Lina Carstens: cast.
Er zijn 39 films gevonden.

Der Schimmelreiter

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Alfred Weidenmann. Met o.a. John Phillip Law, Anita Ekström, Gert Fröbe, Vera Tschechowa en Lina Carstens.

Een niet geheel gelukte fantastische film naar Theodor Storms verhaal over de dijkgraaf die trage dorpsbewoners dwingt een nieuwe dijk te bouwen.

Heinrich

1977 | Historische film, Drama

Duitsland 1977. Historische film van Helma Sanders-Brahms. Met o.a. Grischa Huber, Heinrich Giskes, Hannelore Hoger, Heinz Hönig en Lina Carstens.

Indrukwekkende weergave van het leven en de zelfmoord van Heinrich von Kleist, perfect geënsceneerd en geregisseerd, waarbij de filmmaakster zich diep in de gevoelswereld van de schrijver ingeleefd heeft.

Die Ilse ist weg

1976 | Familiefilm, Drama

Duitsland 1976. Familiefilm van Ilse Hofmann. Met o.a. Susanne Werner, Marion Meister, Renate Küster, Günter Lamprecht en Lina Carstens.

Een twaalf-jarig meisje, Erika, is op zoek naar haar verdwenen veertien-jarige zuster Ilse. De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van Erika, maar inhoudelijk worden de problemen dikwijls op volwassen niveau besproken. Goede acteerprestaties.

Lina Braake

1975 | Komedie, Drama

Duitsland 1975. Komedie van Bernhard Sinkel. Met o.a. Lina Carstens, Fritz Rasp, Herbert Bötticher, Benno Hoffmann en Erica Schramm.

Ook al heeft een bewoonster een huurcontract voor het leven, een bank komt het beter uit de oude dame naar een bejaardentehuis te sturen om het huis te slopen voor nieuwbouw. Vandaar de ondertitel van de film 'Die Interessen der Bank können nicht die Interessen sein, die Lina Braake hat'. Daarom ook dat de dame heel slim de bank oplicht omwille van een levenslang verblijf op Sicilië. Maar Interpol is vlugger. Een schitterend Brechtiaans leerstuk dat barst van de humor. Kreeg diverse prijzen.

Haus ohne Hüter

1975 | Drama

Duitsland 1975. Drama van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Johannes Wolffhardt, Werner Lier, Renate Schroeter, Günther Malzacher en Karin Baal.

Het tv-spel van Heinrich Bölls gelijknamige roman over twee gezinnen omstreeks 1952 in een stad in Rheinland-Pfalz. De wonden van WO II zijn nog steeds open. De handelingen zijn verschillend, maar zijn onderling verbonden aan de hand van de vriendschap tussen de kinderen die zo een beeld geven van oorlogswezen en weduwen. Scenario van Daniel Christoff. Camerawerk van Rolf Romberg.

Berlinger - Ein deutsches Abenteuer

1975 | Drama, Avonturenfilm

Duitsland 1975. Drama van Bernhard Sinkel en Alf Brustellin. Met o.a. Martin Benrath, Hannelore Elsner, Tilo Prücker, Lina Carstens en Martin Lüttge.

Harold Robbins-verhaal op de Duitse manier: de zogenaamde levensgeschiedenis van een fabrikantenzoon die jaren na de oorlog een oude schoolvriend, een gewezen nazi, tegenkomt die als senator de grond van de oude fabriek opkoopt. Een film met veel fantasie, maar niet helemaal het niveau van LINA BRAAKE. Het camerawerk is van Dietrich Lohmann.

Lina Braake

1974 |

Duitsland 1974. Bernhard Sinkel. Met o.a. Herbert Bötticher, Fritz Rasp en Lina Carstens.

Harold Robbins-verhaal op de Duitse manier: de zogenaamde levensgeschiedenis van een fabrikantenzoon die jaren na de oorlog een oude schoolvriend, een gewezen nazi, tegenkomt die als senator de grond van de oude fabriek opkoopt. Een film met veel fantasie, maar niet helemaal het niveau van LINA BRAAKE. Het camerawerk is van Dietrich Lohmann.

Der Räuber Hotzenplotz

1973 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1973. Familiefilm van Gustav Ehmck. Met o.a. Gert Fröbe, Lina Carstens, Rainer Basedow, Josef Meinrad en David Friedmann.

Ehmck maakte best wel een aardige kinderfilm met Fröbe als de bekende sprookjesfiguur Hotzenplotz, maar het geheel mist de vonk die er leven in had kunnen brengen. Het vervolg heette NEUES VON RÄUBER HOTZENPLOTZ.

Die Wohngenossin

1972 | Drama, Komedie

Duitsland 1972. Drama van Nicos Perakis. Met o.a. Martin Lüttge, Giulia Follina, Lina Carstens, Peter Moland en Louise Martini.

Een losbollig meisje komt terecht in het huis van de jonge, geslaagde architect Otto. Ze wordt zo bevangen door het mooie huis dat ze haar antikapitalistische rugzakideologie snel vergeet en bezit neemt van het huis, terwijl Otto juist haar rol overneemt. Beiden zijn toch tevreden. Leuke scènes in een nuttig gedachtenspel, waarin Perakis zichzelf bewijst als een ironisch-kritische beschouwer van maatschappelijke emancipatievormen.

Der arme Mann Luther

1965 | Drama

Duitsland 1965. Drama van Franz Peter Wirth. Met o.a. Hans Dieter Zeidler, Hannes Messemer, Ernst Fritz Fürbringer, Paul Hoffmann en Margarete Carl.

Op zijn sterfbed overdenkt Martin Luther (Zeidler) de belangrijkste momenten van zijn leven. Overwinningen en nederlagen, zijn disputen met de kerkelijke overheden, zijn verbanning uit Rome, vriendschap en verraad en het ondoorgrondelijke spel van de politieke machten. Ook op dit orgelpunt in zijn leven beseft hij eerst ten volle de consequenties van zijn daden. Biografie van Luther, haast even boeiend als een theologische les in school. Het uitstekend spel van Zeidler kan het saaie dedactische scenario van Leopold Ahlsen niet opfleuren. Eindeloze discussies en dialogen zonder de minste actie zijn ervoor verantwoordelijk dat de meeste kijkers binnen de kortste keer zullen afhaken. Geschikt als historische stof zonder de minste entertainment waarde. Fotografie van Karl Schröder.

Er kann's nicht lassen

1962 | Komedie, Mysterie, Thriller

Duitsland 1962. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Heinz Rühmann, Rudolf Forster, Grit Boettcher, Ruth-Maria Kubitschek en Siegfried Wischnewski.

Heinz Rühmann opnieuw (na Das Schwarze Schaf) als 'Father Brown', de beroemde priester-speurder uit G.K. Chestertons detectiveverhalen. Rühmann vindt in een onderaards gewelf een sedert lange tijd verdwenen oude meester van de Hollander Van Dyck. De knorrige bisschop is zoals gebruikelijk ontstemd over de zijpaden, die Father Brown bewandelt en wil hem als missiepater naar Afrika sturen.

Das Schwarze Schaf

1960 | Mysterie, Thriller, Komedie

Duitsland 1960. Mysterie van Helmuth Ashley. Met o.a. Heinz Rühmann, Karl Schönböck, Maria Sebaldt, Lina Carstens en Fritz Rasp.

Rühmann als 'Father Brown', de beroemde priester-amateurdetective uit de boeken van G.K. Chesterton. De bisschop heeft de speurneus wegens het oplossen van een moord uit nijd overgeplaatst naar een ingedutte Ierse gemeente, waar Rühmann zich bezig houdt met de verzorging van rozen en zieltjes totdat in dat plaatsje eerst de bankdirecteur en daarna de schouwburgdirecteur vermoord worden. De politie is radeloos, maar de wakkere pater redt hen. Een onderhoudende wie-is-de- dader. Let op Lowitz, die later als commissaris uit de populaire tv-serie Der Alte zeer bekend zou worden. Het scenario is van István Békeffy en Hans Jacoby. Camerawerk van Erich Claunigk.

Ein Mann geht durch die Wand

1959 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1959. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Heinz Rühmann, Nicole Courcel, Rudolf Vogel, Rudolf Rhomberg en Hans Leibelt.

Wees maar bescheiden, dan komt alles ook wel in orde, is het brave evangelie van deze Rühmann-komedie over iemand die door muren heen kan lopen, wat in het begin best leuk is, maar later vervelend wordt, waardoor ook de film inzakt. Scenario van István Békeffy en Hans Jacoby naar een novelle van Marcel Aymé. Camerawerk van Bruno Mondi.

Der Engel, der seine Harfe versetzte

1958 | Komedie, Fantasy

Duitsland 1958. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Henry Vahl, Matthias Fuchs, Nana Osten, Dunja Movar en Horst Haupt.

Een jonge vrouw, een engel(!) brengt haar harp naar de lommerd in een slaperig stadje in Noord-Duitsland en beleent DM 250. Algauw biedt een heer (de piepjonge Tappert, die later naam zou maken als commissaris Derrick) DM 2.700 voor het ding. Iedereen schijnt plotseling belangstelling te hebben en een keten van grappige gebeurtenissen voltrekt zich. Een komedie uit de oude doos zonder de platheid van een klucht voor wie onbekommerd passief wil ontspannen. Heinz Pauck en Günter Neumann bewerkten een roman van Charles Terrot tot scenario. Camerawerk van Sven Nykvist.

Auferstehung

1958 | Drama

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1958. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Horst Buchholz, Myriam Bru, Lea Massari, Gabrielle Dorziat en Tilla Durieux.

Een prins herkent in de rechtszaal een volksmeisje dat hij zonder scrupules ooit heeft verleid en dat vervolgens tot prostitutie is vervallen. Ze wordt onschuldig veroordeeld tot deportatie naar Siberië, waarheen de verleider haar volgt in een eigen louteringsproces. Deze zorgvuldige maar oppervlakkige bewerking (door Renato Castellani) van Leon Tolstoi's klassieke roman overtuigt het minst in de hoofdrollen: Bru zet haar slachtoffer al te smartlappig aan en Buchholz is nog te jong om de ouder geworden bon vivant aannemelijk te maken. (Het tegenspel resulteerde in werkelijkheid in hun huwelijk). Franz Weihmayr stond achter de camera.

Zärtliches Geheimnis

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Wolfgang Schleif. Met o.a. Hans Söhnker, Michael Ande, Edith Mill, Therese Giehse en Irene von Meyendorff.

Naar een verhaal van de inmiddels vergeten schrijfster van jeugdboeken, Liza Tetzner, die leentjebuur speelde bij The Prince and The Pauper; ze maakte er echter een Heimat-variatie van: de verwisselde jongens zijn hier een tweeling.

Heute heiratet mein Mann

1956 | Komedie

Duitsland 1956. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Johannes Heesters, Gustav Knuth, Paul Hubschmid en Charles Régnier.

Thesi Petersen (Pulver) hoort dat haar ex-man Robert (Heesters) opnieuw gaat trouwen. Dat gunt ze de boef niet. Desnoods trouwt zij opnieuw met hem! Naar Annemarie Selinko's roman, door Johanna Sibelius en Eberhard Kleindorff tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Günther Anders.

Geliebte Feindin

1955 | Historische film, Drama

Duitsland 1955. Historische film van Rolf Hansen. Met o.a. Ruth Leuwerik, Werner Hinz, Thomas Holtzmann, Gustav Knuth en Bruni Löbel.

Egypte rond 1900. Een Franse legionair wordt verliefd op de vrouw van de Engelse consul. Deze maakt, zonder dat de gelieven het weten, gebruik van de situatie. Hij drijft zijn vrouw regelrecht naar het overspel, om zo achter Franse militaire geheimen te komen. Ze verlaat haar man, maar haar geliefde denkt dat zij de militaire geheimen heeft doorgespeeld en dat kan hij haar niet vergeven. Sentimenteel en nauwelijks overtuigend drama in een exotische omgeving, naar de gelijknamige roman van Maria von Kirbach.

Es geschah am 20. Juli

1955 | Thriller, Drama, Historische film

Duitsland 1955. Thriller van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Bernhard Wicki, Karl Ludwig Diehl, Carl Wery, Kurt Meisel en Erik Frey.

Het verslag van de mislukte aanslag op Hitler op 20 juli 1944, waarbij Pabst grote nadruk legt op alles wat er misging. Een uiterst spannende thriller met opvallende montagetechnieken. Op deze film sloot Pabst's Der Letzte Akt, over Hitler's laatste dagen, nauw aan. Scenario van Werner P. Zibaso en Gustav Machaty naar een bericht van Jochen Wilke. Camerawerk van Kurt Hasse.

Sauerbruch - Das war mein Leben

1954 | Drama, Biografie

Duitsland 1954. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Ewald Balser, Heidemarie Hatheyer, Maria Wimmer, Lina Carstens en Hilde Körber.

Balser werd bij het bioscooppubliek geweldig populair door zijn rol van chirurg Ferdinand Sauerbruch met zijn twijfels aan het bestaan, etcetera, die pas het licht ziet als een reeds opgegeven patiënte toch nog beter wordt. Wat is het medische beroep toch wondermooi... Geen film voor nuchtere kijkers. Scenario van Felix Lützkendorf. Camerawerk van Helmuth Ashley.

Geliebtes Fräulein Doktor

1954 | Romantiek, Drama, Komedie

Duitsland 1954. Romantiek van Hans H. König. Met o.a. Edith Mill, Hans Nielson, Helmut Schmid, Robert Freitag en Hans Clarin.

Lerares Mill kersvers op een puberinternaat ziet eruit als een stijve tut. De ondeugende lummels besluiten liefdesbrieven te schrijven, en zij ondertekenen namens de sportleraar. De grijsgetinte muurbloem bloeit zichbaar op tot een aantrekkelijke jonge vrouw. Dan komt de zwendel uit; Mill verlaat diep gekwetst het schoolinstituut. Dat ging de vlegels te ver en ze moet terugkomen. Gelukkig is de gymleraar inmiddels echt verliefd op de juf. Dus eind goed, al goed. Een niemendalletje, dat ondanks de tand des tijds, nog altijd onderhoudend is voor liefhebbers van Heimatachtige zwijmelfilms. Ook bekend als LIEBESBRIEFE AUS MITTENWALD.

Feuerwerk

1954 | Komedie, Musical, Romantiek

Duitsland​/​​Zwitserland 1954. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Lilli Palmer, Karl Schönböck, Romy Schneider, Claus Biederstaedt en Werner Hinz.

Circus Obolski trekt een klein provinciestadje binnen ter gelegenheid van de festiviteiten rond de plaatselijke fabriek voor tuinbenodigdheden. De circusdirecteur is echter een lid van de 'deftige' familie van de fabriek, maar vanwege zijn métier het zwarte schaap. Romy is de dochter die in gewetensconflict komt als ze ook in het circus geïnteresseerd raakt, terwijl ze met tuinman Robert is verloofd. Leuke amusementsfilm. Scenario van Herbert Witt, Felix Lützkendorf en Günther Neumann.

Die verschwundene Miniatur

1954 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1954. Misdaad van Carl-Heinz Schroth. Met o.a. Paola Loew, Paul Westermeier, Ralph Lothar, Bruno Hübner en Paul Bildt.

Meesterslager Westermeier uit Hannover heeft z`n hele leven gezwoegd voor vrouw en kinderen. Nu is hij het zat en wil wel eens iets anders. Hij vliegt er op uit naar Kopenhagen waar hij bevallige secretaresse Loew leert kennnen. Haar baas heeft op een veiling een miniatuurtje gekocht dat naar Hannover moet - of Westermeier Loew begeleiden wil. Nou, klaar dat wil hij wel! In de trein blijkt dat ook anderen zich voor het kunstvoorwerp interesseren. Slager Westermeier springt op de bres voor snoesje Loew, maar beseft pas later dat hij het gewillige slachtoffer is, die moeiteloos in een van te voren opgezette val tuint. Maar... Onderhoudende, tamme en toch wel heel belegen caper-comedy met charmant spelende hoofdrollen. Naar het bekende, gelijknamige verhaal van Erich K[KA3]astner (dat in ons land door menige middelbare scholier op zijn Duitse literatuurlijst werd gezet omdat het zo kort en simpel was), die het zelf tot scenario bewerkte. Ekkehard Kyrath stond achter de camera.

Ein Herz spielt falsch

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Carl Wery, Gertrud Kückelmann en Günther Lüders.

Een ouderwets zakdoekendrama over een steenrijke (ongetrouwde) vrouw die te horen krijgt dat ze nog maar een half jaar te leven heeft. Een vroegere schoolvriend die haar nooit een blik gunde, probeert haar nu in te palmen. Goed spel van allen en behoorlijke regie in deze karakterschets over liefde, dood en teleurstellingen. Naar een roman van Hans-Ulrich Horster, bewerkt door Erna Fentsch, door de lens keek Herbert Ashley.

Ich heiße Niki

1952 | Komedie, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Rudolf Jugert. Met o.a. Paul Hörbiger, Aglaja Schmid, Hardy Krüger, Erika von Thellmann en Lina Carstens.

Een jonge moeder met een buitenechtelijk kind vertrouwt in een onbezonnen ogenblik haar telg toe aan een vreemde heer in de trein, om het aanstaande huwelijk met haar verloofde, die niet van het bestaan van haar nakomeling op de hoogte is, veilig te stellen. Wanneer ze weer van gedachten verandert, is de oude zonderling zo aan de kleine gewend, dat hij hem niet meer terug wil geven... Onschuldige komedie met veel gevoel en weinig realiteitszin.

Blaubart

1951 | Avonturenfilm, Komedie, Fantasy, Familiefilm

Duitsland​/​​Frankrijk 1951. Avonturenfilm van Christian-Jaque. Met o.a. Hans Albers, Cécile Aubry, Fritz Kortner, Arno Paulsen en Lina Carstens.

Filmbewerking naar het beroemde gelijknamige verhaal van Charles Perrault (1628-1703), uit zijn verzameling [KL]Sprookjes van Moeder de Gans[KLE], die tegelijk een Franse en een Duitse versie kreeg. Albers als `Was weisst du denn schon von mir` is bepaald geen afschrikwekkende vrouwenmoordenaar, maar iemand die ze wel weet te versieren. Het scenario werd geschreven door een compleet Frans-Duits team: Andr[KA1]e-Paul Antoine, Jean Bernard- Luc (die ook medewerkte aan de decors), Henri Jeanson, regisseur Christian-Jaque, E. Kröhnke, Hans J. Rehfisch en Boris von Borresholm. Het camerawerk is van Christian Matras. Gevacolor, Mono.

Der Ruf

1949 | Drama

Duitsland 1949. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Rosemary Murphy, Fritz Kortner, Lina Carstens, Johanna Hofer en Ernst Schröder.

Het scenario is van Fritz Kortner die het allemaal zelf na zijn terugkeer in Duitsland meemaakte: een hoogleraar keert in 1948 uit de VS terug waarna collega's en studenten hem het leven zuur maken.

Hochzeit auf Bärenhof

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Ilse Werner, Paul Wegener, Lina Carstens en Ernst von Klipstein.

Roswitha von Krakow geeft de al oudere baron Hanke haar ja-woord hoewel ze in het geheim verliefd is op Lothar von Pütz. Op de dag van de verloving komt de baron daar achter en trekt hij zich terug. Een niet zo erg fijnzinnige bewerking van de novelle van Hermann Sudermann. Vanwege George toch het aanzien waard.

Ein Windstoss

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Walter Felsenstein. Met o.a. Paul Kemp, Margrit Debar, Paul Bildt, Lina Carstens en Ursula Herking.

Een man komt in nachthemd op de gang te staan omdat zijn deur is dichtgewaaid. Een geslaagde verfilming van Giovacchino Forzano's komedie Un colpo di vento, geregisseerd door de debutant Felsenstein die na WO II één van de belangrijkste operaregisseurs ter wereld zou worden. Rake typeringen, vooral van Kemp.

Meine Tochter tut das nicht

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Ralph Arthur Roberts, Erika von Thellmann, Geraldine Katt, Lina Carstens en Rudolf Platte.

Franz Kugler is een briljant jurist, maar als vader en echtgenoot is hij naïef en onbeholpen. Roberts is heel aandoenlijk in een van zijn laatste rollen.

Für die Katz

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hermann Pfeiffer. Met o.a. Eduard von Winterstein, Carsta Löck, Axel Monje, Lina Carstens en Rudolf Platte.

Een waardin is kwaad op een boer die haar kat uit de weg heeft geruimd. Dat heeft nogal wat gevolgen in deze dorpsklucht, die wel onderhoudend maar niet bijster origineel is.

Der dunkle Punkt

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Ludwig Schmitz, Mady Rahl, Jupp Hussels, Lina Carstens en Oscar Sabo.

Strenge huisbaas en eeuwige mopperpot Winkelmann (Schmitz), komt in de problemen als zijn volwassen buitenechtelijke dochter (Rahl) plotseling in Berlijn opduikt. Weldra gonst het van de geruchten in het huis. Zo zou zij Winkelmann's vriendin zijn, een bewering waardoor zijn huwelijk bijna naar de knoppen gaat. De ontmoeting met zijn dochter heeft echter ook iets positiefs. Onder haar invloed ontwikkelt hij zich tot een begripvol en behulpzaam mens. Een vermakelijk blijspel waarin helaas teveel nazi-symbolen in beeld komen en de Hitler-groet veelvuldig wordt gebracht.

Das Leichte Mädchen

1940 | Romantiek, Komedie, Historische film

Duitsland 1940. Romantiek van Fritz Peter Buch. Met o.a. Willy Fritsch, Friedl Czepa, René Deltgen, Paul Kemp en Erich Fiedler.

Een jongeman (Fritsch) uit welgestelde kringen wil met een toneelspeelster (Czepa) trouwen i.p.v. zijn nicht (Winter). Zijn familie tracht hem op allerlei manieren te dwarsbomen, maar een `overval` o.l.v. een snaakse student (Deltgen) en hun daarop volgende 'gevangenschap' brengen daar verandering in. Een wat kletserige liefdeskomedie die vakkundig rondom de zeer populaire Fritsch gesponnen is.

Der Ewige Quell

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Eugen Klöpfer, Bernhard Minetti, Lina Carstens en Carl Wery.

Een door de goudkoorts bezeten boer brengt zijn bedrijf tot op de rand van de afgrond. Dank zij zijn vrouw en zijn zoon komt hij net op tijd tot bezinning. Dit boerendrama wordt vooral door Klöpfer gedragen.

Heimat

1938 | Musical, Drama

Duitsland 1938. Musical van Carl Froelich. Met o.a. Zarah Leander, Heinrich George, Lina Carstens, Leo Slezak en Ruth Hellberg.

Omstreeks 1900 keert een beroemd geworden zangeres in haar vaderland terug en verzoent zich met haar vader. Liedjes 'Drei Sterne sah ich scheinen' en 'Eine Frau wird erst schön durch die Liebe'. Nou, dan weet je het wel. De film kwam zo goed in de fascistische kraam van pas dat de Italianen zowel als de Duitsers er verschillende prijzen aan gaven. Door de lens keek Franz Weihmayr. Naar een toneelstuk van Hermann Sudermann, bewerkt door Harald Braun.

Tango Notturno

1937 | Musical

Duitsland 1937. Musical van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Pola Negri, Albrecht Schoenhals, Elisabeth Flickenschildt, Victor Schamoni en Lina Carstens.

Schlagers: 'Tango Notturno' en 'Kommt das Glück nicht heut' dan kommt es morgen'. Een componist zoekt zijn weggelopen vrouw en wordt ervan verdacht haar vermoord te hebben. Onbenullig.

Der Zerbrochene Krug

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Gustav Ucicky. Met o.a. Emil Jannings, Friedrich Kayssler, Lina Carstens, Angela Salloker en Paul Dahlke.

Een verfilming van Thea von Harbou's scenariobewerking van Heinrich von Kleists zedenklucht met een glansrol van Jannings als de pummelige dorpsrechter die gedwongen wordt recht te spreken in zijn eigen zaak. Naar verluidt was Jannings' populariteit zo groot dat de nazi's de film niet met goed fatsoen konden verbieden.

Das Mädchen vom Moorhof

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Hansi Knoteck, Ellen Frank, Friedrich Kayssler, Lina Carstens en Theodor Loos.

Een jonge boer is met een rijke boerendochter verloofd maar houdt van een arm daglonersmeisje. Naar het bekende boek van Selma Lagerlöf.

April April

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Douglas Sirk. Met o.a. Carola Höhn, Albrecht Schoenhals, Lina Carstens, Charlotte Daudert en Paul Westermeier.

Siercks debuutfilm: een eerzuchtige bakker krijgt een prins op bezoek in zijn brood- en banketfabriek. Het prinselijk bezoek is echter een door zijn vrienden gebakken poets. Detlef Sierck die na zijn emigratie naar de VS Douglas Sirk heette, verfilmde hetzelfde verhaal een jaar later in Nederland onder de titel 'T WAS ÉÉN APRIL. Scenario van H.W. Litschke en Rudo Ritter.