Peter Bouckaert: productie.
Er zijn 10 films en 3 series gevonden.

Red Light

2020 | Drama

Nederland​/​​België 2020. Drama van Carice van Houten en Halina Reijn. Met o.a. Carice van Houten, Maaike Neuville, Halina Reijn, Geert Van Rampelberg en Koen De Bouw.

Dramaserie over drie vrouwen die zichzelf verliezen en elkaar vinden in de wereld van prostitutie en mensenhandel.

Grenslanders

2019 | Misdaad, Drama, Thriller

Nederland​/​​België 2019. Misdaad van Met o.a. Jasmine Sendar, Koen De Bouw, Wim Willaert, Nico de Vries en Monic Hendrickx.

Politierechercheur Tara Dessel (Jasmine Sendar) wordt van Rotterdam overgeplaatst naar een klein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen. Ze krijgt te maken met een cultuurschok en stugge nieuwe collega’s, en valt bovendien meteen in twee ingewikkelde en gevaarlijke politiezaken.

De twaalf

2019 | Drama

België 2019. Drama van Sanne Nuyens en Bert Van Dael. Met o.a. Maaike Cafmeyer, Johan Heldenbergh, Josse De Pauw, Lynn Van Royen en Maaike Neuville.

De rechtszaak die in De twaalf centraal staat is die van schooldirecteur Frie Palmers, die ervan wordt beschuldigd jaren eerder haar dochter en haar beste vriendin vermoord te hebben. Gedurende tien afleveringen worden de verschillende juryleden gevolgd.

Niet schieten

2018 | Drama

België 2018. Drama van Stijn Coninx. Met o.a. Jan Decleir, Viviane de Muynck, Jonas van Geel, Mo Bakker en Kes Bakker.

In de jaren tachtig pleegde de Bende van Nijvel een aantal schokkende overvallen op Belgische supermarkten. In het onderzoek naar de zaak lieten politie en justitie grote steken vallen. David Van de Steen, wiens ouders en zusje bij een overval omkwamen, schreef er een boek over, dat door Stijn Coninx (Daens, Marina) werd bewerkt tot dit in België erg succesvolle drama. De onthutsende geschiedenis wordt conventioneel maar met voelbare woede verteld vanuit het perspectief van grootvader Albert (een uitstekende Decleir), die de jonge David in huis neemt en zich vastbijt in de zaak.

The Land of the Enlightened

2016 | Documentaire

België​/​​Ierland​/​​Nederland​/​​Duitsland​/​​Afghanistan 2016. Documentaire van Pieter-Jan De Pue.

De Vlaamse fotograaf/filmer Pieter-Jan De Pue koppelt beelden van vertrekkende Amerikaanse soldaten en kinderen die explosieven verzamelen in een oude Sovjet-mijn aan een Afghaanse vertelling over het eeuwigdurende ongeluk van het Afghaanse volk. De verhaallijn is wat aan de magere kant om de oogstrelende 16mm-beelden, verzameld over een periode van zeven jaar, tot een overtuigende eenheid te smeden. Het resultaat is een ietwat naar mooifilmerij neigende verhandeling over het door oorlog bepaalde leven van kinderen in Afghanistan. Bekroond op het prestigieuze Sundance filmfestival.

Everybody Happy

2016 | Drama

België 2016. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Rik Verheye en Veerle Malschaert.

'Everybody happy?' is de opgetogen vraag van stand-up comedian Ralph Hartman aan zijn publiek. Maar Ralph (komiek Peter Van den Begin) is de sad clown, een gedeprimeerde paljas omringd door fopperij. Regisseur en ervaringsdeskundige Nic Balthazar, de man van de ergerlijk vrolijke Filmfan-inleidinkjes, schreef zelf het draaiboek en leunde daarbij zwaar op het vijfde seizoen van Louie C.K.'s komedieserie Louie (2015). Het schrijven van de grappen deden de acteurs zelf, met wisselend succes. Leuk voor film- en theateringewijden, voor fans van de makers, en wellicht voor liefhebbers van onbedoelde schutterigheid.

Achter de wolken

2016 | Drama

België 2016. Drama van Cecilia Verheyden. Met o.a. Chris Lomme, Jo De Meyere, Charlotte De Bruyne, Katelijne Verbeke en Lucas Van den Eynde.

Kan een eerste liefde net zo intens zijn als een laatste liefde? Dat is ongeveer de slagzin voor de opgeruimde tragikomedie Achter de wolken. Chris Lomme (1938) speelt de weduwe die na een lang – en ongelukkig? - huwelijk haar jeugdliefde tegen het willige lijf loopt. Acteur Jo De Meyere (1939) geeft gedegen tegenspel, net als een verzameling acteurs die het verleden van de twee verbeelden. Al met al een niet te versmaden klucht, gebaseerd op het drukbezochte toneelstuk van Michael de Cock.

Het vonnis

2013 | Drama

België 2013. Drama van Jan Verheyen. Met o.a. Koen De Bouw, Veerle Baetens, Johan Leysen en Hendrik Aerts.

Als de moordenaar van zijn vrouw na een procedurefout wordt vrijgesproken, neemt Luc Segers (De Bouw) het recht in eigen hand. Hij schiet de dader dood en laat het op een rechtszaak aankomen, omdat hij vindt dat hij de morele plicht heeft in te grijpen als de rechtsstaat het laat afweten. Vlaamse films doen het in de regel slecht in Nederland, maar deze film verdient een beter lot. De regie is strak, het acteren van de in Nederland nauwelijks bekende acteurs, met hoofdrolspeler Koen De Bouw voorop, is uitstekend, en zeker de eerste helft is adembenemend spannend.

Marina

2013 | Biografie, Drama, Mysterie

België 2013. Biografie van Stijn Coninx. Met o.a. Matteo Simoni, Cristiaan Campagna, Luigi Lo Cascio en Donatella Finocchiaro.

Biografische film over de Italiaans-Belgische zanger Rocco Granata, die als tienjarige het arme Calabrië verruilde voor Belgisch Limburg. Regisseur Coninx (Daens) richt zich wijselijk op een korte periode uit zijn leven - van Rocco's tienerjaren tot zijn grote doorbraak eind jaren vijftig - waarbij het vooral draait om de moeizame relatie met zijn in de mijnen zwoegende vader. Verrassen doet de film zelden, maar dankzij de immer stralende Simoni als Rocco en het fraaie tijdsbeeld verveelt Marina geen moment.

Tot altijd

2012 | Drama

België 2012. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Koen De Graeve, Geert Van Rampelberg, Lotte Pinoy, Eva van der Gucht en Iwein Segers.

Verfilming van de strijd die de Vlaamse politicus en MS-patiënt Mario Verstraete voerde voor het recht op euthanasie, dat in België in 2002 wettelijk werd geregeld. Verstraete was vervolgens op veertigjarige leeftijd de eerste die van dat recht gebruik maakte. Net als in de Nederlandse euthanasiefilm Simon speelt morbide humor een belangrijke rol in Tot altijd. Jammer genoeg wil regisseur/scenarist Balthazar te veel kwijt in zijn film: over vriendschap, liefde, de ziekte en euthanasie. Dat gaat ten koste van de diepgang van de personages.

Swooni

2011 | Drama

België 2011. Drama van Kaat Beels. Met o.a. Sara de Roo, Geert Van Rampelberg, Viviane de Muynck, Natali Broods en Issaka Sawadogo.

6 personages. 24 uur. Een hotel middenin een hittegolf. Anna en Hendrik hebben alles: een leuke zoon, een goede baan, een mooi huis... Het huwelijksfeest van Anna's zus doet hen echter nadenken over de keuzes die ze gemaakt hebben. Hendrik is gelukkig met wat hij heeft. Maar Anna vraagt zich af of er niet meer moet zijn. Vooral als haar minnaar plotseling in het hotel opduikt en haar vraagt om met hem een nieuw leven te beginnen... Violette wil zich voor ze sterft verzoenen met haar dochter Vicky, die als kamermeisje in het hotel werkt. Maar Vicky lijkt niet zo snel geneigd om het conflict bij te leggen. Ze ontfermt zich over Joyeux, een kleine Afrikaanse vluchteling die zich in het hotel verschuilt voor de politie. Ze laat Violette in de waan dat de jongen haar eigen kind is. Bij haar zal de jongen het immers veel beter hebben dan in z'n land van herkomst... Als Amadou, Joyeux' vader, in het hotel opduikt op zoek naar z'n zoon, raakt het lot van elk van deze personages onlosmakelijk met dat van de anderen verbonden. Tot de regen de hitte breekt en voor verlossing zorgt...

Dossier K.

2009 | Actiefilm, Komedie, Drama, Thriller

België 2009. Actiefilm van Jan Verheyen. Met o.a. Koen De Bouw, Werner De Smedt, Blerim Destani, Filip Peeters en Hilde De Baerdemaeker.

West-Europeaan, hoed u voor Middeleeuwse barbarentradities uit importculturen. Commissaris Vincke (De Bouw) en zijn ploeg zien zich, na een moord binnen het Antwerpse Albanië-maffiamilieu, geconfronteerd met wapenhandel, clanvetes en bloedwraak. Ook van justitiezijde zijn er krachten in het spel. Na De zaak Alzheimer (2003) is deze tweede Jef Geeraerts-romanadaptatie door scenaristen Erik Van Looy en Carl Joos een nog donkerder thriller van allure. Genrecinefiel Verheyen, ooit als 'Max Rockatansky' recensent voor Vlaams filmblad The Movie, heeft een neus voor tempo, sfeer en stijl. Pyreneeëngehucht Espinavell deed decordienst als Balkandorp.

Ben X

2007 | Drama

België​/​​Nederland 2007. Drama van Nic Balthazar. Met o.a. Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen en Titus De Voogdt.

Online is hij een fiere held, die op level 80 van de adventure game Archlord vijanden en monsters aan mootjes hakt. In de echte wereld is Ben niks: Ben X voelt zich een minkukel, hij durft nauwelijks de straat op en wordt gepest door zijn klasgenoten. Want Ben is autistisch. De goede bedoelingen in deze debuutfilm van recensent en tv-presentator Nic Balthazar druipen er vaak vanaf, maar de spectaculaire vorm maakt veel goed: film en game, droom en werkelijkheid, gaan naadloos in elkaar over.