Oded Fehr (1970): cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Resident Evil: Extinction

2007 | Sciencefiction, Actiefilm, Horror, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Australië 2007. Sciencefiction van Russell Mulcahy. Met o.a. Milla Jovovich, Oded Fehr, Mike Epps, Ali Larter en Iain Glen.

In deze derde aflevering van de op een populair videospel gebaseerde Resident Evil-reeks is de mensheid, samen met bijna al het andere leven op aarde, na een virusuitbraak zo goed als uitgestorven. In bunkers, diep onder de grond, proberen gewetenloze wetenschappers het tij te keren, maar daarvoor hebben ze het bloed nodig van ontsnapt proefpersoon Project Alice (Jovovich). Mooie woestijnplaatjes, bloederige make-up, een knappe heldin en aardige actiescènes maken dit tot een heel acceptabele zombiefilm, waarbij logica en plot een ondergeschikte rol spelen.

Resident Evil: Apocalypse

2004 | Actiefilm, Horror, Sciencefiction, Thriller

Canada​/​​Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 2004. Actiefilm van Alexander Witt. Met o.a. Milla Jovovich, Sienna Guillory, Oded Fehr, Thomas Kretschmann en Jared Harris.

Eerste opvolger van de videospelverfilming Resident Evil, wederom met voormalig model Jovovich als de afgetrainde supervrouw Alice die vecht tegen vraatzuchtige zombies in een hermetisch afgesloten metropool. De vermakelijke gekkigheid van het eerste deel wordt ruimschoots overtroffen met nog grootsere vijanden, nog kortere rokjes en nog veel meer in vodden gestoken zombiefiguranten met enge make-up. Een uitschieter in het genre vanwege de perfecte dosering van karakterontwikkeling (minimaal) en actie (maximaal). Het scenario werd getikt door cineast Paul W.S. Anderson, geliefd en gehaat door cinefiele gamers vanwege zijn rap gemonteerde spelverfilming Mortal Kombat (1995) en dito Resident Evil. Geschoten op locatie in Toronto.

The Mummy Returns

2001 | Avonturenfilm, Fantasy, Horror

Verenigde Staten 2001. Avonturenfilm van Stephen Sommers. Met o.a. Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo en Dwayne Johnson.

In The Mummy Returns - vervolg op The Mummy uit 1999 - zorgt de tot leven gewekte en naar Londen verscheepte mummie Imhotep opnieuw voor rampspoed. Klusje voor gladjanus Rick O'Connell (Fraser) die het eerder met hem aan de stok kreeg. Niets mis met archeologisch aandoende films opgediend door gladgestreken Amerikanen maar dit is toch wat al te treurig. The Mummy Returns slaagt erin om werkelijk op alle fronten te falen: de actie is suf, de teksten zijn akelig cartoonesk, de effecten lachwekkend knullig, enzovoort enzoverder. Even intrigerend als drogende was maar dan zonder de voldoening.

Bread and Roses

2000 | Drama

Duitsland​/​​Spanje​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Tsjechië​/​​Frankrijk​/​​Zwitserland​/​​Italië 2000. Drama van Ken Loach. Met o.a. Pilar Padilla, Adrien Brody, Elpidia Carrillo, Jack McGee en George Lopez.

De 'sociale realist' Ken Loach is beroemd om zijn politieke films waarin hij het opneemt voor de armen en onderdrukten. Paul Laverty, zijn trouwe scenarioschrijver, hielp Loach ditmaal aan een verhaal over arme, hardwerkende Latino's in Los Angeles. Het begint met Maya, die over de Mexicaanse grens gesmokkeld wordt en uiteindelijk met haar oudere zus Rosa in LA herenigd wordt. Rosa weet Maya aan een schoonmaakbaantje te helpen in een groot zakengebouw, waar de problemen pas echt beginnen. De schoonmakers worden zwaar onderbetaald en grof behandeld door supervisor Perez. Een vakbondmedewerker wil hen steunen, maar dat gaat niet over rozen. Bread and Roses doet heel ouderwets aan. Loach's realistische semi-documentaire stijl en het thema van een onderdrukte arbeidersklasse zijn dan ook oud; maar daarom niet minder belangrijk voor onze tijd. Laverty en Loach brengen hun kennis van vakbondwereldjes sterk over. Het mag verwonderlijker heten dat ook het voor hen minder bekende wereldje van geëmigreerde Latino's overtuigend naar voren komt. Dat heeft zeker ook te maken met het voortreffelijke spel van vooral Padilla, Lopez en Carrillo.

Arabian Nights

2000 | Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Fantasy van Steve Barron. Met o.a. Mili Avital, Dougray Scott, Alan Bates, James Frain en Tchéky Karyo.

Miniseries gaan vaak over exotische historische (non)fictieve figuren. Nu is de beroemde saga 'Duizend en Een Nacht' aan de beurt. De Sultan van Bagdad (Scott) heeft sinds het verraad van zijn ex-echtgenote een diep wantrouwen jegens vrouwen. Als hij toch weer trouwt is het plan zijn nieuwe vrouw na de huwelijksnacht te vermoorden. Sheherezade (Avital) moet het slachtoffer worden, maar ze weet uitstel van executie te bewerkstelligen door de Sultan mooie verhalen te vertellen. Onder meer Alladin (Lee) en Ali Baba (Sewell) passeren de revue. Zoals een respectabele miniserie betaamt biedt Arabian nights weelderige plaatjes (op locatie in oa Petra). De make-up sectie won een Emmy. Opvallend is de smakelijke combinatie van acteurs, met naast bovengenoemden verder oa John Leguizamo (Romeo Juliette), Alexei Sayle (Gorky Park) en Tchéky Karyo (The patriot). (IdH/VPRO Gids)

Deuce Bigalow: Male Gigolo

1999 | Komedie

Verenigde Staten 1999. Komedie van Mike Mitchell. Met o.a. Rob Schneider, William Forsythe, Arija Bareikis, Eddie Griffin en Oded Fehr.

Vulgair en onvolwassen werd Deuce Bigalow: Male Gigolo genoemd door critici. Wat wil je met een aquariumwasser (Schneider) die gigolo ('man-whore') wordt en tankdikke, boomlange, narcoleptische en gehandicapte vrouwen dient te verzadigen. En toch. Na een tijdje krijg je respect voor Saturday Night Live-man Schneider, als komiek en als co-scenarist van dit werkje. Wie valt niet voor de scène waarin de gigolo door zijn vriendinnetje haar kunstbeen krijgt toegeworpen als verdedigingswapen? Commercieel kon de film niet tippen aan het werk van de broers Bobby en Peter Farrelly, de specialisten in het genre.

Cleopatra

1999 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1999. Avonturenfilm van Franc Roddam. Met o.a. Leonor Varela, Timothy Dalton, Billy Zane, Rupert Graves en John Bowe.

Zelfs na de epische flop met Elizabeth Taylor en Richard Burton in 1963 houdt de enigmatische Egyptische koningin Cleopatra niet op filmmakers te inspireren. Timothy Dalton - die zelfs flink lijkt op de bustes van Caesar - speelt een waardige rol als de verliefde keizer, de immer flamboyante Billy Zane is prettig om naar te kijken in zijn rol van Marcus Antonius. Maar ene Leonor Varela valt in haar debuut als Cleopatra gelijk door de mand door onzeker spel. Dat ze van de filmmakers steeds in doorschijnende kleren moet werken helpt haar niet en doet af aan de intellectuele en mysterieuze kanten van het historische personage. Alle kleren, kapsels, decors en landschapsbeelden (voornamelijk in Marokko geschoten) zien er wel piekfijn uit. (IdH/VPRO Gids)