Paul Chihara: muziek.
Er zijn 32 films gevonden.

Strip Search

2004 | Drama

Verenigde Staten 2004. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Maggie Gyllenhaal, Tom Guiry, Austin Pendleton en Ken Leung.

Na de aanslagen op 11 september 2001 verkeerd Amerika in een toestand angst, onzekerheid en onrust. Discussies over de keuze tussen nationale veiligheid en persoonlijke vrijheid zijn aan de orde van de dag. Diverse verhalen worden belicht, waaronder die van een Amerikaanse vrouw in China en van een Arabier in New York.

Quicksand: No Escape

1992 | Thriller, Mysterie

Verenigde Staten 1992. Thriller van Michael Pressman. Met o.a. Donald Sutherland, Tim Matheson, Jay Acavone, Timothy Carhart en Felicity Huffman.

De jonge architect Matheson zit met problemen. Zijn partner betaalde smeergeld aan een commissaris om een stadsproject toegewezen te krijgen, maar een van diens agenten tracht van Matheson ook geld los te krijgen. Tijdens een handgemeen maakt deze een ongelukkige val. De volgende morgen blijkt het slachtoffer een kogel in het hoofd gekregen te hebben, terwijl hij beroofd werd. Dan stuit Matheson op Sutherland, een collega van de dode die hem wil afpersen. Maar Matheson bezit het gevraagde geld niet. Overbenadrukte film noir die door zijn ongeloofwaardigheid zichzelf devalueert. Matheson is een wat te gewillig slachtoffer, maar Sutherland is een knappe uitgekiende koelbloedige sadist. Zijn prestatie maakt de film beslist het bekijken waard. Peter Baloff en Dave Wollert schreven het scenario dat door Jacek Laskus vakkundig in beeld gebracht werd.

Baby Snatcher

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van Joyce Chopra. Met o.a. Veronica Hamel, Nancy McKeon, Michael Madsen, David Duchovny en Penny Fuller.

De 38-jarige Hamel, vrouw van luchtmachtkapitein Madsen, wil haar huwelijk redden via een eerste baby. Dat lukt niet helemaal, want zij verliest het kindje na vier maanden. Ontredderd ontvoert zij het kind van alleenstaande, werkende moeder McKeon, die zojuist haar derde kind heeft gekregen. De FBI stelt een onderzoek in en beschuldigt McKeon van moord op haar eigen kind. Er volgt een lang gevecht voor McKeon om haar onschuld te bewijzen, wat alleen kan door haar baby terug te vinden. Het verhaal van Susan Rhinehart zit goed in elkaar, maar struikelt over bepaalde details. Zo gaat Madsen `s ochtends vrolijk fluitend werken, terwijl zijn vrouw enkele (!) maanden zwanger is en hij vindt het normaal dat vrouwlief 's avonds bevallen is van een baby die er helemaal niet meer uitziet als een pasgeborene.

Pride and Extreme Prejudice

1990 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Italië 1990. Thriller van Ian Sharp. Met o.a. Brian Dennehy, Simon Cadell, Lisa Eichorn, Leonia Mellinger en Alan Howard.

Dennehy is een nietig radertje in de grote machine van de Westduitse contra-spionage, de Bundesnachrichtendienst. Hij is al jarenlang bevriend met een geheim agent van de Britse inlichtingendienst, Howard. Die besteedt regelmatig karweitjes aan Dennehy uit zonder toestemming van zijn superieuren, waarbij gebleken is dat de Duitser uiterst betrouwbaar is. Howard kan een grote vangst doen als de Russische generaal Storry hem zeer geheime militaire plannen aanbiedt; hij wil deze echter uitsluitend persoonlijk in de DDR overhandigen. Howard kan de DDR niet in; Dennehy wel - en die aanvaardt de job maar Howard weet niet dat Dennehy zojuist zijn vaste vriendin en haar minnaar heeft koud gemaakt. De gedeprimeerde agent wordt in de DDR door twee geheime diensten achterna gezeten. De afloop is voorspelbaar. Frederick Forsyth schreef deze film speciaal voor de tv. Door het verdwijnen van de Koude Oorlog is de glans eraf, en op weg een historische thriller te worden.

Penn & Teller Get Killed

1989 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1989. Komedie van Arthur Penn. Met o.a. Penn Jillette, Teller, Caitlin Clarke, David Patrick Kelly en Matthew Penn.

Een wonderlijke klucht, waarin de magiërs Penn & Teller hun kunsten en hun groteske humor kunnen laten zien. Zij spelen zichzelf, ze reizen van de ene voorstelling naar de andere en raken ondertussen hoe langer hoe meer verstrikt in een warnet van bedreigingen en practical jokes. Na een paar krankzinnige momenten begint het verhaal wel erg verward te worden en tegen het einde snapt niemand er meer iets van. Kleine rolletjes worden gespeeld door Jon Cryer, toneelschrijver Christopher Durang en collega-illusionist James Randi.

Just Another Secret

1989 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Lawrence Gordon Clark. Met o.a. Beau Bridges, Beatie Edney, Kenneth Cranham, Enn Reitel en Dermot Crowley.

Oost-Berlijn, rond 1985. Een speciale CIA-sectie is spoorloos verdwenen. Agent Bridges, opgegroeid in Berlijn, moet de mysterieuze zaak onderzoeken. Hij krijgt de mooie Britse agente Edney als partner. Ze ontdekken een plan van de KGB om Gorbatsjov bij diens bezoek aan Oost-Duitsland uit de weg te ruimen. Volgens Bridges moet er een verband bestaan tussen het bezoek van de Russische president en de verwijning van zijn collega's. Langdradig spionagedrama, waarin niemand te vertrouwen is. Bridges acteert als een standbeeld, en hij is nog een van de besten. Niet bepaald opwindend scenario van Murray Smith, naar een verhaal van Frederick Forsyth. Fotografie van Cristiano Pogany. Door de snelle politieke veranderingen was de film al achterhaald toen hij uitkwam.

Shooter

1988 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Oorlogsfilm van Gary Nelson. Met o.a. Jeffrey Nordling, Alan Ruck, Noble Willingham, Carol Huston en Rosalind Chao.

Nordling is persfotograaf tijdens de oorlog in Vietnam. Hij neemt deel aan de actie, loopt even veel gevaar als de soldaten, maar is gewapend met een fotocamera in plaats van een geweer. Zijn foto's tonen een realiteit waarvoor veel mensen zich willen afsluiten, maar de foto's liegen niet. Buitengewoon boeiende kijk op het leven van een oorlogsfotograaf middenin het oorlogsgeweld. Een film met een flinke impact, ondanks de vele dialogen in het scenario van Stephen Kline en David Hume Kennerly. Het script is overigens gebaseerd op het boek van de laatste, die zelf oorlogscorrespondent was en voor zijn werk bekroond werd met de Pulitzer-prijs. Camerawerk van Gayne Rescher. Bedoeld als pilot voor een serie, die echter nooit tot stand gekomen is.

Noble House

1988 | Historische film

Verenigde Staten 1988. Historische film van Gary Nelson. Met o.a. Pierce Brosnan, Deborah Raffin, Ben Masters, John Rhys-Davies en Julia Nickson.

Waar TAI-PAN ophield (en de mist inging door de gigantische inkortingen op de montagetafel van 8 uur film naar 2 uur) gaat deze miniserie naar het gelijknamige boek van James Clavell verder over de voor- en tegenspoed van een gigantische handelsonderneming in Hongkong, zijn bazen, employ[KA1]ees, zijn concurrenten, de gangsters, de politici, de partijbonzen uit de Volksrepubliek en de mooie vrouwen. Het is de tijd van Mao na WO II, de oorlog in Indo-China, de Vietnamoorlog en er valt heel wat te verdienen, te verliezen, te bedriegen, te veroveren, te beleven en te bekijken. Kleurrijk met gedenkwaardige sc[KA2]enes (de brand op het drijvende restaurant), overdadig en dynamisch. Goed vermaak, niet pretentieus. Wordt in vier delen vertoond. Het scenario is van Eric Bercovici. Het camerawerk is van Christiano Pogany.

Killer Instinct

1988 | Thriller

Verenigde Staten 1988. Thriller van Waris Hussein. Met o.a. Melissa Gilbert, Woody Harrelson, Kevin Conroy, Lane Smith en Fernando Lopez.

Op een dag valt de jonge Lopez om onduidelijke redenen zijn neef aan en slaat het hele huis kort en klein. Hij wordt opgesloten en komt onder de hoede van psychiater Gilbert. Maar de jongen blijft agressief tegen iedereen en Gilbert kan geen contact met hem krijgen. Wanneer hij ook nog iemand gijzelt, wordt Gilberts betrokkenheid zwaar op de proef gesteld. Spannende psychologische thriller met goede karaktertekening van een jongen die plotseling in een diepe crisis terechtkomt. Het scenario van Conrad Bromberg zit uitstekend in elkaar, al valt het einde wat tegen. Robert Steadman hanteerde de camera. Geproduceerd door Stuart Millar en van muziek voorzien door Paul Chihara.

Crossing Delancey

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Joan Micklin Silver. Met o.a. Amy Irving, Reizl Bozyk, Peter Riegert, Jeroen Krabbé en Sylvia Miles.

Een bijzonder warme, plezierige film over een actueel onderwerp: hoe komt de goed-uitziende, intelligente, succesvolle, ongetrouwde vrouw van in de dertig aan de man. Irving moet kiezen tussen pulpschrijver Krabbé en kruidenier Riegert. Niet erg subtiel, soms sentimenteel, maar altijd leuk en onderhoudend. Susan Sandler schreef het script, naar haar eigen toneelsucces. Effectief in beeld gebracht door de Nederlandse cameraman Theo van de Sande.

We Are the Children

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Robert M. Young en Robert Young. Met o.a. Ted Danson, Ally Sheedy, Judith Ivey, Zia Mohyeddin en John Okumu.

Keats, een jonge arts, gaat in de Derde Wereld werken. Als ze bij een missiepost in Ethiopi[KA3]e aankomt, breekt daar juist een hongersnood uit.Een sterke tv-film met als enig minpuntje dat er ook nog een liefdesgeschiedenis ingestopt is, van de dokter met een fotograaf (Danson). Opgenomen in Kenia.

The Killing Time

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Rick King. Met o.a. Beau Bridges, Kiefer Sutherland, Camelia Kath, Wayne Rogers en Joe Don Baker.

Als deputy-sheriff Sutherland zich meldt in een kleine stad in Californië bij zijn nieuwe bazen sheriff Baker en deputy Bridges, bekijken deze hem niet zo precies. Vooral Bridges, die een verhouding heeft met de getrouwde Kath heeft daar zijn redenen voor, want hij wil Kath's echtgenoot Rogers koud maken en dit Sutherland in de schoenen schuiven. Als ze Rogers gaan doden, blijkt hij al vermoord te zijn en wat zij niet wisten, is dat Sutherland de identiteit had aangenomen van de werkelijke deputy, die hij had omgelegd. Kronkelige, trage thriller met spelers van naam. Het scenario is van Don Bohlinger, James Nathan en Bruce Franklin Singer. Paul H. Goldsmith schoot de plaatjes.

Baby Girl Scott

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van John Korty. Met o.a. John Lithgow, Mary Beth Hurt, Linda Kelsey, Ronny Cox en Mimi Kennedy.

Een vrouw bevalt drie maanden te vroeg van haar baby, die daardoor nauwelijks levensvatbaar is. De echtgenoot tekent, gehaast en niets vermoedend, enige papieren die de artsen een vrijbrief geven voor iedere medische behandeling en de ouders het beslissingsrecht ontnemen. De kosten rijzen torenhoog, evenals de geestelijke druk, veroorzaakt door het feit dat ze niet zelf uit kunnen maken wat het beste is voor hun kind. Sterk spel van Lithgow en Hurt in deze tv-film die de ethische vraag opwerpt hoe ver artsen mogen gaan in een dergelijk geval.

When the Bough Breaks

1986 | Thriller

Verenigde Staten 1986. Thriller van Waris Hussein. Met o.a. Ted Danson, Richard Masur, Kim Miyori, James Noble en Rachel Ticotin.

Kinderpsycholoog Delaware (Danson) wordt tegen zijn zin door zijn vriend, Sturgis overgehaald een meisje te onderzoeken dat getuige was van een dubbele moord. Hij raakt steeds meer betrokken in de complexe zaak en gaat er mee door, ook nadat het onderzoek is stopgezet. Redelijk spannend, maar met een onwaarschijnlijke ontknoping.

The Morning After

1986 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1986. Thriller van Sidney Lumet. Met o.a. Jane Fonda, Jeff Bridges, Raul Julia, Diane Salinger en Richard Foronjy.

Na wat? Daar gaat het om in The morning after. Actrice op retour Alex (Fonda) wordt wakker naast een dode man. Ze was, zoals vaker, dronken. Maar verder? 'He had a heart attack?' vraagt haar vervreemde echtgenoot Jackie (Julia) over de telefoon. 'Yeah,' zegt Alex, 'from a knife in the chest.' Heeft Alex het gedaan in een vlaag van verstandsverbijstering, of haar gladde echtgenoot, of de begrijpende Turner (Bridges) die ze toevallig tegenkomt en die haar wil helpen? The morning after had, de plot welbeschouwd, gemakkelijk standaard of zelfs B kunnen worden. Maar Fonda's verbijsterend oprechte optreden - genomineerd met een Oscar - voorkomt dat. Daarnaast speelt Bridges als geen ander losjes een 'too good to be true'-type, wat hem verdacht maakt en de film meer diepgang geeft. De spanning wordt gecompleteerd door eng duistere beelden binnenshuis, eng lichte open plekken buiten en schrille muziek die voortdurend op het verkeerde been zet.

The Last Days of Frank and Jesse James

1986 | Western

Verenigde Staten 1986. Western van William A. Graham. Met o.a. Johnny Cash, Kris Kristofferson, Willie Nelson, Ed Bruce en David Allan Coe.

De laatste avonturen van de beruchte broers en outlaws, die voor de wet gewone misdadigers waren, maar voor het volk het status van held hadden verkregen. Frank (Cash) en Jesse James (Kristofferson) sluiten vriendschap met Bob Ford (Darrell Wilks). Zij beseffen niet dat ze hiermee de man binnen halen die hen zal verraden. Het lijkt meer op een gezellig onderonsje van enkele supersterren die besloten hebben een lekkere, ouderwetse western in elkaar te steken. Carter, de echte vrouw van Cash, speelt zijn moeder en Nelson schittert als de uitbundige Generaal Shelby. Veel historische nauwkeurigheid hoef je niet te zoeken achter dit scenario van William Stratton, dat van Jesse James een ware held maakt, maar leuk is het wel. Fotografie van Tony Imi.

Resting Place

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van John Korty. Met o.a. John Lithgow, Richard Bradford, Morgan Freeman, G.D. Spradlin en Frances Sternhagen.

Regisseur Korty is een televisiefilmveteraan met een specialisatie in sentimentele 'waargebeurde verhalen', maar Resting place is een aardige uitzondering, al is het maar om de prima cast. De plot doet opvallend veel denken aan dat van de latere blockbuster Courage under Fire: anno 1972 komt een zwarte officier op mysterieuze wijze om in Vietnam, waarna zijn lichaam wordt teruggestuurd naar zijn Amerikaanse geboortedorp. Terwijl de omstandigheden rond zijn dood worden onderzocht, ontstaat in het dorp een strijd om de vraag of de overledene nu wel of niet als held op het 'witte' kerkhof moet worden begraven.

A Deadly Business

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van John Korty. Met o.a. Alan Arkin, Armand Assante, Michael Learned, Jon Polito en George Morfogen.

Een waar gebeurd verhaal over vroegere oplichter Harold Kaufman die lucht krijgt van illegale stortingen van chemicaliën in New Jersey en bij de regering aan de bel trekt. Weer zo'n schitterende rol van Arkin, als de beminnelijke kassier van vuilniskoning Assante. Indringend script van Al Ramrus.

A Case of Deadly Force

1986 | Thriller

Verenigde Staten 1986. Thriller van Michael Miller. Met o.a. Richard Crenna, John Shea, Lorraine Toussaint, Frank McCarthy en Tom Isbell.

Een zwarte chauffeur wordt door twee politiemannen neergeschoten in Boston. Hij weigerde op hun bevel te stoppen, terwijl ze de verdenking hadden dat de wagen werd gebruikt bij een overval. De zaak wordt geseponeerd, tot ongenoegen van advocaat Crenna, die de onschuld van het slachtoffer wil bewijzen. Boeiend docudrama, gebaseerd op een waar gebeurd feit, dat destijds heel wat opzien baarde. Lawrence O'Donnell Jr., zoon van de advocaat uit de film, legde het vast in de roman Deadly Force, dat door Dennis Nemec in scriptvorm gegoten werd. Goed vertolkt door de hele cast, met een sublieme Crenna aan het hoofd. Kees van Oostrum legde het vast op film en Paul Chihara zorgde voor de muzikale omlijsting.

Right to Kill?

1985 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1985. Thriller van John Erman. Met o.a. Frederic Forrest, Christopher Collet, Karmin Murcelo, Justine Bateman en Ann Wedgeworth.

Naar buiten toe vormen ze een voorbeeldig gezin: niemand die vermoedt dat vader Forrest zijn vrouw, zoon en dochter terroriseert en mishandelt. Deze tirannie neemt psychopatische vormen aan, en uit angst dat zijn vader op een dag zijn zus of moeder zal doodslaan, vermoordt de zoon hem. Het gerecht staat voor een dilemma: had de jongen het recht zijn vader te doden? Aangrijpend drama, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Forrest is demonisch genoeg om de daad van de jongen te rechtvaardigen. Het scenario van Joyce Eliason legt de nadruk op de hulpeloosheid van jongeren die door hun ouders worden mishandeld. Zij worden niet geholpen door het gerecht, maar wanneer ze zelf handelen zijn ze moordenaars. Goede fotografie van Gayne Rescher.

Noon Wine

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Michael Fields. Met o.a. Fred Ward, Lise Hilboldt, Stellan Skarsgård, Pat Hingle en Enrique Brown.

Zuid-Texas 1896. Boer Ward zit tot over zijn oren in het werk en wanneer een vreemdeling zich aanmeldt neemt hij deze onmiddellijk als hulp in dienst. Wie is die Zweed (Skarsgard) en waarom bevindt hij zich zo ver van huis? Maar wie moppert er nu als hij zijn werk doet? De man wordt onmisbaar. Negen jaar later verschijnt Hingle die beweert de Zweed te herkennen als een man die destijds uit een krankzinnigengesticht ontsnapte. Dan breekt de hel los. Toneelmatig, maar uiterst boeiend portret van individualisten die niet kunnen verdragen dat buitenstaanders zich met hun leven bemoeien. Prachtig spel van de hoofdrolspelers. Fields baseerde zijn scenario op een verhaal van Katherine Anne Porter. Schitterend gefotografeerd door Juan Ruiz- Anchia. Uitvoerende producenten zijn James Ivory en Ismael Merchant.

Victims for Victims: The Theresa Saldana Story

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Karen Arthur. Met o.a. Theresa Saldana, Adrian Zmed, Lelia Goldoni, Lawrence Pressman en Linda Carlson.

Saldana heeft een casting-bureau in Hollywood, waar ze tevens toneellessen geeft. Op een dag belt een man, die zich voorstelt als de assistent van Martin Scorsese. Aanvankelijk is Saldana buiten zichzelf van vreugde, maar al vlug beseft ze dat ze het slachtoffer is van een maniak. Ze verbergt zich en roept de hulp in van de politie, die echter niets kan doen zolang er niets is gebeurd. Dan staat ze op een ochtend ineens oog in oog met haar aanrander. Saldana speelt zelf de hoofdrol in deze reconstructie van de zinloze gewelddaad die haar op 15 maart 1982 haast het leven kostte. Naderhand zou ze de zelfhulpgroep 'Victims for Victims' oprichten. Het scenario van Arthur Heinemann is eerder een noodkreet dan een op sensatie belust verhaal. Een aangrijpende film, verzorgd in beeld gebracht door Jan Kiesser.

Impulse

1984 | Misdaad

Verenigde Staten 1984. Misdaad van Graham Baker. Met o.a. Tim Matheson, Meg Tilly, Hume Cronyn, John Karlen en Bill Paxton.

Na een zelfmoordpoging van haar moeder is de jonge danseres Tilly erg depressief. Om haar te helpen neemt haar vriend Matheson haar mee naar haar geboortedorp. De inwoners gedragen zich uiterst vreemd. De kleinste aanleiding is voldoende om de brave burgers te veranderen in moorddadige monsters. Trage, ambitieuze SF-rampenfilm, die grote gelijkenis vertoont met Romero's THE CRAZIES maar veel minder impact heeft. De film zit vol nutteloze momenten, zodat hij gauw gaat vervelen. Bart Davis en Don Carlos Dunaway schreven het script, waarvan de ontknoping eerder komt als een bevrijding dan als een verrassing. Thomas Del Ruth bemande de camera en Paul Chihara zorgde voor de muziek.

Crackers

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Louis Malle. Met o.a. Donald Sutherland, Jack Warden, Sean Penn, Wallace Shawn en Trinidad Silva.

Een vijftal vrienden besluit in te breken bij een pandjesbaas op het ogenblik dat deze bij zijn moeder op bezoek is. Alles loopt in het honderd en op het moment dat ze eindelijk de brandkast open hebben, staat de man met de politie op de stoep. Maar er ligt nog iemand op de loer. Geforceerde, naar het hedendaagse San Francisco overgeplaatste remake van Mario Monicelli's I SOLITI IGNOTI, met een scenario van Monicelli, Suso Cecchi D'Amico, Agenore Incrocci en Furio Scarpelli. De film is met zorg gemaakt maar mist toch de vaart, geestigheid en vormgeving van het origineel. Zelfs Malles Europese aanpak, met kritiek op typisch Amerikaanse onhebbelijkheden, kan de film niet boven de middelmaat uit hijsen. Fotografie van Laszlo Kovacs.

The Survivors

1983 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1983. Komedie van Michael Ritchie. Met o.a. Walter Matthau, Robin Williams, Jerry Reed, James Wainwright en Annie McEnroe.

Twee wanhopige mannen verliezen hun baan en komen erachter dat ze allebei het slachtoffer zijn van dezelfde dader waardoor hun levens met elkaar verstrengeld raken. De een (Williams) bewapent zich tot op de tanden en de ander (Matthau) vindt in een eveneens werkloze boef Reed een kameraad waarmee hij het nodige beleeft. De film is een combinatie van zwarte komedie en sociale satire. De sympathieke hoofdrolspelers doen ontzettend hun best, maar het script van Michael Leeson rammelt aan alle kanten. Gedraaid in Panavision.

The Haunting Passion

1983 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1983. Thriller van John Korty. Met o.a. Jane Seymour, Gerald McRaney, Millie Perkins, Ruth Nelson en Paul Rossilli.

McRaney wordt vanwege zijn leeftijd ontslagen als honkbalspeler. Samen met zijn vrouw Seymour trekt hij zich terug in een prachtig landhuis op de rotsen aan de kust. Ze zijn dol op dit huis, maar Seymour merkt dat er vreemde dingen gebeuren. Niemand gelooft haar, zelfs niet als ze wordt aangerand door een inbreker, die vervolgens met grote kracht van de rotsen gesmeten wordt. De geest in het huis wordt hoe langer hoe sterker en lijkt zich alleen met haar te bemoeien. Goed gemaakte en uitstekend vertolkte, maar routineuze spookfilm met een voorspelbaar einde. Het scenario van Douglas Schwartz en Michael Berk is een aaneenschakeling van bekende clichés maar bezit wel een macabere sfeer. Mooie fotografie van Hiro Narita.

Jane Doe

1983 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1983. Thriller van Ivan Nagy. Met o.a. Karen Valentine, William Devane, Eva Marie Saint, David Huffman en Stephen Miller.

Een boeiende, spannende thriller over een vrouw die aan geheugenverlies lijdt, die levend begraven wordt aangetroffen en belaagd wordt door een stalker, die haar uit de weg wil ruimen.

The Legend of Walks Far Woman

1982 | Western, Historische film

Verenigde Staten 1982. Western van Mel Damski. Met o.a. Raquel Welch, Bradford Dillman, George Clutesi, Nick Mancuso en Eloy Phil Casados.

Welch maakte haar tv-debuut als een Indiaanse, die de laatste grote strijd tegen de blanken van haar stam meemaakt. Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw. Evan Hunter bewerkte Colin Stuart`s verhaal voor Welch, die het in 1979 als persoonlijk project verfilmde, maar het bleef drie jaar liggen. De film werd met 25m ingekort, waardoor het einde (met Raquel als een 102-jarige) onbegrijpelijk is geworden.

Prince of the City

1981 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1981. Thriller van Sidney Lumet. Met o.a. Treat Williams, Jerry Orbach, Richard Foronjy, Don Billett en Kenny Marino.

Emotioneel krachtig verhaal (dat helaas waar is) over een Newyorkse agent in een speciaal onderzoeksteam die de corruptie binnen de afdeling aan de kaak stelt en zelf eerder slachtoffer dan held wordt. Opvallende rollen van Williams, Orbach (als collega-agent) en wezelachtige aanklager Tolkan. De extreme lengte van de film echter doet afbreuk aan de doeltreffendheid. Te veel details, onnodig om dit verhaal te vertellen. Scenario van Lumet en Jay Presson Allen naar de roman van Robert Daley. Camerawerk van Andrzej Bartkowiak.

The Bad News Bears Go To Japan

1978 | Komedie, Sportfilm, Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Japan 1978. Komedie van John Berry. Met o.a. Tony Curtis, Jackie Earle Haley, Tomisaburo Wakayama, George Wyner en Lonny Chapman.

Gokker Curtis zit diep in de nesten. Hij heeft twaalf ambachten en dertien ongelukken gehad en hij zit nu op zwart zaad. Zijn onaangename ex-vrouw eist de alimentatie op en de telefoonrekening moeten worden betaald. Hij weet zich geen raad. Hij ziet op de tv een interview met de jonge spelers van de honkbalploeg Bad News Bears, die naar Japan moeten om het nationale kampioensteam te verslaan. Na enkele telefoontjes is Curtis is ploegmanager. Dit buitengewoon onnozele derde en laatste deel van de filmreeks is een verschrikkelijk dieptepunt. Voorspelbaar van de allereerste minuut tot de allerlaatste seconde en volledig humorloos wat voor een komedie absoluut fataal is. Bill Lancaster's scenario werd 'door' de computer geschreven en zo kon hij geen enkele cliché missen.

Sweet Revenge

1977 | Komedie, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1977. Komedie van Jerry Schatzberg. Met o.a. Stockard Channing, Sam Waterston, Franklin Ajaye en Richard Doughty.

Advocaat Waterston wordt verliefd op autodievegge Channing in dit misbaksel dat oorspronkelijk heette: DANDY, THE ALL-AMERICAN GIRL.

Death Race 2000

1975 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Sciencefiction van Paul Bartel. Met o.a. David Carradine, Simone Griffith, Sylvester Stallone, Louisa Moritz en Mary Woronov.

De moraal in de 21e-eeuwse samenleving is ver te zoeken. Zeer populair is de Transcontinental Death Race waarbij het doodrijden van mensen belangrijker is dan als eerste over de streep komen. Jonge, vruchtbare vrouwen zijn het meeste waard, oude mensen minder. Held van het gebeuren is Carradine die dit jaar echter een grote concurrent heeft in Stallone. Dit bloedig en dramatisch gegeven werd uitgewerkt met een flinke dosis (zwarte) humor. Bartel neemt bewust afstand van de realiteit door zijn overdreven karaktertekening en de pastelkleuren die doen denken aan stripverhalen. Typische Roger Corman-productie met veel actie, geweld en seks. Scenario is van Robert Thom en Charles B. Griffith. Tak Fujimoto hanteerde de camera. Vervolg: DEATHSPORT.