die gepensioneerd is. Hij houdt een tekkel in zijn flat, wat niet mag volgens het huurcontract. In DER SCHWAN speelt hij een oude kermisgast, die bij een carrousel werkt; z'n baas zegt hem op, omdat de draaimolen verkocht is en Bayrhammer ziet zichzelf niet de rest van zijn dagen slijten bij de achtbaan. In DER HACKER wordt hij als keuterboertje, die geen nieuwe tractor betalen kan, geholpen door een vriend van zijn zoon, die een computerfreak is. In DER DICKSCHÄDEL speelt hij een eigenwijze apotheker, die respect krijgt voor de ouderdom en natuurgeneeswijze. Voor de fans. Scenario van Michael Baier en camerawerk van Henning Gaertner.

Hatschipuh

1987 | Familiefilm, Animatie

Duitsland 1987. Familiefilm van Ulrich König. Met o.a. Toni Berger, Adelheid Arndt, Henry van Lyck, Michael Schwarzmaier en Jan Steinbeck.

Een speelfilm voor kinderen met tekenfilmfragmenten. Het verhaal gaat over een kleine plagerige kobold en zijn vriendjes, die strijden tegen de dreigende verdwijning van hun leefomgeving door een op winst beluste aannemer. Onderhoudend, maar iets te clichématig.

Meister Eder und sein Pumuckl

1982 | Familiefilm

Duitsland 1982. Familiefilm van Ulrich König, Horst Schier en Alfred Deutsch. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Hugo Lindinger, Gisela Uhlen, Wolfgang Völz en Helga Feddersen.

Aardige animatiefilm en acteurs van de maker van de gelijknamige serie korte en lange tv-filmpjes. Naar het gelijknamige hoorspel van Ellis Kaut. De stem van Pumuckl is van Hans Clarin. Scenario van Kaut en Ulrich König. Het camerawerk is van Hannes Geyer en Horst Schier.

Tatort - Die Abrechnung

1981 | Mysterie

Duitsland 1981. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Maria Schell, Romuald Pekny, Rolf Becker en Karin Eickelbaum.

De rijke weduwe Schell betrapt op heterdaad een dief die zojuist haar schoonvader om het leven heeft gebracht. Ze schiet hem neer. Voor commissaris Felmy die het onderzoek leidt, is de zaak duidelijk. De man was een beroepsinbreker. Maar er zijn twee elementen die Felmy toch doen twijfelen: de dief was nooit eerder gewelddadig en volgens een vriend van het slachtoffer verkeerde de dode de laatste tijd met een oudere, rijke vrouw. Schell wordt van moord beschuldigd. Dit heeft onverwachte dramatische gevolgen. Routineklus van de TATORT-mensen met weinig verrassende wendingen. De acteurs spelen hun rolletje naar behoren, maar zonder enthousiasme. Karl Heinz Willschrei schreef het scenario naar het bekende patroon. Gernot Roll stond achter de camera.

Tatort - Spiel mit Karten

1980 | Mysterie

Duitsland 1980. Mysterie van Wolf Dietrich. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Willy Harlander, Helmut Fischer, Georg Marischka en Franz-Xaver Kroetz.

Moord, chantage en inbraak. Het duurt niet lang vooraleer drie politie-afdelingen onderzoek instellen naar doodsoorzaak van ondoorgrondelijk reclame-genie. Hij heeft o.m. om gokschulden te delgen vooraanstaande zakenlui gechanteerd. Over een gebrek aan vijanden kan hij niet klagen. Ook zijn knappe, jonge weduwe Angelika (Neubauer), die haar man haatte, is voor Hauptkommissar Veigl (Bayrhammer) verdacht. Routine-krimi, geschreven door Theo Regnier.

Die Münze

1979 | Mysterie

Duitsland 1979. Mysterie van Werner Schlechte. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Erika Beer, Fritz Strassner, Willy Schultes en Winfried Buchner.

In het stadje Malzenach in Zuid-Duitsland is een bende valsemunters actief. Kriminalrat Horn (Von Gadow) komt zelf de zaak onderzoeken want een zekere Anton Kapfinger (Castell), chauffeur bij de gemeentereiniging heeft hem op het spoor gebracht. Voor burgemeester Salvermoser (Bayrhammer) komt Horn uiterst ongelegen, want hij heeft het erg druk met de voorbereiding van de opening van de nieuwe schouwburg. Overigens kan Salvermoser maar moeilijk geloven dat enkele van zijn gemeenteambtenaren betrokken zouden zijn bij het drukken van vals geld. Best een aardige krimi, geschreven door de getalenteerde Theodor Schübel, die in 1925 geboren werd. Het camerawerk is van Alois Nitsche.

Tatort - Schwarze Einser

1978 | Mysterie

Duitsland 1978. Mysterie van Wolf Dietrich. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Willy Harlander, Helmut Fischer, Karlheinz Böhm en Marilene von Bethmann.

De titel verwijst naar de eerste, kostbare Duitse postzegel die zich in de verzameling bevindt van een rijke vrouw die van haar dakterras dondert met de onvermijdelijke vraag: ongeval of moord? Böhm, die vooral bekend werd in drie SISSI-films met Romy Schneider als keizer Franz-Joseph, is in deze tv misdaadfilm als vriend van de rijke dame verdachte nummer 1. Uitstekende regie, vertolkingen en scenario van Willy Purucker. Het camerawerk is van Edgar Scholz.

Tatort - Wer andern eine Grube gräbt

1977 | Mysterie

Duitsland 1977. Mysterie van Günter Gräwert. Met o.a. Manfred Heidmann, Xenia Pörtner, Nora von Collande, Arno Assmann en Kathrin Ackermann.

Smeris Sch[KA3]afermann (Heidmann) stuit bij een onderzoek naar een oplichtersbende, die mensen kaalplukt die net een rouwproces doormaken, op de weduwe van een bankdirecteur. Haar man zou na een fraude uit angst voor ontdekking zelfmoord gepleegd hebben. Volgens de vrouw kan er geen sprake zijn van zelfmoord en ook niet van verduistering, want zij is zonder [KA1]e[KA1]en rooie cent achtergebleven. Sch[KA3]afermann is niet ongevoelig voor het laatste argument en begint te snuffelen in de periferie van de bankier. Daarbij ontdekt hij dat de directeur van een geneesmiddelenbedrijf in grote geldnood verkeert en in staat is om mensen iets toe te dienen waardoor ze het tijdelijke met het eeuwige verwisselen zonder dat de doodsoorzaak meteen aan het licht komt. Het scenario is van Hans Peter Kaufmann; zijn thema van de bende die treurende nabestaanden oplicht, zou ook gebruikt worden in een aflevering van DDR-makelij van POLIZEIRUF 110. Eerste zaak van Sch[KA3]afermann, die best de aandacht weet vast te houden. Bayrhammer speelt zoals gebruikelijk het gastrolletje van de TATORT-commissaris (Veigl) uit een andere stad (München) die zijn collega Schäfermann een paar tips geeft. Aflevering 76.

Die Jugendstreichen des Knaben Karl

1977 | Komedie

Duitsland 1977. Komedie van Franz Seitz. Met o.a. Walter Sedlmayer, Robert Seidl, Eva Maria Meineke, Gustl Bayrhammer en Beppo Brem.

Een film rond de figuur van Karl Valentin, een Beierse auteur, toneelspeler en komiek uit de eerste helft van deze eeuw. Centraal staan komische teksten en nummers van Valentin, die gebracht worden op een wijze die het niveau van de platte lol nog juist te boven gaat. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Charly Steinberger.

Tatort - Wohnheim Westendstraße

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Axel Corti. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Willy Harlander, Helmut Fischer, Hans Baur en Veronika Fitz.

Bekend Oostenrijks-Italiaans-Duits toneel- en filmregisseur Corti (1933-1993) draaide slechts twee TATORT-films, dit is de eerste, met Bayrhammer als Hauptkommissar Veigl. Die stuurt zijn collega`s Brettschneider (Harlander) en Lenz (Fischer) voor routine-onderzoek i.v.m. dodelijk arbeidsongeval naar station. Zij doen eigenaardige ontdekking: de dood van Italiaanse gast- spoorwegarbeider door sterkstroom kan onmogelijk op aangegeven tijd ingetreden zijn. Spoor leidt naar Westendstraße waar gastarbeiders samenhokken. Die verhinderen echter het onderzoek. Clandestiene arbeid bij bouwondernemingen zorgt voor sleutel die mysterie opheldert. Geschreven door Herbert Rosendorfer, zelf een product van gastarbeiders in Duitsland. Mooi camerawerk van Xaver Schwarzenberger, die nadien vaste cameraman werd van o.m. Fassbinder en medeverantwoordelijk voor BERLIN ALEXANDERPLATZ, LILI MARLEEN, LOLA, DIE SEHNSUCHT DER VERONIKA VOSS etc.

Tatort - Abendstern

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Eickelbaum, Bernd Schäfer, Elfriede Irrall en Günter Gräwert.

Bij zijn negende zaak krijgt Haferkamp (Felmy) te maken met een crime passionnel als bosarbeiders het lijk van een vrouw vinden. Haar identiteit wordt vastgesteld en het gaat om Isabel Raisch (Rau). Haferkamp verdenkt haar echtgenoot Peter (Kohlund) van moord, maar heeft geen bewijzen. Hij ontdekt dat Isabel een minnaar had: Gerhard Helm (Gr[KA3]awert). Diens alibi wordt door zijn vrouw (Irrall) bevestigd, maar als Haferkamp haar nauwkeuriger aan de tand voelt, stuit hij op ongerijmdheden. Hij ontdekt zo dat Gerhard op de dag van Isabels dood met haar een autotocht heeft gemaakt. Hoewel alle feiten in de richting van Gerhard wijzen, meent Haferkamps ex Ingrid (Eickelbaum) dat dit onlogisch is: Gerhard hield immers van Isabel en waarom zou haar haar dan doden? Het verhaal was dat Gerhard en Isabel zonder benzine kwamen te staan. Daarop trok Gerhard erop uit en bij terugkomst trof hij een stervende Isabel aan. Haferkamp gaat het nog eens tot in de kleinste details toetsen en stuit op andere ongerijmdheden. Haferkamps eerste ingeving bleek juist te zijn. Het niet al te spannende scenario van Herbert Lichtenfeld over de puzzelende commissaris is geen wonderbaarlijke speurdersgeschiedenis, maar Felmy weet de kijker met zijn aannemelijke spel te boeien. Let op de jonge Kohlund aan het begin van zijn carri[KA2]ere, die 25 jaar later een heel bekend gezicht geworden was op de Duitse thuisbuis. Als gastcommissaris, een goed gebruik in de eerste afleveringen, zien we Veigl (Bayrhammer) uit München.

Sternsteinhof

1976 | Drama

Duitsland 1976. Drama van Hans W. Geissendörfer. Met o.a. Katja Rupé, Peter Kern, Tilo Prückner, Agnes Fink en Gustl Bayrhammer.

Een arm meisje droomt ervan een rijke boerin te worden. Geissendörfer behoorde niet tot de Neue Deutsche Welle en wist dus lekkerbekkend raad met dit boerenmelodrama.

Tatort - Wodka Bitter Lemon

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hansjörg Felmy, Karin Eickelbaum, Claudia Amm, Heinz Bennent en Willy Semmelrogge.

In het park vindt de politie het lijk van Irene Lersch. Men stelt vrij snel vast dat zij vergiftigd werd. Irene werkte als leerling (Von Maydell) in de fabriek van Koenen (Bennent), een man op middelbare leeftijd. Terwijl de politie haar laatste gangen tracht te reconstrueren, weet de kijker inmiddels dat zij door Koenen is meegenomen, toen zij uit disco kwam, en met hem mee naar huis is gegaan. Nadat hij haar iets te drinken had ingeschonken, is hij even de kamer uitgegaan. Toen hij terugkwam lag Irene levenloos op de grond. In paniek sleepte Koenen haar het huis uit. Haferkamp (Felmy) is er snel achter dat Koenen haar het laatst in levende lijve gezien moet hebben, maar vindt het niet logisch dat Koenen de dader is, al sluit hij een poging tot chantage van Irene niet uit. Hij wil liever een beetje spioneren op het leven van de heer en mevrouw Koenen (Amm) en krijgt zijn charmante ex-vrouw Ingrid (Eikelbaum) zover om zich te gaan bewegen in het society-kringetje van Petra Koenen. Ingrid bezorgt haar man aanwijzingen die bevestigen dat zijn speudersinstincten juist waren. Het scenario voor deze wie-is-de-dader-achtige aflevering werd geschreven door Henry Kolarz. Als de oude mevrouw Koenen herkennen we veteraan-actrice Dagover. De commissaris die we als gast in deze aflevering te zien krijgen, is Veigl (Bayrhammer) uit München. De titel doet denken aan een drankje uit lang vervlogen dagen, dat in de jaren 1970 verschrikkelijk populair was. Vierde zaak van Kommissar Haferkamp. Aflevering 50.

Tatort - Urlaubsmord

1975 | Mysterie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1975. Mysterie van Peter Weck. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Rolant, Liselotte Plauensteiner en Heinrich Schweiger.

Bij hun terugkeer van vakantie vinden Schweiger en Terval in hun woning het lijk van een onbekende jonge vrouw. Ze waarschuwen zonder dralen inspecteur Eckhardt, die ze tijdens hun reis naar Karintië hebben leren kennen. Degelijke en keurig gemaakte krimi, zo van de lopendeband zonder ook maar één greintje van originaliteit. De acteurs doen hun werk als niet gemotiveerde ambtenaren, mat en met weinig enthousiasme. Eckhardt schreef zelf het scenario dat door Udo Neukomm in beeld gebracht werd. Onschuldige tijd-doder, waaraan je je niet ergert, maar die je o zo gemakkelijk weer vergeten bent.

Tatort - Als gestohlen gemeldet

1975 | Mysterie

Duitsland 1975. Mysterie van Wilm ten Haaf. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Helmut Fischer, Willy Harlander, Hans Baur en Gisela Uhlen.

Ondernemer Franchy sterft aan de gevolgen van zware verwondingen: was het een ongeval of een misdaad? Politie- inspecteur Veigl (de opa-achtige Bayrhammer) komt er toevallig achter dat er nieuwe auto's werden gestolen bij klanten van de firma. Gisela en Susanne Uhlen spelen in deze misdaad-prent wat zij ook in werkelijkheid zijn: moeder en dochter. Het scenario is van Erna Fentsch. Het camerawerk is van Luy Briechle.

Tatort - Zweikampf

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Hansjörg Felmy, Ulrich von Dobschütz, Willy Semmelrogge, Bernd Schäfer en Karin Eickelbaum.

Lingen is de vrouw van een miljonair. Ze wordt ontvoerd en opgesloten in een leegstaande flat, maar wanneer haar man vijf miljoen DM losgeld betaalt wordt ze vrijgelaten. De dader, de geru[KA3]ineerde aannemer Baumann, wil het geld verborgen houden tot de zaak vergeten is. Toch komt Kriminalkommissar Haferkamp (Felmy) hem op het spoor. Tweede TATORT-aflevering van regisseur Becker, die rond 1965 verantwoordelijk was voor Die Fünfte Kolonne-reeks en voor zes afleveringen van Der Kommissar. Geschreven door Karl-Heinz Willschrei, leverancier van ontelbare draaiboeken voor Duitse tv-krimi's. Het camerawerk is van Gernot Roll.

Tatort - Tote brauchen keine Wohnung

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Gustl Bayrhammer, Helmut Fischer, Willi Harlander, Hans Baur en Andreas Seyferth.

Bij gebrek aan werk een door Staudte gedraaide TATORT- aflevering, die een van de sleutelfiguren was na WO II bij de wederopbouw van de Duitse filmindustrie, over een huisjesmelker die zijn bouwvallige woningen wil laten slopen om er moderne flatgebouwen neer te zetten. De bewoners willen er echter niet weg en de huizeneigenaar neemt een duistere figuur in dienst die de huurders moet terroriseren. Het scenario van Michael Molsner en de regie van ervaren filmer Staudte zorgt voor wat maatschappijkritiek in een tv-krimi! Muziek van de popgroep 18 Karat Gold.

Tatort - Stuttgarter Blüten

1973 | Mysterie

Duitsland 1973. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Willy Reichert, Max Strecker, Frank Strecker en Manfred Seipold.

In Stuttgart en omgeving duiken met de regelmaat van de klok valse briefjes van honderd mark op. De kijker weet dat de maker een oude vakman is, met een nederig baantje in een drukkerij. Buiten de stad, in Stammheim dat bekend is om de beruchte gevangenis, waarin de leden van de RAF zijn opgesloten, gebeurt een verkeersongeluk waarbij de drukplaten van het geld gevonden worden. De bestuurder van de auto is zo zwaar gewond dat hij niet gehoord kan worden. Commissaris Lutz (Schumacher) krijgt een `gouden` tip: het geld zou in de huisdrukkerij van de gevangenis vervaardigd worden. Tamelijk dom, want Lutz is er snel achter dat dit onmogelijk is. Met hulp van zijn collega uit M[KA3]unchen Oberinspektor Melchior Veigl (Bayrhammer) grijpt hij de valsmunter in zijn kladden, die ongestoord voor zijn oude dag hoopte te kunnen zorgen. Het scenario is van Wolfgang Menge en het camerawerk is van Horst Schalla. Derde zaak van Lutz en aflevering 28.

Tatort - Rechnen Sie mit dem Schlimmsten

1972 | Mysterie

Duitsland 1972. Mysterie van Peter Schulze-Rohr. Met o.a. Walter Richter, Joachim Richert, Ulrich von Bock, Manfred Schermutzki en Matthias Wegner.

De vijfde zaak van de Hamburgse Hauptkommissar Trimmel (Richter) die de eer had om het eerste TATORT-geval op te lossen. Hij wordt geconfronteerd met de moord op de omkoopbare systeembeheerder van een computercentrum, waar de orgaangegevens van donors worden vergeleken met die van de aanvragers. Er is een aanwijzing op een computeruitdraai dat een zekere professor Becker uit M[KA3]unchen erbij betrokken zou zijn. Voordat Becker aan de tand gevoeld kan worden, draait iemand bij de medewerkster van het slachtoffer Jill Biegler (Sinjen) de gaskraan open en krijgt Trimmel een verschrikkelijk verkeersongeluk, omdat een onbekende met zijn auto (een Ford Taunus) geknoeid heeft. Als hij in het winterse M[KA3]unchen chirurg Becker wil horen in diens dure priv[KA1]ekliniek, zakt Trimmel in elkaar. Hij wordt in allerijl geopereerd. Op het ziekenhuisbed hoort Trimmel, die alweer aan de beterende hand is, dat Becker en diens vrouw zelfmoord hebben gepleegd. Ondertussen hebben zijn Hamburgse medewerkers, Kriminalmeister Laumen (Richert) en Kriminalobermeister Petersen, ontdekt dat Jills zus Helena (Boje) een weinig koosjere vriend heeft, Bertie Weyer (Einbrodt). Het aantal mensen dat belang had bij het uit de weg ruimen van de corrupte manager van het rekencentrum is gestegen, maar Trimmel hoort nog op het ziekenhuisbed hoe de vork in de steel zat. Een sterk misdaadverhaal met een tot de verbeelding sprekende Richter als Trimmel, efficient gesteund door de bijrollen, al is de aankleding zo langzamerhand gedateerd. Bayrhammer is Kriminaloberinspektor Veigl uit de Beierse hoofdstad, die hier zijn collega Trimmel assistentie verleent, terwijl hij zelf menige zaak zou oplossen totdat een opvolger het roer zou overnemen. Uitstekend scenario van Friedhelm Werremeier en dito regie van Schulze-Rohr, eveneens diens vijfde TATORT. Aflevering 21. Camerawerk van Richard Schüler.

Tatort - Kennwort Gute Reise

1972 | Mysterie

Duitsland 1972. Mysterie van Georg Tressler. Met o.a. Klaus Höhne, Horst Reichel, Gustl Bayrhammer, Manfred Lehmann en Frithjof Vierock.

De geldwagen van de spaarbank wordt in het bos overvallen. De buit bedraagt zevenhonderdduizend mark. Omdat men lange tijd gemeend had dat er iets broeide, was Kriminalassistent Robert (Reichel) uit voorzorg meegegaan als begeleider, maar van de daders ontbreekt ieder spoor. Roberts baas, Kommissar Konrad (H[KA3]ohne), zit met de handen in het haar. Hij besluit zijn kans af te wachten totdat het geld opduikt en wordt uitgegeven. De kijker weet ondertussen dat er drie amateurs, Rudi Emser (Lehmann), J[KA3]urgen Fischer (Vierock) en Fred Langend[KA3]orfer (Freitag) aan het werk zijn geweest. Rudi brengt Konrad op een spoor, en dan is het een kwestie van aftellen. Dankzij het onderhoudende scenario van Daniel Christoff en het goede spel, een interessante misdaadfilm tegen een fraai geschetste achtergrond, die tevens het tijdsbeeld aardig weergeeft. Het camerawerk is van Willi Sedler en Werner Hoffmann. De eerste regie van Tressler voor een TATORT-aflevering. Voor de TATORT-serie is het gebleven bij een tweede film, GEBURTSTAGSGRŸßE in 1984. Derde zaak van Konrad. Ouderwetse spanning. Bayrhammer als Kriminaloberinspektor Veigel is even in de film te zien. Later zou hij zelf de baas worden in München. Aflevering nummer 24.

Der Bettenstudent

1970 | Komedie

Duitsland 1970. Komedie van Michael Verhoeven. Met o.a. Christof Wackernagel, Gila von Weitershausen, Hannelore Elsner, Karl Dall en Henry van Lyck.

De jonge Christoph komt uit de provincie naar München om daar te studeren. Hij wordt er hartelijk ontvangen door zijn familie, maar hij moet bij zijn nichtje in bed slapen. Dat lukt eerst niet, maar later blijkt dit extra leuk te zijn, leuker dan studeren. Deze aardige, satirische komedie doet enige aanvallen op de toenmalige toestanden op de Duitse universiteiten.