Jan Miner: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Mermaids

1990 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Richard Benjamin. Met o.a. Cher, Bob Hoskins, Winona Ryder, Michael Schoeffling en Christina Ricci.

De ongetrouwde Mrs. Flax heeft weer eens genoeg van de mannen in haar omgeving en verkast ­samen met haar tienerdochter Charlotte en de jongste spruit Kate naar hun zoveelste nieuwe woonplaats Eastport, Massachusetts. Daar staat al een nieuwe vlam klaar: de gezette winkelier Landsky die precies weet wat Mrs. Flax van node heeft. Onwaarschijnlijke komedie van ex-acteur Benjamin (zijn zevende speelfilm) herinnert aan de lieve en zoetsappige komedies van het midden van de jaren 60, en is vooral door het wulpse acteren van Cher en de aandoenlijke rol van Ryder het bekijken waard.

Willie and Phil

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Paul Mazurksy en Paul Mazursky. Met o.a. Michael Ontkean, Margot Kidder, Ray Sharkey, Jan Miner en Tom Brennan.

Een hartverwarmend, goed gezien, maar wel ondergewaardeerd nieuw opdissen van JULES AND JIM. Ontkean en Sharkey ontmoeten elkaar na vertoning van de klassieke Truffaut-film en worden direct goede vrienden. Er ontstaat dan een driehoeksverhouding met de vrije Kidder. Een droefgeestig verhaal over hoe verandering levens kan treffen en hoe kameraadschap tot in eeuwigheid blijft bestaan, en waarom mannen altijd de vragen moeten stellen, maar vrouwen de beslissingen nemen.

Lenny

1974 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1974. Biografie van Bob Fosse. Met o.a. Dustin Hoffman, Valerie Perrine, Jan Miner, Stanley Beck en Gary Morton.

Meesterlijke biografie van de tragische Amerikaanse stand-up comedian Lenny Bruce, subliem vertolkt door Hoffman. De film begint in 1951 wanneer Bruce zijn toekomstige echtgenote, Perrine, leert kennen, een strip-tease danseres. Op zijn verzoek stopt ze met zich publiekelijk uit te kleden en ze werken aan een eigen, gezamenlijk nummer. Al gauw wordt zijn talent algemeen erkend, waarna hij zijn one-man-show start, waarmee hij alle taboes doorbreekt. Door te veel stress raakt hij echter aan de drugs. Een film die een grote indruk bij de toeschouwer achterlaat. Het scenario van Julian Barry, naar zijn eigen toneelstuk, is bijzonder realistisch en de tragiek die Fosse in zijn regie legt maakt van Bruce een slachtoffer van zijn eigen genie. De zwartwit-fotografie van Bruce Surtees doet de film nog realistischer overkomen.