Oskar Schnirch: camera.
Er zijn 7 films gevonden.

Der Haus-Tyrann

1959 | Komedie

Duitsland 1959. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Heinz Erhardt, Grethe Weiser en Peter Vogel.

De eigenaar van een slechtlopend café is zeer opvliegend van aard en tiranniseert zijn hele omgeving. Vooral zijn zuster en de buurvrouw van boven, zijn huurster, hebben het zwaar te verduren. Hoewel wat toneelmatig van opzet, een redelijke film met aardige momenten. Naar het blijspel Das Ekel van Toni Impekoven.

Vergiß mein nicht

1958 | Muziek, Romantiek, Komedie

Italië​/​​Duitsland 1958. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Ferruccio Tagliavini, Lauretta Masiero, Sabine Bethman, Erich Winn en Massimo Giuliani.

De directeur van een Italiaans filiaal van een Duitse firma is verliefd op zijn nieuwe secretaresse en besluit zelfs de ballerina te verlaten waarmee hij een verhouding heeft, maar de nieuwe vrouw is niet het type dat zo maar toegeeft aan zijn avances. Het verhaal is eigenlijk licht van opzet en fungeert alleen als uitgangspunt voor een aantal theatrale liederen en een paar toeristische plaatjes. Het acteerwerk is belabberd. Scenario van Gina Falckenberg en Aldo de Benedetti. Camerawerk van Oskar Schnirch.

Die Mädels vom Immenhof

1955 | Familiefilm, Komedie, Jeugdfilm

Duitsland 1955. Familiefilm van Wolfgang Schleif. Met o.a. Angelika Meissner, Heidi Brühl, Paul Klinger, Margarethe Haagen en Paul Henckels.

De ponystoeterij van oma Haagen in de groene, lichtglooiende vlakten van Noord-Duitsland verkeert in financiële problemen. De drie kleindochters (König, Meissner en Brühl) gaan een handje helpen. Dankzij een gouden idee van pachter Klinger komt alles weer goed, zelfs het verwende neefje Fuchs blijkt aardige kanten te hebben. Leuk om de jonge Brühl aan het werk te zien. Naar de kinderboeken van Ursula Bruns, Dick und Dalli und die Ponies. Er volgden nog vier films.

Wirbel um Irene

1953 | Komedie

Joegoslavië​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Bruni Löbel, Walter Giller, Helli Servi, Friedl Czepa en Hans Olden.

Hupse secretaresse L[KA3]obel valt in voor een zangeresje in een dansgelegenheid en versgebakken jurist Giller die denkt dat zij de aangekondigde Nicoletti is, wordt verliefd op haar. Als hij haar later redt van een bijna-aanrijding brengt hij haar naar (het verkeerde) huis (van strenge directeur Olden van het grote bedrijf waar hij in dienst is). Als Olden thuiskomt en op bed een onmachtige jongedame vindt, is hij verward en zijn vrouw die even later van een reis terugkeert, denkt dat zij haar man betrapt heeft met een employée van de firma, omdat Löbel daar ook werkt. Kortom een komedie der verwisselingen. Routineus geregisseerd en gespeeld. Zeer in de geest van zijn tijd. Scenario van Lilian Belmont en Ernst WAldbrunn naar een novelle van Hans Nüchtern. Camerawerk van Oskar Schnirch. Ook bekend als IRENE IN NÖTEN.

Tagebuch einer Verliebten

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Josef von Baky. Met o.a. Maria Schell, O.W. Fischer, Margarete Haagen, Franco Andrey en Ernst Schröder.

De slippertjes en flirtpartijen van haar man hangen Barbara de keel uit. Ze stapt op en komt toevallig een jeugdvriend tegen. Met dit soort onbenullige komedies van het sterduo Schell/Fischer trachtte men het Duitse volk de oorlogs-ellende te laten vergeten ('Reden wir nicht mehr davon'). Scenario van Johannes Mario Simmel en Emil Burri naar de roman Ich an Mich van Dinah Nelken. Camerawerk van Oskar Schnirch.

Alles für Papa

1953 | Komedie, Drama

Duitsland 1953. Komedie van Karl Hartl. Met o.a. Johanna Matz, Curd Jürgens, Olga Tschechowa, Peer Schmidt en Ina Malfatti.

Uitgever van een boulevardblad en weduwnaar Clemens Haberland (Jürgens) krijgt zijn inmiddels volwassen geworden dochter in huis, nadat zij een finishing-school in Zwitserland met goed gevolg doorlopen had. Daar is hij helemaal niet blij mee, want het is afgelopen met zijn vrijbuitersleventje van pokeren en zuipen.

Schäm' dich, Brigitte!

1952 | Komedie

Oostenrijk 1952. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Theo Lingen, Nadja Tiller en Annie Rosar.

Dr. Felix Schneider (Rühmann), Professor Stieglitz (Moser) en Paul Fellmeier (Lingen) met hun respectievelijke vrouwen vormen drie echtparen die lief en leed delen. Drie in Duitsland zeer populaire hoofdrollen in één klucht - dat kan niet anders dan kassa-kassa betekenen. En zo hoort het kennelijk ook.