Michael Anderson: regie, cast en muziek.
Er zijn 42 films gevonden.

The New Adventures of Pinocchio

1999 | Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Familiefilm van Michael Anderson. Met o.a. Gabriel Thomson, Martin Landau, Udo Kier en Gemma Gregory.

Walt Disney veranderde met zijn versie van Pinocchio (1940) al heel veel aan het origineel uit 1883 van Carlo Collodi, maar The new adventures of Pinocchio slaat alles. Pinocchio (Thomson) is nu een gewone jongen. Hij dient per ongeluk een gif van engerd Lorenzini (Kier) toe aan vaderlijke houtsnijder Gepetto (Landau), die daarop in hout verandert. Pinocchio moet nu onder meer zelf terug in houtvorm om Gepetto te redden. Zo mal als dit uitgangspunt is, het had met behulp van de capabele acteurs nog goed kunnen worden, indien de harde psychologie van Collodi niet verruild was voor een tovershow vol animatronics van Jim 'Muppet' Henson.

Summer of the Monkeys

1998 | Familiefilm

Verenigde Staten​/​​Canada 1998. Familiefilm van Michael Anderson. Met o.a. Michael Ontkean, Leslie Hope, Wilford Brimley, Corey Sevier en Katie Stuart.

Op weg naar huis, door een dicht bos, stuit de veertienjarige Jay Berry Lee tot zijn verbazing op een groepje apen die uit een circuswagon zijn ontsnapt. Er wordt een flinke beloning uitgeloofd voor de eerlijke vinder. Jay Berry kan dat geld goed gebruiken om zijn droom te verwezenlijken: een pony kopen. Hij probeert ze uit alle macht in de val te lokken, maar de apen zijn hem keer op keer te slim af....

20,000 Leagues Under the Sea

1997 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1997. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Ben Cross, Richard Crenna, Julie Cox, Paul Gross en Michael Jayston.

Voor televisie gemaakte verfilming van Jules Verne's nautische avonturen over hoogmoedige kapitein Nemo die professor en zeeman aan boord van zijn futuristische onderzeeër neemt om het bestaan van een zeemonster te onderzoeken. Verne's verhaal werd eerder verfilmd, onder andere in 1954 met Kirk Douglas en James Mason. Regisseur Anderson heeft iets met Jules Verne: in 1956 maakte hij Around the World in 80 Days.

Maui Heat

1996 | Erotiek

Verenigde Staten 1996. Erotiek van Mike Marvin. Met o.a. Kim Dawson, Michael Andercon, Doug Jeffery, Kimberly Rowe en Kim Yates.

Voor televisie gemaakte verfilming van Jules Verne's nautische avonturen over hoogmoedige kapitein Nemo die professor en zeeman aan boord van zijn futuristische onderzeeër neemt om het bestaan van een zeemonster te onderzoeken. Verne's verhaal werd eerder verfilmd, onder andere in 1954 met Kirk Douglas en James Mason. Regisseur Anderson heeft iets met Jules Verne: in 1956 maakte hij Around the World in 80 Days.

Captains Courageous

1995 | Familiefilm, Avonturenfilm

Canada 1995. Familiefilm van Michael Anderson. Met o.a. Robert Urich, Kaj-Erik Eriksen, Sandra Nelson, Terence Kelly en Colin Cunningham.

Harvey Cheyne is een wees, hij is twaalf jaar en behoort tot de rijken der aarde. Hij is een onmogelijke blaag, maar Captain Matthew Troop laat zich niet door hem intimideren. Derde en overbodige verfilming van het klassieke verhaal van Rudyard Kipling.

Rugged Gold

1994 | Avonturenfilm, Drama

Nieuw-Zeeland​/​​Canada​/​​Verenigde Staten 1994. Avonturenfilm van Michael Anderson. Met o.a. Jill Eikenberry, Art Hindle, Ari Magder en Graham Greene.

Sarah James schreef het scenario voor deze 'dappere vrouwen'- film. Eikenberry, moeder van een zoon, hertrouwt met een gouddelver in Alaska. Ze wonen ver van de bewoonde wereld. Ze raakt in verwachting. Als ze op alle dagen loopt, raakt ze door een aardbeving geïsoleerd van haar gezin. Nu moet ze alleen bevallen zonder hulp van anderen. Ze slaat zich er door heen en kan zich later weer verenigen met haar gezin. Hartverwarmende, behoorlijk vertolkte ongecompliceerde film, geen kunst met een grote K, maar geschikt voor het grote publiek en álle vrouwelijke kijkers. Camerawerk van Pierre Letarte.

The Sea Wolf

1993 | Avonturenfilm, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1993. Avonturenfilm van Michael Anderson. Met o.a. Charles Bronson, Catherine May Stewart, Christopher Reeve, Marc Singer en Len Cariou.

Vijfde verfilming (en eerste tv-verfilming) van de gelijknamige avonturenroman van Jack London met niets nieuws onder de zon, zodat het tijd wordt dat de bemanning van de schoener Ghost definitief voor anker gaat. Reeve is hier de schrijver die samen met de oplichtster Stewart in de Baai van San Francisco worden opgepikt door het schip van Bronson (als de despotische kapitein Wolf Larsen) en zijn bizarre bemanning. Voor vrouwen voelt Bronson niet veel, maar de aanwezigheid van een belezen Reeve intrigeert hem. Die wordt tot kajuitjongen gebombardeerd, vernederd en beproefd. Het is dan geen wonder dat hij wil ontsnappen. Bronson heeft het zichtbaar moeilijk met Jack Londons oorspronkelijke, archaïsche dialogen, maar Reeve komt geloofwaardig over, net als Cariou als de aan de drank verslaafde arts en Singer als de opstandige Johnson. Pikant detail: enkele zeescènes zijn afkomstig van de SEA WOLF- verfilming uit 1941 in zwart-wit en voor de gelegenheid ingekleurd!

Young Catherine

1991 | Historische film

Canada​/​​USSR​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Historische film van Michael Anderson. Met o.a. Vanessa Redgrave, Christopher Plummer, Franco Nero, Marthe Keller en Maximilian Schell.

Groots opgezet kostuumdrama over het jonge Duitse meisje dat in de 18e eeuw de Russische Catherina de Grote zou worden. Kosten noch moeite werden gespaard om van deze internationale produktie iets groots te maken, met o.m. buitenopnames in Leningrad, nu weer Sint-Petersburg. Gemaakt voor kabel-tv. Oorspronkelijk in twee delen uitgezonden. Scenario van Chris Bryant. Camerawerk van Ernest Day.

La Boutique de l'orfèvre

1990 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Italië​/​​Canada​/​​Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. Burt Lancaster, Olivia Hussey, Ben Cross, Andrea Occhipinti en Jo Champa.

Een (helaas) trouwe verfilming van een stuk van Karol Wojtyla alias Jean-Paul II, die bisschop, dramaturg en dichter was. Hij heeft er goed aan gedaan te stoppen met schrijven wanneer wordt afgegaan op dit suikerzoete melodrama, dat vertelt van een oorlogsweduwe die met haar kind Krakau verlaat en naar Toronto gaat, waar haar zoon verliefd wordt op de dochter van haar beste vrienden. Het eindigt allemaal met de aankoop van de trouwring bij de goudsmit in kwestie. In deze ode aan de heilige banden van het huwelijk druipt de sentimentaliteit ervan af. De dialogen zijn stroperig en de scènes onbedoeld lachwekkend. Slechter dan Barbara Cartland, wat veel zegt. Dat Lancaster in een dergelijke slechte film speelt, is diep bedroevend.

Millennium

1989 | Sciencefiction, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Kris Kristofferson, Cheryl Ladd, Daniel J. Travanti, Robert Joy en Lloyd Bochner.

Het onderzoek naar een botsing in de lucht tussen een Boeing 747 en een DC 10 leidt tot de ontdekking van het bestaan van een vrouwelijke commando-eenheid uit het jaar 2990 en de daarmee samenhangende toekomstige beschaving. Het zwakke verhaal, het weinig originele dialoog en Ladd die voornamelijk van garderobe en haarstijl wisselt (en zonder hartstocht speelt) reduceren de film vrijwel tot een prul, ondanks het feit dat Kristoffersen alles op alles zet, de andere spelers hun best doen en regisseur Anderson ál zijn ervaring met SF-films aanwendt. De speciale effecten zijn netjes in orde, maar verbleken totaal bij BATMAN of GHOSTBUSTERS. Scenario van John Varley naar zijn eigen verhaal Air Raid. Camerawerk van Rene Ohashi.

The Jeweller's Shop

1988 | Drama, Oorlogsfilm

Canada​/​​Italië 1988. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Burt Lancaster, Ben Cross, Olivia Hussey, Daniel Olbrychski en Jo Champa.

Een drakerig mystiek verhaal over liefde en de huwelijkstrouw gezien vanuit een orthodox RK-standpunt. De handeling strekt zich uit over twee keer twee generaties, die hun oorsprong hebben in Polen vlak voor het uitbreken van WO II en waarvan er [KA1]e[KA1]en, een jong stel net op tijd naar Canada emigreert. Hun nakomelingen komen dan weer op (toevallige wijze) met elkaar in contact. Het betreft de verfilming van een verhaal van paus Johannes Paulus II, die toen hij bisschop van Krakau was het onder pseudoniem had gepubliceerd. Als het niet gebaseerd geweest zou zijn op het verhaal van zo`n bijzondere oorspronkelijke auteur zou deze televisiefilm met een aantal hoofdrolspelers van naam verder niet opgevallen zijn en beperkt gebleven tot de kring van volgelingen van de ten toon gebrachte opvattingen. Gefilmd op locatie in Polen, Canada en tot stand gekomen met financiele medewerking van de Oostenrijkse omroep (ORF), de Italiaanse omroep (RAIUNO) en de Duitse (ZDF).

Sword of Gideon

1986 | Thriller, Actiefilm

Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1986. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. Steven Bauer, Michael York, Rod Steiger, Colleen Dewhurst en Robert Joy.

Een actiefilm over een geheim Israëlisch commando voor de bestrijding van terrorisme, dat gezworen heeft de slachting tijdens de Olympische Spelen in München te wreken. Naar het boek Vengeance van George Jonas, bewerkt door Chris Bryant.

Separate Vacations

1986 | Komedie

Canada​/​​Verenigde Staten 1986. Komedie van Michael Anderson. Met o.a. David Naughton, Jennifer Dale, Mark Keyloun, Lally Cadeau en Blanca Cuerra.

Een getrouwde architect verdwijnt naar Mexico op zoek naar seks. Zijn vrouw moet het maar alleen zien te rooien met de kinderen en een babysitter in een wintersportplaats. En bij wie eindigt dit in een vrijage? Precies! Al honderd keer gezien, al zet Dale een veel completere figuur neer dan je in zo'n niemendalletje zou verwachten.

Second Time Lucky

1984 | Fantasy, Erotiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Nieuw-Zeeland​/​​Australië 1984. Fantasy van Michael Anderson. Met o.a. Roger Wilson, Diane Franklin, Jon Gadsby, Robert Helpmann en Robert Morley.

God en de Duivel besluiten om de allereerste zonde die de mens beging nog eens over te doen. Bijgevolg wordt student Wilson uitverkoren en dient hij alle verleidingen die de geschiedenis ooit heeft gekend onder ogen te zien: van het paradijs op aarde tot aan de rock`n`roll-periode. Dit grootse idee verbergt echter het droeve feit dat het hier gaat om een niet geestige, seksachtige komedie. Wat indruk maakt is de verspilling van materiaal en talent (zoals het inhuren van Morley als de Almachtige).

The Martian Chronicles

1980 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1980. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Rock Hudson, Gayle Hunnicutt, Bernie Casey, Christopher Connelly en Nicholas Hammond.

Mini-serie in drie delen. Een science-fiction-reeks waarin Hudson opdracht krijgt na te gaan waarom een tweetal eerder weggezonden verkenningseenheden naar Mars niet teruggekeerd zijn. Anderson maakte hier zijn tv-regie-debuut, reden waarschijnlijk dat de serie in Europa op meerdere plekken is opgenomen. Het totaal wil echter niet echt boven de doorsnee uitkomen.

Murder By Phone

1980 | Horror, Thriller

Canada 1980. Horror van Michael Anderson. Met o.a. Richard Chamberlain, John Houseman, Sara Botsford, Robin Gammell en Gary Reineke.

De getalenteerde hoofdrolspelers en regisseur gaan de mist in in deze onoriginele horrormislukking, waarbij het gaat om een krankzinnige moordenaar die zijn slachtoffers letterlijk de dood aanzegt via de telefoon, door gebruik te maken van het een of andere ingenieuze apparaat dat op afstand wordt bestuurd. Ook bekend als BELLS, HELL'S BELLS en THE CALLING.

Dominique

1978 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1978. Horror van Michael Anderson. Met o.a. Cliff Robertson, Jean Simmons, Jenny Agutter, Simon Ward en Ron Moody.

Zeer goede acteurs doen hun best in een teleurstellend horrorverhaaltje: invalide Simmons denkt dat ega Robertson haar krankzinnig wil maken; ze gaat dood, maar komt terug om bij hem te spoken.

Orca

1977 | Horror, Avonturenfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1977. Horror van Michael Anderson. Met o.a. Bo Derek, Keenan Wynn, Robert Carradine, Peter Hooten en Will Sampson.

Een zwaardwalvis wreekt zich op premiejager Harris en diens bemanning, die zijn zwangere metgezellin hebben gedood. Voor niet al te scherpzinnige actieliefhebbers. Scenario van Luciano Vincenzoni en Sergio Donati. Camerawerk van Ted Moore en Folco Quilici. Gedraaid in Panavision.

Logan's Run

1976 | Sciencefiction, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1976. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Michael York, Jenny Agutter, Richard Jordan, Peter Ustinov en Roscoe Lee Browne.

Een verbazingwekkende eerste helft, waarin het leven van oneindig plezier en sterven op dertig-jarige leeftijd in het jaar 2274 wordt getoond. Maar dan komt de druilerige tweede helft, waarin het lijkt alsof BENEATH THE PLANET OF THE APES weer dunnetjes wordt overgedaan. De film kreeg een speciale Oscar voor de visuele effecten. Later is er een korte tv-serie van gemaakt. David Zelag Goodman bewerkte een roman van William F. Nolan en George Clayton Johnson tot scenario. Camerawerk van Ernest Laszlo.

Doc Savage, The Man of Bronze

1975 | Sciencefiction, Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1975. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Bill Lucking, Darrell Zwering, William Lucking, Robyn Hilton en Paul Wexler.

De held Doc Savage (Ely) uit de strips van de jaren 1930- 1940, verlaat de kille vesting Fortress Solitude vergezeld door de Amazing Five, en reist naar Zuid-Amerika, op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Daar moeten zij de strijd aanbinden met een goudzoeker, de kwaadardige Captain Seas (Wexler). De film, die als persiflage is bedoeld, is een humorloze mislukking. Voor de produktie tekende George Pal. Doc Savage was een creatie van Kenneth Robeson. Wordt beschouwd als camp, en genre- liefhebbers dragen dit werkje hoog in hun vaandel. Nou ja, elk wat wils.

Conduct Unbecoming

1975 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1975. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. Michael York, Richard Attenborough, Trevor Howard, Stacy Keach en Susannah York.

Eigenaardig ouderwets drama over eer en geweld onder de Bengaalse lanciers waar de weduwe van een officier verkracht werd. Te stijf om leuk te zijn, in andere opzichten te modern om als antiquiteit af te doen; vakkundige sterren bewaren hun waardigheid.

The Devil's Imposter

1972 |

Verenigd Koninkrijk 1972. Michael Anderson. Met o.a. Liv Ullmann, Lesley-Anne Down, Maximilian Schell, Franco Nero en Olivia de Havilland.

Eigenaardig ouderwets drama over eer en geweld onder de Bengaalse lanciers waar de weduwe van een officier verkracht werd. Te stijf om leuk te zijn, in andere opzichten te modern om als antiquiteit af te doen; vakkundige sterren bewaren hun waardigheid.

Pope Joan

1972 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Liv Ullmann, Keir Dullea, Robert Beatty, Jeremy Kemp en Olivia de Havilland.

Jonge Engelse vrouw trekt zich na de dood van haar vader terug in een klooster, maar vlucht na een plundering vermomd als monnik via Athene naar Rome. Daar maakt zij als broeder Johannus op opmerkelijke wijze carrière.

The Shoes of the Fisherman

1968 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1968. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. Anthony Quinn, Laurence Olivier, Oskar Werner, David Janssen en Vittorio De Sica.

Na twintig jaar keert de Russische aartsbisschop Kiril Lakota (Quinn) terug uit ballingschap in Siberië. De politieke leiders hopen met deze daad de wankele vrede tussen Oost en West te verstevigen. Lakota wordt als kardinaal Rome binnengehaald. Kort daarop sterft de paus en Lakota wordt aangeduid als opvolger. Hij zal alles in het werk stellen om de wereldvrede veilig te stellen. Langdradige verfilming van de roman van Morris West, bewerkt door John Patrick en James Kennaway, met enkele sterke momenten, dankzij de diverse topacteurs. De grootste tekortkoming van de film is de lengte. Schitterende fotografie van Erwin Hillier en een memorabele score van Alex North behoren tot de pluspunten.

The Quiller Memorandum

1966 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. George Segal, Alec Guinness, Senta Berger, George Sanders en Robert Helpmann.

Goed Harold Pinter-scenario over een Amerikaanse geheim-agent die een neo-nazibeweging natrekt in hedendaags Berlijn. Gebaseerd op de roman van Elleston Trevor (die de pseudoniem Adam Hall gebruikt) The Berlin Memorandum. Camerawerk van Erwin Hillier. Panavision.

Operation Crossbow

1965 | Oorlogsfilm, Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1965. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. George Peppard, Sophia Loren, Trevor Howard, Tom Courtenay en Anthony Quayle.

In deze degelijke WO II-spionagefilm spreken de Duitsers hun moerstaal, en dat mag in Engelstalige films uit de jaren zestig uitzonderlijk worden genoemd. Het door Richard Imrie geschreven verhaal speelt in 1943. De Britten zenden drie spionnen, 'ingenieurs met een talenknobbel', op pad om een Duitse rakettenfabriek te saboteren. Decors en attributen zijn tot in de puntjes verzorgd, al moet gezegd dat de flakkerende vlammetjes onder de V2-raketten niet echt overtuigen. Maar de acteerprestaties zijn over de hele linie voortreffelijk. Sophia Loren speelt een kort rolletje, maar was destijds zo populair dat ze op de titelrol als eerste wordt genoemd.

Wild and Wonderful

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Michael Anderson. Met o.a. Tony Curtis, Christine Kaufmann, Larry Storch, Marty Ingels en Jacques Aubuchon.

Een inhoudloos slapstick-niemendalletje met een hond in de hoofdrol. Curtis en Kaufmann beleven een romance.

Flight from Ashiya

1964 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Japan 1964. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Suzy Parker, Shirley Knight, Danièle Gaubert, Eiko Taki en Joseph Di Reda.

Wanneer een Japans schip bij Japan in een storm terecht komt worden twee Amerikaanse reddingsvliegtuigen ingezet. Nadat één vliegtuig in zee is gestort wordt de reddingsopdracht beperkt tot het verlenen van eerste hulp door twee reddingswerkers, onder wie sergeant Takashima (Brynner). Ondanks een all-star cast, een succesvolle regisseur en het mooi op locatie filmen door Burnett Guffey, ontbreekt ware spanning.

Tower of London

1962 | Horror, Historische film

Verenigde Staten 1962. Horror van Roger Corman. Met o.a. Vincent Price, Michael Pate, Joan Freeman en Robert Brown.

Na de dood van Edward IV laat Richard diens broer Clarence om het leven brengen, zodat hij het regentschap over Engeland krijgt. Zijn volgend doel is de dood van de jonge prinsen, om zijn obsessie - koning te worden - te verwezenlijken. Shakespeare à la Corman is best gezellig, maar de produktiefaciliteiten waren zo minimaal dat zelfs Price die Richards waanzin toch meesterlijk uitbeeldt, de film niet helemaal kan redden. Dialoogregisseur was Francis Coppola. In de versie van 1939 was Price te zien als Clarence.

The Naked Edge

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1961. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. Gary Cooper, Deborah Kerr, Eric Portman, Diane Cilento en Hermione Gingold.

Een onevenwichtige suspense-film rond Kerr die echtgenoot Cooper van moord verdenkt. Coopers laatste film, gedraaid in Londen.

All the Fine Young Cannibals

1960 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1960. Biografie van Michael Anderson. Met o.a. Robert Wagner, Natalie Wood, Susan Kohner, George Hamilton en Pearl Bailey.

Een melodrama vol clich[KA1]e`s, gebaseerd op het leven van trompetspeler Chet Baker (Wagner). Robert Thom bewerkte de roman van Rosamond Marshall tot scenario. Camerawerk van William H. Daniels.

The Wreck of the Mary Deare

1959 | Drama, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1959. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Gary Cooper, Charlton Heston, Michael Redgrave, Emlyn Williams en Richard Harris.

Dat was kantje-boord: de kapitein van een gezonken schip wordt beschuldigd van onachtzaamheid, maar wordt bij een verhoor vrijgesproken dankzij de getuigenis van een kapitein van een reddingsvaartuig. De trucages zijn de echte sterren. Scenario van Eric Ambler, naar een roman van Hammond Innes. Camerawerk van Joseph Ruttenberg.

Shake Hands with the Devil

1959 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1959. Drama van Michael Anderson. Met o.a. James Cagney, Don Murray, Dana Wynter, Glynis Johns en Michael Redgrave.

Een aangrijpend drama in het door oorlog verscheurde Ierland rond 1920, waarin een Amerikaanse student buiten schot tracht te blijven, maar door omstandigheden bij een opstandelingenleger terechtkomt, dat geleid wordt door de wilskrachtige Cagney. Mooi op locatie verfilmd. Scenario van Ivan Goff, Ben Roberts en Marian Thompson naar een roman van Reardon Connor. Camerawerk van Erwin Hillier.

Chase a Crooked Shadow

1958 | Drama, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Richard Todd, Anne Baxter, Herbert Lom en Alexander Knox.

Rijke erfgename Baxter twijfelt aan haar verstand, wanneer haar doodgewaande broer verschijnt om de erfenis op te eisen; opwindend, Hitchcock-achtig melodrama.

Yangtse Incident

1957 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1957. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. Richard Todd, Akim Tamiroff, William Hartnell en Keye Luke.

Een fraaie film over de gedurfde vlucht van een Brits schip in de Chinese Burger Oorlog, vastgelopen op de Yangtse rivier. Schitterende rollen met name van Tamiroff. Ook: BATTLE HELL.

Around the World in 80 Days

1956 | Avonturenfilm, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Michael Anderson. Met o.a. David Niven, Cantinflas, Shirley MacLaine, Robert Newton en John Carradine.

Fraaie bewerking van Jules Vernes boek uit 1872, die ook nu nog boeit dankzij het levendige script, de opnames op locatie en vooral door gastoptredens van meer dan veertig filmsterren, zoals Marlene Dietrich en Frank Sinatra. Het verhaal moge bekend zijn: een weddenschap is voor Phileas Fogg (Niven op z’n meest Brits) aanleiding voor een reis rond de wereld in 80 dagen. Veel Oscars: Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Camerawerk, Beste Montage en Beste Muziek (Victor Young).

1984

1956 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1956. Sciencefiction van Michael Anderson. Met o.a. Edmond O'Brien, Michael Redgrave, Jan Sterling, David Kossoff en Mervyn Johns.

Deze versie van George Orwell's futuristisch getinte roman verschaft stof tot nadenken. Geliefden O'Brien en Sterling, die zich aan alle kanten ingesloten weten in oppermachtig staatsbestel, rebelleren manmoedig tegen 'Big Brother'.

The Dam Busters

1954 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1954. Oorlogsfilm van Michael Anderson. Met o.a. Richard Todd, Michael Redgrave, Ursula Jeans en Basil Sydney.

De Engelsen bedenken tijdens WO II een ingenieus plan om de dam in het Duitse Roergebied op te blazen. Een opwindende en intelligente film.

Night was our Friend

1952 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1952. Thriller van Michael Anderson. Met o.a. Elizabeth Sellars, Michael Gough, Ronald Howard, Marce Ney en Edward Lexy.

Na haar vrijspraak in een moordzaak wordt uit de doeken gedaan hoe de vrouw eigenlijk in de beklaagdenbank terechtkwam. Een broeierige, film noir-achtige film, met Elizabeth Sellars als de wat ambigue vrouw die met een geestelijk ontspoorde, uit de dood herrijzende echtgenoot te maken krijgt. Een goed scenario van Michael Pertwee, naar zijn eigen toneelstuk.

Waterfront children

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Michael Anderson. Met o.a. Richard Burton, Kathleen Harrison en Robert Newton.

Na haar vrijspraak in een moordzaak wordt uit de doeken gedaan hoe de vrouw eigenlijk in de beklaagdenbank terechtkwam. Een broeierige, film noir-achtige film, met Elizabeth Sellars als de wat ambigue vrouw die met een geestelijk ontspoorde, uit de dood herrijzende echtgenoot te maken krijgt. Een goed scenario van Michael Pertwee, naar zijn eigen toneelstuk.

Private Angelo

1949 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Oorlogsfilm van Peter Ustinov en Michael Anderson. Met o.a. Peter Ustinov, Maria Denis, Godfrey Tearle, Robin Bailey en Marjorie Rhodes.

Lafaard in het Italiaanse leger presteert het om als held te worden aangezien door de stadsbewoners. Meestal leuke komedie, veel lol.

Operation Crossbow

1944 | Actiefilm

1944. Actiefilm van Michael Anderson.

Lafaard in het Italiaanse leger presteert het om als held te worden aangezien door de stadsbewoners. Meestal leuke komedie, veel lol.