John Du Prez (1946): muziek.
Er zijn 18 films gevonden.

The Wind in the Willows

1997 | Komedie, Fantasy, Musical, Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1997. Komedie van Terry Jones. Met o.a. Steve Coogan, Eric Idle, Terry Jones, Anthony Sher en Nicol Williamson.

Live action verfilming van Kenneth Grahame's klassieke jeugdboek uit 1908, bij Nederlandse kinderen bekend als 'De wind in de wilgen'. Het team achter de onovertroffen Monty Python-serie is grotendeels herenigd voor het verhaal over Mol, Pad, Rat en Das. Pad, de rijkste van het stel en dol op auto's, is druk doende z'n land te verkopen aan de Wezels. Maar die deinzen er niet voor terug de grond helemaal overhoop te halen en zodoende Mol en Das van hun huizen te beroven. Visueel ingenieuze film staat bol van rare grappen en wordt uitbundig verbeeld door Jones, die ook Monty Pythons meaning of life en Life of Brian regisseerde. Avontuur voor jong en oud is merkwaardig genoeg stilletjes, in sommige landen slechts uitsluitend op video, uitgebracht. (JvB/VPRO Gids)

A Good Man in Africa

1994 | Komedie

Verenigde Staten 1994. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Colin Friels, Sean Connery, Joanne Whalley, John Lithgow en Diana Rigg.

Plompe film, gesitueerd in een denkbeeldig Westafrikaans land. De hoofdpersoon is Morgan Leafy (Friels), een louche ambtenaar van de Britse ambassade. Morgan gaat plichtsgetrouw van zijn zwarte Afrikaanse minnares naar Celia (Whalley-Kilmer), de eega van de charismatische lokale presidentskandidaat Sam (Gossett). De komische mogelijkheden van dat personage en die rol gaan echter aan Friels voorbij. Regisseur Beresford moet getwijfeld hebben: is dit nu eigenlijk een klucht met Lithgow als een hoogdravende Britse ambassadeur of een satire die Gossett portretteert als een opportunistische haai die het geld voor ontwikkelingshulp achterover wil drukken? Slechts één man houdt de film overeind: een gepolijste, beginselvaste, energieke Connery als Schotse arts, maar hij komt veel te weinig aan. Naar de gelijknamige roman van William Boyd, in Dolby-sound. Het camerawerk is van Andrzej Bartkowiak.

Teenage Mutant Ninja Turtles III

1993 | Fantasy, Actiefilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 1993. Fantasy van Stuart Gillard. Met o.a. Elias Koteas, Paige Turco, Stuart Wilson en Vivian Wu.

De eerste gemuteerde schildpadjes waren soms fris en verrassend, nummer twee kon nog net door de beugel maar in nummer drie is de pret er helemaal af. Scenarist-regisseur Gillard schiet de schildpadjes door de tijd naar een feodaal Japan anno 1603. In ruil komen enkele Japanners naar het hedendaagse New York. In Japan nemen de vier Amerikaanse turtles het op tegen een schofterige Britse wapenhandelaar en een stoute inlandse krijgsheer. De oogmaskers zijn er nog steeds, hun vechttalent ook, maar het verhaal is gewoon niet meer te verteren. Zelfs voor kinderen (en juist voor die kijkertjes) zijn de acteerprestaties beschamend slecht. Camerawerk van David Gardfinkel.

Carry On Columbus

1992 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1992. Komedie van Gerald Thomas. Met o.a. Jim Dale, Peter Richardson, Sara Crowe, Alexei Sayle en Bernard Cribbins.

In het Columbusjaar neemt het CARRY-ON-team na veertien jaar de draad weer op met een satire over de grote ontdekker, die met een stelletje ongeregeld een nieuwe zeeweg zoekt naar India. Gerald Thomas voert als vanouds de regie, ditmaal over een keur van nieuwe komieken, omdat vele medewerkers van vroeger jammer genoeg zijn gestorven of opgehouden. Jim Dale maakt een juweeltje van de titelrol en er valt onderweg heel wat te lachen. Zeker niet het beste, maar toch een waardige aanvulling van de serie.

Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze

1991 | Actiefilm, Fantasy, Familiefilm, Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 1991. Actiefilm van Michael Pressman. Met o.a. Kenn Scott, Ernie Reyes jr, Paige Turco, Michelan Sisti en David Warner.

De terugkeer, in een tweede avontuur, van de pizza-etende rubberen reuzenschildpadden. Eens te meer om de misdaad te bestrijden, maar dit keer zonder de door drugs geplaagde acteur Corey Feldman. Nog steeds pulp en een debiele actiefilm. Scenario van Todd W. Langen. Camerawerk van Shelly Johnson.

Mystery Date

1991 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1991. Mysterie van Jonathan Wacks. Met o.a. Ethan Hawke, Teri Polo, Brian McNamara, Fisher Stevens en BD Wong.

Op het romantische vlak is Tom McHugh (Hawke) onbeholpen. Hij tracht een meisje - Geena Matthews (Polo) te versieren in de stijl van oudere broer van het machotype, maar hij raakt betrokken bij een moord. Het lijkt op een wie-is-de-dader maar is eigenlijk niet meer dan een (zwarte) komedie met kluchtige situaties. Scenario van Parker Bennett en Terry Runté.

Bullseye

1991 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Michael Winner. Met o.a. Roger Moore, Michael Caine, Sally Kirkland, Deborah Barrymore en Mark Burns.

Caine en Moore vormen een schurken-duo, voortdurend in geldnood en doen zich voor als geleerden die een nieuwe wetenschappelijke formule hebben uitgevonden om energie te produceren. Caine is op dreef met een leuke Amerikaanse tongval maar regisseur Winner maakt van de nonsens-intrige een onprettige chaos. Barrymore is de dochter van Roger Moore. Leslie Bricusse een coryfee uit de Amerikaanse amusementswereld schreef mee aan het script. Let op verrassende gastoptredens van bekende sterren.

Teenage Mutant Ninja Turtles

1990 | Fantasy, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Fantasy van Steve Barron. Met o.a. Judith Hoag, Elias Koteas, Joch Pais, Michelan Sisti en Leif Tilden.

Deze plezierige speelfilm met echte acteurs en poppen afkomstig van Jim Henson's Creature Shop, haakt in op de succesvolle tv- tekenfilmserie MUTANT NINJA TURTLES en is onderhoudend voor jong en oud.

UHF

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Jay Levey. Met o.a. 'Weird Al' Yankovic, Victoria Jackson, Kevin McCarthy, Michael Richards en David Bowe.

Yankovic is een fantasierijke kerel die er niet in slaagt zijn baantjes langer dan 24 uur te houden. Dan wint een oom bij het pokerspel een onooglijk tv-station. In de overtuiging dat niemand in staat is Kanaal 62 nog slechter te maken dan het is, stelt de oom Yankovic aan als directeur. Maar Yankovic droomt van een wilde, wonderlijke, krankzinnige manier om het station in de lucht te houden. Vinnige, cynische satire op de commerciële tv, die vooral te lijden heeft onder de hoeveelheid gags die scenarioschrijvers Yankovic en Levey in het script stopten. Aan de ene kant gaat het over de bekende wantoestanden van tv die niets met kunst en alles met geld te maken heeft, en aan de andere kant zit de film vol parodieën op populaire films als RAMBO, GANDHI en INDIANA JONES. Door de bomen zie je het bos niet meer, en de film verliest alle geloofwaardigheid. David Lewis was fotograaf. In Europa uitgebracht als THE VIDIOT FROM U.H.F.

A Fish Called Wanda

1988 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1988. Komedie van Charles Crichton. Met o.a. John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin en Maria Aitken.

Twee Amerikaanse criminelen, de verleidelijke Wanda en de niet zo slimme, heetgebakerde Otto (­Curtis en Kline), zijn in Engeland voor een juwelenroof. Die loopt niet zoals verwacht. Sterke komedie met grappen die veelal betrekking hebben op de eeuwige strijd tussen Britten en Yanks. Kline kreeg een Oscar voor zijn rol, Palin is op dreef als stotterende dierenliefhebber en Curtis is erg geestig als berekenende verleidster die de stijve jurist Archie Leach (Cleese) het hoofd op hol brengt. Nauwelijk verouderd, nog steeds bijzonder geestig.

A Chorus of Disapproval

1988 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Romantisch drama van Michael Winner. Met o.a. Jeremy Irons, Anthony Hopkins, Jenny Seagrove, Prunella Scales en Sylvia Simms.

Schuchtere, vereenzaamde weduwnaar Irons wordt door zijn firma overgeplaatst naar een kleine badplaats. Om uit zijn isolement te komen doet hij auditie bij een plaatselijk amateurtoneelgezelschap, dat onder leiding staat van Hopkins. Tijdens de repetities ontstaan heel wat romances. Fijngevoelige dramatische komedie, bevolkt door kleurrijke personages. Het scenario van Alan Ayckbourn en Winner, naar een toneelstuk van eerstgenoemde, is een schitterende studie van een reeks totaal verschillende individuen, die in de loop van enkele weken repeteren naar elkaar toe groeien. Een onverwachte film in het œuvre van bloot-en-bloed-cineast Winner. De camera was in de kundige handen van Alan Jones.

Personal Services

1987 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Terry Jones. Met o.a. Julie Walters, Alec McCowen, Danny Schiller, Shirley Stelfox en Victoria Hardcastle.

Verhaal van David Leland (die ook MONA LISA van Neil Jordan schreef), gebaseerd op het leven van Cynthia Payne, waarin de schijnheilige, misleidende Britse houding tegenover seks aan de kaak wordt gesteld. Geestige regie van Jones (van Monty Python). Walters levert een schitterende prestatie als de beroemde bordeelhoudster. WISH YOU WERE HERE, Lelands regiedebuut, gaat over de jeugd van Payne.

Love with a Perfect Stranger

1986 | Romantiek

Verenigde Staten 1986. Romantiek van David Chuliffle en John Goldstone. Met o.a. Marilu Henner, Daniel Massey, Sky Dumont, Stephen Grief en Shirin Taylor.

Een jonge vrouw staat aan het hoofd van het bedrijf van haar overleden man. Op reis in Italië wordt ze lastig gevallen door de concurrent, maar gelukkig gered door een man, die meteen ook met haar wil trouwen. De Italiaanse locaties zijn mooi, maar verder is alles beneden peil.

Once Bitten

1985 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1985. Komedie van Howard Storm. Met o.a. Lauren Hutton, Jim Carrey, Karen Kopins, Cleavon Little en Thomas Ballatore.

Een onbeholpen komedie over een vampier (Hutton) die jacht maakt op een aantal tieners, omdat ze het bloed van maagdelijke jongens nodig heeft om haar jeugd te behouden. Een bloedeloze film. Scenario van David Hines, Jeffrey House en Jonathan Roberts.

She'll Be Wearing Pink Pyjamas

1984 | Komedie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1984. Komedie van John Goldschmidt. Met o.a. Julie Walters, Anthony Higgins, Jane Evers, Janet Henfrey en Paula Jacobs.

Een groep vrouwen van verschillende achtergrond gaat een overlevingscursus voor vrouwen volgen. Tijdens de energieke activiteiten ontwikkelt zich tussen hen een zusterlijke solidariteit. Een soms geestig en roerend samenspel, dat af en toe verstoord wordt doordat de aanwezigheid van Walters als ster ten koste gaat van de andere personages.

Oxford Blues

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Robert Boris. Met o.a. Rob Lowe, Ally Sheedy, Julian Sands, Amanda Pays en Michael Gough.

Weinig pretentieuze herverfilming van A YANK AT OXFORD (1938). De onbehouwen Lowe maakt de adellijke Pays het hof, terwijl hij aan zijn 'karakter' bouwt in het roeiteam. Het onderhoudende acteren maakt veel goed en doet het onsamenhangende scenario van de regisseur vergeten.

A Private Function

1984 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1984. Komedie van Malcolm Mowbray. Met o.a. Michael Palin, Maggie Smith, Liz Smith, Denholm Elliott en Richard Griffiths.

Koddige, zeer Britse komedie van Alan Bennett. Het speelt in Engeland vlak na WO II toen het voedsel nog op de bon was. Een gesmokkeld varken staat in het middelpunt van de belangstelling. Vaak grappig, maar ook cynisch en wreed. Smith is om te gillen als de op de maatschappelijke ladder opklimmende vrouw van de Jan Hennerige chiropodist Palin. Camerawerk van Tony Pierce-Roberts.

Monty Python's The Meaning of Life

1983 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1983. Komedie van Terry Jones en Terry Gilliam. Met o.a. Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle en Terry Jones.

De zin van het leven verklaard op typische Python-wijze die we al sinds 1969 kennen. Alleen is de toon inmiddels wat bozer geworden, wat cynischer; in retrospectief is wel te merken dat deze film de laatste samenwerking was tussen de leden van Monty Python. In The Meaning of Life buigt de groep zich over de hele levensspanne, vanaf het begin (met oa het liedje ‘Every Sperm is Sacred‘) tot en met de dood (met onder andere de bekende scène van de exploderende veelvraat). Leuk, maar toch net wat minder goed dan hun eerdere films, zoals Monty Python and the Holy Grail en The Life of Brian.