Kelly Bishop: cast.
Er zijn 10 films en 1 serie gevonden.

Gilmore Girls

2000 | Komedie, Drama

2000. Komedie van Amy Sherman-Palladino. Met o.a. Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena, Scott Patterson en Yanic Truesdale.

Wonder Boys

2000 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Japan​/​​Duitsland 2000. Drama van Curtis Hanson. Met o.a. Michael Douglas, Tobey Maguire, Frances McDormand, Robert Downey jr en Katie Holmes.

Na zijn supersucces L.A. Confidential blaakte Curtis Hanson (1945-2016) kennelijk van zelfvertrouwen, want de regie van de schitterende film Wonder Boys is aangenaam nonchalant en creatief. Douglas maakt daar dankbaar gebruik van. Hij speelt een collegeleraar Engels, die ooit een briljant boek schreef, maar al vele jaren droog staat. Maguire speelt een van zijn leerlingen, een wonderkind met morbide neigingen. Meer vertellen over de inhoud heeft weinig zin, omdat de essentie van Wonder Boys in kleine inzichten en sublieme grappen ligt.

Private Parts

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van Betty Thomas. Met o.a. Howard Stern, Robin Quivers, Mary McCormack, Fred Norris en Paul Giamatti.

In deze pseudodocumentaire over de radio-dj-carrière van Howard Stern is niets en niemand heilig. Stern zelf gelukkig ook niet. Wie kan de 43-jarige man wat kwalijk nemen die zichzelf speelt als wanhopig vriendinnetjes zoekende college-jongen in de jaren zeventig die in de camera zegt: 'For this movie you've gotta suspend disbelief.'? Private Parts - gebaseerd op Sterns eigen boek - volgt hem in zijn professionele creatieve vuilbekkerij, samen met zijn collega's (Quivers en Norris, die eveneens zichzelf spelen), en geeft ook een waarlijk gevoelig inkijkje in Sterns privé-leven met zijn vrouw (McCormack). In hoeverre Stern de waarheid naar zijn voordeel buigt doet er niet toe: Private Parts amuseert.

Miami Rhapsody

1995 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1995. Romantiek van David Frankel. Met o.a. Sarah Jessica Parker, Antonio Banderas, Mia Farrow, Paul Mazursky en Kevin Pollak.

Deze Woody Allen-achtige romantische komedie wil wanhopig iets warms, wijs en geestigs zeggen over het instituut van het huwelijk maar slaagt er slechts in te herinneren aan vier films waaruit schaamteloos werd gestolen: ANNIE HALL, CRIMES AND MISDEMEANORS, LOVE AMERICAN STYLE en HANNAH AND HER SISTERS. Parker echter is wèl ontzettend snoezig.

Cafe Society

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Raymond De Felitta. Met o.a. Frank Whaley, Peter Gallagher, Lara Flynn Boyle, John Spencer en Anna Levine.

Jack Kale (Gallagher) infiltreert undercover voor de hoofdofficier van justitie in 1952 in het Newyorkse glitterwereldje om een zedenschaal aan het rollen te krijgen. De rechtszaak die de officier wil voeren, zal zijn hoogtepunt een jaar later kunnen bereiken, juist als er verkiezingen zijn. Kale richt zijn aandacht op een chique tent, El Casbah, die bezocht wordt door de rijken, columnisten, mensen uit de showbiz, pr- lieden en mooie meiden met lange benen die carri[KA2]ere willen maken. Kale doet zich voor als een acteur. Een van de bezoekers is playboy Mickey Jelke (Whaley) die verliefd is geworden op Pat Ward (Boyle). Haar `agent` is Ray Davioni (Spencer), maar in werkelijkheid is hij haar souteneur. De rijke familie van Mickey besluit dat hij maar eens moet gaan werken en draait de geldkraan dicht. Mickey probeert Pat over te halen voor hem te gaan tippelen zodat zij hun luxe leventje kunnen voortzetten met de door haar snel verdiende dollars. Dit is de kans, waarop Kale heeft zitten wachten en hij tipt zijn baas, die Mickey voor de rechtbank sleept wegens het organiseren van prostitutie. Het loopt niet goed af voor iedereen, die erbij betrokken is. Het scenario van debuterend regisseur De Felitta is niet slecht en is gebaseerd op een waargebeurde zaak. De rolverdeling is overtuigend, vooral Whaley die als personage te zwaar gepakt wordt door de rechter, en de zwart-wit fragmenten geven de sfeer de tijdgeest goed weer. De film is onafhankelijk geproduceerd en had een beperkt budget wat je ziet en merkt - er hangen bijvoorbeeld te veel gordijnen bij gebrek aan echte decors. Ook is de film minstens een kwartier te lang, waardoor de vertelling soms vertraagt. Al met al behoorlijk onderhoudend. Het camerawerk is van Michael Mayers. Duart Color.

Six Degrees of Separation

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Fred Schepisi. Met o.a. Donald Sutherland, Stockard Channing, Will Smith, Ian McKellen en Mary Beth Hurt.

Verfilming van het gelijknamige toneelstuk biedt sterke dialogen en fascinerende psychologie. Echtpaar (Sutherland en Channing) woont in een sjiek appartement aan Fifth Avenue en behoort daarmee tot de elite van New York. Als ze op een avond een Zuid-Afrikaanse miljonair te gast hebben, klopt een bloedende man (Smith) op de deur, die beweert een studievriend van hun kinderen te zijn. Het echtpaar en hun gast laten zich door de geraffineerde oplichter overtuigen en bieden hem zelfs een logeerbed aan. Smith (Men in Black) laat zien dat hij iets meer kan dan oppervlakkige types spelen, met zijn vertolking van de homoseksuele, onzekere zwendelaar.

Queens Logic

1991 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1991. Komedie van Steve Rash. Met o.a. Kevin Bacon, Linda Fiorentino, John Malkovich, Joe Mantegna en Ken Olin.

Een kwintet van vrijgezellen-vrienden stevenen met hun resp. problemen op het huwelijk af van een der hunnen, Olin. Lijkt allemaal wat op DINER (en BIG CHILL) maar de hoofdrollen zijn hier wel een stuk ouder: Malkovich heeft homofiele neigingen, Bacon tracht als musicus te overleven en Spiridakis (die met Joseph W. Savino het scenario schreef) is acteur en de playboy van het groepje. Te weinig leuke romantische komedie met te veel clichés. De titel slaat op de Newyorkse wijk Queens en oude rocknummers luisteren de film nog enigszins op. Het camerawerk is van Amir Mokri.

Ich und Er

1988 | Komedie, Drama, Erotiek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1988. Komedie van Doris Dörrie. Met o.a. Griffin Dunne, Ellen Greene, Craig T. Nelson, Kelly Bishop en Carey Lowell.

De wereld van Bert begint op zijn vijfendertigste verjaardag te wankelen: de waarden die tot dan toe golden worden ter discussie gesteld door zijn 'kleine jongen', die zich sprekend met zijn leven gaat bemoeien. Voortaan wordt Bert heen en weer geslingerd tussen gezin en carrière en de vervulling van zijn seksuele fantasieën. Opnieuw heeft MÄNNER- regisseuse Dörrie een komedie afgeleverd waarin zij het sterke geslacht op ironische en humorvolle wijze belachelijk maakt.

Dirty Dancing

1987 | Romantisch drama

Verenigde Staten 1987. Romantisch drama van Emile Ardolino. Met o.a. Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes en Jack Weston.

In de zomer van 1963 verliest de brave zeventienjarige Baby (Grey) haar onschuld op een zomerkamp waar ze met haar ouders de vakantie doorbrengt, en waar ze als een blok valt voor een rijpere dansinstructeur - tevens de plaatselijke ster in een vorm van dansen die energiek maar nauwelijks voos kan worden genoemd. Charmante en sprankelende, destijds immens succesvolle dansfilm. Tegelijk ook een mooi tijdsbeeld van de benepen vroege jaren zestig. Doorbraakrol van de toen 33-jarige Swayze. Oscar voor het liedje '(I've Had the) Time of My Life'.

Advice to the Lovelorn

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Harry Falk. Met o.a. Cloris Leachman, Melissa Sue Anderson, Desi Arnaz, Jr., Lance Kerwin en Donna Pescow.

Cloris Leachman (Dale, een actricetje met het uiterlijk van ongerijpte tiener) heeft een column in de The Los Angeles Standard. Ze ontvangt veel brieven met de aanhef 'Lieve Cloris', want ze weet in haar krantekolom raad te schaffen voor heel wat huiselijke crises, maar schijnt die van haarzelf niet aan te kunnen. Een voorspelbaar pilotfilmpje gemaakt voor een sitcom- serie, die echter nooit gemaakt werd. Scenario van Howard Berk.

An Unmarried Woman

1978 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1978. Drama van Paul Mazursky. Met o.a. Jill Clayburgh, Alan Bates, Michael Murphy, Cliff Gorman en Kelly Bishop.

Na zestien jaar huwelijk moet Erica (Clayburgh) zich plotseling alleen zien te redden wanneer haar echtgenoot haar verlaat voor een ander. Enigszins gedateerd, maar evengoed geestig feministisch drama over een vrouw die de waarde van onafhankelijkheid ontdekt. Goede hoofdrol van destijds zeer populaire actrice Clayburgh, die in Cannes werd geëerd als beste actrice en een Oscarnominatie ontving. Acteur-regisseur Mazursky (Bob & Carol & Ted & Alice, Enemies a love story), zelf even te zien, werd eveneens genomineerd, zowel voor script als regie. (JvB/VPRO Gids)