Sonnie Hale: regie en cast.
Er zijn 10 films gevonden.

London Town

1947 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1947. Musical van Wesley Ruggles. Met o.a. Sid Field, Greta Gynt, Kay Kendall, Tessie O'Shea en Claude Hulbert.

Een geflopte musical, waar een hoop geld in is gestoken, maar die er niet in slaagt de vele getalenteerde sterren tot hun recht te laten komen. Wat de film uiteindelijk redt, is dat ze veel van Fields klassieke toneelsketches voor de vergetelheid behoedt. De film doet nogal opgeblazen aan en is veel te lang.

Fiddlers Three

1944 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Harry Watt. Met o.a. Tommy Trinder, Sonnie Hale, Frances Day, Francis L. Sullivan en Ernest Milton.

Het vervolg op SAILORS THREE. Zeelui worden door de bliksem getroffen en komen in het oude Rome terecht. De grappen en grollen mogen er zijn, de decors zijn echter zeer matig.

Let's Be Famous

1939 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1939. Komedie van Walter Forde. Met o.a. Jimmy O'Dea, Betty Driver, Sonnie Hale, Patrick Barr en Basil Radford.

Een goedkoop gemaakte, vroege Ealing-komedie over een Ierse zanger die door wil dringen tot het radiowereldje van Londen. Een mager plot, maar de hoofdrolspelers weten de aandacht vast te houden.

Sailing Along

1938 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1938. Musical van Sonnie Hale. Met o.a. Jack Whiting, Jessie Matthews en Roland Young.

Plezierige musical met het Engelse landschap als achtergrond.

Head Over Heels

1937 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1937. Musical van Sonnie Hale. Met o.a. Jessie Matthews, Louis Borell, Robert Flemyng, Helen Whitney Bourne en Romney Brent.

De film speelt in Parijs, waar een jonge zangeres op weg is naar het ster-stadium. Zij aarzelt tussen twee bewonderaars, een ingenieur en een losbandige toneelspeler. Gezellige muzikale komedie, die tot leven komt als de stralende Jessie Matthews gaat zingen en dansen. Ook bekend als HEAD OVER HEELS IN LOVE.

It's Love Again

1936 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1936. Musical van Victor Saville. Met o.a. Jessie Matthews, Robert Young, Robb Wilton, Ernest Milton en Sonnie Hale.

Een vrij aardige musical met vedette Matthews die deze keer bijgestaan wordt door de Amerikaan Young. De dansnummers zijn heel goed.

First a Girl

1935 | Komedie, Misdaad

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Victor Saville. Met o.a. Jessie Matthews, Sonnie Hale, Griffith Jones, Anna Lee en Alfred Drayton.

Een berooid boodschappenmeisje aan de Rivi[KA2]era geeft zich uit als man-in-travestie en wordt zo een beroemde ster. Klinkt bekend? Inderdaad, hetzelfde gegeven als VICTOR/VICTORIA (1982), of om exact te zijn de Britse versie van Schünzels VIKTOR UND VIKTORIA uit 1933, die in Duitsland nog tweemaal zou worden gemaakt. Het scenario is van Marjorie Gaffney. Het camerawerk is van Glen Mac Williams.

Evergreen

1934 | Komedie, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Victor Saville. Met o.a. Jessie Matthews, Sonnie Hale, Betty Balfour, Barry Mackay en Ivor MacLaren.

Deze bekendste film van de Engelse musical - komedie - sterren is heel vermakelijke over een jong meisje dat op het toneel een sensationeel succes wordt doordat ze zich voordoet als haar moeder, die zich allang uit het wereldje heeft teruggetrokken. Muziek van Rodgers en Hart, o.a. 'Dancing on the Ceiling'. Het scenario is van Marjorie Gaffney en Emlyn Williams.

Friday the Thirteenth

1933 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Drama van Victor Saville. Met o.a. Sonnie Hale, Max Miller, Alfred Drayton, Eliot Makeham en Ursula Jeans.

Een bus raakt bij een ongeluk betrokken en twee mensen vinden daarbij de dood - maar wie? De film bestaat uit een reeks verhalen, elk over de laatste dag van iedere passagier vóór het noodlottige reisje. De cast bestaat uit louter sterren, waarvan sommigen inderdaad schitteren. Het scenario is van Sidney Gilliatt.

Tell Me Tonight

1932 | Musical, Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1932. Musical van Anatole Litvak. Met o.a. Jan Kiepura, Magda Schneider, Sonnie Hale, Edmund Gwenn en Athene Seyler.

De Engelse versie van LA CHANSON D'UNE NUIT/DAS LIED EINER NACHT over de persoonsverwisseling van de tenor Kiepura met een voortvluchtige oplichter in een Zwitsers dorpje. De musical verschilt alleen in de bezetting van de bijrollen van de simultaan gemaakte Franse en Duitse versies.