Norman Z. McLeod: regie en cast.
Er zijn 33 films gevonden.

Alias Jesse James

1959 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1959. Western van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bob Hope, Rhonda Fleming, Wendell Corey, Jim Davis en Gloria Talbott.

Eén van Hope's leukste films waarin hij als verzekeringsagent in het westen van Amerika werkt en wordt aangezien voor Jesse James. Fleming is een lieftallige western-schone; samen zingen ze een grappig liedje. Tijdens het hoogtepunt van de film verschijnen vele gastspelers.

Public Pigeon No. One

1957 | Komedie

Verenigde Staten 1957. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Red Skelton, Vivian Blaine, Janet Blair, Allyn Joslyn en Jay C. Flippen.

Oppervlakkige Skelton-humor over het bij toeval oprollen van 'n bende. Typische slapstick.

Casanova's Big Night

1954 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bob Hope, Joan Fontaine, Audrey Dalton, Basil Rathbone en Raymond Burr.

Kleermaker Pippo Popolino wordt door de hertogin van Genua ingehuurd om de betrouwbaarheid van haar aanstaande schoondochter Elena op de proef te stellen. De hertogin stelt hem een grote beloning in het vooruitzicht, mits hij zijn taak goed weet te volbrengen. Pippo houdt zijn dekmantel als Casanova geheim totdat hij ziet dat het verloofde paar echt verliefd is. Maar de slechte doge van Venetië ontdekt het bedrog en gebruikt de Casanova-dekmantel voor zijn eigen plannetjes. Pippo moet alle zeilen bijzetten om Elena te kunnen beschermen

Never Wave at a WAC

1952 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1952. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Rosalind Russell, Marie Wilson, Paul Douglas, Arleen Whelan en Hilary Brooke.

Deze farce is een uitgebouwde versie van een oorspronkelijk tv-spel over een dame van stand (Russell) die dienst neemt in het WAC (Women's Army Corps) en zich daar gedwongen ziet om hard aan te pakken; Wilson als haar domme slapie is kostelijk.

My Favorite Spy

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bob Hope, Hedy Lamarr, Francis L. Sullivan, John Archer en Iris Adrian.

Bob lijkt sprekend op een vermoorde spion, een toevalligheid die hem in het web van een internationale intrige doet belanden. Gein met veel vaart; de betoverende Hedy staat Bob op alle fronten terzijde.

Let's Dance

1950 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Betty Hutton, Fred Astaire, Roland Young, Ruth Warrick en Shepperd Strudwick.

Een handig in elkaar gezet gegeven, met pogingen van Hutton om haar zoon terug te winnen van zijn schoonouders uit Back Bay. Het dansen van Astaire is zoals altijd een hoogtepunt.

The Paleface

1948 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1948. Western van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bob Hope, Jane Russell, Robert Armstrong, Iris Adrian en Robert Watson.

Calamity Jane (Russell) gaat undercover om te proberen een bende desperado`s uit te schakelen. Om compleet onverdacht te lijken, trouwt ze met Hope, een onhandige, schuchtere tandarts. En dan beginnen de moeilijkheden pas goed. Knappe parodie op de western, waarin de clich[KA1]es als een pluspunt verwerkt werden. Russell en Hope vullen elkaar wonderlijk genoeg uitstekend aan. Frank Tashlin en Edmund Hartman zijn de auteurs van het spirituele scenario, dat prachtig in beeld gebracht werd door Ray Rennahan. De song `Buttons And Bows` kreeg niet alleen een Oscar maar werd ook een internationale hit. Hope en Russell herhaalden hun rollen in het vervolg SON OF PALEFACE (1952). Zwakjes overgedaan in 1968 als THE SHAKIEST GUN OF THE WEST.

Isn't It Romantic?

1948 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1948. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Veronica Lake, Mary Hatcher, Mona Freeman, Billy De Wolfe en Ronald Culver.

Nee.

The Secret Life of Walter Mitty

1947 | Komedie

Verenigde Staten 1947. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Danny Kaye, Virginia Mayo, Boris Karloff, Fay Bainter en Ann Rutherford.

Komedie van Norman Z. McLeod is een rijk gekostumeerd Danny Kaye-vehikel over een burgermannetje die in zijn fantasie spannende avonturen beleeft. Tot hij op een dag echt oog in oog komt te staan met gevaarlijke gangsters. Kaye is feilloos als typetjesvertolker en heeft in Virginia Mayo een verrukkelijke tegenspeelster. Maar de slechteriken (onder wie horror master Boris Karloff) komen er een beetje bekaaid vanaf. Het scenario is losjes gebaseerd op de gelijknamige short story van James Thurber.

Road to Rio

1947 | Avonturenfilm, Komedie, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Avonturenfilm van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bing Crosby, Bob Hope, Dorothy Lamour, Gale Sondergaard en Frank Faylen.

Tussen 1940 en 1947 maakten de goed op elkaar ingespeelde muzikale grappenmakers Crosby en Hope vijf Road to-films, dwaze avonturen die zich afspeelden op exotische locaties als Singapore en Zanzibar. In deze vijfde film (er zouden er nog twee volgen, in de jaren vijftig en zestig) komt het tweetal terecht op een schip dat naar Rio vaart. Zo ontmoeten ze een damsel in distress: een vrouw (vaste tegenspeelster Dorothy Lamour) die onder hypnose tot een huwelijk wordt gedwongen. Crosby zingt met de Andrew Sisters en de muziek van Robert Emmett Dolan werd genomineerd voor een Oscar.

The Kid from Brooklyn

1946 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1946. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Danny Kaye, Virginia Mayo, Steve Cochran, Eve Arden en Walter Abel.

Deze komedie over een melkboer die per ongeluk bokser wordt is vaak te veel van het goede, maar toch nog steeds een leuke Kaye-film. Nieuwe versie van Harold Lloyds MILKY WAY.

Swing Shift Maisie

1943 | Romantiek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1943. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Ann Sothern, James Craig, Jean Rogers, Connie Gilchrist en John Qualen.

Wanneer ze weer eens zonder werk zit krijgt actrice/danseres Maisie (Sothern) een baan aangeboden in een vliegtuigfabriek, waar ze zich al vlug opwerkt tot de mascotte van de werkplaats. Trouwhartig als altijd stelt ze nieuwelinge Rogers voor aan haar vriend, de piloot Craig. Rogers beloont haar niet alleen door haar vriend af te pakken, maar gaat bovendien rondbazuinen dat Maisie de fabriek saboteert. Vreselijk achterhaalde story, die kenmerkend is voor de oorlogsjaren. De Maisie-serie werkt volledig op formule en biedt weinig aantrekkelijks meer. Mary C. McCall Jr. en Robert Halff schreven het scenario, dat werd verfilmd door Harry Stradling. Gevolgd door MAISIE GOES TO RENO. Zie ook: 'Maisie'-serie.

The Powers Girl

1942 | Musical

Verenigde Staten 1942. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Anne Shirley, Dennis Day, Benny Goodman, Carole Landis en George Murphy.

Rammelend verhaal rondom Shirley's poging op een beroemd opleidingsinstituut voor mannequins en fotomodellen te komen; afgewisseld met muzieknummers.

Panama Hattie

1942 | Musical

Verenigde Staten 1942. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Ann Sothern, Red Skelton, Rags Ragland, Ben Blue en Marsha Hunt.

Deze succesvolle Cole Porter Broadway-musical (met Ethel Merman in de hoofdrol) over een nachtclubeigenaar in Panama is op het witte doek een mislukking. Porters muziek ontbreekt grotendeels, maar Lena zingt 'Just One of Those Things' en Sothern zingt 'I've Still Got My Health'. Het scenario is van Jack McGowan en Wilkie Mahoney naar een toneelstuk van Herbert Fields en B.G. Mahoney. Het camerawerk is van George Folsey.

Jackass Mail

1942 | Misdaad, Western

Verenigde Staten 1942. Misdaad van Norman Z. McLeod. Met o.a. Wallace Beery, Marjorie Main, J. Carrol Naish, Darryl Hickman en William Haade.

Een gemakkelijk Beery-geval over een voortvluchtige die bij toeval een held wordt. Geloof het of niet, het kan geen kwaad.

Lady Be Good

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Eleanor Powell, Ann Sothern, Robert Young, Lionel Barrymore en Red Skelton.

Een musical met lef over de getrouwde liedjesschrijvers Sothern en Young met danseres Powell en komiek Skelton als goede aanvulling. Mooie liedjes: 'Lady Be Good', 'Fascinating rythm', 'You'll Never Know', 'Last Time I Saw Paris'.

Little Men

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Norman Z. McLeod. Met o.a. Kay Francis, Jack Oakie, George Bancroft, Jimmy Lydon en Ann Gillis.

Het verhaal van Louisa May Alcott is herschreven en naar het heden gebracht. Een zo langzamerhand versleten geschiedenis over de opgroeiende jeugd.

Topper Takes a Trip

1939 | Komedie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1939. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Cary Grant, Constance Bennett, Roland Young, Billie Burke en Alan Mowbray.

Het jonge miljonairs-echtpaar Grant en Bennett komt om bij een auto-ongeluk. De voorwaarde om naar het paradijs te mogen, is de verrichting van een goede daad. Bennetts geest richt zich op de nijvere, maar zure bankdirecteur Young met de bedoeling hem gelukkig te maken, maar zij brengt Youngs privéleven echter door de war zodat zijn echtgenote Burke echtscheiding aanvraagt. In de finale, die in Franse casino's aan de Rivièra speelt, komt alles weer goed. Grant doet slechts mee in een flashback, maar dit vervolg op TOPPER is bijna even geestig. Een sprankelende productie uit de Hal Roach-stal, die o.a. naam maakte met de Laurel en Hardy-films. Er is ook een met de computer ingekleurde versie die soms op de tv wordt vertoond. Er volgden nog TOPPER RETURNS en een herverfilming voor de tv in 1979.

Remember?

1939 | Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1939. Romantiek van Norman Z. McLeod. Met o.a. Robert Taylor, Greer Garson, Lew Ayres, Billie Burke en Reginald Owen.

Ongeloofwaardig vertelsel van een man die de aanstaande bruid van zijn vriend het hof maakt: aardig, maar verward.

There goes my baby

1938 | Drama

1938. Drama van Norman Z. McLeod. Met o.a. Claude Gillingwater, Nancy Carroll, Patsy Kelly, Alan Mowbray en Eugene Pallette.

Ongeloofwaardig vertelsel van een man die de aanstaande bruid van zijn vriend het hof maakt: aardig, maar verward.

There Goes My Heart

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Fredric March, Virginia Bruce, Patsy Kelly, Alan Mowbray en Nancy Carroll.

Een typisch niemendalletje uit de jaren dertig over een van huis weggelopen erfgename (Bruce) die ontdekt wordt door verslaggever March. De goede rolbezetting doet het alledaagse verhaaltje snel vergeten.

Merrily We Live

1938 | Komedie

Verenigde Staten 1938. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Constance Bennett, Brian Aherne, Alan Mowbray, Billie Burke en Bonita Granville.

Het is allemaal al eerder vertoond, maar verstrooide Burke die beminnelijke Aherne in dienst neemt als butler en verwende Bennett temt is nog steeds pakkend plezier.

Topper

1937 | Komedie, Mysterie, Fantasy

Verenigde Staten 1937. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Constance Bennett, Cary Grant, Roland Young, Billie Burke en Alan Mowbray.

Een verrukkelijke klucht met Grant en Bennett als geesten die het leven van de verlegen Young verzuren. Een schitterende bezetting in een bewerking van de roman van Thorne Smith. Scenario van Eric Hatch, Jack Jevne en Eddie Moran. Twee vervolgen, een tv-serie en later een herverfilming. Wordt ook op de tv vertoond als met behulp van de computer ingekleurde versie.

Pennies from Heaven

1936 | Musical

Verenigde Staten 1936. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bing Crosby, Edith Fellows, Madge Evans, Louis Armstrong en Donald Meek.

Hoewel niet van al te grote betekenis is dit een aangenaam Crosby-produkt over een rondtrekkende muzikant en liedjeszanger die zichzelf de kunst geleerd heeft en vriendschap sluit met een weesmeisje (Fellows) en haar grootvader (Meek). Bings vertolking van het titelliedje is bijzonder aardig.

Early to Bed

1936 | Misdaad

Verenigde Staten 1936. Misdaad van Norman Z. McLeod. Met o.a. Mary Boland, George Barbier, Gail Patrick, Robert McWade en Lucien Littlefield.

Door zijn slaapwandelen raakt Ruggles betrokken bij een louche avontuur met gangsters. Boland en Ruggles vormen een sprankelend team.

Coronado

1935 | Musical

Verenigde Staten 1935. Musical van Norman Z. McLeod. Met o.a. Johnny Downs, Betty Burgess, Jack Haley, Andy Devine en Leon Errol.

Weinig spectulaire maar plezierige B-musical over een rijke songschrijver en zijn escapades met een zangeres in een kuurhotel. Haley en Devine schieten te hulp als twee onfortuinlijke zeelieden.

It's A Gift

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. W.C. Fields, Baby LeRoy, Kathleen Howard, Tommy Bupp en Morgan Wallace.

Fields, een winkeliertje uit New Jersey, leeft onder de knoet van zowel zijn vrouw als zijn dochter. Hij droomt er al jaren van om naar Californië te verhuizen. Wanneer een ver familielid hem een klein fortuin nalaat, kan die droom in vervulling gaan. Ondanks heftig verzet van zijn vrouw en dochter, koopt hij per postorder een sinaasappelplantage. De lange tocht naar het zonnige Californië, met het hele gezin, kan beginnen. Vermakelijke Fields-komedie waarin de acteur alle registers opentrekt. Dit zorgt voor een hele reeks uitzinnige gags en kolderieke catastrofes, maar de film komt niet echt tot een climax. Toch is het een van de beste films van Fields, geschreven door Jack Cunningham, naar een verhaal van Fields en J.P. McEvoy. Henry Sharp stond achter de camera.

Alice in Wonderland

1933 | Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1933. Familiefilm van Norman Z. McLeod. Met o.a. Charlotte Henry, Richard Arlen, Gary Cooper, W.C. Fields en Cary Grant.

Trage film naar een bewerking van het klassieke verhaal. Toch boeiend vanwege de rolbezetting: Cooper als de Witte Ridder, Fields als Humpty Dumpty, Grant als de Mock Turtle. Helaas te saai. Het script is van Joseph L. Manckiewicz en William Cameron Menzies.

The Miracle Man

1932 | Misdaad

Verenigde Staten 1932. Misdaad van Norman Z. McLeod. Met o.a. Sylvia Sidney, Chester Morris, Irving Pichel, John Wray en Robert Coogan.

Gangsters onder leiding van Chester Morris krijgen een percentage van de opbrengst van een Chinees restaurant, dat geleid wordt door Karloff. Deze vindt het vriendinnetje van Morris aardig en moet daar bijna voor boeten. Karloff is een echte schurk, maar voor Morris is er nog hoop. Hij wordt zo rechtschapen, dat hij aan het einde van de film een kapel helpt bouwen. Een remake van de zwijgende film uit 1919 met Lon Chaney. Goed gemaakt.

If I Had a Million

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van James Cruze, H. Bruce Humberstone, Stephen Roberts, William A. Seiter en Ernst Lubitsch. Met o.a. Norman Z. McLeod, Gary Cooper, George Raft, Mary Boland en Charles Laughton.

De rijke Richard Bennett geeft zijn geld aan mensen van diverse pluimage (acht 'vogels' ontvangen een cheque van een miljoen dollar) om hun reacties te peilen; al de episoden zijn goed vertolkt, maar de knapste scènes zijn van Laughton, die zich uit de nesten werkt en Fields' wraakneming op snelheidsmaniakken.

Horse Feathers

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Thelma Todd.

Groucho bouwt als hoofd van het Huxley College een rugbyteam op, dat tegen rivaal Darwin University moet spelen. Krankzinnige Marx-nonsens waarin 'zwaardvis' het wachtwoord is. Oorspronkelijk uitgebracht met een lengte van 70m.

Monkey Business

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Groucho Marx, Chico Marx, Harpo Marx, Zeppo Marx en Thelma Todd.

Vier broers gaan als verstekelingen aan boord van een luxe passagiersschip. Groucho zit direct achter Thelma's rokken aan. Het viertal imiteert Maurice Chevalier om ongehinderd weer aan wal te komen. Een massa visuele grappen en woordspelingen in een prachtige geschifte komedie. Scenario van S.J. Perelman, Will B. Johnstone en Roland Pertwee.

Taking a Chance

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Norman Z. McLeod. Met o.a. Rex Bell, Lola Todd, Richard Carlyle, Billy Butts en Jack Byron.

Na assistent-regisseur geweest te zijn maakte McLeod zijn regie-debuut. Hij zou vele komedies maken. Dit is een humoristische western, de laatste uit een serie van vier die Bell voor Fox maakte. De film laat zien wat voor romantische en minder leuke dingen Bell weer allemaal in het Wilde Westen beleeft. Sol Halprin was de vaste cameraman. Naast een serial zou Bell nog achttien andere westerns op zijn naam brengen in drie series. Ook speelde hij nog wat andere rollen.