George Carney: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

The Root of All Evil

1947 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Drama van Brock Williams. Met o.a. Phyllis Calvert, Michael Rennie, John McCallum, Hubert Gregg en Hazel Court.

Het bizarre Britse antwoord op MILDRED PIERCE, met Calvert in de rol van een vrouw die, bij gebrek aan geluk in de liefde, zichzelf op een succesvolle carrière als winkelier en oliemagnaat stort, voor ze geborgenheid vindt in de sterke armen van de boerenarbeider McCallum.

I Know Where I'm Going!

1945 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Romantisch drama van Michael Powell en Emeric Pressburger. Met o.a. Wendy Hiller, Roger Livesey, Pamela Brown, Finlay Currie en Valentine Dyall.

Arm meisje reist naar een eiland nabij Schotland om daar een rijkaard te trouwen, maar wordt onderweg door een storm opgehouden en valt dan voor een marine-officier (Livesey). Veel gebeurt er niet in I Know Where I'm Going!, maar het verhaal wordt met een indrukwekkend gevoel voor sfeer verteld. Oplettende kijkers zullen merken dat Livesey er in de locatie-opnamen wat merkwaardig uitziet: de acteur kon wegens verplichtingen in Londen niet naar Schotland afreizen en werd daar dan ook vervangen door een body double. De fraaie fotografie is van Erwin Hillier.

The Agitator

1944 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1944. Drama van John Harlow. Met o.a. William Hartnell, Mary Morris, John Laurie, Moore Marriott en George Carney.

Een verbitterde monteur wordt een luidruchtige vakbondsman, maar door het lot en de omstandigheden belandt hij in het bestuur van het bedrijf. Knappe rol voor en door Hartnell, die men toen tot een ster wilde maken. Een redelijk boeiend verhaal over de zwakke plekken in het socialisme tijdens WO II in Engeland.

Tawny Pipit

1944 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1944. Komedie van Bernard Miles en Charles Saunders. Met o.a. Bernard Miles, Rosamund John, Jean Gillie, Christopher Steele en Lucie Mannheim.

Bijna te keurige kleine komedie over het rustige, landelijke leven in een Engels dorpje tijdens de oorlog. Een herstellende piloot, een verpleegster en een dorpspastoor redden het leven van een... koppel zeldzame vogels die er hun nest hebben gebouwd! Geschreven, geregiseerd en vertolkt door Sir Bernard Miles, de latere stichter van het Londense Mermaid Theatre. Kan als voorloper beschouwd worden van de zogeheten Ealing-filmschool.

Schweik's New Adventures

1943 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1943. Komedie van Karel Lamac. Met o.a. Lloyd Pearson, Julien Mitchell, George Carney, Richard Attenborough en Margaret McGrath.

Een olijke Tsjech wordt een doorn in het oog van de Duitse bezettingsmacht als hij op zoek gaat naar verborgen plannen. Een ondanks de zwakke plot heel onderhoudende, in oorlogstijd gemaakte propagandafilm. Het verhaal is gebaseerd op de personages uit Jaroslav Haseks boeken, met een introductie door de legendarische Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Jan Masaryk, die stierf (of gedood werd) vlak na het einde van de oorlog, toen alweer een nieuwe bezetingsmacht zijn land was binnengedrongen.

Unpublished Story

1942 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1942. Oorlogsfilm van Harold French. Met o.a. Valerie Hobson, Richard Greene, Basil Radford, Roland Culver en Brefni O'Rourke.

Bij het begin van WO II ontmaskert een journalist een groep van nazi-saboteurs die zich als een pacifistische organisatie voordoen. Hoogdravende propagandafilm volgens het bekende oorlogsrecept gedraaid.

The Common Touch

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van John Baxter. Met o.a. Geoffrey Hibbert, Greta Gynt, Joyce Howard, Harry Welchman en Edward Rigby.

Wanneer zijn vader overlijdt, neemt de jonge student Peter (Hibbert) het familiebedrijf in Londen over. De directeuren aldaar zijn daar niet blij mee, zeker omdat Peter een sloopproject tegenhoudt omdat hij zich niet goed genoeg ingelicht acht. Met een vriend gaat Peter op onderzoek en ontdekt op de slooplocatie een armenhuis met louter sympathieke en talentvolle mensen. Een plan wordt bedacht, onder meer door een verpauperde jurist, om de directeuren tegen te houden. Regisseur John Baxter steekt in The Common Touch, een soort vervolg op zijn Dosshouse uit 1933, zijn liefde voor het 'gewone volk' niet onder stoelen of banken, maar weet met muziek (gemaakt door de armen) naast engagement ook vertier te verschaffen. Baxters films waren zeer populair in de zogenoemde 'working-class movie houses'.

Love on the Dole

1941 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van John Baxter. Met o.a. Deborah Kerr, Clifford Evans, Mary Merrall, George Carney en Geoffrey Hibbert.

Een uitstekend, maar bitter drama uit de tijd van de crisisjaren over een Engels gezin, waarvan het hoofd zonder werk komt te zitten en moet gaan stempelen. De dochter des huizes, gespeeld door Kerr, weet haar positie te verbeteren door bij een rijke familie ter plaatse te gaan werken. Deprimerend, maar een halve eeuw later nog altijd actueel! Sterrollen en strakke regie. Gebaseerd op het boek van Walter Greenwood.

Come on, George

1940 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1940. Komedie van Anthony Kimmins. Met o.a. George Formby, Pat Kirkwood, Joss Ambler, Meriel Forbes en Cyril Raymond.

George is de klunzige stalhulp die een paard weet te kalmeren en daarom in aanmerking komt om het in de race te berijden. Hij wint natuurlijk ondanks alle hindernissen. Ook heeft hij het nog moeilijk met een bullebak van een politieman. George, op zijn hoogtepunt, zingt hier 'I Couldn't Let the Stable Down' en 'I'm Making Headway Now'.

Tomorrow We Live

1936 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1936. Drama van Manning Haynes. Met o.a. Godfrey Tearle, Haidee Wright, Renee Gadd, Sebastian Shaw en Eliot Makeham.

Eeen geruïneerde financier deelt vijftig pond uit aan twaalf wanhopige aan lager wal zittenden. Weinig bekend en oninteressant melodrama.

Land Without Music

1936 | Musical, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1936. Musical van Walter Forde. Met o.a. Richard Tauber, Jimmy Durante, Diana Napier, June Clyde en Derrick de Marney.

In het gefingeerde groothertogdommetje Ruritania mag aan het begin van de 19e eeuw geen muziek meer gemaakt worden totdat de staatsschuld aan Oostenrijk is voldaan, maar bezoekend Amerikaans journalist Durante en de tenor Tauber (toen onwaarschijnlijk populair en naar Engeland uitgeweken omdat de nazi's in zijn geboorteland Oostenrijk de macht aan het overnemen waren) zorgen ervoor dat via een soort muzikale opstand de zaken weer genormaliseerd worden. De Oostenrijkse operettecomponist Oscar Strauss leverde de filmmuziek voor deze naïeve prent.

Music Hall

1934 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van John Baxter. Met o.a. George Carney, Mark Daly, Helena Pickard, Edgar Driver en Wilson Coleman.

Een gepensioneerde directeur van een music hall wordt gevraagd een theater nieuw leven in te blazen. Een routineuze komedie waarin Baxters regietalent het grotendeels laat afweten, maar de optredende artiesten verlevendigen de zaak.

Say It With Flowers

1933 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Drama van John Baxter. Met o.a. Mary Clare, Ben Field, George Carney, Mark Daly en Edgar Driver.

Een oudere bloemenverkoopster wordt ziek. Haar collega's van de markt komen haar te hulp. De snedige dialogen worden met verve gebracht door de acteurs en het gezang aan het eind wekt nog steeds emoties op.