Inge List: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Es fing so harmlos an

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Johannes Heesters, Inge List, Theo Lingen, Will Dohm en Maria Eiselt.

Lichtvoetige, voorspelbaar kostuum-niemendalletje van Lingen met Heesters en hemzelf in de hoofdrol. De intrige gaat om een gevonden diplomatentas met een streng geheim verdrag, en de verovering van het seksobject van weleer Eiselt, een rondborstige brave operazangeres à la Bianca Castafiore. Scenario van Lingen en Franz Gribitz naar het gelijknamige toneelstuk. Camerawerk van Erich Claunigk.

Späte Liebe

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Inge List, Fred Liewehr en Erik Frey.

Om de verpleging van haar zuster te kunnen bekostigen, huwt een jonge vrouw, een rijke fabrikant van wie ze niet houdt. De film had makkelijk een draak kunnen worden, maar de regie van Ucicky en vooral het spel van Wessely en H[KA3]orbiger bezweren dat gevaar. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

13 Stühle

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Annie Rosar, Inge List en Menta Egies.

Het beroemde verhaal van Evgeny Petrow en Ilja Ilf [KL]De 12 Stoelen[KLE] (door Mel Brooks in 1970 verfilmd als THE TWELVE CHAIRS) waarin Heinz Rühmann kapper Felix Rabe speelt die van tantelief een fikse erfenis verwachtte, maar in plaats ervan met dertien Biedermeierstoelen wordt opgescheept die hij dan maar verkoopt totdat hij ontdekt dat de erfenis in één van die stoelen zit, waarna een komische klopjacht volgt. Eén van de allerbeste Rühmann-Moser-films.

Signal in der Nacht

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Richard Schneider-Edenkoben. Met o.a. Sybille Schmitz, Hannes Stelzer, Inge List, Harald Paulsen en Hansgeorg Laubenthal.

WO I, het Oostenrijks-Italiaanse front in de Alpen. Een jonge Oostenrijkse (Schmitz), vrouw van een Italiaanse graaf, komt tussen de linies terecht. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde voor haar oude en haar nieuwe vaderland. Buiten haar schuld wordt ze verdacht van hulp aan haar zwager (Stelzer), een Italiaanse officier die een strategisch belangrijke brug heeft opgeblazen. Ze verschijnt voor de Oostenrijkse militaire rechtbank. Pas op het laatste moment blijkt haar onschuld. Een film over vaderlandsliefde zonder chauvinisme, waarin geen der strijdende partijen negatief wordt afgeschilderd en die aan het slot een ronduit verzoenende strekking heeft. Met recht een van de weinige oorlogsfilms van het Derde Rijk, die na de oorlog niet door de geallieerden werd verboden.

Millionenerbschaft

1937 | Komedie

Oostenrijk 1937. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Friedl Czepa, Inge List, Hans Stüwe, Alfred Ab en Pointner.

Een stel Amerikanen probeert een Weense de erfenis van haar oom af te troggelen. Een van hen haakt op een gegeven moment af en trouwt met het meisje. Geen al te hoog tempo maar beslist smaakvol geregisseerd.

Ein Hochzeitstraum

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Ida Wüst, Inge List, Ferdinand Marian en Heinz Salfner.

Vera is verliefd op een chauffeur, maar haar moeder, de weduwe Polenska, wil haar aan Prins Narischkin koppelen. Wanneer de Prins slechts diens kamerdienaar blijkt te zijn en de chauffeur de echte Prins is er geen vuiltje meer aan de lucht! Dit aardige blijspel is vlot geregisseerd en geacteerd en wordt ondersteund door de muziek van Kreuder.

Ich liebe alle Frauen

1935 | Muziek

Duitsland 1935. Muziek van Karl Lamac. Met o.a. Lien Deyers, Jan Kiepura, Paul Bildt, Fritz Imhoff en Margarete Kupfer.

De beroemde zanger Jan Moreno heeft een dubbelganger die in een delicatessenzaak werkt en daaruit vloeien heel wat verwikkelingen voort. Jan Kiepura speelt met veel plezier z'n dubbelrol en zingt het hoogste lied, o.a. 'Ob blond, ob braun, ich liebe alle Frau'n' van Robert Stolz. Een van de laatste Duitse films van de Nederlandse Lien Deyers.

Die Csárdásfürstin

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marta Eggerth, Hans Söhnker, Paul Kemp, Paul Hörbiger en Inge List.

Prins Edwin staat in vuur en vlam voor de zangeres Sylva Varescu, de 'koningin van de Csárdás', maar... er zijn nu eenmaal rangen en standen! Na een verfilming in de 'zwijgende' periode was dit de eerste filmversie met geluid van Kálmáns operette. Eggerth in de titelrol was in die dagen een voor de hand liggende keuze.