Lynn Carlin: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

A Killer in the Family

1983 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1983. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Robert Mitchum, James Spader, Lance Kerwin, Eric Stoltz en Salome Jens.

Mitchum werd veroordeeld tot levenslang. Hij kan zijn drie zonen van zijn onschuld overtuigen en ze helpen hem en een medegevangene te ontsnappen. Ze vluchten naar Mexico, maar dan ontpopt hun vader zich tot een koelbloedige moordenaar. Gewelddadige actiefilm gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Drie jonge acteurs, Spader, Kerwin en Stolz, werden met deze film ontdekt, maar niemand slaagt erin Mitchum van het scherm te spelen. Het spannende scenario van Sue Grafton, Steven Humphrey en Robert Aller gaat soms wel wat ver in de manier waarop de emotieloze moordenaar wordt afgeschilderd. Camera was in handen van Hanania Baer.

The Kid from Nowhere

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Beau Bridges. Met o.a. Beau Bridges, Susan Saint James, Loretta Swit, Ricky Wittman en Lynn Carlin.

Een sentimenteel drama over de betrokkenheid van een achterlijk kind bij de Olympische Spelen voor gehandicapten. De jeugdige Wittman, een slachtoffer van het `Downs Syndroom`, is bijzonder goed in zijn acteerdebuut onder toezicht van de tot regisseur geworden acteur Bridges (die de trainer op een school voor gehandicapte kinderen speelt). Scenario van Judy Farrell.

Superstition

1982 | Horror

Canada 1982. Horror van James W. Roberson. Met o.a. James Houghton, Albert Salmi, Lynn Carlin, Larry Pennell en Stacy Keach sr.

Een landgoed, eigendom van de kerkgemeenschap, heeft de reputatie vervloekt te zijn. En er worden regelmatig sterk verminkte menselijke lijken gevonden. Inspecteur Sturgess (Salmi) schrijft de moorden toe aan de achterlijke zoon van de conciërge maar kan niets bewijzen. Wanneer de nieuwe dominee met zijn familie in het huis trekt, wordt duidelijk dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn. Volgens historicus Houghton moet de oorzaak worden gezocht bij een heks die in 1692 werd verdronken in de vijver voor het huis. Sfeervolle griezelfilm met een aantal uiterst bloedige scènes. De uitstekende effects vangen het minder goede acteerwerk op, maar het einde is ontgoochelend. Scenarioschrijvers Michael Sajbel, Bret Plate, Brad White en Donald G.Thomson baseerden zich op de roman The Witch van Sajbel. Lee Madden deed camera. Ook bekend als The Witch.

Forbidden Love

1982 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1982. Romantiek van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Yvette Mimieux, Andrew Stevens, Lisa Lucas, Dana Elcar en Jerry Hauser.

Een vervelende film over de verhouding tussen een oudere vrouw en een jongere man met de traditionele mooie mensen die niet voor de kost schijnen te hoeven werken. Scenario van Priscilla English en Lauren Leggett.

James at 15

1977 | Komedie

Verenigde Staten 1977. Komedie van Joseph Hardy. Met o.a. Lance Kerwin, Linden Chiles, Lynn Carlin, Melissa Sue Anderson en Kate Jackson.

Een tragikomedie over de problemen en pijn van een tiener (Kerwin), smoorverliefd op een cheerleader van zijn school, die dan geconfronteerd wordt met het feit dat hij het land met zijn ouders moet doorreizen. Een olijke situatiekomedie met doorsnee- inhoudswendingen. Hier kwam weer een serie uit voort.

Rich Man, Poor Man, Book 2

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Jules Irving, Lou Antonio en Bill Bixby. Met o.a. Peter Strauss, Gregg Henry, James Carroll Jordan, Susan Blakely en Kay Lenz.

Mini-serie in 22 afleveringen. Na het grandioze succes van de eerste serie moest er een vervolg komen. Daar [KA1]e[KA1]en van de beide broers vermoord werd (Nick Nolte) is alleen Rudy Jordache (Strauss) over. We volgen hem in zijn verdere succesvolle leven. Maar hoe succesvol ook, Rudy heeft de nodige problemen met zijn omgeving, vooral met zijn stiefzoon en neef (Henry en Jordan). De serie sloeg wel aan maar het werd wat het scenario aanging touwtrekken: de op hoog niveau begonnen reeks eindigde bijna in een soap-opera. Strauss zelf zette er een punt achter door zich te laten vermoorden.

Dawn: Portrait of a Teenage Runaway

1976 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1976. Drama van Randal Kleiser. Met o.a. Eve Plumb, Leigh J. McCloskey, Bo Hopkins, George Stanford Brown en Lynn Carlin.

De vijftien-jarige Plumb wordt prostitu[KA1]ee als ze geen normaal werk kan vinden nadat ze bij haar moeder (Carlin) die drankjes serveert is weggelopen. Serieus sociaal gegeven wordt hier voor goedkope sensatie gebruikt.

The Lives of Jenny Dolan

1975 | Mysterie

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Jerry Jameson. Met o.a. Shirley Jones, Lynn Carlin, James Darren, Farley Granger en George Grizzard.

Een betoverende krantenverslaggeefster onderzoekt de moord op een politicus en ontdekt dat haar eigen leven in gevaar is. Producent Ross Hunters eerste tv-film met Jones die in mink aan het speuren is en in iedere scène andere oogverblindende kleren aantrekt. Het gegeven is bekend sinds THE PARALLAX VIEW.

The Honorable Sam Houston

1975 | Biografie, Historische film

Verenigde Staten 1975. Biografie van Richard T. Heffron. Met o.a. Robert Stack, Lynn Carlin, Charles Aidman, Ted Eccles en Jewel Blanch.

Goed gemaakte biografische film rond het leven van Houston die als gouverneur van Texas in 1860 een verbitterde strijd leverde om Texas aan de kant van de Noordelijken te houden, maar het moest afleggen tegen een overweldigende meerderheid die de kant van de Zuidelijken koos. Hij accepteerde de consequenties en verdween van het politieke veld. Stack is uitstekend in zijn rol.

The Morning After

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Dick Van Dyke, Lynn Carlin, Don Porter, Linda Lavin en Richard Derr.

Een krachtig werkstuk waarin Van Dyke een veelbelovend dramatisch debuut maakt als leidinggevende kantooremployé die aan de drank verslaafd raakt.

The Last Angry Man

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Jerrold Freedman. Met o.a. Pat Hingle, Lynn Carlin, Paul Jabara, Tracy Bogart en Sorrell Booke.

Hingle is de opvliegende, bezorgde joodse dokter in het Brooklyn van 1936 (de Munirol van 1959). Nieuwe versie is goed.

The Blazing Tower

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Jerry Jameson. Met o.a. John Forsythe, Joseph Campanella en Lynn Carlin.

Na een kerstfeestje op de bovenste verdieping van een Newyorkse wolkenkrabber blijven zeven mensen onopgemerkt achter om verder te feesten. Op een lager niveau ontstaat brand, waardoor de achterblijvers in een zeer benarde positie geraken. De weinig spectaculaire film mist bijna alles wat THE TOWERING INFERNO tot een boeiende kijkervaring maakte.

Terror on the 40th Floor

1974 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Jerry Jameson. Met o.a. John Forsythe, Anjanette Comer, Joseph Campanella, Lynn Carlin en Don Meredith.

Derderangs namaak van TOWERING INFERNO, waarin een brand een groep mensen gevangenhoudt op de bovenste verdieping van een flatgebouw.

Dead of Night

1974 | Horror, Drama

Verenigde Staten​/​​Canada​/​​Verenigd Koninkrijk 1974. Horror van Bob Clark. Met o.a. Richard Backus, John Marley, Lynn Carlin, Henderson Forsythe en Anya Ormsby.

Als Christine Brooks (Carlin) te horen krijgt dat haar zoon Andy (Backus) is gesneuveld kan ze het niet geloven. Uren later vindt de vader (Marley) haar in een bijna donkere kamer, prevelend: 'Je had beloofd dat je levend terug zou komen.' Groot is de opluchting als later de verloren zoon toch weer op de stoep staat. Hij is wel stil, en teruggetrokken. En ontsteekt af en toe in rare woedeaanvallen. Leuke jaren-zeventighorror moet het doen zonder special effects, op een klein beetje make-up na. Het spel, het script en krasserige violen doen de rest.

Baxter

1973 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1973. Drama van Lionel Jeffries. Met o.a. Patricia Neal, Scott Jacoby, Jean-Pierre Cassel, Lynn Carlin en Britt Ekland.

Een goed gespeeld drama over de problemen van de jonge Jacoby en zijn relatie met spraaktherapeute Neal, die hem het slissen moet afleren.

The Wild Rovers

1971 | Western

Verenigde Staten 1971. Western van Blake Edwards. Met o.a. William Holden, Ryan O'Neal, Karl Malden, Lynn Carlin en Tom Skerritt.

De oude cowboy Holden en zijn jonge metgezel O'Neal zijn het werk op de ranch beu. Ze plegen een bankoverval en met de buit trekken ze naar Mexico. De sheriff moet de achtervolging bij de grens opgeven, maar hun vroegere werkgever voelt zich persoonlijk verantwoordelijk en hij stuurt zijn zonen Skerritt en Baker erop uit om het tweetal terug te halen. Aan de kassa geflopt western- debuut van Edwards, die vooral bekend is door zijn komedies. Toch werd de film zeer ontspannen gedraaid met personages die zich in niets druk lijken te maken. Uitstekende vertolkingen van de oude generatie, ook van de jonge opkomende acteurs van de nieuwe school. Edwards schreef het luchtige en toch spannende en soms gewelddadige scenario waarbij hij schaamteloos ging stelen bij de grote meesters van het genre. In beeld gebracht door Philip Lathrop. Werd in Amerika ingekort tot 109m. Gefilmd in Panavision 70.

Taking Off

1971 | Drama, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1971. Drama van Milos Forman. Met o.a. Lynn Carlin, Buck Henry, Linnea Heacock, Audra Lindley en Paul Benedict.

Een overrompelend grappige kijk op de Amerikaanse manier van leven gezien vanuit twee generaties met een weggelopen meisje (Heacock) als middelpunt, dat haar ouders (Carlin, Henry) geheel nieuwe ervaringen bezorgt. Carly Simon speelt mee als zangeresje op een auditie.

...tick...tick...tick...

1970 | Drama, Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1970. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Clifton James, Don Stroud, Lynn Carlin, Fredric March en George Kennedy.

Een overrompelend grappige kijk op de Amerikaanse manier van leven gezien vanuit twee generaties met een weggelopen meisje (Heacock) als middelpunt, dat haar ouders (Carlin, Henry) geheel nieuwe ervaringen bezorgt. Carly Simon speelt mee als zangeresje op een auditie.

... tick ... tick ... tick ...

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Jim Brown, George Kennedy, Fredric March, Lynn Carlin en Don Stroud.

Een armetierige versie van IN THE HEAT OF THE NIGHT met een zwarte man (Brown) die in een Zuidelijk stadje een blanke sheriff (Kennedy) vervangt waardoor allerlei onenigheden ontstaan. March is het enige verrassende element in de film als de oudere, verzuurde burgemeester. Naar het scenario van James Lee Barrett, camerawerk van Loyal Griggs.

Silent Night, Lonely Night

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Lloyd Bridges, Shirley Jones, Carrie Snodgress, Robert Lipton en Lynn Carlin.

Een kustplaats in New England is de achtergrond voor een toevallige ontmoeting van twee vermoeide, eenzame mensen van middelbare leeftijd (Bridges en Jones). Het scenario is zwak, de regie gaat wel. Het punt is dat het melodrama niet geloofwaardig werd. Naar een toneelstuk van Robert Anderson door John Vlahos tot scenario bewerkt.

Lonely Night Silent Night

1969 |

1969. Daniel Petrie. Met o.a. Robert Lipton, Shirley Jones, Cloris Leachman, Carrie Snodgress en Lloyd Bridges.

Een kustplaats in New England is de achtergrond voor een toevallige ontmoeting van twee vermoeide, eenzame mensen van middelbare leeftijd (Bridges en Jones). Het scenario is zwak, de regie gaat wel. Het punt is dat het melodrama niet geloofwaardig werd. Naar een toneelstuk van Robert Anderson door John Vlahos tot scenario bewerkt.

Faces

1968 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1968. Drama van John Cassavetes. Met o.a. John Marley, Gena Rowlands, Lynn Carlin, Seymour Cassel en Fred Draper.

De ongenadige ontleding van een veertien jaar oud huwelijk van middenklassers in de cinéma vérité-stijl die Cassavetes reeds gebruikte voor Shadows. In deze film benadert hij het huwelijk uitgesproken pessimistisch. Centraal staan Marley en Rowlands die compleet uit elkaar gegroeid zijn en elkaar niets meer te zeggen hebben. Toch wil het met de echtscheiding niet vlotten. Zeer boeiend melodrama dat niet steeds logisch verloopt, wat zowat het handelsmerk zou worden van Cassavetes' films. Gemaakt met uiterst beperkte middelen, heeft de prent toch een zeer grote impact. Het was bovendien zijn eerste film met echtgenote Rowlands, die in praktisch al zijn volgende producties een hoofdrol zou spelen. Marley kreeg de prijs voor de mannelijke vertolking op het Festival van Venetië. Cassavetes schreef zelf het scenario en voor de fotografie deed hij beroep op Al Ruban.