Juho Nurmela: muziek.
Er zijn 9 films gevonden.

Crypto Boy

2023 | Drama

Nederland 2023. Drama van Shady El-Hamus. Met o.a. Minne Koole, Raymond Thiry, Jonas Smulders, Hannah van Lunteren en Pepijn Cladder.

Het Mexicaanse restaurantje dat ze runnen loopt slecht door stijgende huurprijzen: vader Omar (Sabri Saad El-Hamus) houdt vast aan de oubollige charme van zijn weinig populaire eetgelegenheid, zoon Amir (Shahine El-Hamus) ziet dat er iets moet veranderen om het restaurant rendabel te houden in de gentrificerende Amsterdamse wijk waar het is gevestigd. Na ruzies keert Amir zijn vader én de eettent de rug toe. Hij ontmoet Roy (Minne Koole), een vlot babbelende beurshandelaar die handelt in cryptomunten en hem volledig inpakt met beloftes over financiële onafhankelijkheid. Mooi uitgangspunt voor dit gelaagde familiedrama over omgaan met een moderniserende wereld, dat sterk leunt op de prachtige chemie tussen de hoofdrolspelers en de fijne bijrollen.

Do Not Hesitate

2021 | Drama, Thriller

Nederland 2021. Drama van Shariff Korver. Met o.a. Joes Brauers, Spencer Bogaert, Tobias Kersloot en Omar Alwan.

Drie jonge Nederlandse soldaten op vredesmissie in Afghanistan of het Midden-Oosten (de precieze plek wordt nooit genoemd) moeten bij gestrand militair voertuig achterblijven, zodat de onderdelen niet gestolen worden. Het eindeloze wachten in de hitte wordt verstoord wanneer ze in paniek een rondscharrelende geit doodschieten, en de jonge eigenaar vervolgens verhaal komt halen. Psychologisch oorlogsdrama van Korver (Infiltrant) onderzoekt grote thema’s en heeft uitstekende cast, met de jonge Omar Alwan als de hardnekkige geitenhoeder voorop. Nederlandse inzending voor de Oscars.

Paradise Drifters

2020 | Drama

Nederland 2020. Drama van Mees Peijnenburg. Met o.a. Tamar van Waning, Jonas Smulders, Bilal Wahib, Joren Seldeslachts en Camilla Siegertsz.

Na het overrompelende tv-drama Geen koningen in ons bloed (Gouden Kalf in 2015) richt Peijnenburg zich in zijn eerste speelfilm andermaal op getroebleerde familiebanden. In Paradise Drifters volgen we de levens van drie losgelaten tieners (Chloe, Lorenzo en Yousef), van wie de paden elkaar bij toeval kruisen. Waarna ze samen afreizen naar Frankrijk en Spanje. Fragmentarisch verteld, waardoor de hand van de regisseur altijd voelbaar is, maar zo mooi gedoseerd dat de lotgevallen van het drietal je al vanaf de eerste minuten aangrijpen.

Mijn Rembrandt

2019 | Documentaire

Nederland 2019. Documentaire van Oeke Hoogendijk.

Regisseur Hoogendijk (Het nieuwe Rijksmuseum) portretteert Rembrandt-eigenaren aan de hand van de portretten die ze bezitten en belicht zo wat Rembrandt vandaag de dag bij ons losmaakt. Een spannende speurtocht met in de hoofdrol onder meer Amsterdams, Frans en Schots ‘oud geld’ naast Amerikaans ‘nieuw geld.’ Van de liefde voor kunst tot ijdelheid en geldingsdrang; niets blijkt de heren-van-een-zekere-stand vreemd. Waarmee Hoogendijk zich een kind van de Hollandse meester betoont, die net als zij de schoonheid in het onvolkomene zag.

De beveiligers

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Anneloek Sollart.

Vijf beveilgers worden gevolgd die elk op hun eigen manier Nederland veilig moeten houden. Onder hen de persoonsbeveiliger van Geert Wilders en de securitymanager van de kerncentrale in Borssele.

Ubiquity

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Bregtje van der Haak.

Mensen met elektrohypersensitiviteit (EHS) zijn overgevoelig voor alles wat met elektromagnetische straling te maken heeft (UMTS-masten, mobieltjes, magnetrons, etc). Er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze 'ziekte', maar daar is Van der Haak ook niet naar op zoek. In haar film moeten we mee lijden met drie mensen met EHS. Een bijna constante piep in de soundtrack laat ons voelen wat zij doormaken. Die bewust kritiekloze onderdompeling in hun wereld is zowel de kracht als zwakte van de film. Het maakt wel duidelijk waar zij mee moeten leven, maar is het nou ingebeeld (en dus alleen voor henzelf van belang) of niet?

Stranger in Paradise

2016 | Documentaire

Nederland 2016. Documentaire van Guido Hendrikx.

Confronterend politiek essay waarin een acteur (Dhaenens) in een Zuid-Italiaans opvangcentrum een klaslokaal vol migranten een spoedcursus asielproblematiek geeft. Eerst krijgen de nieuwkomers het rechtse verhaal voorgeschoteld, met wat ze ons kosten, dan het linkse, waarin ze tot slachtoffers worden gereduceerd. In het derde deel worden hun individuele verhalen getoetst aan de bestaande Nederlandse toelatingsregels. Wie niet voldoet, moet het lokaal verlaten. Dat levert geen nieuwe inzichten op, maar de technocratische toon maakt wel de machtsverhoudingen en onmenselijkheid van het Europese migratiedebat voelbaar. Openingsfilm IDFA 2016 en winnaar van de speciale juryprijs.

Out of Love

2016 | Drama

Nederland​/​​Frankrijk 2016. Drama van Paloma Aguilera Valdebenito. Met o.a. Naomi Velissariou, Daniil Vorobyov en Koosje Bulens.

'Kun je je niet gedragen zoals in het begin?' vraagt de Russische kok Nik aan zijn vriendin, de Grieks-Nederlandse bejaardenverzorgster Varya. Maar dan lijkt de relatie, die zo spontaan en gepassioneerd begon, al ten dode opgeschreven. Of gloort er toch nog hoop? Prima regie van Valdebenito: haar eerste speelfilm oogt fraai en het intense spel van de hoofdrolspelers overtuigt. Als scenarist schiet ze echter nog tekort: dit liefdesdrama zit vol (arthouse)clichés en herhalingen. Na de zoveelste hevige ruzie denk je: ga nu alsjeblieft eens uit elkaar. En in therapie.

Wij zijn er klaar voor

2012 | Korte film, Documentaire

Nederland 2012. Korte film van Laura Hermanides. Met o.a. Jonathan van Duijn, Gido van den Berg en Sandro van Brummelen.

Portret van drie twintigers uit de Occupy-beweging die hun idealisme in praktijk brengen. Maar de camera richt ook een kritische blik op de filmcrew zelf. Staan ze zelf ook ergens voor?