Douglas Spencer: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

The Diary of Anne Frank

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Biografie

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van George Stevens. Met o.a. Millie Perkins, Joseph Schildkraut, Shelley Winters, Richard Beymer en Lou Jacobi.

In 1955 kreeg een toneelstuk van Albert Hackett en Frances Goodrich, gebaseerd op het Dagboek van Anne Frank, een Pulitzer-prijs. Dat stuk werd de basis van deze film. Oorspronkelijk werd Audrey Hepburn benaderd om hierin de rol van Anne te spelen. Die was vereerd, maar vond zichzelf te oud. De rol ging uiteindelijk naar Millie Perkins, maar haar spel kwam helaas niet helemaal uit de verf. Veel beter waren Joseph Schildkraut als Otto Frank en Shelley Winters, die een Oscar kreeg voor haar bijrol als mevrouw Van Daan - ze doneerde het beeldje aan het Anne Frankhuis. Geschoten in CinemaScope, wat prima werkt in de benauwde setting en ook beloond werd met een Oscar.

Saddle the Wind

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Robert Parrish. Met o.a. Robert Taylor, John Cassavetes, Julie London, Donald Crisp en Charles McGraw.

Revolverheld Steve wil zijn leven beteren als hij besluit een boerderij te gaan runnen met zijn broer Tony. Maar de schietgrage Tony zorgt al snel voor de nodige problemen.

Cole Younger, Gunfighter

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van R.G. Springsteen. Met o.a. Frank Lovejoy, James Best, Abby Dalton, Jan Merlin en Douglas Spencer.

Middelmatige western, al was dat door de scenarist Daniel Mainwaring zeker niet zo bedoeld. Gebaseerd op het boek The Desperado van Clifton Adams. Lovejoy is de befaamde revolverheld Cole Younger. De jongeren Best en Merlin zijn verliefd op Dalton. Merlin weet Best de schuld te geven van een moord teneinde zijn concurrent uit te schakelen, maar Lovejoy komt zijn vriend Best te hulp en overvalt gewoon de rechtszaal - uniek! - zodat alles op zijn pootjes terechtkomt.

Man from Del Rio

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Harry Horner. Met o.a. Anthony Quinn, Katy Jurado, Peter Whitney, Douglas Fowley en John Larch.

Een matige western over een Mexicaanse scherpschutter (Quinn) die een stad uit de handen van boeven redt. Scenario van Richard Carr. Camerawerk van Stanley Cortez.

Smoke Signal

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Jerry Hopper. Met o.a. Dana Andrews, Piper Laurie, Rex Reason, William Talman en Gordon Jones.

De film oogt goed door het goede camerawerk van Clifford Stein, maar laat weinig actie zien. Het scenario van George Slavin en George W. George is echter wel onderhoudend. Andrews, die onder de Indianen geleefd heeft, wordt door het leger als deserteur gezien, maar als in een oorlog met de Indianen zijn oude eenheid het fort moet opgeven keert hij terug om de soldaten door Indiaans gebied heen te loodsen. Als men hem later alsnog wil berechten, komen zijn kameraden daartegen in opstand.

This Island Earth

1954 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1954. Sciencefiction van Joseph M. Newman. Met o.a. Jeff Morrow, Faith Domergue, Rex Reason, Lance Fuller en Russell Johnson.

Spannende film over een stelletje geleerden die verlokt worden door een intrigrerend wetenschappelijk project. Ze komen erachter dat ze gepakt en ontvoerd zijn door een stelletje aliens van een hoge beschaving, die ze moeten helpen om hun planeet te helpen tegen een verwoestende invasie. Goed uitgedokterd en geldt nu al een cult-classic. De vindingrijke fotografie fleurt het verhaal flink op. Naar de roman van Raymond F. Jones tot scenario bewerkt door Franklin Coen en Edward G. O'Callaghan.

River of No Return

1954 | Actiefilm, Western, Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1954. Actiefilm van Otto Preminger. Met o.a. Robert Mitchum, Marilyn Monroe, Rory Calhoun, Tommy Rettig en Murvyn Vye.

Vooral de moeite waard vanwege de geslaagde combinatie Mitchum en Monroe. Het verhaal begint wanneer de naïeve Monroe en oplichter Calhoun samen op een op hol geslagen vlot zitten en worden gered door boer Mitchum en zijn zoon. Mitchum en Monroe moeten zich tegen de in oorlogstemming verkerende Indianen zien te weren, wanneer Calhoun er met het enige paard op de boerderij vandoor gaat. Opgenomen in de fraaie Canadese Rocky Mountains. Een Oscar voor de kostuums van Anthony Powell.

Untamed Frontier

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Hugo Fregonese. Met o.a. Joseph Cotten, Shelley Winters, Scott Brady, Suzan Ball en Minor Watson.

Het filmdebuut van Parker in een langdradige western. De grote namen kunnen daar niets aan veranderen. Watson is de rancher; Cotten is zijn erfgenaam, en die heeft zo zijn eigen opvattingen. Hij verjaagt de pioniers niet van hun grondgebied, wil vrede maar komt in botsing met schurk Brady die een man vermoordt en dan Winters dwingt hem te trouwen, zodat ze niet tegen hem kan getuigen. Fregonese wist niet wat hij met dit hopeloze scenario aan moest. Het werd geschreven door Gerald Drayson Adams, Polly James, John en Gwen Bagni, naar een verhaal van Houston Branch en Eugenia Night. Camerawerk Charles P. Boyle.

Monkey Business

1952 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1952. Komedie van Howard Hawks. Met o.a. Cary Grant, Ginger Rogers, Charles Coburn, Marilyn Monroe en Hugh Marlowe.

Een verstrooide wetenschapper werkt aan een verjongingsdrankje dat door een bemoeizuchtige laboratoriumaap onverwacht radicaal uitpakt: zowel de professor als zijn vrouw worden járen jonger. Op zijn gretige, oudere baas heeft het spulletje juist weer een heel ander effect. Grant en Rogers vormen een charmant, geestig stel in deze vlotte screwball komedie van Hawks, die je met films als Bringing Up Baby en His Girl Friday een meester in het genre mag noemen. Evengoed vinden natuurlijk talloze fans dat Marilyn Monroe in de rol van domme secretaresse de show steelt.

The Thing from Another World

1951 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1951. Sciencefiction van Christian Nyby. Met o.a. Kenneth Tobey, Robert Cornthwaite, Margaret Sheridan, Douglas Spencer en James Arness.

USA 1951. Van Christian Nyby. Met oa Kenneth Tobey, Margaret Sheridan en James Arness. Militairen en wetenschappers gaan op onderzoek uit als vlakbij hun basis op de Zuidpool een geheimzinnig object neergestort is. 'What could melt that much ice?' 'Let's go down and see...' Terug op de basis blijkt dat dat laatste niet zo'n goed idee was. Sterke sf-horror, waarin de koene onverschrokkenheid van de personages lang standhoudt. Goed script, gebaseerd op een sf-verhaal van John W. Campbell jr, waarin de spanning steeds vastgehouden wordt. Howard Hawks bemoeide zich als producent nadrukkelijk met de regie. Klassieker. Een remake van John Carpenter uit 1982 was op een iets andere manier ook heel goed.

Night Has a Thousand Eyes

1948 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1948. Thriller van John Farrow. Met o.a. Edward G. Robinson, Gail Russell, John Lund, Virginia Bruce en William Demarest.

Een intrigerend verhaal over een goochelaar met een griezelig vermogen om de toekomst te voorspellen; het scenario is soms uitgesproken banaal. Barre Lyndon en Jonathan Latimer bewerkten een verhaal van Cornell Woolrich.