Paul Auster: regie, cast en scenario.
Er zijn 6 films gevonden.

Paul Auster Confidential

1998 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1998. Documentaire van Guy Seligmann. Met o.a. John Philip Sousa, François Couperin, Paul Auster en Siri Hustvedt.

Lulu on the Bridge

1998 | Thriller, Misdaad, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1998. Thriller van Paul Auster. Met o.a. Harvey Keitel, Mira Sorvino, Willem Dafoe, Vanessa Redgrave en Mandy Patinkin.

Lou Reed: Rock And Roll Heart

1997 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Timothy Greenfield-Sanders. Met o.a. Lou Reed, Paul Auster, David Bowie, John Cale en Joe Dallesandro.

Smoke

1995 | Komedie, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1995. Komedie van Wayne Wang. Met o.a. William Hurt, Harvey Keitel, Stockard Channing, Giancarlo Esposito en Ashley Judd.

Brooklyn 1990. Aan de hand van een fascinerende anecdote vertelt de lokale schrijver Paul Benjamin (Hurt) hoe Sir Walter Raleigh destijds het gewicht van rook vaststelde. Om te beginnen woog hij een sigaar. Nadat die was opgerookt, woog hij de as en de peuk; met het verschil had hij het bepaald!

Blue In The Face

1995 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1995. Drama van Wayne Wang en Paul Auster. Met o.a. Lou Reed, Victor Argo, Roseanne, Keith David en RuPaul.

Keitel ging na SMOKE door om zijn rol van sigarenverkoper opnieuw te spelen. In minder dan een week stond de film met een imposante cast op de gevoelige laag. Heel wat beroemde (en ook onbekende) mensen kwamen over de vloer van Auggie Wren's winkel en zodra de camera's rolden moesten ze praten en doorgaan tot ze blauw aanliepen. Een lofzang aan dit stadsdeel in documentaire vorm met monologen, komisch sketches en bizarre reportages. Het wonderlijke is dat al deze afzonderlijke fragmenten en situaties tot een homogeen geheel samenvloeien.

Philip Marlowes Erben

1991 | Documentaire

Duitsland 1991. Documentaire van Ralph Quinke. Met o.a. Ross Thomas, Joseph Wambaugh, James Ellroy, Loren D. Estleman en Elmore Leonard.

Met een Humphrey Bogart-kloon (Whymark) als gids leidt deze documentaire ons door de wereld van de hedendaagse detective- roman. Er wordt een parallel getrokken tussen het werk van auteurs die na 1950 hun eerste succes boekten en de werken van Dashiell Hammett, Raymond Chandler en Ross Macdonald, de peetvaders van srie noire. De tijden zijn veranderd. De misdaad is veel agressiever geworden, wat ook duidelijk blijkt uit de romans van Spillane, Wambaugh, Ellroy, Leonard, Highsmith en de anderen uit de top-tien van de actuele US-made 'polar' die door Quinke worden geïnterviewd. De gesprekken worden afgewisseld door geacteerde fragmenten uit romans van de betrokkenen. Quinke schreef het scenario. Het commentaar is ingesproken door Mathias Fuchs, Nikolai Huebner en Dietmar Meus. Voor de fotografie tekenden Richard Dallett en Nils-Mahlau.