Lucie Englisch: cast.
Er zijn 45 films gevonden.

Frau Holle

1961 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1961. Familiefilm van Peter Podehl. Met o.a. Lucie Englisch, Madeleine Binsfeld, Iris Mayer, Walter Feuchtenberg en Addi Adametz.

Weinig spirituele verfilming van het bekende sprookje van de Gebroeders Grimm over de vlijtige stiefdochter (Binsfeld) van een weduwe (Adametz) die bij het garenspinnen haar spoel in een diepe put laat vallen en in het rijk van Frau Holle terechtkomt. Haar zuivere geweten en vlijt worden rijkelijk beloond. Als haar stiefzuster (Mayer) ook in de put duikt loopt het geheel anders met haar af. Deze verfilming volgt het oorspronkelijke verhaal niet exact, maar dat is geen bezwaar. Eerder het houterige spel en zwakke regie doen de aandacht algauw verslappen. Het scenario is van Horst Rietschel, Konrad Lustig en regisseur Podehl. Het weinig indrukwekkende camerawerk is van Reiner Walzel.

Drei weiße Birken

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Hans Albin. Met o.a. Erika Remberg, Helmuth Schneider, Gunnar Möller, Sascha Hehn en Beppo Brem.

De aanwezigheid van kunstschilder Fritz Mauschner brengt heel wat teweeg in het rustige dorpje Chiemgau. De ene helft van de inwoners is tegen zijn komst en de andere inwoners vinden het wel artistiek om een schilder in hun midden te hebben. Ondertussen ziet Mauschner de knappe Angela wel zitten, zij is echter de dochter van zijn grootste tegenstander...

Der Gauner und der liebe Gott

1960 | Drama, Actiefilm, Komedie

Duitsland 1960. Drama van Axel von Ambesser. Met o.a. Gert Fröbe, Karlheinz Böhm, Ellen Schwiers, Manfred Kunst en Lucie Englisch.

Een onschuldig veroordeelde man ontsnapt uit de gevangenis en verschuilt zich in een kerk. Daar vindt hij priesterkleren en besluit zich uit te geven voor de nieuwe pastoor van het dorp. Dat lukt aardig en in korte tijd wint hij het respect en het vertrouwen van de inwoners. Niet echt spetterend origineel, maar aardig gebracht en met een sterke hoofdrol van Fröbe.

Peter Voss, der Held des Tages

1959 | Avonturenfilm, Misdaad

Duitsland 1959. Avonturenfilm van Georg Marischka. Met o.a. O.W. Fischer, Walter Giller, Linda Christian, Peter Vogel en Ingmar Zeisberg.

De zoveel belovende filmreeks rondom globetrotter-held Peter Voss (O.W. Fischer) vervalt tot een prul in de tweede aflevering onder pulpregisseur Marischka, ondanks de bekwame rolbezetting. Het uiterst dunne verhaal gaat over een rijke erfgename die verliefd is op een nep-prins, die op haar fortuin uit is; als Voss haar van de uitbuiter afhelpt, wordt ze op hem verliefd. Onbenullig en versleten.

Wehe, wenn sie losgelassen

1958 | Komedie, Muziek

Duitsland 1958. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Ruth Stephan, Bibi Johns, Brigitte Mira en Josef Egger.

Ondanks het feit dat hij zich op een jazz-concours wil voorbereiden, moet Alexander ook zijn oom Egger op de boerderij helpen. Hij wil twee vliegen in één klap slaan en combineert beiden: hij speelt zijn geliefde jazz-oefeningen voor de ossen tot groot ongenoegen van de dorpsbewoners. Een Alexander-film voor de fans.

Hallo, Taxi

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van Hermann Kugelstadt. Met o.a. Hans Moser, Gerlinde Locker, Jürg Holl, Paul Hörbiger en Oskar Sima.

Leopold en Franz zijn vrienden en collega's. Beiden zijn koetsier van een huurrijtuig. Wanneer Franz zijn rijtuig opgeeft en op een taxi overstapt blijft er van de vriendschap niet veel over. Een typische jaren 1950-60 komedie. Geen enkele diepgang, nooit schokkend, maar toch af en toe amusant. Gesitueerd in Wenen.

Gräfin Mariza

1958 | Muziek

Duitsland 1958. Muziek van Rudolf Schündler. Met o.a. Christine Görner, Rudolf Schock, Renate Ewert, Gunther Philipp en Hans Moser.

Gravin Mariza wordt verliefd op haar nieuwe rentmeester, die, te resoluut naar haar zin, de touwtjes in handen nam. Aardige verfilming van Emmerich Kálmáns operette met in een van de kleinere rollen, onweerstaanbaar als altijd, Hans Moser die bij de eerste theateropvoeringen van het origineel in 1924 ook al van de partij was.

Die singenden Engel von Tirol

1958 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk 1958. Drama van Alfred Lehner. Met o.a. Hans Söhnker, Hertha Feiler, Christine Kaufmann, Lucie Englisch en Charles Régnier.

Romanschrijver Erik (Sohnker) en zijn vrouw toneelspeelster Nora (Feiler) kunnen slecht met elkaar overweg; hun enige dochter Evi (Kaufmann) lijdt daaronder. Als Feiler een filmrol accepteert, vertrekt Sohnker naar Tirol, waar zijn dochter vriendschap sluit met Pauli Engel, de zoon uit een harmonieus en muzikaal gezin. Vlak voor de kerst moet zij opgenomen worden in het ziekenhuis wegens een hartspierontsteking en voor haar leven wordt gevreesd. Haar ouders sluiten vrede en de familie van Engel komt aan haar ziekbed musiceren. Zakdoekendrama van de bovenste plank compleet met zwijmelende Heimatmuziek (van Frank Filip) en prachtvolle landschapsfotografie (van Sepp Ketterer). Het idee voor deze onbenullige film is van Alfred Benesch en Nobert Kunze, dat door Herma Costa-Pruscha tot scenario werd bewerkt.

Zwei Bayern im Urwald

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Ludwig Bender. Met o.a. Beppo Brem, Joe Stöckel, Lucie Englisch, Maria Stadler en Hubert von Meyerinck.

Twee wakkere Beieren proberen bier te brouwen in donker Afrika. Ze worden echter door mensenetende inboorlingen gevangen genomen en aan de paal vastgebonden. Stereotiep, flauw en niks aan.

Tante Wanda aus Uganda

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Grethe Weiser, Georg Thomalla, Rudolf Platte, Ingmar Zeisberg en Lucie Englisch.

Een z.g. wervelende klucht snel gedraaid door Von Cziffra in zijn meest vruchtbare routine-periode over een mislukte uitvinder, die zijn rijke zuster bezwendeld heeft, zodat ze hem regelmatig een tractement stuurt. Als zij hem uit Oeganda in Berlijn komt opzoeken, zijn de poppen aan het dansen. Een ouderwetse dijenkletser voor niet kritische kijkers.

Hoch droben auf dem Berg

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Margot Hielscher, Gerhard Riedmann, Günter Philipp, Paul Hörbiger en Lucie Englisch.

Als u de titel al onweerstaanbaar vindt, zal de synopsis u zeker bekoren: de succesvolle zangeres Sonja Martens (Hielscher) maakt met haar vliegtuig een noodlanding op een Tiroler bergweide. Ze leert er Toni (Riedmann) kennen, een vlotte jongeman die meesterlijk kan jodelen. In gezelschap van vrienden gezien is deze onweerstaanbare kitsch een gegarandeerde dijenkletser. Anders niet te pruimen. Het scenario is van Franz Marischka. Het camerawerk is van Willi Sohm.

Die fidelen Detektive

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Hermann Kugelstadt. Met o.a. Joe Stöckl, Beppo Brem, Ernst Waldow, Lucie Englisch en Ethel Reschke.

Een banale klucht over twee gepensioneerde rechercheurs, die tijdens hun werk nooit een vinger uitstaken met Brem (die toen zeer populair was) in de hoofdrol. Ze zetten zich fanatiek in om de beloning van DM 10,000 te bemachtigen voor het oplossen van een antiekdiefstal. Weinig geloofwaardig.

Der Wilderer vom Silberwald

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Otto Meyer. Met o.a. Rudolf Carl, Lucie Englisch, Anita Gutwell, Rudolf Lenz en Traute Wassler.

Nieuwe houtvester Lenz brengt in Eglau in de Beierse Alpen orde op zaken. De geheimzinnige dood van de echtgenoot van de niet onaantrekkelijke Wassler wordt opgehelderd, de verwaarloosde bossen worden weer onderhouden en de wildstand wordt in evenwicht gebracht. Ook vindt hij er de ware liefde: Gutwell, de fotograferende (dat was zeer 'in' in die tijd!) dochter van zijn oudere collega Carl. Verder het bekende spul: mooie natuuropnames, ruisende beken en sterke mannen. Men heeft geprobeerd het succes van DER FÖRSTER VOM SILBERWALD te evenaren, maar dat is niet echt gelukt. Het scenario is van Ilse von Gasteiger en Ernst Welisch. Achter de camera stond Walter Partsch.

Zwei Bayern in St. Pauli

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Hermann Kugelstadt. Met o.a. Joe Stökel, Beppo Brem, Lucie Englisch, Ernst Waldow en Gaby Fehling.

Als de gemeentekas van een Beiers dorpje geheel leeg blijkt te zijn, heeft een ex-dorpsgenoot, die ooit naar Afrika was geëmigreerd een fortuin nagelaten aan zijn geboorteplaats. De burgermeester en een tweetal vrolijke plaatsgenoten gaan het geld halen en reizen af naar Hamburg om zich in te schepen, maar ze bleven steken op de beruchte Reeperbahn. Een flauwe gedateerde klucht die indertijd de brave burgerman een blik achter de schermen van de bedorven rosse buurt moest geven.

Johannisnacht

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Harald Reinl. Met o.a. Willy Birgel, Hertha Feiler, Erik Schumann, Sonja Sutter en Ingrid Simon.

Baron Christian von Hergeth (Birgel) is harteloos, egoïstisch en gemakkelijk op zijn tenen getrapt. Zijn (tweede) vrouw Martina Lynn (Feiler), thans een gevierde zangeres, heeft hem verlaten omdat zij niet voor het huishouden wilde zorgen, maar haar zangtalent middels een carrière tot bloei wilde brengen. De mokkende Von Hergeth heeft zijn maatregelen getroffen, dat hun dochtertje Micky (Simon) haar moeder niet te zien krijgt, want de baron laat het kind al haar vrije tijd doorbrengen bij Liesl (Englisch) op een hoge, bijna onbereikbare Alpenweide. Baron Christian staat inmiddels op het punt om voor een derde keer te trouwen. Ondertussen bezoekt Martina haar dochtertje zonder te zeggen wie zij is. Na de nodige verwikkelingen komt alles op zijn pootjes terecht in deze suikerzoete Heimatfilm van veelfilmer Reinl.

Familie Schimek

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Theo Lingen, Fita Benkhoff en Lucie Englisch.

In 1926 verfilmde Alfred Halm onder de titel WIENER HERZEN het typisch Oostenrijkse verhaal over de knecht die veel misverstanden veroorzaakt in een meubelmakerij na de dood van zijn baas. De Hans Moser-film uit 1937 was van alle drie versies de leukste.

Fiakermilli - Liebling von Wien

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Gretl Schörg, Paul Hörbiger, Karl Schönböck, Fritz Imhoff en Rudolf Platte.

Een frivole Weense volkszangeres wordt verliefd op een bekende toneelcriticus. Hij wil een groot actrice van haar maken, maar als haar debuut een fiasco wordt, moet ze bekennen dat ze meer houdt van de lichte muze. Ze moet haar geliefde opgeven voor de can-can. Lichte kost met veel muziek en liedjes met veelzeggende teksten als 'Das Leben ist zum leben da'.

Mönche, Mädchen und Panduren

1952 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1952. Drama van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Pail Hartmann, Marianne Schönauer, Lucie Englisch, Jaspar von Oertzen en Rudolf Fernau.

München, 18e eeuw. Een monnik van de orde van St. Paulus heeft handenvol werk: hij moet zijn bier brouwen, de dames beschermen tegen rondschuimende huursoldaten en daarnaast ook nog voor huwelijksmakelaar spelen. Een bijzonder amusante komedie, die daarbij nog een aardig tijdsbeeld geeft ook.

Mikosch rückt ein

1952 | Komedie, Drama

Duitsland 1952. Komedie van J.A. Hübler-Kahla. Met o.a. Heli Finkenzeller, Christiane Jansen, Paul Klinger, Oskar Sima en Georg Thomalla.

Een geschifte Hongaarse zwijnenhoeder wordt opgeroepen voor militaire dienst. Hij legt zijn meerderen het vuur na aan de schenen door zijn gespeelde domheid. Een platte militaire klucht, die het voornamelijk moet hebben van zeer platte humor. Kan in de verste verte niet tippen aan het voorbeeld - de brave soldaat Svejk.

Karneval in Weiß

1952 | Drama, Komedie, Sportfilm

Duitsland 1952. Drama van Harry R. Sokal en Hans Albin. Met o.a. Adrian Hoven, Hannelore Bollmann, Lucie Englisch, Charlotte Kerr en Walter Riml.

In een wintersportplaats in Beieren draait alles om de financiering van een nieuwe springschans. Zo komt het dat een jonge ingenieur zijn aanstaande verwaarloost, hetgeen heftige jaloerse scènes uitlokt. Een slaapverwekkende komedie tegen de achtergrond van decoratief besneeuwde bergen.

Der eingebildete Kranke

1952 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1952. Komedie van Hans H. König. Met o.a. Joe Stöckl, Oskar Sima, Inge Egger, Jupp Hussels en Lucie Englisch.

Vermakelijke Duitse bewerking door de regisseur, Hans H. K[KA3]onig en H. Lacm[KA3]uller van Moli[KA2]ere`s (1622-1672) beroemde toneelstuk over de ingebeelde zieke. De plaats van handeling is van Parijs veranderd naar een Beiers dorp.

Der Mann in der Wanne

1952 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1952. Muziek van Franz Antel. Met o.a. Axel von Ambesser, Maria Andergast, Jeannette Schultze, Wolf Albach-Retty en Gunther Philipp.

De tijdelijk leegstaande villa van een kunsthandelaar wordt het toneel van talrijke verwisselingen en misverstanden. Verscheidene mannen, die elkaar niet kennen, nemen er even vrij- af van het schone geslacht, of gebruiken hem als heimelijke ontmoetingsplaats met een geliefde. De titel is net zo beperkt als er lol aan deze stompzinnige film te beleven valt. Scenario van Fritz Koselka en Antel.

Das weiße Abenteuer

1952 | Mysterie, Komedie

Duitsland 1952. Mysterie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Joe Stöckel, Lucie Englisch, Adrian Hoven, Josefin Kipper en Marianne Wischmann.

Misdaad in de sneeuw. Twee rechercheurs zijn op wintervakantie en komen een bende cocaïnesmokkelaars op het spoor. Een van hen vindt, behalve de daders, ook nog het geluk in de vorm van een beminnelijke jongedame, die toevallig de nicht van de andere is. Het misdaadverhaal blijft in deze film op de achtergrond. Belangrijker zijn de flauwe grappen en de liefdesgeschiedenis.

Durch dick und dünn

1951 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1951. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Theo Lingen, Fita Benkhoff, Dietrich Kühnel, Tessy Kuhls en Grethe Weiser.

Oppervlakkige komedie over een druk gezinshoofd met de onverwachtse grillen die te maken krijgt met een zeer welkome erfenis in de vorm van een oud vehikel. Lingen probeerde het deze keer weer eens als regisseur, maar wist echter weinig meer dan een paar versleten grappen te bedenken.

So sind die Frauen

1950 | Drama, Komedie

Duitsland 1950. Drama van Joe Stöckel. Met o.a. Joe Stöckel, Elise Aulinger, Karin Hardt, Lucie Englisch en Adrian Hoven.

De plot van deze boerenklucht is geweven rond het volgende fantasieloze idee: een pianiste uit het hoge noorden neemt haar intrek in een Beiers gezin. Jaloeziescènes en platte grappen, die het resultaat zijn van de verschillende dialecten, spelen zich stuk voor stuk af onder de gordel. Deze ingrediënten vormen de enige inhoud van deze komedie der verwisselingen. Ook bekend als DER DORFMONARCH.

Schwarzwaldmädel

1950 | Muziek, Drama, Komedie

Duitsland 1950. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Sonja Ziemann, Rudolf Prack, Paul Hörbiger, Fritz Kampers en Lucie Englisch.

Nieuwe versie in kleur van de succes operette-film uit 1933, waarin een student verliefd wordt op de dochter van de kapelmeester. Scenario van Bobby E. Lüthge. Camerawerk van Kurt Schulz.

Es liegt was in der Luft

1950 | Romantiek

Zwitserland​/​​Oostenrijk 1950. Romantiek van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Rudolf Bernhard, Lucie English, Waltraud Haas en Robert Freitag.

Luide romantische onzin-klucht der verwisselingen en misverstanden voor Moserfans. Leopold Graf (Moser) heeft een fijne neus en test parfums voor de Weense reukstoffenfabriek Florian. Robert St[KA3]unzi (Bernhard) is reclameman bij de firma Hartmann in Z[KA3]urich in Zwitserland, waar ze parfums maken. Beiden hebben lucht gekregen van het elixer Vigodor dat vrouwen onweerstaanbaar zou maken. Het zou in het slot van Viktor Von Schwarzeck (Wellauer) in Tirol ontwikkeld zijn. Beiden gaan op weg en hun paden kruisen zich aldaar. Hoewel concurrenten, zien Graf en St[KA3]unzi al heel gauw in dat ze beter hun krachten kunnen bundelen. Handig gebruik makend van Von Schwarzecks afwezigheid weten ze met een list het kasteel binnen te dringen omdat Graf door een misverstand aangezien werd voor de oude graaf, de vader van Von Schwarzeck, die in Egypte een fortuin vergaard zou hebben. Uiteraard duikt de echte graaf op, maar hij is totaal geru[KA3]ineerd. Bovendien heeft hij de ordinaire danseres Nadja (Ippen) uit Parijs in zijn kielzog. Zij geeft zich uit als gravin. De fortuinjagers proberen allemaal de formule van het goedje in handen te krijgen. Het spul heeft twee eigenaardige bijwerkingen: mensen gaan de waarheid spreken en vallen in slaap. Nadat Nadja gepoogd heeft er met de receptuur vandoor te gaan, begrijpt iedereen dat het veel beter is om de handen ineen te slaan en met Oostenrijks-Zwitsers kapitaal de harem-markt te veroveren. Haas speelt Grafs dochter Rosel en is erbij gesleept voor het z.g. love-interest. Deze Moserfilm genoot lange tijd het dubieuze genoegen tot het onbekende werk van de Weense potsenmaker te horen - was het maar zo gebleven, want hij is ongenietbaar. Het scenario is van Hermann Elban. Het camerawerk is van Gérard Peres.

Der Theodor im Fuszballtor

1950 | Sportfilm

Duitsland 1950. Sportfilm van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen, Josef Meinrad, Gustav Knuth en Lucie Englisch.

Twee voetballers dingen naar de hand van één meisje. Typisch onbenullig Emo-kijkvoer, draaglijk echter voor doorgewinterde Moser-fans. Schlager: 'Der Theodor im Fuszballtor'

Alles für die Firma

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Erhard Siedel, Lucie Englisch, Ilona Lamee, Wilfried Seyfferth en Victor Staal.

De chef van een bijna bankroet zijnde grammofoonplatenfirma laat zich tijdens de onderhandelingen met de concurrent door zijn secretaris vertegenwoordigen. De verwisselingskomedie die daaruit voortvloeit is, zoals gebruikelijk in die jaren, vol hartezeer en vele onbenullige komische situaties.

Ein Walzer mit dir

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Hubert Marischka. Met o.a. Lizzi Waldmüller, Albert Matterstock, Grethe Weiser, Rudolf Platte en Lucie Englisch.

Een componist leeft in de schaduw van zijn vrouw, een beroemde zangeres. Het dunne verhaaltje wordt opgesierd door liedjes en operettescènes met muziek van Grothe.

Ein Zug fährt ab

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Leny Marenbach, Ferdinand Marian, Lucie Englisch, Georg Alexander en Hans Zesch-Ballot.

Om een medepassagiere uit een netelige situatie te redden, kust Helene Wagner een haar onbekende man op het perron en raakt daardoor zelf in moeilijkheden. Dit niet onaardige blijspel moet het voornamelijk van de dialogen hebben.

Was geschah in dieser Nacht?

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Theo Lingen, Lucie Englisch, Irene von Meyendorff, Karl Ludwig Diehl en Hans Brausewetter.

Marion is te verlegen om de, niet minder verlegen, dr. Johannes Petersen te bekennen dat ze van hem houdt. Een resoluut nichtje zorgt ervoor dat ze een paar worden. Een amusant blijspel met goede dialogen, aantrekkelijke muziek van Jary en een spitse regie van Lingen.

Herzensfreud - Herzensleid

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Paul Klinger, Carola Höhn, Paul Hörbiger en Hans Leibelt.

De ouders van Paul (Klinger) wonen in Bremen en zijn mensen van stand. Paul woont in Wenen en is daar in het gehein getrouwd met de jonge Toni (Schneider), die van bescheiden komaf is. Samen hebben ze een kind. Wanneer Paul met Toni naar Bremen komt heeft hij niet de moed om met de waarheid voor de dag te komen en stelt Toni aan zijn verbouwereerde ouders (Leibelt und Thellmann) voor als zijn verloofde. Alleen aan Paul`s begripvolle oma (Bleibtreu) wordt opgebiecht hoe de vork in de steel zit. Na grote onenigheid reist Toni alleen naar Wenen terug. Daar treft zij Paul en alles komt goed. Een blijspel vol afwisseling met hier en daar een serieuze ondertoon en veel muziek. Amusant geënsceneerd door regisseur Marischka.

Der ungetreue Eckehart

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Hans Moser, Rudi Godden, Lucie Englisch, Hedwig Bleibtreu en Theo Lingen.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt Eckehart (Lingen), schoonzoon van chocoladefabrikant Fellner (Moser), verdacht van overspel. De turbulente verwikkelingen die dan volgen, veroorzaken dat ook Fellner zelf en nog een van zijn schoonzoons hetzelfde lot treft. Huize Fellner in rep en roer! Natuurlijk blijkt aan het eind dat alle heren onschuldig zijn en spoedig daarna volgt dan ook de verzoening met hun echtgenotes. Grandioos spel en grappige dialogen zorgen ervoor dat deze film nog steeds lachsalvo's uitlokt.

Oberleutnant Franzl

1938 | Romantiek

Duitsland​/​​Hongarije​/​​Oostenrijk 1938. Romantiek van Hubert Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Paul Javor, Paul Kemp, Alice Brand en Lucie Englisch.

Een luitenant met schulden wordt verliefd op een rijk meisje dat aanvankelijk denkt dat hij op haar geld uit is. Dat blijkt niet het geval. Deze Duitse versie van een Hongaarse film, waarin een sentimentele geschiedenis van wat komische elementen is voorzien, komt niet boven de middelmaat uit.

Immer, wenn ich glücklich bin

1938 | Komedie

Oostenrijk 1938. Komedie van Karel Lamac. Met o.a. Marta Eggerth, Lucie Englisch, Paul Hörbiger, Hans Moser en Frits van Dongen.

Een zangeres heeft na haar huwelijk haar beroep opgegeven. Ze ontmoet ex-collega's en haar man komt tot de conclusie dat hij haar met de kunst zal moeten delen. De film drijft bij gebrek aan originele handeling op de komieken en op de zang van Marta Eggerth, die prima is ingebouwd.

Finale

1938 | Drama

Oostenrijk 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Käthe von Nagy, Ilse Werner, Lucie Englisch, Elfriede Datzig en Hans Holt.

Vier vrouwelijke werkstudenten delen lief en leed totdat er problemen komen. Een mooie rol van Moser als de pedel die de meisjes financieel ondersteunt. Ook bekend onder de titel DIE UNRUHIGEN MÄDCHEN.

Pat und Patachon im Paradies

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Karl Lamac. Met o.a. Pat, Patachon, Mady Rahl, Lucie Englisch en Rudolf Carl.

Op een paradijselijk eiland leven de nakomelingen van een eeuw geleden gestrande schipbreukelingen. Ze worden geconfronteerd met de moderne tijd. Een onderhoudende komedie met ondergeschikte rollen van de, vooral in de zwijgende tijd, beroemde Deense komieken die in het Duits 'Pat und Patachon' en in het Nederlands 'Watt en Half Watt' werden genoemd. Ook vertoond als EINE INSEL WIRD ENTDECKT.

Wo die Lerche singt

1936 | Komedie, Muziek

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1936. Komedie van Carl Lamac. Met o.a. Marta Eggerth, Hans Söhnker, Lucie Englisch, Rudolf Carl en Fritz Imhoff.

Freule Margit (Eggerth) en haar vader (Neugebauer) hebben grote zorgen. Hun kleine Hongaarse landgoed is met zware schulden bezwaard. Dan besluit Margit een auto-Csarda, ofwel een wegrestaurant, te beginnen. De jonge Hans (Söhnker), zoon van een rijke moeder, die eindelijk op eigen benen wil staan, probeert Margit over te halen hem een vergunning te geven voor de bouw van een benzinepomp. Ze worden verliefd op elkaar. Ieder denkt dat de ander arm is. Wanneer de waarheid uitkomt, komt het eerst tot een ruzie maar uiteindelijk komt alles goed. De film werd gemaakt naar de gelijknamige operette van Franz Lehár. De mooie zangstem van Marta Eggerth en het komische duo Englisch-Carl doen dramaturgische zwakheden vergeten.

Der lachende Dritte

1936 | Komedie, Drama

Duitsland 1936. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Lucie Englisch, Sepp Rist, Oskar Sima, Josef Eichheim en Harald Paulsen.

De rijke eigenaar van een chique restaurant (Sima) heeft veel last van de mesthopen van de arme boer Naz (Eichheim), en vreest dat zijn gasten zich eraan zullen storen. Hij stelt daarom alles in het werk om het stuk grond van Naz te kopen. Deze is echter niet dom en drijft de prijs van zijn boerderij steeds verder omhoog, omdat hij voor zijn dochter (Englisch) en haar bruidegom (Rist) een huis wil kopen. Uiteindelijk bereikt hij zijn doel. Een Beiers blijspel, op gebruikelijke wijze gemaakt, dat zeer onderhoudend is. Vooral Sima en Echheim zijn als tegenspelers leuk om naar te kijken. Lucie Englisch is voor een keer gelukkig geen onnozele hals, maar een natuurlijke jonge vrouw.

Ein falscher Fuffziger

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Lucie Englisch, Georg Alexander, Theo Lingen, Käte Haack en Adele Sandrock.

De jonge Christa (Englisch), verkoopster in een grammofoonplatenzaak, laat zich door een gewiekste oplichtster (Hildebrand) een vals biljet van vijftig mark in de hand drukken. Al haar pogingen om dit in te ruilen voor een echt biljet van vijftig mark mislukken. Het biljet komt weer in omloop en brengt Christa in steeds grotere problemen. Tenslotte lukt het haar echter toch, de oplichtster samen met haar medeplichtige (Meyerinck) aan de politie uit te leveren, en zij ontmoet de man van haar leven (Alexander). Een briljante rol voor Lucie Englisch, met haar naïeve, komische stijl. Door haar is deze film - ook vandaag de dag nog - een succesvolle komedie.

Die Gräfin von Monte Christo

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Brigitte Helm, Lucie Englisch, Gustaf Gründgens, Rudolf Forster en Oskar Sima.

Figurante geeft zich uit voor de gravin van Monte Christo en rijdt in dure sportwagens rond. Haar vriend wordt een beroemde journalist door er grote reportages over te schrijven. Een uitstekende film van Hartl en een allerplezierigste hoofdrol van Brigitte Helm.

Keine Feier ohne Meyer

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Siegfried Arno, Ralph Arthur Roberts, Dina Gralla, Adele Sandrock en Maly Delschaft.

Huwelijksbemiddelaar Siegmund Meyer (Arno) doet veel moeite om Mary (Gralla), de dochter van gemeenteraadslid Goebel (Roberts) aan de haak te slaan. Ze mag hem echter niet. Goebel denkt dat Meyer een grootindustrieel is en Meyer stelt alles in het werk om deze indruk te versterken. In de loop van de nogal turbulente verwikkelingen maakt hij, die altijd overal in slaagt, een grote fout. Hij koppelt zijn vriend Walter (Vespermann) onbedoeld aan Mary en brengt zo, zonder het te willen, een huwelijk tot stand. Zelf moet hij genoegen nemen met zijn secretaresse (Delschaft). Een blijspel dat geheel op hoofdrolspeler Arno is afgestemd. Bij hem vergeleken steekt Dina Gralla, ten tijde van de zwijgende film een ster, kleurloos af. Er zijn betere Arno-films. Deze werd op 5 maart 1934 door de nazi's verboden. Ook bekend als HOTEL 'ZUR STILLEN LIEBE'.

Der Schrecken der Garnison

1931 | Drama, Komedie

Duitsland 1931. Drama van Carl Boese. Met o.a. Felix Bressart, Lucie Englisch, Adele Sandrock en Tamara Desni.

Een gebruikelijke Boese-klucht over het vrolijke militaire leven van eertijds, waarin Bressart een komische rol heeft als soldaat Kuhlicke die eerst bij de huzaren en daarna bij de infanterie te grote brokken maakt om er te mogen blijven. Het scenario is van Bobby E. Lüthge en Karl Notí. Het camerawerk is van Hans Karl Gottschalk en Willy Hameister. Mono.

Drei Tage Mittelarrest

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Fritz Schulz, Felix Bressart, Max Adalbert, Lucie Englisch en Ida Wüst.

Een genrefilm die typerend is voor de jaren dertig: komische toestanden rondom militairen en hun kleurige uniformen. Escapisme op en top en een verheerlijking van het officierenbestaan. Een onwettig geboren meisje gaat in een garnizoen op zoek naar haar vader.