Martin Melcher: productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Where Were You When the Lights Went Out?

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Hy Averback. Met o.a. Doris Day, Robert Morse, Patrick O'Neal, Terry-Thomas en Steve Allen.

De grote elektriciteitsstoring in New York en omstreken in november 1965 vormt de achtergrond van dit lichtgewicht stervehikel voor Doris Day, waarin ze met een knipoog de ster van het Broadwaystuk 'The Constant Virgin' speelt. Zoals vaker in haar films belandt Day per ongeluk in bed met een man die niet haar echtgenoot is. De acteurs doen hun best in deze bewerking van een toneelstuk van Claude Magnier, maar het verhaal is simpelweg niet sterk. Day was naar verluidt louter om contractuele redenen gemotiveerd om de film te maken.

The Glass Bottom Boat

1966 | Romantische komedie, Musical

Verenigde Staten 1966. Romantische komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Rod Taylor, Arthur Godfrey, John McGiver en Paul Lynde.

Ruimtevaart-ingenieur (Rod Taylor) valt op pr-dame (Doris Day) en huurt haar in om zijn biografie te schrijven. Tegelijkertijd wordt de dame in kwestie aangezien voor een Russische spion omdat haar hondje Vladimir heet. Heerlijke onzin geheel in de lijn van voormalig striptekenaar Tashlin, die Jayne Mansfield onsterfelijk maakte met vergelijkbare over-de-top komedies als Will Succes Spoil Rock Hunter? Tashlin en Day maakten een jaar later het niet minder krankzinnige Caprice, waarin Day wel degelijk een geheim agent speelde.

The Thrill of It All

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Doris Day, James Garner, Arlene Francis, Edward Andrews en Reginald Owen.

Day - de Amerikaanse mevrouw Doorsnee uit 1965 - doet braaf de afwas en voedt de kindertjes op, terwijl ze in de schaduw mag staan van haar geslaagde echtgenoot, dokter Garner. Haar kans komt als ze door een talentenjager ontdekt wordt voor een serie reclamespotjes voor de Happy Soap-campagne. Ze krijgt steeds meer werk, wordt steeds bekender en populairder. Garner wordt jaloers terwijl Day hem gaat verwaarlozen. Heel keurige, niet onaardige persiflage op de tv en tv-reclame naar een verhaal van Carl Reiner, die in de nodige kleine rolletjes over het beeld gaat.

That Touch of Mink

1962 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1962. Romantische komedie van Delbert Mann. Met o.a. Cary Grant, Doris Day en Gig Young.

Luchtige, hier en daar ondeugend bedoelde komedie waarin een rijke zakenman (Grant) wel iets ziet in minder gefortuneerde secretaresse (Day). Astin, in een prima bijrol, is eveneens van haar gecharmeerd. Stanley Shapiro kreeg een Oscarnominatie voor zijn script en was ook verantwoordelijk voor Lover Come Back (eveneens met Doris Day).

Billy Rose's Jumbo

1962 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1962. Drama van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, Stephen Boyd, Jimmy Durante, Martha Raye en Dean Jagger.

Een prima film die zich afspeelt in het circus. De liedjes zijn van Rodgers & Hart en Busby Berkely heeft het heel goed in scène gezet. Durante en Raye spelen de sterretjes van de hemel. Welluidende songs waaronder 'The Most Beautiful Girl in the World', 'My Romance', 'This Can't Be Love'. Scenario van Sidney Sheldon naar een musical van Ben Hecht. Camerawerk van William Daniels. Ook bekend als JUMBO.

Lover Come Back

1961 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Delbert Mann. Met o.a. Rock Hudson, Doris Day, Tony Randall, Edie Adams en Jack Oakie.

Carol (Day) is een fatsoenlijke reclamevrouw, Jerry (Hudson) haar gewetenloze concurrent die zich voordoet als wetenschapper. Bovendien weet hij alle vrouwen om zijn vinger te winden, zowel de sexy Rebel (Adams) als de maagdelijke Carol. Geestige komedie, mede door een leuke bijrol van Randall als Jerry's neurotische baas. Scenarist Stanley Shapiro werd twee jaar eerder onderscheiden met een Oscar voor Pillow Talk, de bekendste - en beste - komedie uit het gezamenlijke oeuvre van Day en Hudson.

Midnight Lace

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van David Miller. Met o.a. Doris Day, Rex Harrison, John Gavin, Myrna Loy en Roddy McDowall.

De Amerikaanse Kit Preston (Day), zit de hele dag alleen in Londen omdat haar man (Harrison) getrouwd is met z'n werk. Op een dag loopt ze door de mistige straten en schrikt ze van een mysterieuze stem die uit de nevelen komt. En in haar veilige huis krijgt ze telefoontjes, weer van die geheimzinnige onbekende. Maar niemand gelooft haar. Day putte voor een scène uit haar eigen herinneringen (dat ze zwanger en wel door een agressieve echtgenoot werd mishandeld) en ging zo uit haar dak dat de opnames stilgezet moesten worden.

Pillow Talk

1959 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1959. Romantische komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, Rock Hudson, Tony Randall, Thelma Ritter en Nick Adams.

Eerste en wellicht leukste in de serie dubbelzinnige maar zeer kuise komedies die Hudson en Day samen maakten, waarin ze eindeloos kibbelen (vooral per telefoon) en uiteindelijk voor elkaar vallen. Een zeer geslaagde productie waarin op alle details werd gelet. De film kreeg een Oscar voor het beste scenario van Stanley Shapiro en Maurice Richlin, die het eveneens bekroonde verhaal van Russell Rouse en Clarence Green bewerkten. Day en Ritter kregen allebei een Oscarnominatie. Volgens de makers van de befaamde documentaire The Celluloid Closet is het typerend voor de houding van Hollywood ten opzichte van homoseksualiteit, dat juist Rock Hudson, homoseksueel immers, een playboy moest spelen.

Julie

1956 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Drama van Andrew L. Stone. Met o.a. Doris Day, Barry Sullivan, Frank Lovejoy, Mae Marsh en John Gallaudet.

Griezelig melodrama over stewardess Julia Benton (Doris) die achtervolgd wordt door haar tweede, psychopatische echtgenoot pianist Henry Benton (Jourdan), die haar eerste vermoord heeft. Spannend, tot de belachelijke climax. Het scenario is van regisseur Stone. Het camerawerk is van Fred Jackson, Jr.