Jules Munshin: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Mastermind

1976 | Komedie

Verenigde Staten 1976. Komedie van Alex March. Met o.a. Zero Mostel, Bradford Dillman, Keiko Kishi, Gawn Grainger en Herbert Berghoff.

Amusante namaak CHARLIE CHAN-film met Mostel als Inspecteur Hoku, die probeert een robotachtige uitvinding, waar internationale mogendheden achterheen zitten, te beschermen. Bevat goed slapstickwerk en een spannende autojacht. Werd mondjesmaat uitgebracht na sinds 1969 op de plank te hebben gelegen.

Monkeys, Go Home!

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Maurice Chevalier, Dean Jones, Yvette Mimieux, Bernard Woringer en Clement Harari.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Go Home! Monkeys

1967 | Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Familiefilm van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Jules Munshin, Yvette Mimieux, Maurice Chevalier en Dean Jones.

Een Disney-niemendalletje over een man die een olijven-gaard in Frankrijk erft en apen traint om de oogst binnen te halen. Flinterdun; louter voor kinderen. Zwnaezang van Chevalier. Scenario van Maurice Tombragel naar het boek The Monkeys van G.K. Wilkinson. Camerawerk van William Snyder.

Ten Thousand Bedrooms

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Dean Martin, Anna Maria Alberghetti, Eva Bartok, Walter Slezak en Paul Henreid.

Deans eerste film zonder Jerry Lewis beloofde niet veel goeds voor zijn carrière. Het is een luchtige, veel te lange musical, waarin Dino in Rome een hoteldirecteur cum playboy speelt. Scenario van Laslo Vadnay, Art Cohn, William Ludwig en Leonard Spiegelgass. Camerawerk van Robert Bronner.

Silk Stockings

1957 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1957. Musical van Rouben Mamoulian. Met o.a. Fred Astaire, Cyd Charisse, Janis Paige, Peter Lorre en George Tobias.

Verfilming van de theaterbewerking van de film Ninotchka (1939, met Greta Garbo), waarin een ijzige Russin (Charisse) langzaamaan smelt onder de warme aandacht van een filmproducent (Astaire in zijn laatste grote dansrol). Minder geestig dan de originele film, maar daar staan fraaie dansnummers, fijne liedjes van Cole Porter en leuke bijrollen van Paige en Peter Lorre tegenover. De striptease op het titelnummer van Charisse, vooral bewonderd om haar benen, werd destijd als uiterst gewaagd beschouwd en vergde enkele aanpassingen voordat de film door de keuring kwam.

Nous irons à Monte Carlo

1952 | Muziek, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1952. Muziek van Jean Boyer. Met o.a. Audrey Hepburn, Philippe Lemaire, Jules Munshin, Cara Williams en Marcel Dalio.

Deze simpele musical over internationale liefdesperikelen aan de Rivi[KA2]era geeft de curieuze rolbezetting weinig kansen, omdat alle aandacht moest uitgaan naar het optreden van (producent) Ray Ventura en zijn orkest. Tussen de opnamen van deze film door werd Audrey door schrijfster Colette ontdekt als de ideale hoofdrolspeelster voor de Broadway-opvoering van haar Gigi met als resultaat een doorbraak naar Hollywood en wereldroem.

That Midnight Kiss

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Kathryn Grayson, Mario Lanza, José Iturbi, Ethel Barrymore en Keenan Wynn.

Slechts tien jaar na zijn debuut in That midnight kiss zou tenor Lanza (1921-1959) in Rome verscheiden na een door alcohol en barbituraten overschaduwde musicalcarrière. In 1949 was er echter nog geen vuiltje aan de lucht en zong hij met sopraan Grayson de sterren van de hemel. Scenaristen Bruce Manning en Tamara Hovey schreven de nummers aan elkaar met voorzichtige romantiek tussen Lanza als vrachtwagenchauffeur en Grayson als operadiva. Een luchtige, kleurrijke productie met alleraardigste liedjes. (VM/VPRO Gids)

Take Me Out to the Ball Game

1949 | Musical, Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 1949. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Frank Sinatra, Esther Williams, Gene Kelly, Betty Garrett en Edward Arnold.

Een gekunstelde, maar kleurrijke musical die rond 1900 speelt, met Sinatra en Kelly die zich aansluiten bij een baseballteam. 'O'Brien to Ryan to Goldberg' en Kelly's 'The Hat My Father Wore on St. Patrick's Day' zijn muzikale hoogtepunten. Scenario van Harry Tugend. Camerawerk van George Folsey. Ook bekend als EVERYBODY'S CHEERING.

On the Town

1949 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1949. Musical van Stanley Donen en Gene Kelly. Met o.a. Gene Kelly, Frank Sinatra, Jules Munshin, Betty Garrett en Ann Miller.

Energieke en vrolijke musical over de drie matrozen Gabey (Kelly), Chip (Sinatra) en Ozzie (Munshin), die 24 uur verlof krijgen in New York en in hun kekke matrozenpakjes de Stad Die Nooit Slaapt gaan verkennen, beginnend en eindigend om zes uur ’s ochtends. Ze pikken meisjes op en worden achterna gezeten door politieagenten. Dit laatste samenwerkingsverband tussen Kelley en Sinatra was gebaseerd op een danstheaterstuk uit 1944, dat wat donkerder van toon was. De toen 37-­jarige Kelly was coregisseur, de liedjes werden geschreven door onder ­anderen Leonard Bernstein. De score werd beloond met een Oscar.

Easter Parade

1948 | Musical, Komedie, Zwijgende film

Verenigde Staten 1948. Musical van Charles Walters. Met o.a. Judy Garland, Fred Astaire, Peter Lawford, Jules Munshin en Ann Miller.

Astaire, die op het laatste nippertje moest invallen omdat Gene Kelly zijn enkel gebroken had, is ondanks zijn leeftijd (48) volkomen geloofwaardig als begenadigd danser uit New York die de bons krijgt van zijn partner, een meisje uit het ballet (Garland) plukt en bombardeert tot zijn danspartner - waarna hij verliefd raakt op zijn protegee. Easter Parade is misschien geen hoogtepunt van choreografische inventiviteit, maar bevat minstens twee klassieke nummers: een drumsolo van Astaire en een clownesk duet met Garland, getiteld 'A Couple of Swells'.