Norman Wooland: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

P.D. James' Cover her Face

1985 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1985. Misdaad van John Davies. Met o.a. Roy Marsden, John Vine, Mel Martin, Rupert Frazer en Phyllis Calvert.

Lange tv-film, waarin Chief Superintendant Adam Dalgliesh (Marsden) met hulp van Inspector John Massingham (Vine) een misdaad oplost. Is aan de lange kant, maar er wordt goed gespeeld. Het scenario is van Robin Chapman naar een roman van P.D. James. Het camerawerk is van David Jones en Peter MacQueen. Wordt meestal in vijf delen uitgezonden en er bestaat een gecondenseerde versie van slechts 75m.

The Projected Man

1966 | Sciencefiction, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Sciencefiction van Ian Curteis en Bryant Halliday. Met o.a. Mary Peach, Norman Wooland, Ronald Allen, Derek Farr en Tracey Crisp.

Dr Halliday is de uitvinder van een laser-apparaat dat voorwerpen door de ruimte kan verplaatsen. Hij had minder geluk met levende wezens tot Dr Peach zich in zijn team voegt. Het is al te laat, want de opdrachtgevers laten het project varen om het vervolgense op slinkse wijze in te zetten voor militaire doeleinden.

The Fighting Prince of Donegal

1966 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1966. Avonturenfilm van Michael O'Herlihy. Met o.a. Peter McEnery, Susan Hampshire, Tom Adams, Gordon Jackson en Andrew Keir.

Ierland, eind 16e eeuw. De Britse koningin Elizabeth stuurde met het oog op Spaanse invallen garnizoenen naar het eiland. De Ieren verzetten zich hiertegen, en het broeit tussen de clans. McEnery, die bij de dood van zijn vader de titel Prins van Donegal erft, neemt de leiding bij de opstand. Typisch mantel-en degenavontuur uit de Disney-fabriek. Historisch heeft het niet veel te betekenen, maar het werd vlot en in een snel ritme gemaakt. Robert Westerby adapteerde de roman Red Hugh, Prince Of Donegal van Robert T. Reilly op een manier die de film geschikt maakt voor kinderen. Arthur Ibbetson haalt alles uit de prachtige Ierse landschappen.

Projected man

1966 |

Verenigd Koninkrijk 1966. Ian Curties. Met o.a. Norman Wooland, Mary Peach en Bryant Halliday.

Ierland, eind 16e eeuw. De Britse koningin Elizabeth stuurde met het oog op Spaanse invallen garnizoenen naar het eiland. De Ieren verzetten zich hiertegen, en het broeit tussen de clans. McEnery, die bij de dood van zijn vader de titel Prins van Donegal erft, neemt de leiding bij de opstand. Typisch mantel-en degenavontuur uit de Disney-fabriek. Historisch heeft het niet veel te betekenen, maar het werd vlot en in een snel ritme gemaakt. Robert Westerby adapteerde de roman Red Hugh, Prince Of Donegal van Robert T. Reilly op een manier die de film geschikt maakt voor kinderen. Arthur Ibbetson haalt alles uit de prachtige Ierse landschappen.

The Bandit of Zhobe

1959 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1959. Avonturenfilm van John Gilling. Met o.a. Victor Mature, Anthony Newley, Norman Wooland, Anne Aubrey en Walter Gotell.

Bescheiden actiefilm die in het 19e-eeuwse India speelt met Mature als stamhoofd die vogelvrij is verklaard en tegen de Engelsen vecht.

Night Train For Inverness

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Ernest Morris. Met o.a. Norman Wooland, Jane Hylton, Denis Waterman, Sylvia Francis en Valentine Dyall.

Een diabeticus verkeert in levensgevaar tenzij men hem op tijd kan bereiken met medicijnen. Een redelijk spannend drama.

Bad Girl

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Sylvia Syms, Norman Wooland, Wilfrid Hyde-White en Kenneth Haigh.

Alledaags gegeven komt nog vrij aardig uit de verf door goede rolverdeling, met een tiener die betrokken raakt bij de zelfkant van het leven; hertiteld: TEENAGE BAD GIRL.

An Honourable Murder

1959 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Godfrey Grayson. Met o.a. Norman Wooland, Margaretta Scott, Lisa Daniely, Douglas Wilmer en Philip Saville.

Bestuursleden beramen een plan om de voorzitter van de raad van beheer om te brengen. Een vreemde, interessante maar niet helemaal geslaagde poging Julius Caesar in een modern jasje te steken.

No Road Back

1957 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Montgomery Tully. Met o.a. Sean Connery, Skip Homeier, Paul Carpenter, Patricia Dainton en Norman Wooland.

Een blinde, dove vrouw getroost zich vele offers voor haar zoon, om tenslotte betrokken te raken bij praktijken van misdadigers die juist háár jongen laten opdraaien voor een overval. Een zich moeizaam voortslepend melodrama.

My Teenage Daughter

1956 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1956. Misdaad van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Sylvia Syms, Kenneth Haigh, Norman Wooland en Wilfrid Hyde-White.

In dit te voorspelbare Britse antwoord op REBEL WITHOUT A CAUSE debuteert Syms als de zeventien-jarige dochter van weduwe Neagle. Syms maakt kennis met een soort agressieve James Dean, zij veroorzaken de dood van een tante en belanden voor de rechter in de beklaagdenbank. Ook bekend als TEENAGE BAD GIRL.

Guilty?

1956 | Drama, Misdaad

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1956. Drama van Edmond T. Gréville. Met o.a. Barbara Laage, John Justin, Donald Wolfit, Andrée Debar en Frank Villard.

Een Franse verzetsstrijder wordt verdacht van moord op zijn geliefde, maar zijn advocaat weet met behulp van een politieagente aan te tonen dat de bewijzen vervalst zijn. De meeste rechtszaakfilms hebben ondanks hun overbekende stramien een ingebouwde spanningsboog, maar deze is wel érg traag. Wolfit grijpt de kansen die de rol van de rechter hem biedt, gulzig aan.

Background

1953 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Daniel Birt. Met o.a. Valerie Hobson, Philip Friend, Norman Wooland, Janette Scott en Mandy Miller.

Een echtpaar besluit te scheiden, maar de gedachte aan hun kinderen brengt hen weer samen. Een low budget-film die een voorlichtingsfilm over het huwelijk lijkt. Knap geacteerd, met de beste bedoelingen gemaakt, maar met weinig gedenkwaardig resultaat.

The Ringer

1952 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Mysterie van Guy Hamilton. Met o.a. Herbert Lom, Mai Zetterling, Donald Wolfit, Greta Gynt en William Hartnell.

Deze boeiende detective is gebaseerd op een toneelstuk en een roman van Edgar Wallace. The Ringer, een aartscrimineel, krijgt te maken met een jurist die het niet zo nauw neemt, en die betrokken is geweest bij de dood van zijn zus. Het verhaal werd eerder verfilmd in 1931 en, als THE GAUNT STRANGER, in 1938.

Ivanhoe

1952 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Taylor, Elizabeth Taylor, Joan Fontaine, George Sanders en Norman Wooland.

Gebaseerd op de roman van Sir Walter Scott. Terwijl koning Richard Leeuwenhart op kruistocht is grijpt zijn broer John de macht. Het Britse volk mag zich echter gelukkig prijzen dat niet alleen Robin Hood maar ook Sir Wilfred of Ivanhoe zich opwerpt als strijder voor gerechtigheid. De hoofdrol is hier natuurlijk voor Sir Wilfred of Ivanhoe (Robert Taylor), die tussen al het zwaardgekletter romantische onderonsjes heeft met de fraaie prinses Rowena (Joan Fontaine) én met de dochter van een bevriende joodse koopman, de zo mogelijk nog mooiere Rebecca (Elizabeth Taylor). Ivanhoe is een fijne ouderwetse ridderfilm. Dat het acteerwerk dan wat houterig is, ach.

Madeleine

1949 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Misdaad van David Lean. Met o.a. Ann Todd, Leslie Banks, Elizabeth Sellars, Ivor Barnard en Norman Wooland.

'It wasn´t really my cup of tea,´ zei regisseur Lean over zijn speelfilm Madeleine. Toegegeven, het was een mooie 'real-life story´ (over ene Madeleine Smith die in het Glasgow van 1857 haar Franse lover Pierre Emile L´Anglier om zeep bracht), maar hij had er niks mee. Sterker nog, als zijn toenmalige echtgenote (en hoofdrolspeelster) Ann Todd er niet voor warm was gelopen, was hij nooit aan het project begonnen. Toch is Madeleine een aardige speelfilm geworden. Lean liet in het midden of Madeleine de moord heeft gepleegd, wat de spanning & diepgang van het verhaal ten goede komt. Een paar scènes (een dansje van Madeleine & L´Anglier en de smadelijke 'boeteprocessie´ naar de rechtbank) doen denken aan Leans latere werk Ryan´s Daughter en A Passage to India.

All Over the Town

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Derek Twist. Met o.a. Norman Wooland, Sarah Churchill, Fabia Drake, Cyril Cusack en James Hayter.

Twee journalisten blazen nieuw leven in een plaatselijke Engelse krant door lokale corruptie aan de kaak te stellen. Een frisse, aangename romantische komedie met de schitterende Drake goed in vorm.

Hamlet

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Laurence Olivier. Met o.a. Laurence Olivier, Eileen Herlie, Basil Sidney, Felix Aylmer en Jean Simmons.

Schitterende verfilming van het klassieke drama van Shakespeare over de Deense prins Hamlet (Olivier) die maar niet besluiten kan hoe hij de moord op zijn vader zal wreken. Het prachtige camerawerk van Desmond Dickinson dat op locatie in Elsinore, Denemarken, werd opgenomen, wordt gekenmerkt door de zeer geslaagde, spookachtige effecten. Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol, art direction, set decoration en kostuums. Scenario van Alan Dent.

Escape

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Rex Harrison, Peggy Cummins, William Hartnell, Norman Wooland en Jill Esmond.

Boeiend relaas van een man die in de gevangenis wordt gezet, naar zijn mening ten onrechte; zijn ontsnappingspoging vormt de climax van het verhaal.